Jump to content

Mazda3 Almak Üzereyim, Benzinli mi Dizel mi?

alperg2

Tavsiye Edilen Mesajlar

Adam bir araba alacak, foruma girdiğine gireceğine pişman oldu herhalde...

Mazda iyi bir araç, tüm inceleme ve araştırmalarım ile elimdeki bütçeye göre göstergeler Mazda al dedi. Elimdeki bütçe yeterli olduğundan ve araca yaklaşık 10 yıl bineceğimi hesaplayarak Mazda Dizel aldım; bütçem kısıtlı olsaydı Mitsubishi Lancer alacaktım.

Bu ikinci el hesabı yapılacaksa zaten ne Mazda ne Mitsubishi alınır. Gider çok satanlardan birini alırsın binersin.

Ben keyif almayı ve sorunsuzluğu seçtim. İkinci el kaygım zaten hiç olmadı. Ama maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı.

Dolayısıyla her faktörün uygun olduğu bir seçenek bulmak neredeyse mümkün değil. Bütçe ve beklentiler önemli.

Şimdi benim aracımda baskı balata sorunu olmasaydı, burada başıma gelen ansiklopedik problemlerin hiçbirini yaşamayacaktım. Kader diyelim....

İşin doğrusu servis hizmetlerinin bu kadar kötü ve yetersiz olduğunu bilseydim; fikrim daha değişik olabilirdi. Mazda ne kadar iyi olursa olsun satış sonrası hizmet iyi olmadıktan sonra aracın iyi olmasının bir anlamı kalmıyor.

Gerçekten çok kötü ve eğitimsizler. İyi olan servisler var ama kaç tane ?

Ankara için SMB bir kurtarıcı olabilir, o kadar....Gerisi yok ?

Birisini biliyorsunuz zaten.

Diğerine gittim; abi biz daha evvel 2012 Mazda Dizel sökmedik deyip sorularıma cevap veremediler, gerekli tamiratı yapamadılar, başka servise yönlendirdiler; yani bir Mazda servisi sorunu tespit ediyor ama halledemiyor, başka sevise git diyor; aksesuar soruyorsun; bilmiyorlar, yok diyorlar, ısrar ediyorsun olduğuna, açıp başka servise soruyorlar, tamam varmış getirtelim diyorlar...

Bir diğeri zaten bana zamanında illallah dedirtti araba sattırdı.

Yine de birkaç kişinin başına gelenleri talihsizlik diye değerlendiriyorum. Mazda alınır, baskı balatada fabrikasyon sorun yoksa zaten servise uğramazsın, rahat rahat binersin. Sorun varsa ki, ilk seri üretimlerde bunun bilinen bir sorun olduğu artık servislerce kabul ediliyor, o halde doğru servise gidersen sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 184
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Sevgili Kerem, alınsam arkadaşa cevap vermem gerekiyor, çok iyi tanımadığı üyelere bu kelimeleri kullanabilecek kadar ön yargılı olan kişiyle karşılıklı yazışmak istemem... Hem; buradan yazarak ne kadar anlaşabiliriz o da ayrı bir konu olduğu için, alınmamak en güzeli...

;)

İkinci el konusuna bende katılıyorum ve bu yüzden hiç bir zaman sıfır araç almayı (mazda dahil) düşünmüyorum... Bir kere aldım çünki, o kazık bana yeter...

Fakat; ikinci elinin bu durumda olmasına seviniyorum, kuş serisi veya fransız tenekesi alamayacağım fiyata arabamı aldım ve çok çok memnunum... Ayrıca mazda6 gibi bir aracın 2003-2007 modellerini bu fiyatlara nasıl bulabilirsin...

Veli abi suanda sifir mazda 3 2012 model almak cok mantikli ornek imp mt 1.6 43.000 lira abi ikinci elde makyajsiz imp 2011 model 40-41 arasi istiyorlar

Valla bir konu actik sorma gitsin saka bir yana tavsiye eden abi katdeslerime cok tesekkur ediyorum .Zaten ben satin aldigim arabada hicbir zsman ikinci el kaygim olmadi zamanin da 93 model toyota corona 2.0 gli aracim cok memnundum arabami goren imrenerek bakiyordu velhasil bir gun satmam gerekti ve hemen sattim zaten ben sifir mazda 3 alirsam en az 5 sene binecegim allah omur veritse

