Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, xanatoliax :

bende kesin bir sıkıntı var , bakımda yağın ya değişmediğini yada yanlış malzeme kullanıldığını düşünmeye başladım .

Hiç sanmıyorum normal kullanımda 7-8 arasında geziniyo... yumuşak kullanımda 5.5-6 arasında geziniyor...Normal kullanımla yumuşak kullanım arasındaki farkda sürüş olarak çok farklı değil... yumuşak kullanımda misal hızlanmalarda bile çok agır hareketle kalkıyorum arkada selektor çeken bile oluyor..bu şekilde düşük değer yakalarsın... gerçekten kullanımla alakalı.. geçen dikkat etmedim 8-9 litre yaktı :) kişiden kişiye değişiyor yakıt.

1 saat önce, anilcanatan :

Aracı çok büyük çoğunlukla eşim kullanıyor. Dün akşam saat 21:00'de Batıkent-Keçiören arası gidip geldim.Ne kadar az yaktırabilirim diye denemek için çok uğraştım, ortalama bir trafik vardı, ışıklar vardı  ve 5,5 lt/100 km değerini yakaladım. Aracımda şu an genel ortalama 8,4 lt/100 km. Dikkatli kullanımda araç gerçekten az yakıyor. Benim aracın  yakıt tüketiminin fazla olmasının sebebi özensiz kullanım.

kesinlikle..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk kalkışta 30 - 35 lt gibi bişey görüyorum düz yolda ayağımın ucu ile gaza basarsam 10 lt direk .  yokuş yukarı 18 lt gibi gösteriyor. özellikle ilk kalkışta anlık tüketime bir bakıp fikir verirseniz sevinirim . Düz yolda 28 -30 lt lerle mi kalkıyor araba  ?

3 dakika önce, Devrim Babacan :

@xanatoliax, ortalamaya değil de, düz yolda giderken anlık tüketimi takip eder misiniz?

Örneğin düz olduğundan emin olduğunuz bir yolda 70 ile giderken (şu an emin değilim ama) 4-5 litreden fazla olmamalı. Yani aşağısı olabilir ama yukarısı olmamalı. Bu şekilde bir gözlem yapın bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, Devrim Babacan :

@xanatoliax, ortalamaya değil de, düz yolda giderken anlık tüketimi takip eder misiniz?

Örneğin düz olduğundan emin olduğunuz bir yolda 70 ile giderken (şu an emin değilim ama) 4-5 litreden fazla olmamalı. Yani aşağısı olabilir ama yukarısı olmamalı. Bu şekilde bir gözlem yapın bence.

kesinlikle öyle..

4 dakika önce, xanatoliax :

ilk kalkışta 30 - 35 lt gibi bişey görüyorum düz yolda ayağımın ucu ile gaza basarsam 10 lt direk .  yokuş yukarı 18 lt gibi gösteriyor. özellikle ilk kalkışta anlık tüketime bir bakıp fikir verirseniz sevinirim . Düz yolda 28 -30 lt lerle mi kalkıyor araba  ?

Ben denedim dediğini 40lt lerde görülüyor basarsan.. ama benim gözüm sürekli orda ve ilk kalkışlarda 20lt bile göstertmiyorum hemen hemen 13-20-25 lerde max geziniyor kalkışlarda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, xanatoliax :

benim araç 10.5 yakıyor ve özenli kullanılıyor !!!! ve bu artış 10.000 bakımından sonra ortaya çıktı . yağın yanlış kullanıldığını düşünmeye başladım ve çok canım sıkıldı

kaç km'de? belki bujiler sıkıntılıdır. değiştirdiler mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, xanatoliax :

benim araç 10.5 yakıyor ve özenli kullanılıyor !!!! ve bu artış 10.000 bakımından sonra ortaya çıktı . yağın yanlış kullanıldığını düşünmeye başladım ve çok canım sıkıldı

Benim aracın yakıtının fazla olmasının sebebi özensiz kullanım dedim. Sen özenli kullanıyor olabilirsin yine de fazla yakıyor demekki servis bakımında bir sıkıntı var umarım çözersin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, xanatoliax :

Kaç bin devirle kaldırıyorsunuz otomobilinizi ?

Siz özenli kullanıyor olabilirsiniz. Ama genel kullanım güzergahınız özenli olmayabilir. Yokuşlar ve çok dur kalklar çok etkiler yakıt sarfiyatını. Aynı keza kısa kullanımlı durumlar yine öyle. Araç ilk kalkışta ki yakıt sarfiyatları yüksektir. O yüzden araca çok yüklenmeden kaldırmak lazım. Araçtaki yolcu, bagaj ağırlığı, klima vs hepsi etken faktör

Yol bilgisayarınızı sıfırladıktan sonra yakıtınızı fulleyin. Manuel bakkal hesabı ile kontrol edin birde derim. Fulledikten sonra km'nizi yapın, yakıt almanız gerektiğinde tekrar fulletin. Yaptığınız km, aldığınız litre yakıt ile kendiniz hesaplayın birde.

Sizin güncellemeden ve bakımdan önce yakıt sarfiyatınız neydi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, xanatoliax :

aynı güzergah , aynı koşullar , aynı sürücü 7.6 - 8.5 arası geziyordum

Yakıtı şikayet eden senmiydin abi ya.. nick bakmamıştım hiç.. Abi sen eğer varsayıyorum şentepe yolu ile gidip geliyosan tahmin ediyorum şu forumdaki çoğu kişiden fazla yakan bi tek sensindir diye düşünüyorum (ankaranın dikmeni bide şentepesi var çok dik gerçekten)...(misal benim evin son 5 km sine kadar dümdüz.. 6lt ile giriş yaparken tırmanmayla beraber 8-9 lt zıplıyo.. Fazla yağ, eksik yağ yada farklı yağ aracın benzin sarfiyatını arttırırmı bilmiyorum böyle bişey varsa.. ki insan oğlu dalgınlığa gelmiş olabilir, çırak koymuş olabilir ama serviste bildiğim kadarıyla arabana harcanan sarf malzemesi.. misal balata yağ vs bunların barkodu plakana kayda geçiyo bi arayıp telefonla öğrenebilirsin...

