Jump to content

Yeni (2014) Mazda3 Olası Fiyat Tahminleri

m_a_s

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bunun kaynağı tam olarak nedir? Doğrusunu bilen varsa yazsın lütfen...

Kaynağı yok, daha doğrusu iddia halinde.

İddianın kaynağı ise Mazda-TR sitesinin yenilenmesi sırasında bir hata yapıldığı ve yeni mazda 3 sayfasında fiyatların yayınlandığı. Diğer forum sitelerinde de var.

Artık kasıtlı bir reklam çalışması mıdır yoksa hakikat midir bilemiyorum ama Mazda'ya önyargıyla yaklaşan kullanıcıların bile ağzının suyunu akıtan fiyatlar yazılmış.

Fiyatlar bu şekilde çıkarsa küçük kardeşimiz için yeni kasasını almak bize farz olur. Eh, forum kardeşliği adına senden başkasına da gidilmez. Bagaj havuzu, yangın söndürme tüpü, ilkyardım seti ve kışlık paspas da isteriz. Forum referansı ile gelenlerden daa az kar ediveecen gaari.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 438
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Yokus yukarı tıslayamam ben; bana dizel lazım; ancak öyle ilgilenirim skyactive ile. 150 nM tork yetmez bana... Kalkış, hızlanma, viraj çıkışları, hafif ve dik rampalar, yükte performans bana sadece dizei'i hatırlatıyor. Bu durumda dizelleri bekleyeceğim ama benzinlilerden en az 10bin pahalı olacağından almak zor. Ama benzinli tercihi yapacaklar için 2-3 bin TL de bayii indirimi ile ideal gibi görünüyor bu fiyatlar. Tabii donanımları da bilmek lazım. En uygun seçenekteki donanım ne acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yokus yukarı tıslayamam ben; bana dizel lazım; ancak öyle ilgilenirim skyactive ile.

Kesinlikle haklısın. Dikmen'in yokuşlarını dizelden başka bir araç geçmez zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu araçlarda indirim olma ihtimali yok. indirim yapan bayi olursa ben alırım o arabayı zaten... :D

Yokus yukarı tıslayamam ben; bana dizel lazım; ancak öyle ilgilenirim skyactive ile. 150 nM tork yetmez bana... Kalkış, hızlanma, viraj çıkışları, hafif ve dik rampalar, yükte performans bana sadece dizei'i hatırlatıyor. Bu durumda dizelleri bekleyeceğim ama benzinlilerden en az 10bin pahalı olacağından almak zor. Ama benzinli tercihi yapacaklar için 2-3 bin TL de bayii indirimi ile ideal gibi görünüyor bu fiyatlar. Tabii donanımları da bilmek lazım. En uygun seçenekteki donanım ne acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bana kalırsa da bu fiyatlar olacak arkadaşlar, sebebine gelince,

*Lansmanı yapıldığı zaman güncel modele çok yakın fiyattan satılacak denilmişti.

*İnternette aşağıdaki ilana benzer birçok ilan türedi. sebep bayilere özel indirim imkanı sağlanmış olması sanırım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sifir-km-de-2012-model-mazda-3-1.6-d-touring-paket-sifir-arac-141341390/detay

*Mazda son dönemlerde dergi gazete ve otomobil sitelerinde çok fazla haberi yapılmaya başlandı.

*2.el konusuna da gelince bugün dizel Sybol olmuş 40bin Linea olmuş 45000, ve 2. eli 2 yıl sonra ne kadar tutulsa bile 30bin civarı olacak. bunu da şöyle ispatlayabilirim. bugün 2 yaşında dizel bir Symbol 27bin liraya alınabiliyor ama benzinli alt donanım bir mazda 3 2011 35 ten aşağı kesinlikle alınamaz.

*son zamanlarda CNG ve Hybrit konuları da çok fazla geçiyor.

*car of the year da mazda3 ve mazda6 var ve en çetin rakipleri bence corolla, gerisi boş finalist. yılın arabası da seçilirse bakın neler olacak.

