Jump to content

Yeni (2014) Mazda3 Olası Fiyat Tahminleri

m_a_s

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bence 308,c4,i30,leon,jetta v.b araclar kadar da satamaz. Dizelinin gelmesi lazim. Dizeli de gelir 2 yil sonra.

Bence satabilir çünkü bu araçları evelden kimse tanımıyordu, Örneğin Citroen güzel bir reklamın akabinde çekici tasarımları ve düşük yakıt tüketimleri nedeniyle vatandaş bunları almaya başladı...Citroen C4 kullanıcıları , spor araca bindiğini zanneden Seat kullanıcıları en kolay çalınacak müşteriler... citroen forumunda yeni mazda 3 ile ilgili çok övgü okudum , yeterki aradaki fiyat farkı çok olmasın , arkası hemen gelir, bunlar kolay müşteriler, evelden Civic çiler vardı , başka markalara kaydılar...

http://www.trcitroen.com/forum/showthread.php?t=5324

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=57782.0

Bizim milletin vazgeçemediği Mazda3 rakipleri  Corolla, Megan, Focus ,Golf, Jetta . Bunların müşterisini kapalım demiyorum ama gerisi kolaylıkla çekilebilir yeter ki vatandaşın beklentisi doğru şekilde okunsun...

Temennimiz fiyat anormal pahalı olmasın  (jettadan golften ucuz olsun mesela ), jant/donanım seçenekleri olsun...

Dün gittiğimiz restoranda bolca iyi marka araç varken , Mazda3 aracımızı getiren 30 lu yaşlardaki Vale  aracı bir övdü bir övdü sormayın, restoranda bu saydığım markaların hepsinden ve daha iyilerinden bolca mevcuttu oysaki... (araç Onur'un sattığı 2012 mazda3 hb oto buarada :)  Şimdi yeni araçlar daha üstün olarak geliyor...Bence bizden önce başkaları kapacak bu araçları... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 438
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bende öyle olmasını umuyorum ancak Mazda 6 için uygulanan fiyat politikasına bakıyorum. Ve muadillerine göre 5-6 bin lira yüksek gireceğini tahmin ediyorum. Örneğin Muadili Jetta 70bin ise Mazda 3 75 bin olacaktır tahminim.

Gel gelelim satış rakamı olarak bir patlama olmayacağı kesin. İlk etapta fiyatları düşük tutarak bir miktar satış yaptıktan sonra tepkilere göre fiyatı artırmak mantıklı olabilir firma için. Yoksa full donanımda 80-85 e dayanırsa bu arabanın iyi satış yakalaması beklenemez...

Temennimiz otm-full versiyonun 70bin civarlarında dolaşması :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba fiyat beklentileri hesaplarken euro ve yen kur değişim farkını da unutmamak gerekir.

şu an yen 2012 deki seviyelerinde fakat euro almış başını gitmiş. Mazdalar da avrupa'da üretilmediğine göre kur farkından kaynaklı fiyat artışlarının mazda'da olmaması gerekir.

O yüzden bir alman arabasının devalüasyonu düşünerek %20-30 zamlanması anlaşılır birşey fakat mazda'nın böyle bir mazereti olamaz.

O yüzden 70 bin gibi fiyatı iyi bulan arkadaşları anlayamıyorum. 2013 mazda 3 50-55 bin arasına satılmışken %40 lık bir fiyat artışının hiçbir açıklaması olamaz. %5 vergi artışını da anlarız ama fazlası biraz uyanıklık olur.

Japonyadaki satış fiyatlarının yen bazında nasıl değiştiğine bakmak lazım. Eğer şu andaki satış fiyatı 2012-2013 fiyatları gibi ise %40 lık bir artış abes olur.

Bu yönüyle düşünmemiştim haklısınız. İnşallah öyle olur da 65 bin liraya full'e bineriz..

Ancak Mazda 6'nın 129.000 liralık fiyatı nasıl bişey anlayamadım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yönüyle düşünmemiştim haklısınız. İnşallah öyle olur da 65 bin liraya full'e bineriz..

Ancak Mazda 6'nın 129.000 liralık fiyatı nasıl bişey anlayamadım?

2.0 tüm araçlar 130 bandında seyrediyor şuan. Piyasayı takip ederseniz normal olduğunu görürsünüz ;) (bize değil ama piyasaya göre normal)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55'e araba mı kalmış ya :) bir piyasaya bakın diyorum kimse dinlemiyor :) artı japonların %10 gümrük kaybı var. Mazda düşük donanım araç getirmez. Touring'e bakın, bir çok arabanın ekstra sundukları standarttı. O da sene 2010 ! Bütçemizi zorlayacak olması hoş değil ama gerçekler böyle.

dizelin 55 bin den başmasını tabikide bekleyemeyiz ama benzinlilerin 55 binden başlaması normal.65 bin gibi rakamlardan başlarsa başlangıç paketi mazda için ayana kadar gelen fırsatı tepmek olur hedefledikleri kadar satamazlar zaten ne  reklam var nede tanıtım mart ayı gelmiş hala fiyat tartışması yapıyoruz satı politikası tam bir fiyasko.

