Jump to content

Ayıplı Otomobil Değişimi Hakkında

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest Orbitus

Bugün servise gidemedim... Artık hafta içi...

Anahtarı çevirince araç hiç tepki vermiyor...Ölü gibi....

Bir de daha evvel direksiyon tam sağ veya tam sol iken yokuş yukarı ve aşağı ileri veya geri kalkışlarda müthiş harika bir gacırtı sesi geliyor... Başayar bunu kablolar sağa sola deyiyor hallettik demişti ama bugün yine yokuşta bu olağanüstü güzel sesi duydum...

Ses öyle ki sanırsın aracın altı yerde bir koca taşa sürtünerek hareket ediyor.

Neyse Cenk'e götüreyim bir baksın...

Ne mutlu bana arabamın her yeri dökülüyor ama dağ gibi garantim var...

Sayın Mazda TR, bana böyle bir araba satarken hiç utanmadınız mı ? Geçen haftaki faksıma  hala bir tepkiniz yok... Ne planlıyorsunuz ? Malum servislere arabaları emanet ederken hiç mi vicdanınız sızlamadı ?

O Japonlara da yazdım ama siz de söyleyin; burası 3. dünya ülkesi mi de böylesine hatalı araçları Türkiye'ye sürmüşler...Hiç mi şeref yok bu Japonlarda....Mazda'yı bu kadar nasıl küçültüyorlar...?

Bu radyasyon hepsinin beynini etkiledi galiba...

Sayın Mazda TR, bu arabayı gelip sizin Genel Merkezin önünde yaktıracaksınız bana...Önce bütün gazete ve televizyonlara haber vereceğim....

Şurada bu 115'lik araç sahiplerine bakıyorum hepsinde bir şikayet, hepimiz mi manyağız ?

Şunu yiyorsa bir Avrupa ülkesinde yapsa ya Mazda, yemez anasını satayım...Burası çöplük, hedef ülke değil, ne verirsen gider...

Merak etmeyin daha 1.5 Mazda skyactive'ler piyasada yok, onları da ilk Türkiye'ye iteklerler, burada bizim üzerimizde test edilir önce...

Ha öbürleri farklı mı değil, burası Türkiye önüne gelen araba satıyor...

Yazıklar olsun.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 285
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

39

• apojitsu

23

• ibomaz

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bugün servise gidemedim... Artık hafta içi...

Bir de daha evvel direksiyon tam sağ veya tam sol iken yokuş yukarı ve aşağı ileri veya geri kalkışlarda müthiş harika bir gacırtı sesi geliyor... Başayar bunu kablolar sağa sola deyiyor hallettik demişti ama bugün yine yokuşta bu olağanüstü güzel sesi duydum...

Ses öyle ki sanırsın aracın altı yerde bir koca taşa sürtünerek hareket ediyor.

Neyse Cenk'e götüreyim bir baksın...

Ne mutlu bana arabamın her yeri dökülüyor ama dağ gibi garantim var...

Sayın Mazda TR, bana böyle bir araba satarken hiç utanmadınız mı ? Geçen haftaki faksıma  hala bir tepkiniz yok... Ne planlıyorsunuz ? Malum servislere arabaları emanet ederken hiç mi vicdanınız sızlamadı ?

O Japonlara da yazdım ama siz de söyleyin; burası 3. dünya ülkesi mi de böylesine hatalı araçları Türkiye'ye sürmüşler...Hiç mi şeref yok bu Japonlarda....Mazda'yı bu kadar nasıl küçültüyorlar...?

Bu radyasyon hepsinin beynini etkiledi galiba...

Sayın Mazda TR, bu arabayı gelip sizin Genel Merkezin önünde yaktıracaksınız bana...Önce bütün gazete ve televizyonlara haber vereceğim....

Şurada bu 115'lik araç sahiplerine bakıyorum hepsinde bir şikayet, hepimiz mi manyağız ?

Şunu yiyorsa bir Avrupa ülkesinde yapsa ya Mazda, yemez anasını satayım...Burası çöplük, hedef ülke değil, ne verirsen gider...