*Yine 23 Ekim tarihli aşağıdaki habere göre Amerika Mazda yı daha da sevmeye başlamış ve biz kim ne derse desin Amerikayı takip etmeyi seviyoruz

ototeknikveri.com/icerik/4167/dogalgazli-yeni-mazda-3-cng-resim-galerisi.html?resim=2

Benim aklıma gelenler bunlar, eğer kredide de imkanlar tanınırsa ve bir ilk yapılıp 20 bin liraya 18 ay sıfır faiz yapılırsa dadından yinmez. (hayal olsa da )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun Konya yolundaki tum otomobil markalarini tek tek gezdim. Hepsi supermarket gibi, insan kayniyor. Onlarca insanla sohbet ettim. Bazi araclari test ettim.

Mazda skyactiv`ler icin nasil bir strateji belirleyecek merak ediyorum; bu cumle amacini asti. Soyle diyelim; strateji uretme konusunda yine nasil bir zaafiyet yapacak ?

Pisayada ilginc motorlar var; VW`nin minik canavarlari, Honda`nin yeni dizeli, fiat`in benzinli ve dizel harikalari, alfa romeo`nun cok guclu ve az yakan benzinli ve dizel motorlari, volvo`nun cok cok guclu ve az yakan benzinlileri ile iyice yakit tasarrufu yaptirdigi otomatik PSA`lari, renault`nun yeni 130`luk koklayan dizeli ve belki aklima gelmeyen bir iki tanesi daha...

Biz skyactiv skyactiv derken kimsa bos durmamis hem benzinlide hem de dizelde...

Kucuk motorlu ama daha guclu, atak ve daha az yakan araclara dogru bir egilim oldugu kesin. Insanlar ikisini birden ister hale geliyor ki zaten gelistirilen  yeni motorlar bunun bir gostergesi. Bu iki faktorden herhangi birinden vazgecen de bildik markaya yonelmeye devam ediyor.

Acikcasi daha evvel de belirttigim gibi 1.5 skyactiv-g`lerin performansla ilgili teknik verileri beni biraz hayal  kirikligina ugratti; artik 150 nM`mi kaldi ? Elde tek kurtarir var o da yakit sarfiyati. Gercek yakit sarfiyati degerlerinin kesinlikle ve kesinlikle fabrika verilerine yakin olmasi gerekir.  Ben derim ki bu teknoloji ile fark eh artik %15`i gecmesin. Mazda yeni musterileri ancak buradan vurur.

Maalesef yukarida ozetledigim bazi marka motorlarin tuketimleri, aciklanan ya da tahmin edilen skyactiv degerlerine uzak degiller. Hem de cok daha gucluler...

Benim tespitim yeni Mazda`yi yine Mazda sever alacak.

Dost aci soyler ama durum bu.

Not: Ben Mazda TR`nin  degil sizin ve Mazda`nin dostuyum.

Bir de bu 2 ve 2.2 skyactiv`lerin Turkiye`de ne isi var ? Bilen varsa cevaplasin lutfen...

Vergi sistemi su anda OTV degil ama sadece motorlu tasitlar vergisi uzerine dusunuluyor. Yoksa bana yanlis bilgi mi geliyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence;

Mazda için Türkiye sadece "bulunmamız yeterli" şeklinde strateji üretilmiş bir ülke, öyle olmasaydı bu kadar teknoloji ve mühendislik harikası ürünlerini benim hatırladığım 1990'lı yılların başlarından itibaren daha farklı bir yol ile ülkede bulundurur ve bu gün Toyota veya Hyundai neyse marka olarak O olabilirdi... Ancak; Mazda'nın planlaması bu değil bence... Neden ??

Biz ülke olarak bu marka ve kalitesini hak etmiyoruz, hak etmek için çaba bile göstermiyoruz (bkz. daha önceki distribütörün hali/tavrı) Daha önce bi yerlerde yazmıştım tekrarlayayım; siz üretici olsaydınız bu kadar güzel araç üretip motor hacmine göre vergilendirme yapılan bir ülkede hak ettiğiniz muameleyi görmedikten sonra O ülkeye nasıl güvenip uzun soluklu planlar yapabilirsiniz...

Ayrıca; o dönemdeki "dağıtıcı" Mazda piyasasını bu ülkede gerçekten dağıttı... Ama bilerek, ama bilmeyerek... Fakat şu bir gerçek; Mazda'nın kaymağını ve imajını yediler bitirdiler...

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Wikipedia da gezerken gördüm, skyaktiv diesel yağ içiyormuş.

