Jump to content

Hurda Araç Teşviki

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sıfır şart değil Veli, model yükseltme fırsatı demek istedim... :) Biz seninle bu kadar zor anlaşmazdık arkadaş ya..... :D

Evet abi biz konuşarak daha rahat anlaşıyoruz, yazarak biraz zor oldu...

;)

Kanun koyucu abilerimiz  :P daha önceki ÖTV indiriminde olduğu gibi değerlendirirlerse, sadece ve mecburen sıfır araç alımında benim aracım bir işe yarayabilir değil mi abi... En başından beridir bunu diyorum ben...

Yoksa; getir aracını, al paranı git diyorlarsa tamam model yükseltmek için fırsat olabilir... Ancak; şu anda 10 bin lira olan aracımı da 6500 liraya devlet babaya vermek hiç mantıklı değil...

Bilmem net olarak kendimi ifade edebildim mi?

Bütün mesele çıkacak olan kanunun şartlarının ne olduğuna bağlı bir bakıma.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 52
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Selman

4

• İlhan

3

• domestos

16

• heci-baba

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bak şimdi, hurda indirimini unut, sıfır aracı unut, devlet babayı falan unut, sadece şunu kabul edelim, piyasa hareketlenecek, o kadar araç tedavülden kalkınca sadece sıfırlara değil, 2. ele de talep patlayacak, herkesin bütçesi var, ben de bunu söylemeye çalışıyorum.... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak şimdi, hurda indirimini unut, sıfır aracı unut, devlet babayı falan unut, sadece şunu kabul edelim, piyasa hareketlenecek, o kadar araç tedavülden kalkınca sadece sıfırlara değil, 2. ele de talep patlayacak, herkesin bütçesi var, ben de bunu söylemeye çalışıyorum.... :)

İkimiz de bir şeyleri diyoruz zaten abi, ortak nokta burada çıkacak olan kanun... Devlet babayı unutmam mümkün mü abi...  :P

piyasanın canlanacağı bir gerçek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trafikten zorla mı çekecekler yoksa bir teklif/alternatif olarak mı sunulacak tam bilmiyorum ancak devlet baba fiyaltarı açıklamış.

20 yaş ve üstü çekilirken ağırlığınca para edecek

http://otomobil.milliyet.com.tr/1-milyon-775-bin-896-arac/otoguncel/detay/1705494/default.htm

*1974,1975 ve 1976 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x 0,90]TL,

*1977,1978 ve 1979 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x 1,00] TL,

*1980 ve 1981 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x 1,10] TL,

*1982 ve 1983 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x1,20] TL,

*1984 ve 1985 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x1,30] TL,

*1986 ve 1987 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x1,40] TL,

*1988,1989 ve 1990 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x1,50] TL,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

milliyete göre binek araç sayısı en az ama hali hazırda trafikte tehlike arz etmeyen çok araç var yani ben daha yıllarca binmeyi planladığım aracı kalkıpta 1500 liraya devlete zorla vermem! Tamam trafiği insan hayatını tehlikeye sokan ne kdar araç varsa alsınlar toplasınlar ona asla karşı değilim ama binilecek sağlam tehlike arz etmeyen aracıda vermem verdirmem karşı olurum ve 1tonluk 90 model bir araç 1500 liralara geliyo hurdaysa tamam ama değilse saçma!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kuşları toplayacağız diyememişler işte 20 yaş demişler.

Bu arada sürekli emisyon geyiği yapıp duruyorlar, kuş serisi 2002'ye kadar aynı motorla üretildi. O zaman Kg salınımı şukadar olan bütün araçları topluyoruz desinler.

Basit bir çizgi olmuş 20 yıl ve üzeri diye.

Ayrıca bu limiti 5 yılda bir 5'er yıl eksilteceklerini düşünüyorum.

Örneğin 2018 da 15 yaş ve üzer

2023 de 10 yaş ve üzeri

diyerek bayağı piyasayı temizleyecekler bence.

2023 de piyasa elektrikli araçlara dolacaktır, duman çıkaran her araç ayıplanacaktır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tuvtürk onayından geçen aracı zorla çekeceklerini sanmıyorum, en azından kanunen mümkün değil... Bir diğer konu da; sağlam aracıma 1,5 TL*1055 Kg = 1582 lira veriyorsa, gider denize atarım yine vermem... O kadar uzun boylu değil...

Şu olabilir; kapısının önünde kümes olmuş araçlar bu mantıkla toplanabilir... Ayrıca; ben konu başlığına nasıl dahil oldum onu anlayamadım...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Milliyetteki haber eski mayıs ayına ait.

Zaten kilo başına  fiyat verilmesi için aracın gerçekten hurda olması lazım.

Bizim mazdaları parçalayıp satsan daha fazla eder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest greystone

Milliyetteki haber eski mayıs ayına ait.

Zaten kilo başına  fiyat verilmesi için aracın gerçekten hurda olması lazım.

Bizim mazdaları parçalayıp satsan daha fazla eder.

Mazda323f satsan 7-8k lira parçalayıp satsan 10.000'i geçer  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trafikten zorla mı çekecekler yoksa bir teklif/alternatif olarak mı sunulacak tam bilmiyorum ancak devlet baba fiyaltarı açıklamış.

20 yaş ve üstü çekilirken ağırlığınca para edecek

http://otomobil.milliyet.com.tr/1-milyon-775-bin-896-arac/otoguncel/detay/1705494/default.htm

*1974,1975 ve 1976 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x 0,90]TL,

*1977,1978 ve 1979 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x 1,00] TL,

*1980 ve 1981 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x 1,10] TL,

*1982 ve 1983 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x1,20] TL,

*1984 ve 1985 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x1,30] TL,

*1986 ve 1987 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x1,40] TL,

*1988,1989 ve 1990 model taşıtlar için [taşıt ağırlığı (kg) x1,50] TL,

yab bu haber ticariler için,eski haber.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hurda araç konusunda 10 günde geri adım.

nasıl bir iş anlamadım.Galericilere falso mudur yoksa yemedimi bilmiyorum.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/maliye-den-hurda-arac-tesviki/ekonomi/detay/1770131/default.htm

Siyasi iktidarın taktiğidir bu;

Ortaya bir konu atılır ve milletin nabzı ölçülür sonra da o nabza göre şerbet verilir... Baktılar geri dönüşümü yapılacak araç çok ve bir çoğu da yeni araç almak için diş biliyor, hemen çark ettiler... Neymiş cari açık artarmış... Sıfır araç olmadan geri dönüşüm yapılsa cepten çok para gidecek, yemedi anlaşılan...

Bu kanunun hiç heveslisi değilim ama ortaya böyle şeyler atarak bir çok insanın ağzına laf vermenin ne alemi var...

:sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...