Jump to content

Yeni (2014) Mazda3 Olası Fiyat Tahminleri

m_a_s

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bizim apartmanda biri var 2009 model otomatik dinamik var..serisinin son modeli..ilk sahibi..devlet kurumunda mühendis..adam garantisi bitmesine rağmen hala yetkili servise gidiyor..arabayı bir kere pis görmedim..walla içim gidiyor aracı gördükçe..geçen aylarda konuştuk satarsan mutlaka haber ver diye..görürsem yine soracağım..eğer satarsa 3 üne 5 ine bakmayıp almanı şiddetle tavsiye ederim..bu zamanda böyle orjinal ve temiz araç bulmak çok zor..

İlgin ve yardımın için teşekkürler, sonucu bekliyorum. Umarım uçuk fiyat istemiyordur... :

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 438
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Serkan biz mevzilerimizi koruyalım o zaman, araçları satmayalım mı acebaaa ??

Sen Sattın Ben Hala Satamadım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen Sattın Ben Hala Satamadım :)

Nasip bu işler, Allah gönlüne göre versin... Senin araç Comfort olmayaydı eyiydi... Talip olabilme ihtimalimi köreltiyor...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman abiden gayar yemeden konuya döneyim heman... :D

Ey Mazda Türkiye, bizi bir kez daha şaşırt ve taban fiyatı 50 binden belirle... Ben o zaman göreyim, 2011 model aracına 45 bin lira isteyen piyasa bilmez pilotları... :) 2009 model ilk kasaya 35 bin lira yazan uyanıkları...2005 model dynamic için 38 bin yazan eli titrekleri...

Savulun üleyn, bre nalçaklar.

Pilot yazınca aklıma geldi birden, bizim Onur (honuuu) nerelerde ?? Özletti iyice kendini... Bebiş de büyümüştür, yaşını da doldurmuş olması gerek...

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 2011 modele 48.000 istiyorum mazda taban fiyatı 65.000 olarak belirlediğinde görüşelim

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz daha yüksek bir fiyata satmıştık ama zaten 2011 makyajlı mazda6lar 55bine satılıyor.

55bine 2011 mazda6 varken şahsen 48e.2011 mazda3 tercih etmezdim bende

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kaç saat önce küçük kardeş için isim yazdırdık. Giriş fiyatı 60 civarında, en full donanım ise 71 bin civarında olacakmış, bende satış sorumlusunun yalancısıyım. Araçlar gelir gelmez arayacaklarmış. Fiyatlar beklediğimizden bir 4-5 bin lira fazla olacak gibi ama olsun artık o kadar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi haddimize değil karışmak ama 2011 48 bin çok fazla...

Estağfurullah kardeşim had ne demek tabi ki yoruma hakkın var fakat serbest piyasa diye bir şey var benim bu yazdığım bir tepki fiyatı ilgili ilan sitelerin de vatandaşı kandırmak  için bir sistem kurulduğuna inanıyorum adam olmayacak düşük fiyata ilan veriyor ve ne yapıyor bizim değerinde satacağımız aracımızın da değerini düşürüyor sanki hazine müsteşarlığının fiyatıymış gibi bu sitelerin fiyatı belirleyici oluyor hıı varsayalım ben yanlış düşünüyorum o halde arkadaş piyasası 40.000 tl olan aracı 34000 tl ilan veriyor  ihtiyacın olabilir götür galeriye ver neden bu siteye ilan veriyorsun iktisat çok acayip bir bilim dalı ve bunun için okul okumaya gerek yok bence sen okul oku ama galerici arkadaşlar bu işi çözmüş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kaç saat önce küçük kardeş için isim yazdırdık. Giriş fiyatı 60 civarında, en full donanım ise 71 bin civarında olacakmış, bende satış sorumlusunun yalancısıyım. Araçlar gelir gelmez arayacaklarmış. Fiyatlar beklediğimizden bir 4-5 bin lira fazla olacak gibi ama olsun artık o kadar...

Benim maksimum vereceğim 65 civarı. Umarım sunroof, deri koltuk gibi opsiyonları çıkartınca 63-65 civarına düşer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 2011 modele 48.000 istiyorum mazda taban fiyatı 65.000 olarak belirlediğinde görüşelim

:)

Tabanı 70 olsa da siz o fiyatı ancak istemekle kalırsınız ;) Amblem Mazda olmasaydı hiiiç ağzımı açmaz, kendimi yormazdım...

Hele hele siyah renk için...

Sağlıcakla, kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Estağfurullah kardeşim had ne demek tabi ki yoruma hakkın var fakat serbest piyasa diye bir şey var benim bu yazdığım bir tepki fiyatı ilgili ilan sitelerin de vatandaşı kandırmak  için bir sistem kurulduğuna inanıyorum adam olmayacak düşük fiyata ilan veriyor ve ne yapıyor bizim değerinde satacağımız aracımızın da değerini düşürüyor sanki hazine müsteşarlığının fiyatıymış gibi bu sitelerin fiyatı belirleyici oluyor hıı varsayalım ben yanlış düşünüyorum o halde arkadaş piyasası 40.000 tl olan aracı 34000 tl ilan veriyor  ihtiyacın olabilir götür galeriye ver neden bu siteye ilan veriyorsun iktisat çok acayip bir bilim dalı ve bunun için okul okumaya gerek yok bence sen okul oku ama galerici arkadaşlar bu işi çözmüş

Yazdıklarınızın tam tersini yapanlar daha fazla piyasada... İki yanlış bir doğru etmediğine göre... Gerçek piyasayı bilerek aldanmamak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aga valla sen de haklısın kendine göre ne deyim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün bir bayiye gittim , yeni Mazda3 ün kataloğu çıkmış , tabiki katalog içinde tam spesifikasyonlar henüz yok , daha netleşmeyen durumlar var yalnız şunu öğrendim , katalog üzerinde gelecek araçların 18 jant olarak geleceği açık ve net olarak yazmakta... Bence bu iş tam bir fransız işi, yani ülkemize fransız kalanların işi , bizim yollar için orta sınıf bir araç  sadece 18 jant olarak pazarlanır mı ?