Diesel engine maintenance[edit]

The Mazda CX-5 with SKYACTIV-D engines were reported to have oil levels risen earlier than expected, which requires owners to check the vehicle's engine oil every 1000 kilometres or every month, but vehicles were reported to be returned to dealerships every 2000km to prevent potential engine damage.[19]

http://news.drive.com.au/drive/motor-news/backlash-over-mazda-cx5-diesel-oil-issues-20120821-24k6w.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda, her zaman sorunsuzluğu ilk hedef olarak tutuyor. Bu yüzden inatla turbo motor kullanmıyor ama bazen düşünüyorum hata mı yapıyor...  Turbolu araçlardaki arızaları gördükçe ürpermemek elde değil, tsi, thp ecoboost gibi teknolojilerden kaçıyoruz o yüzden... Turbo hem gecikmeli çalışması hem de en üst devirlerdeki tatsızlığı yüzünden safkan sürüşü bozuyor diyoruz da kimse f1e çıkmıyor :D bugüne kadar hep turboya karşıydım ama bugün " mi acaba" dedim... Mazda'nın atmosferik motorlar ile downsizing yapması dünyada bir ilk.. Turbo benzinli araçlar sanki bizim sürüş şeklimize daha çok uyuyor... Hangimiz redline a kadar vitesi bekletip çeviriyoruz, hangimiz turbolag başımıza gelince off bu araba niye gitmiyor diyoruz?  Hepimiz hem eko olsun hem de azcık keyif alaym diyoruz. Öyle olunca çok yüksek devirlere girmeden ortalama devirlerde gidiiyoruz ve bu sürüş turbolu motorlara göre daha uygun gibi..

Herkes skyactiv ekonomik diyor haliyle fakat elimizi vicdanımıza koyalım, herkes yeni mazda6 ile bir gezmiştir heralde :D sesi, vites atışları güzel ama kimse öyle aman aman etkilenmedi haksız mıyım?? Ben de etkilenmedim.. Test sürüşlerinde bile motoru zorluyoruz yüksek devirde sürüyoruz ama bir atmosferik-turbo farkını rahat anlayamıyoruz.. Arabayı aldığımızda ise o yüksek devirli keyif sürüşünü birçoğumuz ayda birdefa belki yapıyor.. 

Evet ekonomik ama bir üyemiz yazmış, biz skyactiv derken başka firmalar da elma armut toplamıyor...son gelişen turbo motorların da teknik verilerine baktığımızda skyactiv ile aralarında dev bir fark olmadığını görüyoruz hatta sürüşte çok ta fark etmeyecek minik kağıt üzerinde farklar görüyoruz. Fakat skyactiv ile yeni turbo motorların arasındaki güç farkı....  Şunu da unutmamak lazım hp hesabı motorun maksimum ürettiği güç.. Araçların hp grafiklerine baktığımızda orta devirlerde turbonun çok daha fazla güç ürettiği bir gerçek,, ( iki aynı güçteki motor)..

İşin en kötü kısmı da artık Dünya'da atmosferik motorların pek beğenilmemesi..

Biz maddi imkanlarımızdan beğenmiyoruz.. Avrupa'da da insanlar turboya yönelmeye başladılar çünkü atmosferiğe göre çok daha iyi günlük performans veriyor turbolu motorlar.. Avrupa' da aynı zamanda ucuza aşırı yüksek güçlü motorlar almak istedikleri için de çok moda olmaya başladı turbo motorlar. 2.0 210 hplik motorlar tercih ediyorlar ki mazda' şuan avrupa'da 200hplik bir motor satmıyor bile.. Mpsin üretimi duracak, cx7 bitti, cx9 tek rusyada var.. Avrupa'da dahi kimse ama mazda'nın arabaları çok hafif, tekmolojisi şöyle dinlemiyor. Çoğu kişi motor gücüne ve orta devirlerdeki performansa bakıyor.. E haliyle bizim gibi sürüş zevkini günlük sedanlar ve hblerle yaşamak isteyenler neden 165hp ile yetineyim? 210 hp alayım keyfini çıkarayım diyor....

