Jump to content

Ayıplı Otomobil Değişimi Hakkında

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Demek ki uyumamak lazim...

aslında bu hafta benim iş çıkış saatimde saat 22:30 gibi sana da uygun olursa bakabiliriz senin arabaya fatih abi. mustafa müsait olursa o da gelir ;) bizim bu tarzda gece operasyonlarımız çok olur ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 285
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

39

• apojitsu

23

• ibomaz

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest Orbitus

Abdullah duruma bakayim; gormende buyuk fayda var; ayarlayabilirsem olur yoksa bayram sonrasi gunduz vaktine artik...Cenk amortisor. motor kulagi, bacagi. gozu falan gevsekleri sikistirdim diyor; bir iki gun deneyim. Ama ses dinletmek icin mutlaka gelecem sana...Zaten benden kurtulusun yok merak etme...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abdullah duruma bakayim; gormende buyuk fayda var; ayarlayabilirsem olur yoksa bayram sonrasi gunduz vaktine artik...Cenk amortisor. motor kulagi, bacagi. gozu falan gevsekleri sikistirdim diyor; bir iki gun deneyim. Ama ses dinletmek icin mutlaka gelecem sana...Zaten benden kurtulusun yok merak etme...

:2funny:

tamam abi nasıl istersen :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Muhteremler,

Önceki gidişimde, araç lifte kaldırıp aracın alt motor koruma kısmı söküldüğünde aşağıda motor bloğunu altında şanzıman ile birleştiği yerde düşmek üzere olan yağ damlacıkları vardı. Usta'ya bu ne ayak dedim ? Motor zamanla terleme yapar, bu tip yağ kaçakları olur dedi...

Ben de bu konunun normal olup olmadığını sizlere sormak istedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhteremler,

Önceki gidişimde, araç lifte kaldırıp aracın alt motor koruma kısmı söküldüğünde aşağıda motor bloğunu altında şanzıman ile birleştiği yerde düşmek üzere olan yağ damlacıkları vardı. Usta'ya bu ne ayak dedim ? Motor zamanla terleme yapar, bu tip yağ kaçakları olur dedi...

Ben de bu konunun normal olup olmadığını sizlere sormak istedim...

motor terleme yapabilir abi ama bu asla senin tarif ettiğin şekilde değildir. motorun sağından solundan kaçan yağ buharı zamanla motor bloğuna veya şanzıman kovanına yapışır. bu tabaka da zamanla tozlanarak siyah kirli bir görüntü oluşturur. bu terlemedir...

ama senin anlattığın olay krank keçesinin yağ kaçırmasından başka bir şey değildir. terleyen hiç bir motorda yağ senin dediğin gibi damlayacak kadar birikmez...

ayrıca şu da bi gerçek ki, araban 100.000 km'ye dayanmış ve sürekli ve çok mu sıkıştırıyorsun ki terlesin?? benim mazda 92.000 km'ye yaklaşıyor. damlamayı bırak en ufak bir terleme bile yok. ek olarak eski aracım olan volvo s60 298.000 km de olup, sıkıştırmama rağmen motor pırıl pırıldı. ki volvonun motoru çok hararetli bir motordur...

yani servis şanzımanı söküp çıkarırken muhtemelen krank keçesine zarar vermiş. yada baskı balata söküp takılırken bir yerler gevşek kalmış veya aks keçesine falan zarar verilmiş. ama en büyük ihtimal krank keçesi...

eğer aks keçesi zarar gördüyse senin şu geri geri giderkenki uğultununda bunla alakası olabilir. aksı sökerken çok zorlamış olabilirler ki hem keçeye hemde poryaya zarar vermiş olabilirler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

SMB ile görüştüm... Sanırım bir usta atlaması, nedense usta hatırlamadı durumu... :sopa: Neyse, ben hep hazırlıklı olduğum için kendi kendime belgeledim durumu. Kaçıran yeri tespit edip, parça siparişi vereceğiz dediler... Hatta poryaysa porya başka birşeyse başka birşey halledecekler....Tamam arkadaşlar iyi niyetli birşey demiyorum.

Fakat artık kaç kez daha bu araba tamir edilecek. Ben bu aracı nasıl satacam ? Biraz anlayan adam bunun her yerinin söküldüğünü anlamayacak mı ? Yağ damlatıyor bir tarafa aracın altı aynı Abdullah'ın dediği gibi terlemiş siyah kirli bir görüntü var... Ben cahil bunu da normal sanıyordum... Bunu alacak adam servis kayıtlarına bakmayacak mı ? Bakınca "çüş" demeyecek mi ? Daha iki yıl olmadı; bundan sonrası meçhul.

