Jump to content

Yeni (2014) Mazda3 Olası Fiyat Tahminleri

m_a_s

Tavsiye Edilen Mesajlar

parayı nereye yatıracagımı şaşırdım kurufasulyemi euro mu dolarmı petrolmu patatesmi insanın parası olsa kafayı yer olmasa zaten hepsinden mahrum sıkıntı yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 438
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Haziran 2013 de Mazda müşteri hizmmetlerini aramıştım. 2014 yılının başında 1.5 benzinli atm. araçları getireceklerini söylemişlerdi. Dizeli için ise en az bir yıl var diyebilirim.

Mazda 3 için genel olarak Hala ne zaman geleceği ile ilgili somut bir bilgi yok malesef .

Aracın fiyatına gelince http://www.mazda.de/modelle/mazda3-5tuerer/ almanyada 17.000 euro ya satılıyor en baz modeli bizde ise 17*3= 51 bin tl + vergilerle 55-56 bine yaklaşan fiyatlar olacağını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

60 bin mi?Eğer bu fiyattan başlarsa direk ölü doğar araç.Çoğu pahalı denen rakipleri bile 50 bin liradan başlıyor, üstelik her ne kadar Mazda 3 üstündeki 1.5 Skyactiv motor ekonomik olsa da sonuçta bildiğimiz atmosferik motor, performans anlamında turbo beslemeli rakiplerinden geri kalıyor doğal olarak, e bir de 60 bin TL baz modele istenecekse benim Mazda 3 maceram başlamadan biter.Çoğu kişi içinde durumun farklı olacağını sanmıyorum.Umarım bu kadar uçuk bir fiyatla giriş yapmaz.

Bence güncel fiyatlara bakmak lazım az önce örneğin golfe baktım 1.4 leri 61bin 1.6 larıda 67binden başlıyor. Jettada çok farklı değil. Hatta Polo'nun 1.4 otomatiği bile 48 ve 52 bin ve ESP bile yok.

Fiat'ın Bravosu bile 2014 te tek model var dizel 71bin.

Maalesef yeni vergiler ve döviz artışı araç fiyatlarını inanılmaz arttırdı.

Ben yaklaşık 2 yıl önce aracımı aldığımda 6-8bin arası değişen otomatik fiyatları şimdi 2 yaş daha yaşlanmasına rağman 10bin olmuş.

Bu gidişle bu ülkede araba alınmaz hale gelecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence güncel fiyatlara bakmak lazım az önce örneğin golfe baktım 1.4 leri 61bin 1.6 larıda 67binden başlıyor. Jettada çok farklı değil. Hatta Polo'nun 1.4 otomatiği bile 48 ve 52 bin ve ESP bile yok.

Fiat'ın Bravosu bile 2014 te tek model var dizel 71bin.

Maalesef yeni vergiler ve döviz artışı araç fiyatlarını inanılmaz arttırdı.

Ben yaklaşık 2 yıl önce aracımı aldığımda 6-8bin arası değişen otomatik fiyatları şimdi 2 yaş daha yaşlanmasına rağman 10bin olmuş.

Bu gidişle bu ülkede araba alınmaz hale gelecek.

Haklısınız kesinlikle.Piyasa aldı başını gitti, dün Corolla fiiyatlarına baktım bildiğimiz 1.4 dizel Corolla tam 86.040 lira inanılmaz bir rakam,keza diğer markaların da fiyatları aşağı yukarı aynı ve gitgide yükseliyor.Tek çözüm insanların bu fahiş fiyatların farkına varıp 0 araç almayı durdurması ve piyasanın tıpkı 2009-2010 yıllarında olduğu gibi durulması,normale dönmesi lazım yoksa bu gidişle 100 bin liralar rahatlıkla C sınıfı araçlara istenebilecek.İnsanlar 80-90 bin liraya Golf,Corolla vs. araçları almaya devam ettikçe devlet de,otomobil markaları da bu soygun düzenine devam edecek malesef. Konuyu saptırdım biraz ama malesef durum böyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hesapinda yanlislik var ulkeye giis fiyati ustunden otv ve kdv oduyorsun oda sanirim %40 falandir

doğru ama almanyada uygulanan bir vergi vardır heralde. 17000 euro vergiler dahil fiyatı olsa gerek. Bunların yanında şahsi fikrim yüksek bir fiyata gelecek araç. Şu an seat leon 15.490 euro almanyada. Burda 50000 tl civarı. Bizdede 55000-65000 arası satılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Almanya'daki vergi oranı, %19. Bu vergi çıkartıldığında ham fiyatı 14.286 € olur. Türkiye'deki ham fiyatı 43 bin lira yapar.