Amerika'da zaten skyactivi eleştiren birsürü insan var. V6' nın kaldırılması hala eleştriliyor. Orada bir umut dizel kültürünü bilmeyen insanları 2.2' nin yüksek torku ile etkilemek :D ama yine de abd'de mazda6, dişli rakiplerinin yanında zayıf kalıyor bu yüzden.. Accord, camry, c klass, 3 serisi, s60 gibi rakiplere oynuyor ama 200 hpnin üzerinde bir motor seçeneği yokken deposunu 50tlye fulleyen amerikalı ne yapsın 180 hp gücündeki arabayı devasa v6 almak varken veyahut kolay çözüm olan 2.0 turbolu rakipleri varken?? Ne zaman amerikan bir mazda6 videosu açsam hep aynı laf " no v6 engine or no turbocharged or super charged engine.."  Tüm rakipleri 250+ motor güçlü seçenekler sunarken mazda maalesef hem daha az satar hem de maalesef marka değerini zedelemiş olur..

Bence mazda'nın yapması gereken şey bir de alternatif turbo motor üretimi.. Subaru gibi.. 1.6da olmasa bile 2.0 2.5lerde lazım.. Kardeşim ekonomi istiyorsan bu var, güç istiyorsan bu var. Subaru da bunu yapıyor ve turbo motorları tutuluyor.. Bunun yanında tüm satış elemanlarına arabayı teslim ederken turbo nasıl sağlıklı kullanılır derslerini vermesi lazım ve onların da müşterilere turbolu arabanın nasıl kullanılacağını anlatması lazım..

Özetle, ben de aşırı beslemeye karşı gelmişimdir ben hep ama maalesef günümüzde ihtiyaçlar farklı.. Dünya'da herkes farklı sebeplerden turbolu araç istiyor..  Biz ki en büyük mazda fanatikleri, mazda3ün torkunu duyunca hayal kırıklığına uğradık, siz düşünün mazda3ü beğenip te o motoru görüp almaktan vazgeçenleri.. "Ort tüketim 5.0 lt ama 150 tork ?? Ben gidip 200 veya 250 torklu golfü alayım hem o da 5.2 yakıyormuş.. 0.2 lt için değmez" diyenleri şimdiden duyuyor gibiyim..  Aynı şeyi diyen avrupa sürücülerini de duyuyorum.. "2.0 220 hp golf varken, 180hplik focus varken 165 hplik mazda3ü ne yapayım? Tüketimleri de neredeyse aynı!! Ich liebe das turbo motor !! :D "

Abdde aynı şeyler mazda6 için dendi bile mazda3 2.5 motoru ile en azından tatmin edecek.. :D

Bence mazda artık turboya olan soğuk tutumunu biraz ılıştırmalı  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Turbo motora yönelmek Mazda'nın son demi olur.

Mazda marka algısını sürekli olarak sorunsuzluk üzerine kurdu. Turbo motorların yüksek basınç oranları, turbo sisteminin yağsız kaldığında çarçabuk bozulması, kompresör arızası şu bu derken Mazda'nın sorunsuzluk algısı iyice dibe çöker.

Sektör turbo sistemine yabancı değil, lakin bu derece yüksek kullanıma daha yeni geçildi. Üretim aşamalarında en popüler turbo motor olan TSİ'lerin bile laboratuvar ortamında sadece 300 bin km test edildiği dedikodusunu okumuştum.

MPS kullanan biri olarak turbodan nefret ediyorum, sabah çalıştırırken asgari 1.5-2 dakika bekle, stop ederken 1-1.5 dakika rölantide bekle, uzun yolda turbo havasını boşaltmak için ara sıra ayağını gazdan çek vesaire vesaire falan filan... Oysa atmosferik daha az bile olsa yine de ham, saf, homojen güç veriyor.

Ayrıca diğer firmalar turbo sistemini ticari açıdan değerlendiriyor. Bir VW mesela; araç sattıktan sonra da o araçtan maksimum karı elde etmeye çalışıyor. 1.4 TSİ 160 beygirlik bir araç sattığında o aracın minimum 3 sene/150 bin km içinde turbo arızası için servise yine, yeniden geleceğini biliyor. Bu durum arabalardan anlamayan kullanıcıları o markaya yaklaştırırken kulaktan dolma bilgilerle de olsa birazcık bilinçli kullanıcıları o markadan uzaklaştırıyor. Ama son tahlilde araba ayağımızı yerden kesiyorcular haliyle daha fazla ve Mazda gibi sorunsuz markalar bu yüzden tercih edilmiyor.

Özetle performans gökten Allah'ın lütfu olarak gelmez. Ya aşırı beslemeli, sorunlarla dolu bir motor üreteceksiniz ya da daha az performanslı atmosferik. Ki önceden atmosferikler çok yakar, az kaçardı; skyactiv ile turbodan daha az yakmaya başladı. Bundan iyisi şimdilik yok.