Bir aracın şanzımanı, aksı, turbosu, enjektörleri vs...sökülüp sökülüp takılıyorsa uzun vadede buna nasıl güveneceğim....Soketleri folloş olmuş ve ancak izolasyonla tutturulabiliyorsa buna ne dersiniz ?

03 Ekim tarihinde Mazda TR'ye detaylı bir mesaj göndermiştim; henüz cevap yok...Bugün tekrar mesaj gönderdim...Mesajın örneğini bu sayfaya kopyalayacağım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu olayda sorunlar hep baskı balata kaynaklı gibi geliyor...Çünkü arıza tespitinde sondan geriye doğru düşünmek lazım... Denildiği gibi birşeyi yaparken başka şeye de  zarar verebiliyorlar...

Geçen sene akıtan çatıyı yaptırdım , bu sene tekrar akıttı, önce içimden çatıcıya kızdım ama sonra aklıma  yazın anteni değiştirdiğim geldi, baktık ki antencinin geçtiği güzergah, sapladığı çiviler maşallah :)

Bir diğer konuda dizel fordum giderken stop ediyordu 2000 devir civarlarında, servisler cihaza taktı bişey bulamadı, onu sökelim bunu değişelim tonla masraf (garantide yok tabi) derken , kendim sonradan taktırdığım Chip i geri çıkarttım , sorun halloldu...

Kişi kendi aracına yapılanları servisten daha iyi bilebiliyor bazen, bu nedenle araç sahibinin yönlendirmesi işi çözebilir yada en azından zaman kazandırabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Evet Emre haklısın, ben burada olduğum için şanslıyım; bazı konuları sizlerin sayesinde daha kolay anlayabiliyorum; gereken uyarıları servislere yapıyorum; örneğin Abdullah'ın tespitlerini söyleyince serviste anlıyor. Buna rağmen ancak daha bu noktadayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fakat artık kaç kez daha bu araba tamir edilecek. Ben bu aracı nasıl satacam ? Biraz anlayan adam bunun her yerinin söküldüğünü anlamayacak mı ? Yağ damlatıyor bir tarafa aracın altı aynı Abdullah'ın dediği gibi terlemiş siyah kirli bir görüntü var... Ben cahil bunu da normal sanıyordum... Bunu alacak adam servis kayıtlarına bakmayacak mı ? Bakınca "çüş" demeyecek mi ? Daha iki yıl olmadı; bundan sonrası meçhul.

Hocam gel seninle araçları takas yapalım. bendeki benzin + lpg. bugüne kadar tık demedi çok şükür. hiçbir yerinde tıkırtı şıkırtı yok. ben herşeyine razıyım senin aracın:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence sen artık o arabayı yetkili servise sokma abi. gel dışarıda halledelim sıkıntılarını 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birilerinden böyle bir çıkış bekliyordum ve bunu Kazım (dülgeroğlu) yaptı...

:)

Fatih abi (en mantıklı hitap şekli bu geldi bana göre çünki benden büyüksün sıkıntı varsa başka bir seçenek bulayım)

Ben olaylara genelde iyimser ve gerçekçi olarak bakarım ve kendimce şöyle düşündüm, başına gelenlerin çoğu gayet normal olarak gelişen sorunlar fakat çözüm yolunda ikinci üçüncü sorunlara davetiye çıkarmış ve bu davetiyeleri Türkiye'de çoğu servis bertaraf edemez, edememişler zaten...

Belki gittiğiniz son servisten de memnun kalmayacaksınız (umarım tam tersi olur) ancak ülkedeki şartlar bu olduğu sürece yapılabilecek çok fazla bir şey yok, (en son seçenek satmak)

Bayilik ağı ve sistemi tam oturmadığı sürece sizin başınıza gelebilecek bir çok sorun başkalarının da başına gelebilir, özellikle yeni yapılanan bir şirket (mazda türkiye) eski bayilerle devam ediyorsa bir çok sıkıntı oluşur/oluşuyor, bu durumu Okan daha iyi bilir çok fazla girmek istemiyorum ama ne tür ilişkiler yaşandığını çok çok iyi biliyorum. Bu yüzdendir ki; sizin sorunlarınıza Mazda Türkiye operasyonel olarak müdahil olabileceğini sanmıyorum, bu konuda atılan maile cevap falan beklemenize gerek yok, geri dönüş olsa da sizin sorunlarınıza parmak basacak çözümler olmayacaktır, bu güne kadar da olmamış zaten...

