Jump to content

Yeni (2014) Mazda3 Olası Fiyat Tahminleri

m_a_s

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çok yanlış kıyaslamalar yapılıyor. Her markanın baz modeli ile Mazda'nın dolu modellerini kıyaslıyorsunuz. 68bine yaris var yav :D tmm hibrit falan ama yaris yani :) audi a1 100bin tlden pahalı. Evet ülkemizde saçma vergiler var ama fırsatını bulunca üreticiler de tekmeyi vuruyor. Yani  Mersoyu ele alalım, vergisiz E180 1.6 motor 96.669 TL, E50 CDI 4matic (4 çeker) 89.208 TL :) şaka gibi. Hem donanımdan, hem motordan kırpılmışı daha pahalıya geliyor. vergi farkı olmasa durum bu .

Bütün markalar aynı Mazda pahalı demeyin. Bu ara arabaları çok inceledim bir kaliteye bakın, fiyatlara bakın. Naylon naylon araçlara 40-50 bin fiyat istiyorlar. Mazda 3'ün hakkı neyse fiyatı da o olur. En dolu dizel corolla 79binse en dolu Mazda 3 neden daha ucuz olsun?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 438
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Ben hiç bir yerde Mazda pahalı diye yazmadım, benim anlatmak istediğim şey bazı şeylerden fedakarlık yaparak yeni kasayı milletin gözünün önüne getirmek...

Bu fiyatlar ile bu mümkün değil, işyerinde 4 tane yeni kasayı bekleyen arkadaş var ama hepsi de fiyat odaklı, çünki; mazda'yı sadece görünüm olarak biliyor, kullanım, yakıt, prestij, güvenlik olarak bilmiyor, bu bilinmeyenleri fiyat politikası ile kullanıcıya ulaştırırsan arkası çorap söküğü gibi gelir...

Yoksa; aynı tas aynı hamam devam eder...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En dolu dizel corolla 79binse en dolu Mazda 3 neden daha ucuz olsun?

Piyasası yok !!

Parçası pahali !!

Servisi her yerde yok !!

Servisleri çok pahalı !!

İkinci elde çok değer kaybediyor !!

İkinci elini nasıl satarım !!

Gibi genele yayılmış düşünceleri kırmak için ucuz olmak zorunda, aksi durumda; yukarıdaki düşünceler devam eder, Mazda Türkiye'de aynı seviyede kalır...

Bir yerlerde yıllık 7500 adet satış hedefi vardı, aynı politika ile yeni mazda3 satamazsın, özellikle devletin bu vergi politikası ile hayal olur...

Umarım ben yanılırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben hiç bir yerde Mazda pahalı diye yazmadım, benim anlatmak istediğim şey bazı şeylerden fedakarlık yaparak yeni kasayı milletin gözünün önüne getirmek...

Bu fiyatlar ile bu mümkün değil, işyerinde 4 tane yeni kasayı bekleyen arkadaş var ama hepsi de fiyat odaklı, çünki; mazda'yı sadece görünüm olarak biliyor, kullanım, yakıt, prestij, güvenlik olarak bilmiyor, bu bilinmeyenleri fiyat politikası ile kullanıcıya ulaştırırsan arkası çorap söküğü gibi gelir...

Yoksa; aynı tas aynı hamam devam eder...

E yani abi ucuz olması lazım demek bir noktada aracın pahalı olduğu anlamını taşıyor :) ben direk senin için de söylemedim. Bir kaç kişi yazdı 60'dan başlarsa satılmaz diye. Merak etmeyin satılır :) ama bu piyasada karsız araç satmaz Mazda. premium olacaksan ederi olacak. Bütün markalar korkarken Mazda umut taşıyorsa bu iyi bir şey. Mazda 92'deki gibi yine zamanın ötesinde geliyor. Geldi, bir çok ülkede eskidi :) Eleştirebileceğim tek nokta bu gecikme. Mazda 2 daha çabuk gelir umarım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence Türkiye'ye getiren firma tüm politikasını gözden geçirmeli.

Mazda'nın şuan resmen orta segment arabası Türkiye'de yok.

Kaç aydır araba gelecek ama yok.

Özellikle sıfır mazda 3 almak isteyenler haliyle yeni kasayı bekliyor, hatta benim normalde seat vw hastası bir arkadaşım bile bu yüzden araba alma planını erteledi.