Ve Mazda'ya göre atmosferikte daha yapılacak çok yenilik var. Bunu önümüzdeki yıllar gösterecek. 2007'den sonra artan turbo çılgınlığına kapılan kullanıcılar sürekli arızalarla karşılaştıklarında tercihlerini değiştireceklerdir. En azından bir kısmı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

EgeG yaşın gerçekten 16'mı ? Benim oğlan 27 yaşında sana nasıl hitap etsem bilemedim.

Yazıdığın yazı ve tespitlerin herbir satırına imza atar, tebrik ederim.  :hi:

Bunun üzerine söylenecek bir kelime bile yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belash kardeş;

Yazıyı sırf muhalif olmak için yazmışsın gibi. Öyle duruyor.  8:) İnanarak yazdığına inansaydım cevap yazmayacaktım. :nea:

Bir kere Mazda'nın sorunsuzluk algısı diye birşey yok; bu forumda aramızda bir muhabbet. Bir tarihte bir ülkede bir modelde yapılan bir denemenin sonucundan ibaret bir anlayış genel olarak tamamen bir sorunsuzluk olarak algılanmaya başlandı. Atmosferik motorda zaten ne sorun olacak ? Atmosferiğe devam eden markalar da Mazda kadar sorunsuz.

MPS'yi bilmiyorum, çok özel bir turbosu mu var ? Bizim kullandıklarımız Turbo değilmiydi diye şüphelendim şimdi.

VW'leri sevmem ama Turbo arızalarının yaygın olmadığını biliyorum. Dediğin motoru da iyi bilirim.

Aşırı beslemeli ve sorunlarla dolu bir motor tespitine katılmıyorum. Tanıdığım her on kişiden 8'i alıyor ve alan memnun satan memnun.

Skyactiv'lerin turbodan daha az yaktığına dair elimizde henüz kanıt yok. Varsın olsun yarım litre az yaksın, kim takar...Üstüne üstlük fabrika verilerinden %30'un üzerinde sapma yaptığı testler mevcut.  :kafa:

Bu saatten sonra kimse eşşeğe binmez, herkes at arıyor... Ben nabız tutuyorum, gidiyorum dolaşıyorum galerileri, insanlarla konuşuyorum, şirket benim için büyük şans her çeşit insan ve araç var elimizin altında... Internet'te bakıyoruz, inceliyoruz....

Maalesef Mazda skyactiv-g'leri turbosuz çıkararak bence büyük hata yaptı. Zaten hepimiz buradayız, önümüzdeki yıl satışları göreceğiz, o zaman daha rahat anlaşırız. Şu yazdıklarımı yemekten gocunmam... :hi:

Benim tek arzum bir an önce 1.5'luk mu olur 1.6 mı neyse dizellerin gelmesi... Bana kalırsa geç kaldılar, enterasan motorlar çıkıyor her geçen gün.

Bundan sonra C sınıfı araç alırsam yeni Mazda dizel almak isterim, ama D alırsam ki öyle görünüyor o durumda marka değiştirmekten başka çare yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim :D

turbo maalesef arıza çıkarabiliyor ve çıkarırsa motor ölüyor diyebilirim :D bizde çok eskiden 1.8 turbo bir otomobil vardı babam otoyolda hızlıca giderken patlamış ben yoktum :D motordan siyah dumanlar çıkmaya başlamış.. Araba tamir olup geldikten sonra arkasından birsürü arıza devam etti..  Aracın eski performansı da gitti..

Sınıfta bir arkadaşın pederde turbolu volvo varmış mesela onun da turbo borusu mu nesi patlamış.. :D

Mazda, kendi ürettiği arabaların sorunsuz olmasını istiyor fakat mazda turbolu araba üretirse biter, batar gibi düşünmek çok yanlış bence. Mazda bu işi yıllar önce cx-7 ile yaptı zaten. 2.3 lt turbo motoru cx7ye taktı ve abd'de oldukça iyi sattı..  Mps, özel bir segmenttir onun motoru özeldir ama turboyu sırf mps için üretmemeliler bence..