Jetta 1.4 TSI 122 PS Trendline 57.100 TL

Yeni Fluence Joy 1.6 16v 110 bg    55.200 TL

Benim düşüncem hala manuel 55 binden başlayıp full otomatik 70 bin  civvarı olması

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az kaldı :) Pazartesi fiyatlar açıklanır sanıyorum . Araçlar da Nisan'da geliyor . Ne olacak görürüz artık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az kaldı :) Pazartesi fiyatlar açıklanır sanıyorum . Araçlar da Nisan'da geliyor . Ne olacak görürüz artık

20 martta sitede yayınlanacak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uygun fiyatlarla gelirse satış rakamları muhakkak artar ama yine de ilk 5in içinde göremeyiz bence. İnsanlar olaya bizim gibi bakmıyor ve hatta sürüş keyfi olayına da bizim gibi bakmıyor.

Öncelikle dizel takıntısı olan insanlar siz şu kadar yakıyor da deseniz güvenmezler. Çok kez şahid oldum. Dizel veya dizel otm arayan müşterilerin çok az bir kısmı bakacaktır bence.

Spor sürüş arayanların bir kısmı elbet dönüp bakar 3e. Velakin ilginç bir otomobil.kültürümüz var. Memleketimizde insanların sürüş zevkinden anladığı sadece hızlanmalar maalesef.  0-100 bakarak araba seçenler var. Mazda3, bu konuda turbolu rakiplerinden çok geride. 1.4 tsi 160 hpli seatlar vwler.. Üstüne üstlük dürüst olmak gerekirse bu insanlar arabalarından çok memnun. Bu zihniyette olan bir adamı 160hp 250 torklu arabadan indirip 120 hp 150torklu arabaya bindirmek çok kolay değil. Bu segmentte hız isteyen kitle maalesef turbosuz arabayı denemiyor bile..

Velakin tasarımı teknolojisi donanımı ve kalitesini bilenler ve mazdaya güvenenler bu araca bakar. Bence mazdaya güvenen insan sayısı aslında az değil. İnsanlar hala eski rivayetlere inanıyorlar çünkü bu rivayeyleri silecek hiçbir yatırım yapılmıyor. Ne yani gazeteye reklam vermekle mi olcak? Halkın yarısından fazlası tv izliyor.. Bıktırana kadar tv reklamıdır bence çözüm. Bunun örnekleri çok oldu. Sitroen, nissan vs. Bu şekilde sattı. İnsanlar bu Reklamları görecek ki türkiyede mazdanın yeniden yapılandığına insansın. İnsanlar somut kanıt göremedikleri için inanmıyor ki. Bayiler yenilendi yok avrypaya bağlandı diyoruz ama görün hala önyargı var. Bu önyargıyı kıracak şey de halkın anladığı dilde somut bir yatırım göstergesi bence.

Kısacası ben mazda3 sstışlarının leonu golfü Focusu jettayı octaviayı geçeceğine inanmıyorum. Ama civici benzinli corollayı geçmemesi için bir neden yok :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam zaten satış rakamlarının diğerlerini yakalaması söz konusu olamaz ki böyle bir beklenti de yok işin açığı..bizim beklentimiz hakkettiği değer verilsin yeter..çünkü zaten ford üretiyor 1 milyon araba (atıyorum tamamen) mazda üretiyor 300 bin araba yani mesele rakam değil bence verilen değer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar mazdaya verilen değeri sizin kadar Mazda Türkiye düşünseydi emin olun tüketici de aynı değeri ya da saygıyı ya da herneyse verirdi ya da gösterirdi. O yüzden siz üzmeyin kendinizi esas düşünmesi gerekenler düşünsün. Bizim düşünmemiz gereken şimdilik fiyatları uygun olsun donanımlar ve motorlar beklentimizi karşılasın olmalı diye düşünüyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam zaten satış rakamlarının diğerlerini yakalaması söz konusu olamaz ki böyle bir beklenti de yok işin açığı..bizim beklentimiz hakkettiği değer verilsin yeter..çünkü zaten ford üretiyor 1 milyon araba (atıyorum tamamen) mazda üretiyor 300 bin araba yani mesele rakam değil bence verilen değer

bence tek sıkıntı da bu değil ki.. mazda3 üretimi civic sedandan daha fazla diye biliyorum ben.  Araba türkiyeye az gelsin de o kadar araba beklemesin geçmişte olduğu gibi..

az satsın ama potansiyelinii zorlasın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu kadar spor görünümlü bir sedan hatırlamıyorum..sınıfındaki rakiplerine öncülük yapar bu tasarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi 65'e piyasadan ne alabiliyorsunuz, ne donanım oluyor bakın. araçları kıyaslayın :) Gerçi tahmini 65 ,daha yukarı da olabilir . 20'sinde belli olacak fiyat ve paketler . Araçlar da nisan'da bayilerde olacak bildiğim kadarıyla. Tıpkı 92 626'lar gibi zamanın ötesinde çizgisi var kodo'ların :) Ben yeni kasaların uzun süre göze eski görünmeyeceğini düşünüyorum.

Bütçemizi zorluyor yeni c sınıfı araç almak. Seçimden sonra piyasaların vereceği tepkiler önemli bu noktada. Döviz, faşz ve vergiler nereye götürürse artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar lütfen bu tarz fotoğraflar koymayalım. Adamın ağzının suyu ağzında durmuyor. Her yer su oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar lütfen bu tarz fotoğraflar koymayalım. Adamın ağzının suyu ağzında durmuyor. Her yer su oldu.

esas toplantı yarın :) fotoğraflar Almanya'dan taze.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...