Ama gelgelelim kaç aydır yok.

Tamam bazı insanlar bekliyor ama araca ihtiyacı olan biri ne kadar bekler, bekledik diyelim fiyat vs hiçbişey belli değil.

Tamam araba kaliteli vs ama marka yönetimi bence çok çok zayıf.

Arabalarda kaliteli, donanım çok iyi ama eski mazda 3 ve mazda 2 motor olarak bence şuan için çok zayıflar. Yakıt açısından ve motor çeşitliliği yönünden Türkiye'de başarısız. Farklı ülkelerde belki vardır farklı donanımlar.

Şuan ben bile eşime araba bakıyorum mazda dan başkasına binmem diyorum ama maalesef insan diğer seçeneklere bu nedenlerle kaymak zorunda kalıyor.

Mazda 2 sınıfının belki en yüksek yakıt tüketimi ve aynı oranda çevreci olmayanı, hız sabitleyici gibi donanımlar yok, revizyon zamanı çoktan geldi ama yenisi Türkiye'ye ne zaman gelir kimse cevap vermiyor.

Yaklaşık 2 haftadır bakmadığım araba kalmadı kafayı yemek üzereyim içimi döktüm oh :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akıllı ve mantıklı bir kullanıcı mazda kalitesini yaşadıktan sonra kolay kolay başka araca sıcak bakmıyor zaten... Çünki; her yapılan kıyas hep mazda'ya çıkıyor...

Ama bu kadar tok satıcı konumunda olmak, alıcının hevesini de kırmıyor değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence Türkiye'ye getiren firma tüm politikasını gözden geçirmeli.

Mazda'nın şuan resmen orta segment arabası Türkiye'de yok.

Kaç aydır araba gelecek ama yok.

Özellikle sıfır mazda 3 almak isteyenler haliyle yeni kasayı bekliyor, hatta benim normalde seat vw hastası bir arkadaşım bile bu yüzden araba alma planını erteledi.

Ama gelgelelim kaç aydır yok.

Tamam bazı insanlar bekliyor ama araca ihtiyacı olan biri ne kadar bekler, bekledik diyelim fiyat vs hiçbişey belli değil.

Tamam araba kaliteli vs ama marka yönetimi bence çok çok zayıf.

Arabalarda kaliteli, donanım çok iyi ama eski mazda 3 ve mazda 2 motor olarak bence şuan için çok zayıflar. Yakıt açısından ve motor çeşitliliği yönünden Türkiye'de başarısız. Farklı ülkelerde belki vardır farklı donanımlar.

Şuan ben bile eşime araba bakıyorum mazda dan başkasına binmem diyorum ama maalesef insan diğer seçeneklere bu nedenlerle kaymak zorunda kalıyor.

Mazda 2 sınıfının belki en yüksek yakıt tüketimi ve aynı oranda çevreci olmayanı, hız sabitleyici gibi donanımlar yok, revizyon zamanı çoktan geldi ama yenisi Türkiye'ye ne zaman gelir kimse cevap vermiyor.

Yaklaşık 2 haftadır bakmadığım araba kalmadı kafayı yemek üzereyim içimi döktüm oh :)

bu konuda %100 aynı fikirdeyim. Millet yurtdışında mazda3lerle km yapıp satmaya başladı bile bize daha gelemedi. Sebebi nedir bilmiyorum ama türkiye satışları avrupanın diğer ülkelerine kıyasla o kadar kötü değil, En azından en kötü satışların olduğu ülke değiliz. Ama gelin görün ki araba tüm avrupaya geldi bir bize gelemedi.  Ben yeni araba alacak olsaydım Herhalde mazdayı mı bekleyecem derdim gidip başka bir arabayı alırdım.Mazda müşterilerin ayağına koşması gerekirken halk mazdanın peşinden koşuyor nasıl bir iş bu anlamadım. Anca bir zahmet geçen hafta zaman bilgilendirilmesi yapıldı bu kadar tepkiden sonra.. Vw, mercedes yeni bir model çıkardığında ertesi hafta türkiye fiyatları açıklanıyor. Bizde araba çıkalı neredeyse 1 yıl oldu fiyatların açıklanma tarihi daha anca belli oldu.  Ben burada kesinlikle mazdaTRyi suçlu buluyorum. Belki haklıdırlar geçerli sebepleri vardır ama göründüğü kadarı ile böyle yorum yapıyorum. Türkiyede bu kadar umutlarla beklenen bir otomobil neden dünyada en son türkiye'ye getirilir ? Burada mazdatrden başka suçlu bulamıyorum. Üretim kısıtlıysa da mazdayla ona göre konuşulur ikna edilir. Bu da mazda türkiyenin sorumluluğu.