Piyasadaki dizel arabaların hepsi de turbolu neredeyse. Üstüne üstlük sky-dler çfit turbolu :D  Şirket bizim araçları 3yılda bir değiştiriyor ve sadece bir kere turbo arızası ile karşılaştık mesela.. Onda da araba dediğim gibi mahvoldu :D

Yazımda arabalrın teslim anında alıcıların turbo kullanımı hakkında bilinçlendirilmesinden bahsettim.  Evet bu lazım fakat  park ettikten sonra 1.5 dk gibi bir bekleme süresini hiç duymadım açıkçası.. Benim bildiğim turbo motorlu bir aracı park ettikten sonra 15-20sn beklemek yeterli.. Hatta daha bile az belki.. Yanlış biliyorsam düzeltin..

Ben turbo motor konusunu mazda almayı düşünmeyen insanlarla empati kurarak açmıştım daha çok :D Ben de orbitus abi gibi düşünüyorum.. Ne zaman turbolu arabası olan birini duysam çok memnun halinden.. Peki ya arıza verirse dediğimde garantiden yaptırırız yada araba bu verebilir tabi gibi tepkiler aldım.. Aynen öyle, alan memnun satan memnun :D

Onun dışında sokakta sorduğum insanlardan anca 40 yaş ve üstü olan kitle mazda'nın sağlamlığını biliyor.. Yurtdışını bilemem ama mazda gibi bir marka olan subaru da turbo kullanıyor fakat subaru'nun sorunlu marka gibi bir algısı yok. Mazda kadar yüksek bir marka değeri var ve üstüne üstlük turbo kullanıyorlar..  Herkes bizim gibi bakmıyor ki olaya... Dünya'nın her ülkesini gezelim sokaktan bir adam çevirelim dünyanın en az arıza yapan arabası hangisidir diyelim 10 kişiden 5i mercedes der heralde :D Ama gelin görün ki mercedes atmosferik motor üretmiyor bile galiba.. Üstüne üstlük çift kavramalı debriaj kullanıyor...  Bizler çok küçük bir azınlık kitleyiz  böyle düşünen. Mazda turbo kullanırsa bu yüzden marka değeri yükselebilir de diye düşünüyorum..  Ne zaman bir mazda test videosu açsam turbo severler bu arabayı sevmez, turbosuz olduğu için alt devirlerde cansız vs. yorumlar duyuyorum ve bu yüzden mazda'yı beğenmedikleri de aşikar..

Skyactiv dediğim gibi gerçekten çok ekonomik ama sektörde herkes kim ne yapmış diye sürekli takipte. Skyactiv ilk çıktığında dudaklarımız uçuklamıştı ama gelin görün ki piyasaya son çıkan küçük hacimli turbo motorlar skyactivi geçmiş durumda bile. Biz 3 yıldır 1.5 skyactiv geldi gelecek diye beklerken diğer firmalar mazda'nın verilerini yakaladı bile.. Belki de geçtiler..

Bakınız yeni opel insignia 1.4 140 hp ort tüketim: 5.2 

yeni Audi A3 Sedan Otm. ortm tüketim:  4.7

yeni golf ort tüketim: 4.7

Fakat yeni mazda3 1.5 120 hp için vaad edilen rakam 5.0.. 4.5 desek bile sokaktaki bir insana sorduğunuzda  1.4 turbo 140hp golf 4.7 yakıyor fakat 1.5 atmosferik 120hp mazda3 4.5 yakıyor ama çok hafif olduğu için 120hp gibi gitmiyor, atmosferik olduğu için arıza yapmıyor gibi açıklamaları kimse dinlemiyor. Hem  aynı yakıyor hem çok daha güçlü neden mazda3 alayım ?? diyorlar ve bu maalesef tüm ülkelerde böyle.. 

Hele ki türkiye'de yokuşlarda neden zorlanayım vites düşüreyim, zorlanmadan çıkmak istiyorum bu yüzden turbo istiyorum gibi bir ihtiyaç ta doğuyor. Golf'te ki minimum 200nm torku gördükten sonra kim neden mazda'nın 150nmlik motoruna baksın ? elinizi vicdanınıza koyun.. Ama mazda çok daha hafif gibi bir düşünceye kim neden girsin ?? Bizim gibi düşünenler otomobil kullanıcılarının %20si midir onu bile bilmem.. Bazen biz bile ah bu arabada turbo olsaydı keşke demiyor muyuz ?

