Jump to content

115 Hp Dizel 6 İleri Düz Vites 1. Viteste Neden 20 Km Hızı Geçmiyor

ibomaz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

115 beygir dizel mazda 3 ü olup; aracım 1. viteste çok seri diyebilen var mı?

İki kişi (İlhan ile Onur) hiç gerek yokken sizin açtığınız konu üzerine denemiş ve 40 km/h üzerine çıkmışlar... Serilikten kastınız nedir, açıklayabilir misiniz??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 60
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

8

• NoooFearrrr

5

• İlhan

12

• ibomaz

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

aracın sınırlarını zorladım.4o km yi buluyor ama bu hıza çok geç ulaşıp motor aşırı bağırıyor.

İbrahim bey,

İlkin 1.viteste 20 Km hızı geçemiyorum dediğinizde, aracınızın devri ile.

Bu son denemenizde ki, zorda olsa 40 Km'yi buluyor dediğiniz sürüşte ki devir hızı farkınız kaç ?

Diğer bir konu 1.viteste sınırlar ne kadar zorlanabilir ki ? Kırmızı devir çizgisine kadar devri yükseltirsiniz o kadar. 1.viteste, kaç saniyede, kaç km hıza çıkmayı düşünüyorsunuz ki. 1.Vites kalkış vitesidir zaten. Kaldı ki 20 Km'nin üzerine çıkmıyor dediğiniz için, baskı balatasından şüphelendiğiniz araç. 40 Km'nin üzerine çıkıyormuş.

Vermiş olduğunuz değerlerde devir saati hızınızı ve bahsi geçen km'ye çıkma hızınızı belirtmiyorsunuz. Bu şekilde nasıl sağlıklı bir kıyaslama yapılabilir ki. 1. viteste 4500-5000 devirlere çıkan motor bırakın da bağırsın artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın sınırlarını zorladım.4o km yi buluyor ama bu hıza çok geç ulaşıp motor aşırı bağırıyor.

dizel motorlar, belli devirin üzerinde hızlanmaz. Kırmızıya gelmesine gerek yok, ölü bölgeye gelince araç hızlanmaz bağırır. Yinede servise sorun , iciniz rahat etsin. Ücret talep etmezler

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın 0-100Km si kaç sn tutuyor. Biraz sizin becerinize de bağlı gerçi.

Sadece sürücüye bağlı değil !! Yol durumu, güzergahı, hava durumu. Araçta ki sürücü-yolcu ve bagaj ağırlığı, yakıt miktarı ve kalitesi. Lastiklerin durumu gibi bir çok şey etkin faktördür. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim arabaların 1. ve 2. vites aralıkları çok kısa, hızlanmak için seri vites değiştirmek gerekiyor. Zaten 1 . vitesin sadece kalkış için veya zorlu dik yokuşlarda bir anlamı var. Ben 1. viteste 1500 devirle müthiş bir atakla kalkıyorum hepsi o kadar. Sonra hemen 2. vites. Hiç kafayı takmayın bunlara... :-)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim arabaların 1. ve 2. vites aralıkları çok kısa, hızlanmak için seri vites değiştirmek gerekiyor. Zaten 1 . vitesin sadece kalkış için veya zorlu dik yokuşlarda bir anlamı var. Ben 1. viteste 1500 devirle müthiş bir atakla kalkıyorum hepsi o kadar. Sonra hemen 2. vites. Hiç kafayı takmayın bunlara... :-)

Olması gereken de budur zaten... 1.Vites aracı yürütmeye yeterlidir, 2000 devire geldiğinde vites yükseltilmesi gerekir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim guzuların 2.viteste bile kalktığı oluyor. Hatta bazen 3.viteste iken. 1.vites diye unutup. Silkeleye, silkeleye ankara havasında oynar gibi. Kalkmaya çalıştığı bile oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim guzuların 2.viteste bile kalktığı oluyor. Hatta bazen 3.viteste iken. 1.vites diye unutup. Silkeleye, silkeleye ankara havasında oynar gibi. Kalkmaya çalıştığı bile oluyor.

Biraz becerikli isen 5. viteste bile duran arabayı hareket ettirirsin ama hiç tavsiye etmem...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonuç bence şu.araç 1 ve 2. viteste hantal bu yüzden şehir içi kullanımı yorucu ve sıkıcı.ama üst viteslerde jet gibi.sakin kullanımı sevmiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonuç bence şu.araç 1 ve 2. viteste hantal bu yüzden şehir içi kullanımı yorucu ve sıkıcı.ama üst viteslerde jet gibi.sakin kullanımı sevmiyor...

2006 model Toyota Corolla Dizel aracınız. Bu viteslerde daha mı seri ve hızlıydı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlkin 20 Km'yi geçmiyor diyen, İbrahim bey. Sonra geçiyor ama, çok bağırıyor dedi. Onun öncesinde ben, tebessüm ede ede bu denemeyi köy yolunda yapıp sonucu paylaştım. 1. Vites 4500 devirde 40 Km'yi geçti araç. Aynı şekilde badilcan (Onur)'da denemiş, onun aracıda geçiyor.

1.vitesin amacı belli olduğu halde. Bu konu nereye varacak merakla takip ediyor ve bekliyorum. :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Kimse turbonun beslenmesinden bahsetmemiş.

Turbo egzoz gazınile beslenir malum. Böyle olunca da turbo dizel araçlar alt devirlerde turbosuz gibidir. Arkadaşın "sakin kullanımı sevmiyor" dan kastı da bu. Turbo devreye girince güç ve tork artıyor ve araba tabiri caizse şaha kalkıyor.

Buna ek olarak aracın 6 vites olması ki bu da vites aralıklarının kısa olması demek, aracın 1. Viteste yüksek hız yapmasını engelliyor ki 40 bile iyi bir rakam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...