Mercedese sırf türkiye için 1.6 motor ürettiriliyor, skoda gibi türkiyede dandik olarak tanımlanan hatta dandikliği üzerine bir laf çıkmış (skoda bacaklı: yamuk bacaklı insan vs.) bir marka bile türkiyeye özel 1.6 dizel otm araç getirip satış listesinde birinci oluyor.

Bmw deseniz mercedes 1.6 motorlu e kasayı tanıttı ve hemen ardından 1.6 5 serisini tanıttı. Ama gelin görün ki mazda türkiye bir türlü şu araçların vaktinde getirilmesine ikna edemiyor türkiye en son ülke olarak gözüküyor. Motorların tanıtımına değinmiyorum bile. Bmw en büyük rakibine cevap olarak 1 hafta sonra yeni bir model tanıtırken mazda en büyük rakibi honda'dan 1-2 yıl sonra düşük hacimli dizeli çıkarıyor..

Çoğu marka modaya uyum sağlamak için gerekirse yılda 3 yeni model tanıtırken mazda lütfederek yılda 1 model tanıtıyor. O 1 yılda tanıtılan model konsept değilse ne mutlu bize, çünkü bir yıl içerisinde tanıtılan model konseptse o yıl yeni seri üretim araç tanıtılmıyor ki!!

Bu problemler sırf sizin dediğiniz gibi mazda2 için de geçerli değil ki.

Mazda2 için yeteri kadar geç kalındı ama ya mazda5 ? Krizden anca çıkmaya başlamış olan psa bile mpv araçlarını sürekli güncel tutuyor, her modelini sürekli tanıtımlarda bulunduruyor. Ama gelin görin ki mazda'da yok seneye 2 sonra mx5 sonra şu sonra bu çıkacak deniliyor. Her yıl bir model çıka çıka sıra elbet mazda5e gelecek, ama bu süreçte mazda5 için ne bir tanıtım, ne bir yenilenme. Mazda5 sırasını bekleyecek ve önünde çok uzun bir süre var. Yenilene kadar da mazda ürün gamında çirkin ördek yavrusu olarak unutulmuş bir şekilde kalacak.

Halbuki diğer markalar her modelin güncel olmasına çok önem vermiyor mu? Maalesef mazda'da yenilenme hızı çok çok çok yavaş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adamlar alenen Çin, ABD, Okyanusya ve Rusya'ya çalışıyor.

Maalesef Mazda için bizim gibi ülkeler çeşni olarak görülüyor. Mazda TR'de bunun farkında.

Bunu fark etmemiz lazım. Şimdiye kadar binlerce kez buralarda yazıldı ne genel müdürler ne moderatörler geldi geçti, neler yazıldı çizildi, sonuç aynı.

Bizim milletimiz de ekonomik sebeplerden dolayı pazar gücü olan arabalara yöneliyor (benim gibi).

Dünyada Mazda'yı çok tutan bir millet var, benim en çok onlar dikkatimi çekmiştir. Polis araçları bile Mazda'dır.

Tutumlulukları ile meşhur Musevilerin memleketi İsrail.

Dağ taş Mazda, demek ki adamlar bir şey var ki bu markaya yönelmiş.

Bizim çoğu şeyde olduğu gibi yanlışların peşine takılmayı iyi biliyoruz.

