Jump to content

Marş Basıyor, Fakat Motor Çalışmıyor!

creative16
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar konuyu açmadan önce forumda "Ateşleme kesme sorunu-Modül sorunu" gibi konuları baştan aşağıya okudum. Fakat yeni konu açıp, fotoğraflarla destekleyerek daha bilgilendirici olmasını istediğim için yeni konu açmayı tercih ettim. Öncelikle:

Geçtiğimiz günlerde 94 Model Mazda 323 Sedan aracımla iş dönüşü eve gidiyordum ve evin yan tarafında oto parka aracımı parkederken Stop etti. Tekrar çalıştırmayı denedim çalışmadı. Başta biraz tedirgin oldum ama biraz iterek aracı parkettim. Sabah işe giderken aracımı çalıştırmaya çalıştım fakat çalışmadı. Marş basıyor ama bir türlü ateşleme yapıp motor çalışmadı.

Eski komşumuz Oto elektrikçi olduğu için hemen aradım ve durumu anlattım. İş çıkışı yanına gittim ve beraber aracımın yanına gittik. Bir şeyleri ölçtü baktı vesaire derken tekrar marşa basmamı istedi. Çalışmayan araç saat gibi çalışmaya başladı. Stop ettirip, tekrar çalıştırdık. Sorun kalmadı herhalde dedim. Bugüm aracımla çarşıya gitmek için arabama bindim ve marşa bastım ve gene aynı sorun.

Hem biraz internetten hemde bizim forumumuzdan araştırdım. Sorunun büyük bir ihtimalle distribütör modülünden kaynaklandığını çözdüm. Fakat bir sorun daha vardı. Distribütör modülü dediğimiz parça distribütör içinde olduğunu öğrendim ve yarım ay şeklinde ufak bir parçaymış. Fakat benim aracımdaki distribütör modülü dışında. İşte buda kanıtım:

f2r2.jpg

9p5d.jpg

a709.jpg

Araştırmalarıma göre bu modül Fiat Tipo'lar da kullanılan modül. Bu modüle bağlı 2 kaplo distribütörün içine diğer iki kaplo ise herhalde bobine gidiyor sanırım. Biraz karışık olduğunu için tam ve net tesbit edemedim. Sizce araştırmalarımda yanılıyor muyum?

Şuan aracım çalışmıyor ve yarın eğer bulabilirsem distribütör modülü alıp, bağlantılarından sonra çalıştırmayı tekrar deneyeceğiz.

Siz bu işe ne diyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.mazdaclubtr.com/14673/distributor-sorunu-hakkinda-familia-practica-1-5

Konuyu incelemeni tavsiye ediyorum... Geçmiş olsun, kolay gelsin.

Veli abi bu konuyu açmadan önce forumdaki tüm konuların altını üstüne getirdim ama yeni konu açmamın sebebi; fotoğraflarla destekleme yaparak daha bilgilendirici olmasını istiyorum.

Benim aracımda yanılmıyorsam modül sorunu mevcut. Komple Distribütör değiştirmek kafadan 300-400 TL demek. Eğer sorunu sadece modülle çözebilirsem daha iyi olacak. Eğerki modül ile sorunum çözülmezse işte o zaman komple Distribütör değiştirebilirim.

Sorunları ve değişen parçalar hakkında hem fotoğraflı hem de yazılı olarak sizlere bildireceğim.

Bu tür sorunla karşılaşan abilerim ve kardeşlerim eğer bana yardımcı olurlarsa işte o zaman çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben seni düşündüğüm için konu linki verdim, sende forum üyelerini düşündüğün için böyle bir konu açmışsın...

Süper dayanışma olmuş... Bu yüzden seviyorum ben burayı...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşim eğerki zaten sizin aracınıza başka bir aracın modülünü takmışlar ise orjinali arızalanmış demektir , belki şu anki taktığınız çakma modülde arıza yapmıştır, size önerim distribütörü sökünüz vede içindeki modülü kontrol ediniz dediğiniz gibi içindeki iptal edilip dıştan çakma yapılmışsa içi boş olmalıdır yoo o bahsi geçen yarım ay şeklindeki modül faal ise demekki yanılıyosunuz vede yarım ay şeklinde olan parçanın yan sanayisinden bir edet alıp taktırmanızı öneriyorum, eminim problem çözülecektir zaten konuyu okumuş isen benimde bu problem ile karşılaştığımı vede çözdüğümü görmüşsündür.

Distribütörüde komple değişmene gerek yok , içinde malum parçanın dışında bir çok parça var ateşlemeyi etkileyen vede orjinal hepsinden iyidir, zaten bahsi geçen yarım ay şeklindeki parçanın fiyatı 70 tl. dir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan abi İnegöl'de bulamadım o yarım ay olan parçayı ama Bursa'da Mazda araçların orijinal ve yan sanayi parçalarını satan büyük bir firma var. Sağ olsun çok yardımcı oldular ellerinde bulunan modül herhalde orijinal Mitsubishi marka modül olduğunu söylediler. 75 TL fiyat verdiler. Kargo ile 1 günde ulaştıracaklarını söylediler.

Benim de ilk aklıma distribütör geldi fakat forumumuzda araştırdım başta Gürhan abi sen olmak üzere birkaç arkadaş daha bu sorunla karşılaşmış. Özellikle yazılan yorumların gerçekten çok değerli. Buradaki ustalara kalsa komple distribütör değişmemi öneriyorlar. Fakat çözüm yolu max 100 TL tutar modülü değiştirirsek.

Tekrar sağ olasın Gürhan abi. Gelişmeleri fotoğraflı olarak buradan sizlerle paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir adım öteye gidelim. Modülü sökün içinii açın transistör var muhtemelen o yanmıştır. Elektronikçilerden 50 krşa yeni transistör alıp değiştirin denemeye değer :)

Sana hayranım...

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar şimdilik sorunu çakma bir modül kullandık ve saat gibi çalışıyor arabam. Modülün markası felan bilemiyorum ama 45 TL'e aldık. Orijinali gelene kadar bu beni idare eder sanırım. Modülü değiştirdik ve tek marş ile saat gibi çalışmaya başladı. Şimdilik bir sorun yok!

Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok memnun oldum problemin çözüldüğüne, umarım artık problem olmaz.

Sağ olasın Gürhan abi. :)

Çakmanın da fotosunu koyayydın iyiydi...

:P

Geçmiş olsun, bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Orijinali geldiğinde o çakma olan geri sökülecek Veli abi. İşte o zaman hem takarken hem de sökerken ve bağlantıları yapılırken bol bol fotoğraf çekerim.

Asıl ben size teşekkür ederim. :) İyiki varsınız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...