Yurtdışında da hem keyifli hem de çok yakmayan araba arayan insanlar 210hplik 2.0 vw, ford gibi tutulan markalar varken neden aynı fiyattaki 165hplik mazda'ya baksın ? Birinci önceliği hp olan ve ''''motor hacmi bir bahane değil önemli olan motorgücü-ekonomi'' mantığıyla  araba alan insanlar da oldukça hem de oldukça fazla dünyada. Hatta çoğunluk böyle düşünüyor. O zaman mazda'nın atmosferik motorları iyice başarısız gözükmüyor mu sizce de ?

bkz ford focus ecoboost 180hp: 6.0 lt ort tüketim sunuyor kağıt üzerinde..

mazda3 skyactiv 165 hp:  5.8 ort

Tarafsız bakmamız lazım..  Şahsen ben 6.0 lt tüketen 180hplik  ve torku oldukça yüksek olan focus varken neden 200 torklu 165hplik ve alt devirlerde cansız mazda3ü seçeyim ??

neden golf dururken mazda3 seçeyim ??

Ama gelin görün ki ne ford'un ne de vw'nin marka değeri mazda'dan düşük değil.. Kimse de oof bu motor arıza yapar mı ? diye düşünmüyor bizler gibi çünkü garantiye güveniyorlar.. Zaten satış rakamlarından da belli değil mi ? Vw,  gm ve toyota'dan sonra en çok satan marka.. Ford'un da satışları almış başını gidiyor.. Volvo'nun satışları deseniz geely döneminden sonra şahlandı resmen ve volvo motor gamında atmosferik bir motor yok bile.. Nitekim dünyadaki otomobil severlerinin bir çoğu da dünyanın en sağlam arabasının volvo olduğunu düşünüyor.  Benim de babasında volvo olan arkadaşım da, arabanın turbosunun bilmemnesi bozulmuş ama yine de volvo da volvo diyor yok tekne motoru da üretiyor yok bilmem ne.. düşüncesinde

Maalesef insanlar bizim gibi düşünmüyor. Belki de haklılar??  0 araba alırken garanti ile alıyoruz.. Bu kadar mükemmelliyetçi olmak gerekli mi ?  Tamam mazdalar 2.el alıcılar için de sağlam, vw 300000 km gidiyorsa mazda 600000 gidiyor ama  çoğunluğun isteği turbolu motor yönünde..  Bu yüzden bence mazda'nın yapması gereken en doğru şey ford ve subaru gibi hem atmosferik hem de turbo motorlara önem vermesi.. Skyactiv satışları bu güne kadar çok iyiydi ama ilk çıktığı yıllarda gerçekten çok ekonomikti. Şimdi ise ciddi rakipleri var.. Bundan sonra kim ne kadar satacak göreceğiz. Umarım mazda beni yanıltır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet arkadaslar bende bu son mesajlara sonuna kadar katiliyorum.Malesef sky activ lerin bir esprisi yok artik.Mazda bu motor olayinda malesef diger japonlaradan özellikle honda ve toyata dan heleki almanlardan baya bir geride kaldi benim gözümde de.

Ben şuanki aracimi alirken de durum böyle idi ve ben öyle extra bir performans falan aramadigim icin ve aracimin ic dış görünümünü  sevdiğim icin aldım. Heee bundan sonra yine mazda alirsam sky falan motor için almam.Benim gözümde en şekil araclari ulaşılabilir olanlardan tabii mazda yapıyor. Hele yeni mazda3 sınıfında bu konuda yine acik ara önde diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birazcik dikkatli kullaninca turbo motora birseyin olmasi cok zor. Istisnalar ayri... Bunu cok fazla tecrube ettik, yetti artik.

Fakat bir noktadan sonra burnumuzun dibindeki gercekleri goz ardi etmek hos olmuyor: dizel diyoruz direnc var, benzinli turbo diyoruz direnc var, sky-g zor diyoruz direnc var.

Simdi varsayalim Istanbul`a gidiyorum; altimda yeni Mazda 6, cankurtaran yokusuna vurmusum, basiyorum gaza, o da ne yanimda bir tane 1.4 250 nM 140hp`lik Golf TSI beliriyor. Yayla gibi devir araliklariyla tork, beygir ziplayip gidiyor yanimdan. Tabii bu bir hayal. Ama sonucta ayip olur iste. Size ozellikle VW`in bu motorunun ornegini verdim ki itiraz edilebilecek en kolay ornek olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazımda arabalrın teslim anında alıcıların turbo kullanımı hakkında bilinçlendirilmesinden bahsettim.  Evet bu lazım fakat  park ettikten sonra 1.5 dk gibi bir bekleme süresini hiç duymadım açıkçası.. Benim bildiğim turbo motorlu bir aracı park ettikten sonra 15-20sn beklemek yeterli.. Hatta daha bile az belki.. Yanlış biliyorsam düzeltin..