HTC Butterfly cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla arkadaş isteyen alınır isteyen alınmaz kişi kendi düşünsün.. benim de arabam mazda ama mazda fanatikliği yapmıyorum çok fazla. bende marka iyi olsun çok satılsın arabam değer kazansın isterim.. ama bakım sayfasında da bi yazı yazmıştım ordan inceleyin bakım ucuz mu pahalı mı.. peki domestos bey hem cevap vermem diyosun hemde çok iyi tanımadığı üyelere bu kelimeleri kullanabilecek kadar ön yargılı olan kişi diyosun.. iyiki cevap vermemişsin abi.. ben sadece gerçekleri söyledim bu kadar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 1.6 benzinli aldim yarin alacagim arabayi mugla yollari gozuktu ama arabayi alinca buraya bir iki sey yazacagim bayi kalitesi ile ilgili

Edit:Veli abi domestos cay teklifin gecerliyse ugrayabilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 1.6 benzinli aldim yarin alacagim arabayi mugla yollari gozuktu tekrardan yanlis isin ceremesini cekiyorum mecburen aldik parayi kurtarmak adina ama arabayi alinca buraya bir iki sey yazacagim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun....Çok uğraştırdın bizi ama olsun,  ;D Umarım keyifle binersin....

Aynen ya hakkini helal et ozellikle seni daha cok yordum birde veli abiyi amma veli abi kizmis cay teklifi yenilenmedi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen ya hakkini helal et ozellikle seni daha cok yordum birde veli abiyi amma veli abi kizmis cay teklifi yenilenmedi

Veli abi asla kızmaz böyle şeylere. Ama çayını içmeden oralardan geçtiğini duyarsa. O zaman işte kızar bak. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi asla kızmaz böyle şeylere. Ama çayını içmeden oralardan geçtiğini duyarsa. O zaman işte kızar bak. :)

Valla bilmiyorum artik alinti yapmadi daha bende tanidigim kadari ile kizmaz benimkisi kendimi davet ettirme cabasi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 1.6 benzinli aldim yarin alacagim arabayi mugla yollari gozuktu ama arabayi alinca buraya bir iki sey yazacagim bayi kalitesi ile ilgili

Hayırlı olsun, Allah utandırmasın... Sen hele bi geldim diye telefon aç gerisi kolay...

Bekliyorum, Okan'a da bol bol selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi hayırlı olsun Allah kaza bela göstermesin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sagol kardes yalniz sancili bir surec oldu insallah yarin bayide birbirimize girmeden bu araba alinir lakin dinamit misaliyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, Allah utandırmasın... Sen hele bi geldim diye telefon aç gerisi kolay...

Bekliyorum, Okan'a da bol bol selamlar.

Gelicem abi yalniz okana selam soyleyebilirmiyim onu bilemem ortam biraz gergin cunku farkli mesrleler oldu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gelicem abi yalniz okana selam soyleyebilirmiyim onu bilemem ortam biraz gergin cunku farkli mesrleler oldu

Okan insanlık ve karakter olarak iyi birisidir... Fakat meselelerin ne olduğunu bilmediğim için konu hakkında yorum yapmam mümkün değil... Hakkında hayırlısı olsun.

Okan'ın elinden geldiğince yardımcı olduğunu/olacağını tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan Sen haber vermeden geçtin buralardan... Kızacak bir şey yok, nasip bu işler...

:tey:

Ben forumda sadece ibomaz'a kızıyorum...

:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan Sen haber vermeden geçtin buralardan... Kızacak bir şey yok, nasip bu işler...

:tey:

Ben forumda sadece ibomaz'a kızıyorum...

:2funny:

Veli abi ariyim mi seni  aydina gelince gerci arayamam mesaj atarim bayi aramaktan dk bitti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi ariyim mi seni  aydina gelince gerci arayamam mesaj atarim bayi aramaktan dk bitti

Yarın öğleden sonra müsaitim, acil bir işim çıkmazsa... Aydın'a geldiğinde mesaj at ben bulurum seni...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarın öğleden sonra müsaitim, acil bir işim çıkmazsa... Aydın'a geldiğinde mesaj at ben bulurum seni...

;)

Tamadir abi nasip hayirlisi diyelim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her markanın sorunlu aracı vardır.manda kasa toyota corolla 1.4 dizellerde yağ yakma büyük sıkıntı idi mesela.önemli olan yaygın ve bilgili servisler.mazda çoğu servisi çözemediği sıkıntılara bu normal, böyle olması gerekiyor diyor sanırım şikayetlere bakarsan....servis servis servis

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her markanın sorunlu aracı vardır.manda kasa toyota corolla 1.4 dizellerde yağ yakma büyük sıkıntı idi mesela.önemli olan yaygın ve bilgili servisler.mazda çoğu servisi çözemediği sıkıntılara bu normal, böyle olması gerekiyor diyor sanırım şikayetlere bakarsan....servis servis servis

Dogru yakma sorunu vardi 2001-2002 modellerde ama servis tum araclari cagirdi ve komple sekman atildi ve problemi cozduler dedigin gibi servis ve hizmet kalitesi cok onemli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...