Bence de bu kaliteli araç bizim için fazla gelecektir. 80binlere varacak bir rakam beni şaşırtmayacak açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet mazda 3 bekledigimizden pahali olacak belki ancak;

1.5 dCi 110 Bg Touch----------------------------- 72.500 TL

1.5 dCi 110 Bg GT Line---------------------------- 80.500 TL

1.6 dCi 130 Bg GT Line ----------------------------80.500 TL

bu tabloyu gorunce insan kendi kendine, kici kirik megane bu fiyatsa mazda3'umuz bunu hakediyor ha reno ile mazda'nin pazari bu tartismada baska boyut o ayri dava.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumlardan anladığım kadarıyla diğer markalara binen vatandaş da tasarımı beğenmiş görünüyor, bu nedenle önce tüketime bakıp sonra Mazda'ya bir şans vereceklerine eminim... Mazda3 bu tasarımla corolla, megan , golf gibi isim yapmış gözü kapalı alınacak otomobiller haricindekileri  baya geride bırakması lazım, bence buna da hazırlıklı olunmalı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dizeli tam bir yıl sonra yine bu zamanlar tr ye girmesi bekleniyor (bayinin yalancısıyım)..bence de tasarımla milletin aklını çelen bu araç tüketim değerlerine göre taht kurabilir gönüllerde..fiyat konusunda yapacak bir şey yok baştan buyana aynı şeyleri düşünüyorum..keşke bütün araba piyasası böyle uçmasaydıda 55-60 larla giriş yapabilseydi ama c segment birçok markanın arabası 75-80 leri buluyorsa ki geçen de var bu rakamı mazda da hakkıdır bu rakamlara çıkmak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer araçların dizelleri 70-80 binlerde şuan gelicek mazda3 benzinli onun için 65 bin den başlarsa bir çok kişi almaktan vazgeçer bence manuel 55 binden başlayıp en full otomatik 70 bin olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55'e araba mı kalmış ya :) bir piyasaya bakın diyorum kimse dinlemiyor :) artı japonların %10 gümrük kaybı var. Mazda düşük donanım araç getirmez. Touring'e bakın, bir çok arabanın ekstra sundukları standarttı. O da sene 2010 ! Bütçemizi zorlayacak olması hoş değil ama gerçekler böyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kıçı kırık (!) Röno kaptur bile (!) 55binlerde. Mazda 80bin olmalı o zaman.

Adamlar eyvallah etmiyor, yersen diyor. Başka açıklaması yok.

Adam alenen; "Bana ne senin dizelinden otomatiğinden, getirirsem alırsın. Almazsan da çokta umurumda diyor.

Ben nasıl 1.5 yaptılar motoru ona şaşırdım. 1840cc yapıp getirmiyorlar, şaşırdım aslında.

Yine de öpüp başınıza koyalım.

Dizel deyip duruyoruz. Allah vere de 2.2 getirmesinler bunlar. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne kadar uygun fiyata gelirse gelsin, Mazda'nın satışlarında bir patlama yaşanmaz bence.

Unutmayın birkaç ay önce İmpressive Otm.ler 45.000TL fiyata verilirken, insanlar bu aracı baz model Astra ile Civic ile Focus ile karşılaştırıyordu, ve çoğu zaman tercihlerini diğer araçlardan yana kullanıyorlarlardı. Bakın en dolu model otomatik 45.000TL iken diyorum, sadece birkaç ay önce diyorum... Merak edenler forumlara bakabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bir haber vereyim; Yeni Mazda 3 için fiyatlar ve donanım tabloları 20 Mart'ta sitede yayınlanacakmış gençler. Bayi öyle söyledi. Hadi hayırlısı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi tahminimi paylaşayım;

3 farklı paket ile gelirse 59.000 TL ile başlar 89.000 TL ile biter. (0 km golf fiyatları ortada)

Yani benim istediğim araç: benzinli+otomatik+full+İnci beyazı+Sunroof=92.500 :D

Velhasılı kelâm döviz düşmezse yeni Mazda 3 benim için hayal olarak kalacak sanıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi olur, 92.500 olsun da konu kapansın, alabilir miyiz alamaz mıyız tartışması kalmasın, rahat rahat diğer modellere bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Focus 1.6 titanium 66 bin tl. Hemde otomatik vites.

Golf 1.4 122 bg highline dsg 77 bin tl.

Corolla 1.6 premium navigation multidrive s 71 bin tl.

Yani mazda 3 benzinli full olani donanimina gore 70-75 arasi olur. Bundan fazlasi olmaz. Olsada satamaz. Rakiplerinin fiyatlari belli.

En bosuna gelirsek golf 54 bin tl. Corolla 49 bin tl. Mazda 65 olursa cooook satar :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...