Jump to content

Bu Motordan Ne Sesi Geliyor?

Guest greystone
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sübaplar yan sanayi olarak en iyisi subsan dır, bir kaç ustadan duymuştum. acele etme sabırla bekle düzelecektir, yağ olarak 10-40 vede içinde katkı , eminim durumu kurtarır. zaten en fazla soğuk iken ses yapar , ısınınca düzelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
Guest greystone

motor yapılınca sübap gaydları değişir tümdden , niye ses yapıyoki.

değişmemişler değişen parçalar listesinde gaydlar yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu motorlarda lifter yok. ses sadece subap sesi.Subap ayarını 20 30 a çeksinler düzelir. Bu arada motor yapıldıktan 1 ay sonra yapılır subap ayarı. Hele bi motor otursun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest greystone

motor yapıldıktan 1000 km sonra yağ ve filtresi değişti sübap ayarı yapıldı . ses sadece biraz azaldı. motor yapılalı tam 6000 km oldu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ustanıza subap ayarını 20 30a çekmesini söylerseniz o daha iy bilir.

sübap ayarı 20 30 nasıl oluyor hem emmeler hem egosozlar sıcak  motora 30 filer olmalıdır, yani eşit,  sırf sübap sesi azalsın diye sübapları sıkmak pek doğru olmaz kanımca.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest greystone

sübap ayarı 20 30 nasıl oluyor hem emmeler hem egosozlar sıcak  motora 30 filer olmalıdır, yani eşit,  sırf sübap sesi azalsın diye sübapları sıkmak pek doğru olmaz kanımca.

metal sıcakken genleşir genişler çok soğukta ise küçülür.  sıcak ayar bu yüzden pek mantıklı gelmiyor bana. zaten servis kitabında soğuk olarak 23-30 arası yazıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten soğuk olarak çekilmesi gerekiyor hatta araç bir gece yatar sabahına yapılır. Emişle egzoz arasında sente farkı olur. Egzozunki daha büyük oluyor. Sebebini bilmiyorum ama bu böyle yapılıyor ki Benim aracın servis kitapçığında da öyle yazıyor. Rus sitesinde rusça servis kitapçığı vardı oradan gördüm.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten soğuk olarak çekilmesi gerekiyor hatta araç bir gece yatar sabahına yapılır. Emişle egzoz arasında sente farkı olur. Egzozunki daha büyük oluyor. Sebebini bilmiyorum ama bu böyle yapılıyor ki Benim aracın servis kitapçığında da öyle yazıyor. Rus sitesinde rusça servis kitapçığı vardı oradan gördüm.

iyi forumlar...

Ayarların kaç filer olduğunu bilmiyorum ama sübap ayarının soğuk motora yapıldığından eminim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

metal sıcakken genleşir genişler çok soğukta ise küçülür.  sıcak ayar bu yüzden pek mantıklı gelmiyor bana. zaten servis kitabında soğuk olarak 23-30 arası yazıyor.

Bende servis kitapçığına baktım soğuk olarak 23-30 çekilir diyebilir ama 323 lerde en iyi sıcağa 30-30 dur, vede 323 lerde emmelerle egsozlar aynı olmalı, emiş kısılı olunca araçlar çok yakıyor, ayrıca sıcakken 30 çekmek demek soğuk 26 falan oluyor , bunuda gene TR deki iyi bir mazda ustasından sormuştum, yani sonuçta sübap ayarının soğuk çekildiği doğru bende ilk duyduğumda yanlışlıkmı var bu işte demiştim fakat durum anlattığım gibi, tercih sizin ben bildiğim kadarıyla mevzuyu paylaştım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...