Jump to content

Yeni (2014) Mazda3 Olası Fiyat Tahminleri

m_a_s

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben jant konusunda mazda mühendislerinin gene ,  en ince ayrıntya kadar hesaplayıp,  en uygunun vede en yakışanını araca monte ettiklerine eminim, demekki araca bu jantlar çok daha uygun.

Bide dikkat ettimde jant 18 ama yanaklar çokta ince değil acaba kaç yanak var, 50-55 in altına düşmedikçe bence sorun olmaz kofor açısından.

Gürhan, mühendisler tabiki her ikisi içinde hesap yapıp koyuyor araca..

Ben ingiltere broşüründen baktım, İngilterede 1.5 l 100 hp lik araç için yalnızca 16 jant seçeneği mevcut , 18 jant seçeneği Sport olan 2.0 l versiyonda var sadece...

https://www.mazda.co.uk/assets/uk/cars/all-new-mazda3/brochure/all-new-mazda3-brochure.pdf

16 jant:

205/60/16

18 jant:

215/45/18

Lastiklerin fiyat farkına da bir bakmak lazım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 438
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Şu lastik ebatlarına göre çok haklısınız, küçük jant tercihini de bırakmaları avantaj olacaktır, lastik fiyatları büyük jantta çok abartı olabiliyor,  lakin günümüzde bütün markalar jant vede lastik ölçülerini büyüttüler , Açıkçası mazda nın pekte TR  şartlarını taktığını sanmıyorum, hep bildiklerini okuyorlar umarım dediğiniz gibi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yine büyük jant seçerim. Mazda6 19" jantlarıyla çok kez bindim ve hiç rahatsız olmadım.  2,5 yıl 18"li mazda6 ile gezdik onun süspansiyonlar iyice yumuşaktı onda zaten 18" olmasına rağmen darbe emişi şahaneydi. Mazda zaten spor sürüş odaklı araçlar üretiyor bu yüzden büyük jantlar tercih ediliyor.

Bırakın türkiye'ye yollanan mazdaları, tüm dünyaya yollanan 4*4 cx5lerde 19" jant vardı. Cx9larda 20 miydi neydi :D bu aracı alan muhakkak hafif te olsa bozuk yola girer. Kaldı ki mazda3ün 18 jantlı lastiklerinin yanakları da öyle çok ince gözükmüyor.

Bu sadece mazdanın yaptığı birşey değil artık yeni modeller büyük jantlı bir şekilde dünyaya satılıyor. Böyle bir risk uğruna hiçbir firma en üst modeline küçük jant koyup göndermez. Müşteri istediği takdirde üst donanım pakedini alır isterse küçük jantı kendi takar.

Mazda3te de bmwlerde de alt paketlerde küçük jant varken üst paketlere büyük jant konulur çünkü tasarımı cidden etkiliyor. Ben büyük jant istemiyorum diyen müşteriler de zaten kendi değiştirebiliyor. Mesela cx5 için en üst paketlerde 19" sunulurken bir de opsiyonel koyu renk küçük jant sunuluyordu ama rusyada da türkiyede de büyük jant daha çok seçiliyor.  Zaten eskisi gibi zor değil artık lastik bulmak

İngilterede 1.5 ile büyük jant satılmamasının temel sebebi ise motorun gücü veya çabından dolayı değil. Evet o da ufak bir faktördür belki ama 1.5te 18" jant olmamasının ana sebebi 1.5in düşük güç üretmesi nedeni ile sadece alt donanım paketlerinde bulunması ve alt paketlerin de ucuzlaştırılmak için küçük jant kullanması. Buna türkiyeden bir örnek, golf 1.6 90hp tdii seçeneğin nir tek en alt modelde satılması gibi. Üst modellerde o seçenek yok. Ucuz modeli daha da ucuz yapmak için kullanılan taktikler. Mazda için, Eğer 1.5, 18" jantı taşıyacak kapasitede olmasaydı zaten dünyanın hiçbiryerine 18"lı 1.5 araçları yollamazlardı. İngiltereye özel bir durum değil Herşey satış taktiği :(

Herşey alıcıya bağlı, donanım isteyen ama küçük jant tercih edenler için de küçük jant taktırma seçeneği var zaten. Alıcıların çoğu büyük jant seçiyor.  Rusya gibi bir ülkeye bile 18" yollanmasının sebebi de bu zaten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu lastik ebatlarına göre çok haklısınız, küçük jant tercihini de bırakmaları avantaj olacaktır, lastik fiyatları büyük jantta çok abartı olabiliyor,  lakin günümüzde bütün markalar jant vede lastik ölçülerini büyüttüler , Açıkçası mazda nın pekte TR  şartlarını taktığını sanmıyorum, hep bildiklerini okuyorlar umarım dediğiniz gibi olur.

