Jump to content

Cam Suyu

kuzey55
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

8

• kml_77

4

• ezmocesteri

6

• aytacesen

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Kuyu suyu:)Kireçten oluşacak tıkanıklık vb bir durumla karşılaşmak istemiyorsan saf su ama hazır sulardan da kullabilirsin ki ben hep öyle yapıyorum belirgin bir kireç etkisi görülmüyor :egy::tey:

Bizim burada kaynak suları çok ama onlarda da kireç var. Eriklinin suyunu alıp dolduruyum olmazsa biraz da camsil ekleyim:D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim burada kaynak suları çok ama onlarda da kireç var. Eriklinin suyunu alıp dolduruyum olmazsa biraz da camsil ekleyim:D

Erikli doğru seçim olur :egy::tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni guzumda soğutma suyunun eksildiğini görmedim ama cam suyunu 1,5 litrelik pet şişe suyu ile dolduruyorum... İşi illaki reklama sokacaksanız tillahını yaparım üleyn... :D

Sırma diyorum o kadar. 45 kuruş ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaz kış camsuyu antifrizi kullanmanızı tavsiye ederim. Ama rezil olanlardan değil azıcık kalitelisinden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaz kış camsuyu antifrizi kullanmanızı tavsiye ederim. Ama rezil olanlardan değil azıcık kalitelisinden.

Camı yağlandırıyor demiştin Bülent...  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çeyrek çay bardağı kadar elma sirkesi eklerseniz farkı göreceksiniz.

Elma sirkesini bilmem de bir ara limon tuzu dökerdim su haznesine  ama işe yaradı mı yaramadı mı anlayamadım :tey::egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Camı yağlandırıyor demiştin Bülent...  ???

Yok abi sorun o değilmiş, bilgi verdiğimi sanıyordum cam silecekleri değiştirildi sorun kalktı. Saf kullanmak iz bırakabilir belki ama suyla birlikte sorun olmuyor kullanıyorum şuan, hatta köpüğe gerek kalmıyor yağlanmayı da söküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 çay bardağı camsil üzerinede depoyu dolduracak kadar su koyuyorum şimdilik sıkıntı yok güzel gayet.

Bir arada ucuz kolonyalardan alıp suyla seyreltip kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda ne dersin Bülent. Alkolün zararı olmaz herhalde. pahalı olmasa biraz şarap katardım güzel güzel kokardı ama çok para :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) Yani maddi sıkıntı yoksa viski koyabilirsin mesela güzel temizleyeceğini tahmin ediyorum .

Valla kolonya az miktar ve suya karıştırıyorsan sorun olmaz diye tahmin ediyorum denemedim. Alkol oranı %80 olan kolonyağını direk kullan bir dene bakalım silgilere sıkıntı yapar mı denemiş oluruz  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de fıskiyesi kireç tutup tıkanan varsa bir eczaneden saf alkol alıp deponun içine koysun. Ölçü 500 ml.´lik su şişesinin çeyreği. 125 ml. yeterli oluyor. Bizim ekip arabasının fıskiye tıkalıydı. Her türlü yöntem denendi, hortumlara basınçlı hava tutuldu, motoru değişti ama sıkıntı devam ediyordu. En son oto elektrikçi depoya baktı. Deponun dibine bir parmak kireç tutmuş. Hemen saf alkol getirdi. Deponun içine boşalttı. Sonuç muhteşemdi. Fıskiye ilk başta bayağı bir kireç fırlattı. Sonrasında canavar gibi çalışmaya başladı. Ayrıca depo da temizlendi. Fabrikadan çıktığı ilk günki gibi. Deponun dibine bakınca alt aksamı görüyorum. :)

Dipnot: Silecekleri çalıştırdıkça  bir müddet alkol kokusu geliyor yalnız. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

A101 ve bim e kampanyalı gelen sulardan 4 bidon aldım iki sene gider :)

Bakımda artan antifrizdende kışın bi bardak kadar ekliyordum tertemiz buz tutma riski yoktu.

Bence normal 10 litrelik suya 1 litre antifriz koyun donma ve kireç riski olmaz.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cam suyunu doldurdum bugun neredeyse 3 litre aldi o kadar aliyor mu bosa mi doktuk yoksa  :) deneyim dedim neredeyse tavana kadar puskurttu suyun yonunu miktarini nasil ayarlayabiliriz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suyun yönünü ayarlamak için toplu iğne yardımıyla suyun çıktığı gözlere yön vererek yapabilirsin miktarı da elinin ayarına bağlı :egy::tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 yillik opel corsamiz su kullandigimiz icin defalarca sistem tikandi. Mazdaya, metrodan 6litrelik cam sil aliyorum 12TLye. Su kullanmadan dolduruyorum. Tek sikinti kullanmasaniz da buharlasarak 2-3ayda bitiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...