18 jantın faydaları nedir ?

-sportif görünüm

-yüksek süratte ekstra viraj ve fren emniyeti

peki 18 jantın 16  janta oranla zararları nelerdir ?

-ekstra üretim maliyeti nedeniyle araç fiyatında artışın tüketiciye yansıtılması

-ekstra sertlik nedeniyle azalan konfor ve dolayısıyla azalan müşteri memnuniyeti

-ekstra lastik yenileme masrafı, kış lastiği bulunmasında zorluk yaşanması

-azalan lastik yanak mukavemeti, bozuk yollarda oluşabilecek lastik/jant hasarları (Route3 etkinliğinde Sibiryada yaşandığı gibi)

Açıkçası ben HB sever olarak yeni kasaların sedan tasarımını daha geniş bagajı nedeniyle tercih edebilen bir durumdayken, yani yeni kasa aracı HB yahut Sedan her türlü beğeniyorken , yeni kasaların 16 jant modellerinin gelmesini beklemekte yarar görüyorum...

Umarım yeni kasalar yalnızca 18 jant olarak gelmez ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jant konusunda tavsiye isteyenlere 16'yı aşma derken, 18 jantı duyunca tabiri caizse ağzım açık kaldı...

Yukarıda bir yerlerde "mazda Türkiye bizi şaşırt" derken böyle bir şey aklımın ucundan geçmemişti.

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jantlar bu kadar etkilemiyor. Bkz. Yeni Mazda6da 19" olmasına rağmen sürüşü son derece konforlu. Büyük jantlarda hava basıncını doğru ayarlamak yeterli oluyor. Mazda3 zaten her zaman çok hoplatan bir araç. Bizde 3 varken üzerinde 16" jant vardı ama yine de arka koltuklarda taş düşürmek mümkündü :D

Zaten 18" jantlar tüm ülkelere gidiyor. Rusyanın ukraynanın slovakyanın yolları bizden kat ve kat daha kötü.

Artık jant boyutunun çok etkilemediğini 18" jantlı arabayla 2.5 yıl gezmiş biri olarak söylüyorum.

Önemli olan süspansiyonların sertliği ve lastik basıncı

Mazda3, büyük ihtimal yine taş gibi süspansiyonlara sahip olup hoplatacak ama jant o kadar hissettirmiyor bence.

Türkiye'nin de Yollarının teknoloji olarak hala geride olduğu aşikar. Bir yağmur yağıyor su yoldan akamıyor. Ama konforu zedeleyecek kötü otoyollar kalmadı denecek kadar azaldı bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her tarafı şantiye olan, ülkemizin en büyük köyü, Aziz Istanbul'umuzda olduğu gibi yolların oldukça bozuk oluşundan ve Sibirya da 18 inç lastik temin edilemesinin mümkün olmaması gibi nedenlerden ötürü Route3 etkinliğinde Mazda3 lere 16 jant takılmıştı ancak yinede araçların lastiklerinde patlama, jantların yamulması eksik olmadı ...Eğer ki 18 inç jantlar ile yola çıkılmış olsaydı Route3 etkinliği Frankfurt Motorshow'un başlangıçına değil bitişine bile yetişemeyebilirdi :) Yani "Sonunu Düşünerek İşe Başlamalıyız...."

İstinye park civarında yeni Mazda6 yı test ettiğimde ilk dikkatimi çeken 19 inç jantlar nedeniyle civardaki çukurların kabinde yarattığı sarsıntıydı, bu tip konforu olumsuz etkileyen durumlar, şöförün yolcudan kötü puan almasına da neden oluyor, alternatifi olmayan şöför (bazıları orjinalliğin dışına çıkıp piyasadan jant alıp takmak istemez) ne yapsın kısa süre sonra aracı satıyor  , konforlu bir araç alıp yakınlarından puan topluyor...

Dikkat ettim 17 jant olan 90. yıl Mazda3 lerde kısa süre sonra sahiplerinden satış görmüştü...90. yılını 1 yıl olmadan satıp halen Mazda6 ve dizel Mazda3 sahibi komşum var, Oysaki 90. yıllar benzersiz özellikleri olan , kolay kolay satış görmemesi gereken araçlar olmalıydı...

Bu nedenlerle yeni kasada 18 jant mecburiyeti bence marka adına Fatal Error olur, küçük ebat jant alternatifi mutlaka olmalı derim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben jant konusunda mazda mühendislerinin gene ,  en ince ayrıntya kadar hesaplayıp,  en uygunun vede en yakışanını araca monte ettiklerine eminim, demekki araca bu jantlar çok daha uygun.

Bide dikkat ettimde jant 18 ama yanaklar çokta ince değil acaba kaç yanak var, 50-55 in altına düşmedikçe bence sorun olmaz kofor açısından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...