Merak etmeyin daha 1.5 Mazda skyactive'ler piyasada yok, onları da ilk Türkiye'ye iteklerler, burada bizim üzerimizde test edilir önce...

Ha öbürleri farklı mı değil, burası Türkiye önüne gelen araba satıyor...

Yazıklar olsun.....

cani gönülden üzülüyorum abi umarım sonu hayırlı olur  :(  :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servislerden üye yok galiba bu forumda hiç.bu konu başlığında hiç ses çıkmıyor...yada normal mi kabul ediliyor Orbitus Beyin aracındakiler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda gerçekten en az arıza çıkaran araçlar listesinde %17 lik bir oranlar 1.sırada .. gerçekten sorunsuz olduğunu bizler kullanıcıları kanıtladık .. elbet bizde sıkıntı çektik mesela 2009 model mazda3 ü aldık sıfır bayiden 1 hafta olmadı motor arıza uyarı ışığı yandı servise git gel git gel rahat 5 6 defa yaptık her gittiğimizde sistemden söndürüyorlardı fakat ertesi gün yine yanıyordu en son aracı verdiğimizde 125 km test etmişler güzel bi mail attım ilgilenen herkese sonra arayıp birdaha baktılar sensör değişimi için belçikadan parça bekledik 1 hafta geldi değiştik falan filan .. onca kez git gel benzin parası kafada olan sıkıntı ve birçok sebep markadan sizi tamamen soğutuyor :( ama sizinkisi tamamen büyük şanssızlık .. belkide bu bir imtahandır :( olacak ve öleceğe çare yoktur derler ya öyle .. ama yinede Allahtan ümidi kesmeyip bir an önce bu durumun düzelmesi için dua etmekte fayda var :( umarım bir an önce mazda bu işe el atar ve düzelir :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Servislerden üye yok galiba bu forumda hiç.bu konu başlığında hiç ses çıkmıyor...yada normal mi kabul ediliyor Orbitus Beyin aracındakiler

Bu konuya yorum yazmak kolay degil !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

mazda gerçekten en az arıza çıkaran araçlar listesinde %17 lik bir oranlar 1.sırada .. gerçekten sorunsuz olduğunu bizler kullanıcıları kanıtladık .. elbet bizde sıkıntı çektik mesela 2009 model mazda3 ü aldık sıfır bayiden 1 hafta olmadı motor arıza uyarı ışığı yandı servise git gel git gel rahat 5 6 defa yaptık her gittiğimizde sistemden söndürüyorlardı fakat ertesi gün yine yanıyordu en son aracı verdiğimizde 125 km test etmişler güzel bi mail attım ilgilenen herkese sonra arayıp birdaha baktılar sensör değişimi için belçikadan parça bekledik 1 hafta geldi değiştik falan filan .. onca kez git gel benzin parası kafada olan sıkıntı ve birçok sebep markadan sizi tamamen soğutuyor :( ama sizinkisi tamamen büyük şanssızlık .. belkide bu bir imtahandır :( olacak ve öleceğe çare yoktur derler ya öyle .. ama yinede Allahtan ümidi kesmeyip bir an önce bu durumun düzelmesi için dua etmekte fayda var :( umarım bir an önce mazda bu işe el atar ve düzelir :(

Mazda TR tinlamaz. Bunu onceden test ettik, araya forumdan arkadaslar girdi ancak ilerledik.

Su ana kadar basima gelen sorunlarda da, bazi forum uyeleri arkadaslarimizin Mazda TR`yi uyarmasi, uyandirmasi yada iyi iliskileri ile yol katetmistim. O arkadaslar olmasaydi daha da zorluk cekecektim. Onlardan Allah razi olsun.

Mazda`nin sorunsuzlugu hangi ulkede hangi yilda ve hangi modelde ispatlanmisti acaba ? Bunu bir hatirlatalim. Mazda sorunsuzlugu artik sehir efsanesi olarak kaldi. Fi tarihinde urettikleri ve o tarihten beri ustune bir gram koymadiklari 105 HP`lik benzinli modellerin sorunsuzlugunu ifade ediyorsaniz o konuda haklisiniz.