Sehir ici trafiginden sonra 10-15 saniye. Ancak sehirlerarasi uzun seyahatten sonra veya motoru cok zorlayacak gezintiler yaptiysan 60-90 saniye beklemekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili Orbitus, EgeG,

Sorun da esas olarak burada başlıyor. Tam bir kısırdöngü; sorunsuz bir motor mu, güçlü bir motor mu... Bu konuda Japonlar tercihlerini hep atmosferikten yana kullandılar, Mazda daha epeyce de bu yönde devam edeceğe benziyor.

Mazda'nın sorunsuzluk algısı markanın en büyük değeri. Servis öldüren lakabını, müteakip zamanlarda yapılan kullanıcı anketlerinde en az sorun çıkaran marka olma başarısını gösteren bir marka. Sorunsuzluk algısı derken bunu kastettim. Yoksa şirket politikası olarak "aman ilk başta sorunsuz olalım, diğer şeyleri sonra düşünürüz" diye bir strateji geliştirdiklerini bilmeme imkan yok zaten.

Turbo arızası noktasında da size katılamıyorum. Sadece tanıdıklarım içinde TSİ motorlu araç sahibi olan 14-15 kişiyi hemen sayabiliyorum. Bildiğim kadarıyla avukat arkadaşım 180 bin km' de iki kez turbo arızasıyla karşılaştı. Sonrasında turbosu en az bir kere değişmiş/onarım görmüş 3' ü kesin 4 kişiyi daha sayabiliyorum. 2006' da FSİ almaktan son ayda caydığımı hatırlıyorum, ki bu TSİ' nin sonrasında çıktığını gösterir. 2007' de çıkmış olsa dahi 5-6 yıllık bir süreçte -genelleme yapacak olursak- benim için çok yüksek bir oran. Ayrıca 2006' da sıfır aldığım Corolla D-4D aracımında turbosu erkenden bozulmuştu, onu da saymak isterim. Sonuç olarak; turbonun atmosferik kadar sorunsuz ve sağlam olmadığı kesin.

Ha, bu arkadaşlarım, sorunsuz diye Mazda alırlar mı... Hiç sanmıyorum. Araçlar onlar için maksimum 2-3 sene kullanılacak, arıza verdiğinde çarçabuk elden çıkarılacak bir meta. Garanti kapsamı dolunca aracını derhal yenileyen tipler. Garantisi dolduktan sonra turbo arızaları maddi külfete sebep olacak ancak bu kullanıcılar için geçerli bir argüman değil. Onların turbolu araç tercih etmeleri bana da mantıklı geliyor haliyle.... Ama araçların kullanım ömrü düşünülünce Mazda'nın neden sorunsuz olduğunu da daha iyi açıklıyor.

Sırf bu yüzden Mazda'nın turboya yönelmediğini düşünüyorum. Atmosferikte hala ekmek var diye düşünüyorlar ki, yaptıkları iş farklılık yaratıyor. Performans açısından verimsiz de olsa, atmosferik motorla bu tüketim değerlerine ulaşmak ve üstelik euro normlarına uydurabilmek takdire şayan...

O cankurtaran yokuşunda başka araçlara geçilme meselesini de açmayalım abi. Vakti zamanında süper uçar fena kaçar yanılgısıyla Lancer AT aldıktan sonra, Clio'nun egzos dumanına maruz kalan biri olarak o acıyı iyi bilirim. Yine de sorunsuz olsun, sıkıntısız olsun diyenlerdenim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belash, bence sen MPS'nin değerini bil ki zaten biliyorsun... Turbo'na da birşey olmaz. Azıcık dikkat yeter...

dikkatli baktıktan sonra ben de problem çıkacağını sanmıyorun biz de yıllardır turbo araçlara biniyoruz.şirket sağolsun..  skyactivin de en ekonomik olma özelliğini 1.4 tfsi kırdı galiba :( 4.7 ort tüketim yazıor otm versiuonu için.. Bakalm 1.5 skyactiv otm için ne yazacak :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...