Jump to content

Biz Ayrıldık...


JamJar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hayırlı uğurlu olsun.. :nazar:  Cip Almakta iyimi ettin bilmiyorum.. Bizimkiler bi cip aldılar 1996 da Nissan Pathfinder V6. Ogün bu gündür otomobillere bakmıyorlar bile..  Yükseğe ve hakimiyete, araziye girebilme ile sürüş alternetiflerinin oldukça artışı, kışın zincir takmama güzelliği, uzun yolda büyük araç olmasını avantajı gibi birçok güzelliği var bu SUV ların. Dezavantajı ise şu. Bizimkiler araç değiştirmek isteyince alternatifleri çok az. Bizim infinitiyi değiştirmeye kalksak alacaklarımız arasında İnfiniti FX35, Audi Q7, BMW X5 .. Bu kadar yani.. SUV a binerken de çakmasına binmek olmaz zaten  :fiuw:

Kia sorento da oldukça güzel bi araç. Dizel oluşu, Kianın en kaliteli araçlarından biri olması ve kolay alınabilir bi SUV olması.. Eski kia sorento larda yoltutuş problemi ve çekiş yetersizliği gibi eksikleri vardı. Kia sorento X-force ile ESP ve 170 HP ye çıkan motor gücü ile bu eksikleri giderilmiş olsa gerek..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstatistiklere göre kaza yapma ve takla atma olasılığı yüksek, çok tüketiyor ve çevreyi de çok kirletiyor, önümüzdeki yıllarda jip kullanmak pek o kadar kolay olmayacak.... Küresel ısınmanın günah keçileri olacaklar gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet pek tabi yakıt, çevre kirliliği, park sorunu, yüksek yapısı nedeniyle yol tutuşu gibi sorunlar var.. Bu üreticilerin problemi..  :tey:

Son yıllarda 4X4 araç kavramı oldukça değişti.. 10 yıl öncesine kadar arazi araçları harbi arazi araçlarıydı.. şimdilerde ise nerdeyse spor araçlara kafa tutacak tasarımları var.. Alan adam içine binince spor arabada olduğunu sanıyor tabi motor da güçlü artık epey ve basıyor gaza..

Nissanın servis bölümüne girmiştim bir kere  Bir sürü kaza yapmış veya takla atmış Nissan pick-up vardı :-[ Spor araba değil ki bu kamyonet  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun;kazasız belasız kullanmak dileğiyle...de... :D Ben takıldım bak şimdi "şahine benzeme"olayına..oldu olacak serçe falan deseymiş ;c segmenti falan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya şahine benzetmeden kasıt .. Hani şahinlere yapıyorlar ya ilginç göze batan ufak modifiyeleri.. ondan demiştir arabasından değil  :2funny: :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 ay kadar önce 2006 Freelander TDİ aldım. SUV kullanmak alışınca araba kullanmaktan daha kolay. Bu araçların tek sorunu dönüş turlarının büyük çaplı olması. Ama benim gibi şantiyelere girip çıkıyor ve hafta sonları sağa sola tırmanıp mangal yapıyorsanız başka bir alternatifiniz yok.

Mazda 3 den az yakıyor. Ama kullanması onun kadar keyif vermiyor. Mazda 3 ümü dizeli gelirde değiştiririz hevesiyle kullanmaya devam ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar teşekkür ederek devam ediyorum.

Artıları ve eksileri demiştim, arkadaşlar gayet güzel özetlemişler tamamına katılmakla beraber şunu belirtmek isterim. Kaza yapma olasılığı otomobil gibi kullanmaya kalkılınca fazla tabi, ancak normal sınırlarda ve uygun modda kullanılınca daha az olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir kaza husule geldiğinde, özellikle ikili kazalarda sağ kalma olasılığının da daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Bana göre avantajlar:

-Yüksekliğinden dolayı görüş hakimiyeti yüksek,

-Altı yüksek (mazda da benim için bir sorun idi),

-Arazi kabiliyeti, ıslak ve karlı zemin kabiliyeti (kışın her hafta sonu kayağa giderim),

-Güçlü dizel motor sayesinde rampada fişek gibi olması

-Geniş ferah, yolcu ve yük kapasitesi fazla, ailecek binince benim mazda yerlerde sürünüyordu, çakıl taşlarından bile korkar oluyordum vuracak diye

-M3 e kıyasla konfor daha fazla, klima performansı inanılmaz, DVD,TV,park kamera, navigasyon, deri döşeme, arka koltuk baş ve diz mesafesi avantajı, dijital pusula, altimetre, barometre gibi ilave özellikler ve mazda da bulamadığımız çok zengin aksesuar desteği

Dezavantajlar

-Vergisi çok fazla

-Dizel olmasına rağmen büyük motor hacmi nedeniyle yakıt tüketimi fazla

-Salınma ve sarsıntı fazla (bozuk yollarda)

-Viraj emniyeti daha az

-Park yeri bulamama ve parkederken kıvranma sorunu (alışıncaya kadar)

-Pis pis bakışlar

vs. vs.

...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...