Simdi gelelim su kontak sorununa ve seslere; bence kontak almamasi beyindeki programla ilgili bir sorun. Gacirti sesi ise buyuk ihtimalle orta aksla ilgili yada sanzuman sorunu.

Bu arada iyi niyet dileklerin icin tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki Japonya dan bir geri dönüş olur da Mazda Tr de birşeyler kıpırdar.Mazda da, mazda diyince ilk akla gelenin sorunsuzluk algısı olduğunu biliyordur heralde.umarım bu umurlarındadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Yokus yukari direksiyon tam sag kalkista ortaya cikan ses: normalde biraz daha uzun suren bir ses ama bu kez kisa sureli ortaya cikti. Ayni sekilde direksiyon yine tam sag yokus yukari geri gelirken de ayni sesler cikiyor.

Lutfen sadece 17-18-19. saniyelere dikkat edin. Gerisine bakmaniza gerek yok.

http://youtu.be/xneF2MtqJM4

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neden kaynaklandığının anlaşılması bence kolay olur bu sesin.aracı serviste lifte kaldırıp tam sağ veya tam sol yaptırıp.ya rotlarda bir sürtme, ya aks kafalarında sıyrılma gibi tahmin ediyorum.şanzımandan gelme ihtimali zayıf bence.araca baktırıken serviste aracın yanında olabiliyor musnuz??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Yarin sabah servise gidiyor arac; ben gidemeyecegim; bu arac icin aldigim izinlerin haddi hesabi yok. Artik sirkete de ayip oluyor. Hanim goturecek ama nihayetinde SMB`ye gidecek; orada Cenk Bey var. Cok iyi bir arkadas ona guveniyorum.

Bence de sanzuman degil. Akstan supheleniyorum zira baski balata sonrasi bu aksi bir turlu dogru oturtamamislardi; yine iki uc kez servise gitmistim aks icin... Bakalim sayet yine bu aksla ilgili servis hatasiysa, o aksi oturtacak baska bir yer var aklimda, degilse de Cenk bulur insaallah.

Ben bu aks isinden korkarim; bir keresinde 17m Ford`la giderken aks kirildi; olumden dondum. O nedenle bu bayram yola cikmadan bu isi halletmem gerekiyor; yoksa Peugeout`la cikacam yola..Zaten hanim benim arabayla uzun yola gitmek istemiyor. Malum iste...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sormayın Orbitus Bey. ben de bu arabayı alalı hanım ya sen ne biçim araba aldın, hep bi ses bi yerlerden, başımı ağrıtyo bu araba, üstelik acemi gibisin vs. başımın etini yiyor, ben de bir an önce hala yola koymalıyım bu arabayı.sesleri kesmeliyim.seslerin teknik nedenlerinden emin olunca izolasyona bakacam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orbitus abi ben bu problemleri okuyunca , problemin aracınızda kaynaklana  %30 kısmını anlıyorum ama geri kalanı hatalı işçilik vede acemilik diyorum, umarım sorunlarınızı bahsi geçen servis çözer, hala problemleriniz devam ederse size,  antalya mepaz' a gitmenizi önerecem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak etmeyin bence bu sesi kesin kes çözeceksiniz.kontak işine gelince, kontağı çevirince hiç mi ses yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak etmeyin bence bu sesi kesin kes çözeceksiniz.kontak işine gelince, kontağı çevirince hiç mi ses yok.

Sese alışmış birisi için çok mu tuhaf geldi hocam... Bak bu seferde hiç sesin olmaması sorun değil mi?

:D

Oysa ki; bu sorunuzun cevabını Fatih bey çok önceden vermişti...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Evet Arkadaşlar;

Almanya Avrupa Operasyonlarında sorumlu merkeze, Belçika Ofisine ve Japonya Avrupa Operasyonlarından sorumlu departmana hem telefon ile hem de fax ve e-mail ile gereken şikayetlerimi tüm detayları ile ifade ettim.