Bende Japonların yol durumumuza göre araç üretmediklerini, büyük jant olayının Kodo tasarımından ileri geldiğini düşünüyorum ancak beklentilerimize uygun araç getirmek için bir Merkezi Belçika Türkiye İstanbul Şubeleri mevcut ülkemizde,örneğin Avrupada 100 hp olan 1,5 l Mazda3 lerin 120 hp olarak getirilmesi buradaki şubenin talebi.. Yönetim , "araçlar 100 hp olsa burda satamayız" diyordu , rakiplerden ötürü , haklı olarak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz şimdi yazınca dikkatimi çekti avrupaya gidenleride TR ye gelecekler gibi 120 hp olarak niye üretmemiş mazda , demek istediğim buradaki rakipleri avrupadada var, bu 20 hp lik fark için hangi avantajlardan feragat edilmiş acaba, sonuçta avrupalı kullanıcılarda aynı bizim gibi bir çok kriteri inceleyecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz şimdi yazınca dikkatimi çekti avrupaya gidenleride TR ye gelecekler gibi 120 hp olarak niye üretmemiş mazda , demek istediğim buradaki rakipleri avrupadada var, bu 20 hp lik fark için hangi avantajlardan feragat edilmiş acaba, sonuçta avrupalı kullanıcılarda aynı bizim gibi bir çok kriteri inceleyecektir.

benim aklıma gelen ilk 3 şey tork, performans, tüketim.

2.0 120 hp skyg 6at

Tork: 210 nm

0-100:  10.4 sn

Tüketim:  5.6 l

1.5 120hp skyg 6at

Tork:160 nm

0-100:  11.7 sn

Tüketim:  5.8 l

2.0 hem daha performanslı hem daha eko.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla orasını bende anlamadım Gürhan, soruyorum soruyorum bilen kimseye de rastlamadım :) , tek bildiğim Mazda motor fabrikasının aynı bant üzerinde peşi sıra farklı hacimde motorları üretebilecek yetenekte otomasyona sahip olduğu ve 1.5 l aracın Avrupada 100 hp, Türkiye de 120 hp Azerbaycan da 125 hp güçte olduğu :)...

Geçmişte gümrükten büyük motorlu araçların 1.6 diye geçtiği oluyordu , hatta yanılmıyorsam sende bunu sorgulamıştın bir ara :) diyorum ki acaba Avrupada ki 2.0 l 120 hp olan araçlar bizde 1.5 l  120 hp olarak mı satılacak yada tam tersi 1.5 l atmosferik motordan 20/25 hp daha fazla güç nasıl elde edildi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hp olayini daha once konusmustuk

normalde tek motor uretilip atiyorum 130hp olarak cikiyor fabrikadan, ulkelerin emisyon degerlerine gore limitasyon konuluyor.

yani 100hp motor 125hp ye yukseltilmiyor, 125hp motor limitorle 100hp olarak gonderiliyor ingiltereye. ters dusunun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her tarafı şantiye olan, ülkemizin en büyük köyü, Aziz Istanbul'umuzda olduğu gibi yolların oldukça bozuk oluşundan ve Sibirya da 18 inç lastik temin edilemesinin mümkün olmaması gibi nedenlerden ötürü Route3 etkinliğinde Mazda3 lere 16 jant takılmıştı ancak yinede araçların lastiklerinde patlama, jantların yamulması eksik olmadı ...Eğer ki 18 inç jantlar ile yola çıkılmış olsaydı Route3 etkinliği Frankfurt Motorshow'un başlangıçına değil bitişine bile yetişemeyebilirdi :) Yani "Sonunu Düşünerek İşe Başlamalıyız...."

İstinye park civarında yeni Mazda6 yı test ettiğimde ilk dikkatimi çeken 19 inç jantlar nedeniyle civardaki çukurların kabinde yarattığı sarsıntıydı, bu tip konforu olumsuz etkileyen durumlar, şöförün yolcudan kötü puan almasına da neden oluyor, alternatifi olmayan şöför (bazıları orjinalliğin dışına çıkıp piyasadan jant alıp takmak istemez) ne yapsın kısa süre sonra aracı satıyor  , konforlu bir araç alıp yakınlarından puan topluyor...

Dikkat ettim 17 jant olan 90. yıl Mazda3 lerde kısa süre sonra sahiplerinden satış görmüştü...90. yılını 1 yıl olmadan satıp halen Mazda6 ve dizel Mazda3 sahibi komşum var, Oysaki 90. yıllar benzersiz özellikleri olan , kolay kolay satış görmemesi gereken araçlar olmalıydı...

Bu nedenlerle yeni kasada 18 jant mecburiyeti bence marka adına Fatal Error olur, küçük ebat jant alternatifi mutlaka olmalı derim...

Emre'can çok önemli değil bence jant ebadı. Aracı alırken Bayiden 16" jant alabilirsin bence. Okan mazda 6'yı baya zorluyor, bir sıkıntı görmedim ben. Biraz konfordan kaybettirse de yol tutuş muazzam..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mevzu şimdi açıklığa kavuştu, motorlar zaten o güce sahipler ilgili ülkelerin emisyon standartına göre ayarlanıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jant işi hakikaten sakat.

Benim araçta da 18" jant var ve 25 bin km' de 2 lastiğim balon yaptı. Pazartesi günü 2 lastik aldım ve tanesi 560 TL mübareklerin...