Yani 2834782734 barkod kodlu yağ senin arabana çıkış yapılmıştır ve bu yağın cinsini çıkarırlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimm ya:))) yok sorun şu baştan bei böyle olsa derim ki yokuş . ama ilk 10.000 km ki kışın ortasında teslim alsım aracı 7,5 ken 10.000 den sonra 10.5  kesin bir gariplik var çözersem paylaşacağım .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın arkadaşlar @xanatoliax özellikle daha önce düşük olan yakıt sarfiyatının artmasından bahsediyor, yani bunun yol, kullanım, sürücü değişikliği gibi olaylarla alakası yok. hava değişikliği tek farklılık gözüküyor onun da bu kadar etki etmeyeceğini hepimiz biliyoruz, yani size servise uğramanızı tavsiye ediyorum, umarım en kısa sürede hallolur ... bu arada benim kapılardan gelen ses ile ilgili kimse fikir vermemiş, bi göz atın arkadaşlar mağdurum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, xanatoliax :

aynı güzergah , aynı koşullar , aynı sürücü 7.6 - 8.5 arası geziyordum

Siz bir varsayımla fikir yürütmüşsünüz ama, pek kafanıza yatmadı sanırım.

Birde @Semih Uluca'nın yanıtı vardı ! Kontrol etmekte fayda var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu buraya taşımış olacaz o nedenle uzatmıyorum burda ancak gerçekten denemedikleri şey kalmadı, camlar, cam fitilleri, hoparlörler, kilit, kapı fitili vs. artık siz düşünün... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, xanatoliax :

Siz şu an "ivmelenme"lerden bahsediyorsunuz sanırım. Ben sabit bir sürüşten bahsediyorum. Yukarıda denildiği gibi kullanım tarzı ve güzergah, ortalamayı doğrudan etkileyen faktörler. Ben ise aracın kendi davranışını ölçmeye çalışıyorum. Yani yakıt, motor ya da bujilerde bir farklılık ya da sıkıntı olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Bu sebeple daha net bir deney önereyim: Düz olduğundan emin olduğunuz bir yolda hız sabitleyiciyi 70'e ayarlayıp, anlık olarak yüz kilometrede kaç litre yaktığına bakabilir misiniz, en yakın bir fırsatta...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk fırsatta deneyeceğim buraya sonucu yazarım .

21 saat önce, İlhan :

Kaç bin devirle kaldırıyorsunuz otomobilinizi ?

Siz özenli kullanıyor olabilirsiniz. Ama genel kullanım güzergahınız özenli olmayabilir. Yokuşlar ve çok dur kalklar çok etkiler yakıt sarfiyatını. Aynı keza kısa kullanımlı durumlar yine öyle. Araç ilk kalkışta ki yakıt sarfiyatları yüksektir. O yüzden araca çok yüklenmeden kaldırmak lazım. Araçtaki yolcu, bagaj ağırlığı, klima vs hepsi etken faktör

Yol bilgisayarınızı sıfırladıktan sonra yakıtınızı fulleyin. Manuel bakkal hesabı ile kontrol edin birde derim. Fulledikten sonra km'nizi yapın, yakıt almanız gerektiğinde tekrar fulletin. Yaptığınız km, aldığınız litre yakıt ile kendiniz hesaplayın birde.

Sizin güncellemeden ve bakımdan önce yakıt sarfiyatınız neydi ?

14 saat önce, Devrim Babacan :

Siz şu an "ivmelenme"lerden bahsediyorsunuz sanırım. Ben sabit bir sürüşten bahsediyorum. Yukarıda denildiği gibi kullanım tarzı ve güzergah, ortalamayı doğrudan etkileyen faktörler. Ben ise aracın kendi davranışını ölçmeye çalışıyorum. Yani yakıt, motor ya da bujilerde bir farklılık ya da sıkıntı olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Bu sebeple daha net bir deney önereyim: Düz olduğundan emin olduğunuz bir yolda hız sabitleyiciyi 70'e ayarlayıp, anlık olarak yüz kilometrede kaç litre yaktığına bakabilir misiniz, en yakın bir fırsatta...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.11.2015 15:45:37, EMRbrc2144 :

Konuyu buraya taşımış olacaz o nedenle uzatmıyorum burda ancak gerçekten denemedikleri şey kalmadı, camlar, cam fitilleri, hoparlörler, kilit, kapı fitili vs. artık siz düşünün... 

Mete abi sorulmayan tek bu soru kalmıştır sanırım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 Kasım 2015 Pazartesi, Devrim Babacan :

Düz olduğunu düşündüğüm yolda 70 hız sabitleme ile 5,5 yakmakta anlık tüketim .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, xanatoliax :

Düz olduğunu düşündüğüm yolda 70 hız sabitleme ile 5,5 yakmakta anlık tüketim .

70'e sabitlesem, benim 2. nesil de bu civarda yakar düz yolda. bakımda bir şeyleri unutmuş olma ihtimali güçleniyor sanki. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Mehmet Özdemir :

70'e sabitlesem, benim 2. nesil de bu civarda yakar düz yolda. bakımda bir şeyleri unutmuş olma ihtimali güçleniyor sanki. 

Meğer hava filtresini takmayı unutmuşlar. :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...