Sizlerin de ciddi şikayetiniz varsa eğer; Mazda TR ile boşa vakit kaybetmemenizi tavsiye eder,aşağıdaki bilgileri vermek isterim;

1)

European headquarter

Mazda Motor Europe GmbH

Hitdorfer Strasse 73 D-51371, Leverkusen, Deutschland

+ 49-2173-9430

Bu telefondan Avrupa operasyonlarında sorumlu departmanı istiyor ve derdinizi anlatıyorsunuz. Ya da doğrudan şu faks numarasına mektubunuzu gönderiyorsunuz: 0049 2173 943 388

2)

Mazda Motor Belux

Blaasveldstraat 162, 2830 Willebroek, België

+ 32-3-860-6611

Bu telefondan Türkiye'den sorumlu satış sonrası servis departmanını istiyorsunuz ve derdinizi anlatıyorsunuz. Ya da doğrudan şu faks numarasına mektubunuzu gönderiyorsunuz: 0032 3 860 66 13

3)

Ve iş Mazda'nın kalbi Japonya, Hiroshima

+81 82 282 1111.

Bu telefondan arıyor, Türkiye'den aradığınızı söyleyip son kullanıcı olarak şikayetiniz olduğunu dile getiriyorsunuz. Onlar sizi Avrupa operasyonlarından sorumlu bir bölüme aktarıyor. Oradaki insanlar şikayetlerinizi dinliyor.

Ya da doğru noktaya direk email gönderin: tsd@mail.mazda.co.jp

Sanırım oradaki birçok kişi var bu konu ile ilgilenen ben Mr. Uno ile görüştüm.

Şimdi birinci adımı tamamladım. 15 gün bekleme süresi var; sonra yeni sürprizlerle devam edeceğim....

Yukarıda vurgulamak istediğim ilgili noktaların faks ve e-mail adresleridir; zira konuşup derdini anlatmadan başka bir türlü bu bilgilere ulaşamıyorsun...Size hazır bilgi işte...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o 18. saniyedeki ses!!! sanki balatalar diski sıkıyormuş gibi ??? ben sesi videodan öyle aldım. diskleri sıkan fren balatası sürekli ileri hareket sonucu geriye hareket yaptığınız anda bu sesi çıkarabilir. özellikle arka balatalar!! el freninin gerginliğinden dolayı bu olay yaşanıyor olabilir...

ha neden sadece dönerken yapıyor derseniz!!

eğer şanzımanı söküp takarken aks kafalarını çıkarmakta zorlanıp porya bilyalarına hasar verdilerse, porya bilyalarında oluşan boşluktan dolayı yan duran aracın o poryaya yük bindirmesi veya dönüş esnasındaki zorlanmanın porya üzerine yaptığı baskıdan dolayı diskler balataların arasında çap durup sıkışabilir. diskler porya üzerinde, balatalar ise taşıyıcı üzerinde sabittir...

belki porya bilyalarında hiç sıkıntı yoktur. sıkıntı sadece el freninin sıkı olmasından veya balataların diskleri sıkmasından dolayıda olabilir. bu ses opel astralarda ve chevrolet cruze'larda kronik sorundur. fren merkezlerinin geri çekmemesinden dolayı balatalar diski sıkar ve bu ses meydana gelir. hem de aynen bu sizin sesin ortaya çıktığı şekilde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takumilere sorarlar şimdi siz bu aracı üretirken aklınız nerdeydi , Çin maçına mı daldınız  ? diye :) Yalnız bunca emeğine karşılık inşallah yeni bir Mazda3  verirler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Teşekkür ederim açıklama için... Dediklerin olabilir; şu anda araç serviste Cenk'e her yerine bak, gerekirse tekrar sök bak diye rica ettim.... Serviste bunları tahmin ediyorlardır diye düşünüyorum...Hayırlısı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Takumilere sorarlar şimdi siz bu aracı üretirken aklınız nerdeydi , Çin maçına mı daldınız  ? diye :) Yalnız bunca emeğine karşılık inşallah yeni bir Mazda3  verirler :)

Teşekkür ederim...

Ben radyasyondan şüpheleniyorum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...