%10 gümrük vergisi ile 47 bin, %45 ÖTV ile 68 bin, %18 KDV ile 80 bin lira yapar.

Ancak pek çok firma, Türkiye'de satış yapabilmek adına, ham fiyatı biraz indiriyor. Yalnız tüm dünyada 43 bin lira ham fiyatla satılan bir malı, kimse Türkiye'de 29 bin liraya satmaz. Yani 55 bin lira fiyatı beklemek, çaydanlığı ovup cin çıkmasını beklemekle aynı şey.

Benim tahminim, 65-70 bin lira civarında olur. %88,21 net vergiyle başka türlüsü mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Almanya'daki vergi oranı, %19. Bu vergi çıkartıldığında ham fiyatı 14.286 € olur. Türkiye'deki ham fiyatı 43 bin lira yapar.

%10 gümrük vergisi ile 47 bin, %45 ÖTV ile 68 bin, %18 KDV ile 80 bin lira yapar.

Ancak pek çok firma, Türkiye'de satış yapabilmek adına, ham fiyatı biraz indiriyor. Yalnız tüm dünyada 43 bin lira ham fiyatla satılan bir malı, kimse Türkiye'de 29 bin liraya satmaz. Yani 55 bin lira fiyatı beklemek, çaydanlığı ovup cin çıkmasını beklemekle aynı şey.

Benim tahminim, 65-70 bin lira civarında olur. %88,21 net vergiyle başka türlüsü mümkün değil.

mazda3' ün bir %10 vergi daha yeme durumu da var maalesef. :( avrupa üretimi olmayan araçlardan +%10 vergi alınıyordu diye hatırlıyorum
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görelim bakalım fiyat ne olacak 70 K filan olursa herzamanki gibi Mazda çok düşük bir satış gerçekleşir , Eski mazda 6 ları  dışarıda görüyorum fakat yeni mazda 6 yı sadece Bayide gördüm umarım aynı son mazda 3 beklemez

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda3' ün bir %10 vergi daha yeme durumu da var maalesef. :( avrupa üretimi olmayan araçlardan +%10 vergi alınıyordu diye hatırlıyorum

Evet %10 gümrük vergisi var, ama verginin de vergisi alındığı için, yani ÖTV ve KDV'den de gümrük vergisi alındığı için net fark, %17,1 oluyor. Mazda, Gümrük Birliği içerisinde üretilseydi, %17,1 alınmayacaktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca ,

ispanya , almanya  ve macaristan sitelerini gezdim :)

ispanyada 2 farklı donanım seçenegi var en üst 20 K Euro

Almanyafda 4-5 farklı seçenek var 23 K Euro çıktım begendigim modelini

şimdi bize hangi satndarlar gelecek , inşallah öncekiler gibi herşey standart sen sadece seç demezler kişiselleştirme olmalı , kumaşı ben seçebilecekmiyim , Diger sitelerde güzel ve faydalı opsiyonlar var , ben mesela bu yenilerde mutlaka Bose ses sistemi istiyor ve bekliyorum

bakalım bizi neler karşılayacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben zaten 2011 Impressive sahibiyim. Bose ses sistemi illa ki olacak, fazlası da olacak ki ilgimi çekebilsin.

Hala fiyat yok, spekülasyonla idare ediyoruz.  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben zaten 2011 Impressive sahibiyim. Bose ses sistemi illa ki olacak, fazlası da olacak ki ilgimi çekebilsin.

Hala fiyat yok, spekülasyonla idare ediyoruz.  ???

ben son buluşmada haliyle zamlardan önce sormuştum nurkan beye 76 milyar tahmin ediyorum vs. Demiştim. Kim alır o arabayı 70e demişti ama işler degismeden önceydi tabi. Bu kurlar ve vergi zamlarından sonra ne olur bilinmez. Ama şuan c sınıfındaki tüm modellerin en ful paketleri 70i geçiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jetta nın full  benzinli 65 bin arakadaşlar mazda 3  full de o kadar olur bence.

manuel olanı 65 bin. opsiyonlar hariç. metalik renk ve sunroof farkı bile 4 bin lira.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...