Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bahsi geçen düşük yakıt verilerini hiç göremedim ama eski arabamla kıyasladığımda benim için çok yeterli..

arabayı nasıl kullandığımız da önemli. Yüksek hız yapmayacaksınız, çok trafikte kalmayacaksınız, ani hızlanmalar ve manevralardan kaçınacaksınız. Sakin bir sürüşünüz olacak vs.

Fakat mazda da suçlu arabanın tasarımı cidden çok agresif ister istemez sizi de biraz devirli kullanmaya teşvik ediyor. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özellikle profilden görünen ön kısmın saldırgan ifadesini yok sayıp pazar gezintisine çıkmışçasına tıngır mıngır gitmektense , gidebildiği kadar gitmek çoğunlukla daha eğlenceli oluyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İstanbul a gidiş geliş yaptım.5.3 veri gösterdi.Tekirdağ- İzmir 1150 km yaptım.100-120km hız ve klima sürekli çalıştı.320TL yaktı.Önceki aracım 2007 honda civic le karşılaştırdığımda yakıt verisi çok hoşuma gitti.Sürüş keyfi ayrı bir güzellikti..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Dun gece istanbuldan antalyaya geldim birkez durakladim yakit icin iki buyuk iki cocuk ve cocuklu aileye gore bagaj:))

100-130 arasi devam ettim bilecikte yol calismasi varsi orda yavas takildim ekranda minimum 6.1 maksimum ise 6.8 gordum ortalamayi kendi kendime daha ne olsun ki dedim benzini shell nitro aliyorum

Bu arada cruise kullanmiyorum cok devir dusuruyo surekli f1 hakkini vermek icin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde ben vereyim dedim yakit degeri.biraz basit olacak.eskisehir start ankara ici konya yolu toroslara gelmeden stop. Toplam 520 km alinan benzin 195 tl. Hizlar klima acik.140 170 km bazende 120 -85 hemem hemen maksimum da zorladim. Km basina 375 kuruş yanliz performance zayıf ama yakit girince isin isine deger ...saygilar 1,5 mazda3 hb sense

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslinda haklısın iz erceylan kardeşim. Yanliz 90 110 banti gitmek bazen insani sıkıyor. Bu da bindiginiz arabanin konfor emniyet cizgizi ile ilgili olsa gerek .o cizgi de gitmek icin bu kadar pahalı arabaya binmemek gerekiyor galiba yada kişiden kişiye degisiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son bir hafta içerisinde test ettiğim değer... diyarbakır içi kullanım. hiç şehir dışına çıkmadım. sıcaklık çok fena olduğu için 16 derecede klima sürekli açık, 2 yada 3 seviyesinde (buna mazda yetkili servis ustamız mehmet bey de şahittir :) 7 lt yakıt tüketimi görüyorum. darısı başınıza ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlıyorum ki 7 normal bir tüketim artık. Evden işe çevre yolundan 70-80 civarında hızlarla gittiğimde aslında 5.2'lere kadar düşürebiliyorum ortalamayı. Fakat ev çıkışında ve işe yakın yerlerdeki bir iki trafik lambası sebebiyle 5.7'lere çıkıyor ortalama.

Bir de akşam eve dönerken oraya uğra şunu al, buraya uğra ekmek al, dur-kalk derken 6.3 ilâ 6.7 civarı ortalamalara, hatta bu durum fazlaca devam ederse 7 rahat görülebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 6,5-6,7 bandında dolanıyorum şehir içinde klima eco modda sürekli açık

10000 bakımımdan sonra tüketim değerlerim iyice düştü

şehirler arası da 5,7-6,0 bandında dolaşıyorum (130 un üzerine çıkmadım)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içinde 9'un şehir dışında 8'in altına inmedim. Ama benim için, benim kullanma tarzım için gayet makul rakamlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Kırıkkale-Ankara arası yolculuğum 100-130 aralığında gittim ve ortalamam 6.1 di. Şöyle bi ayrıntı da paylaşayım, önceki aylarda param az vaktim çoktu :) aracın ortalaması, aynı yolda 5.2 idi yol sonunda :) ( fabrika verilerinde göremezsiniz :D:) hızınıza bağlı olarak çok değişkenlik gösterebiliyor. 8 lt gördüğümde oldu şehirler arası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son yolculuk

gidilen toplam mesafe: 2500 km (güzergah mardin-ankara gidiş dönüş)

ortalama hız: otobanda 160-180 km/h otoban dışında 140-160 km/h

toplam alınan yakıt: 850 tl

yolcu durumu: gidiş 4kişi(300kg+bagaj) dönüş 5kişi

ortalama tüketim: 8,2 lt/km

..saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence sıfır bir araç için güzel bir değer. Torosları aştınız. O otobanda dağlara tırmanırken yakar biraz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...