Bütün bunları bir nebze olsun gönlünü alabilmek, rahatlatabilmek için yazıyorum, çünki insanın temel yapısı psikolojik denge ile ayakta durabilir, morali çok fazla bozma, kafaya çok fazla takma derim...

Uzun oldu sanırım özür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence sen artık o arabayı yetkili servise sokma abi. gel dışarıda halledelim sıkıntılarını 8)

Bunu en başta bende yazacaktım fakat aracın garanti kapsamında olduğundan cesaret edemedim...

Son gidilen servisten de fayda çıkmazsa bence bu yol denenebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Hocam gel seninle araçları takas yapalım. bendeki benzin + lpg. bugüne kadar tık demedi çok şükür. hiçbir yerinde tıkırtı şıkırtı yok. ben herşeyine razıyım senin aracın:)

Hedef bu değil şimdi.  :( 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

23 Ekim'den sonra öyle olacak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu en başta bende yazacaktım fakat aracın garanti kapsamında olduğundan cesaret edemedim...

Son gidilen servisten de fayda çıkmazsa bence bu yol denenebilir.

sıkıntıyı dışarıda çözücez. fatih abi normal bakımlarına yetkili servisde devam edecek. bu yazdıklarımızı görmezlerse arabanın dışarıda yapıldığını anlayacakları bir durum yok :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sıkıntıyı dışarıda çözücez. fatih abi normal bakımlarına yetkili servisde devam edecek. bu yazdıklarımızı görmezlerse arabanın dışarıda yapıldığını anlayacakları bir durum yok :2funny:

Sanırım dışarıda rahatlıkla bir çok sorun çözülebilecek nitelikte ama servis bu nitelikte değilmiş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Birilerinden böyle bir çıkış bekliyordum ve bunu Kazım (dülgeroğlu) yaptı...

Fatih abi (en mantıklı hitap şekli bu geldi bana göre çünki benden büyüksün sıkıntı varsa başka bir seçenek bulayım)

Ben olaylara genelde iyimser ve gerçekçi olarak bakarım ve kendimce şöyle düşündüm, başına gelenlerin çoğu gayet normal olarak gelişen sorunlar fakat çözüm yolunda ikinci üçüncü sorunlara davetiye çıkarmış ve bu davetiyeleri Türkiye'de çoğu servis bertaraf edemez, edememişler zaten...

Belki gittiğiniz son servisten de memnun kalmayacaksınız (umarım tam tersi olur) ancak ülkedeki şartlar bu olduğu sürece yapılabilecek çok fazla bir şey yok, (en son seçenek satmak)

Bayilik ağı ve sistemi tam oturmadığı sürece sizin başınıza gelebilecek bir çok sorun başkalarının da başına gelebilir, özellikle yeni yapılanan bir şirket (mazda türkiye) eski bayilerle devam ediyorsa bir çok sıkıntı oluşur/oluşuyor, bu durumu Okan daha iyi bilir çok fazla girmek istemiyorum ama ne tür ilişkiler yaşandığını çok çok iyi biliyorum. Bu yüzdendir ki; sizin sorunlarınıza Mazda Türkiye operasyonel olarak müdahil olabileceğini sanmıyorum, bu konuda atılan maile cevap falan beklemenize gerek yok, geri dönüş olsa da sizin sorunlarınıza parmak basacak çözümler olmayacaktır, bu güne kadar da olmamış zaten...

Bütün bunları bir nebze olsun gönlünü alabilmek, rahatlatabilmek için yazıyorum, çünki insanın temel yapısı psikolojik denge ile ayakta durabilir, morali çok fazla bozma, kafaya çok fazla takma derim...

Uzun oldu sanırım özür.

Teşekkür ederim.... Sizlere verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim.... Sizlere verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim...

Ne rahatsızlığı abi ya teessüf ederim bak...  :)

Keşke bir şekilde yardımcı olabilsek, çözüme katkıda bulunabilsek... Ama sen Abdullah'ın peşini bırakma senin araba adam olacaksa eğer ancak onun vesilesi ile olur. Ben adam olacağına inanıyorum...

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...