16 jant son derece uygun olacaktır; hem konfor, hem de alıcıların tercihi açısından...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçlar Nisan ortasında 4 farklı modelle satışa çıkacakmışve 65 liradan başlayacakmış... 16 jant da var... :)

65 bin başlangıç fiyatı olursa bu işi yine kıvıramazlar... İyi bir fırsatı elleriyle itmiş olurlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

65 bin ile başlıyorsa geçmiş olsun o zaman.

Şu 20 Mart gelse de fiyat ne bizde bilsek böyle papatya falı gibi oldu iyice.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar genel olarak bütün markaların, dolayısıyla ülkemizin fiyat politikasını eleştirelim ama mazdaya haksızlık yapmayalım bence..diğer markaların fiyatlarına bakarsanız hepsi gerek ötv gerek marka zammından dolayı fiyatlar uçmuş..e hal böyleyken mazda  fiyatını nasıl dip yapsın ki..daha önce de yazmıştım bu sadece mazdanın türk distribütörü yada bayisini desteklemek için özel bir fiyatla girmesiyle olur ki onu da ne kadar yapsın nasıl yapsın. Sonuçta sağolsun devlet ötv+kdv ekleyince yapacak bişey kalmıyor..keşke fiyat 55-60 girseydi ama  neden 65 le giriyor ayıp etmiş diyemem şuanki ülke şartları bunu gerektiriyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bülent;

Ülke insanımız 65 bin liraya en alt donanım mazdayı almaz, gider 54 bine 1,3 motor corolla'ya sarılır... Hatta en alt donanım mazda 50 bin liraya girseydi bile insanlar yine corolla'yı tercih ederdi.

Hal böyle iken uygun bir fiyat politikası ile piyasaya girilmiş olsa; bütün algılar lehine dönebilirdi, hatta kesin kes dönerdi.

Fakat; 65 binlerde taban fiyat ve donanım belirlenirse "Allah kolaylık versin" derim... Mazda Türkiye bu fırsatı da kaçırırsa, bence ileriki yıllar için boşuna plan yapmasın, zaten ülke insanının gözünde yeri belli, eline geçen fırsatları da teperse, vakti zamanında ilk distribütörün yaptığı kötülüğü şimdi Mazda Türkiye yapmış olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abim kısmen haklısın özelliklede mazdanın ülkemizde gördüğü değeri gözönünde bulundurursak epey haklısın yalnız diyorum ya keşke yapsaydı ama nasıl 53 bin yapmaz toyota gibi diye de çok eleştiremem..tamam millet gider corolla alır haklısın ama sunduğu kalite motor donanım rezil bişey 53 binlik corollada..yani ben 53 bin tl verip teneke almam ama alan çok o ayrı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer markalardan daha düşük fiyat bekleyemeyiz ki. Mazda3 tüm rakiplerinden daha kaliteli. Daha maaliyetli. Üstüne %10 vergiye daha biniyor.  Hem daha kaliteli hem daha maaliyetli mazda3.  Zaten satışlar az, düşük fiyatlardan satılırsa çok büyük bir risk olur bence.

Zamannında nissan da hiç tutmuyordu ama sadece piyasaya uygun fiyatla ve müthiş bir pazarlama ile qq ile satış rekorlarına koştu.

Mazda3ün olması gerekenden pahalı olmadığı belli. Tam piyasa ortalamalarında rakamlar dönüyor ama mazda3 hepsinden bir gömlek daha kaliteli.

Ama arabanın vergisiz fiyatını bilmiyoruz, konulan kar payını bilmiyoruz bu yüzden bu fiyatlar fazla vs. Gibi yorumlar yapamıyorum.  4-5 yıl önce de mazda3 fiyatları sektön çok altındaydı ama satmadı... Önemli olan pazarlama. Mazda3 zaten çok daha kaliteli ve masraflı bir otomobil, artı yüzde on vergiye biniyor ve bildiğim kadarı ile tüm dünyada fiyatları açısından eleştriliyor. Fiyatların çok yüksek olduğunu duyuyyorum. Bu yüzden bu araç türkiyedeki rakipleri ile aynı fiyatlara gelmesi en doğru kararlardan biri olacaktır bence.

Böyle bir otomobili dip kar ile satmak  bence çok yanlış bir karar olur. Her kar payının bir oluru vardır, ki görüyorum ki mazda3 hakettiği fiyatın daha aşağısında satılmaya başlancak.

Rakiplerinden çok daha düşük fiyatlar beklemek bence boş beklentilere girmek olur.

Benim şahsi fikrim de mazda3 gibi bir otomobilin rakiplerine göre çok düşük olması yanlış bir karar olur. Rekabetçi ve biraz daha makul fiyatlar ve uygun tanıtım ile en azından satışlar artacaktır. Sonuçta fiyat biryere kadar inebilir ve biz bu fiyatları ve mazda türkiyenin imkanlarını bilmiyoruz..

Halkın gözünde pejonun sitroenin kalite algısı belli, iki firmanın da fiyatlarının ne kadar yüksek olduğu da belli ama yeterli satış grafiği yakalanıyor. Artık zaman gösterecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...