Jump to content

Hararet Sonrası, Motor Zarar Görmüş Olabilir mi ?

serhat_keskin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar, benim bir sorum olacaktı, daha doğrusu bi talihsizlik yaşadım belki biraz aacemi olduğumdan. Şu anki arabam mazda 323 97 model, ilk arabam.  Geçen yolda giderken arabanın önünden koku gelmeye başladı hemen kenara çektim kaputu açtım baktım duman çıkıyor motor sıcak mı sıcak, meğer radyatörde su kalmamış hararet de zaten zirve yapmış. Neyse soğuttum, su ekledim falan dzüeldi şimdi sorum yok gibi ve bundan önce de arabayı ilk çalıştırıp çıkınca yolda 1-2 kere kendiliğinden stop ediyordu.  Durum bu, sanırım acemiliktem olasa gerek yaşadım bunları bakımını yaptırmıştım aldığım zaman, o da 2 ay öncesiydi.  Acaba motor bu hararetten zarar görmüş müdür şimdi ne yapmalıyım, bi ustaya götürmeli miyim? Şimdiden teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Japonlar, heleki mazda hararet yapmaz, yaptıysa kesinlikle bi sorun vardır. Su eksiltemis yapmasının nedenini muhakkak bulmalısın, öyle su ekle devam et olmaz.Ya radyatörde, ya borularda, yada yedek su deposunda, delik, çatlak vs. vardır.Yada küçük bi ihtimal ki en kötüsü bu olur; yağa su karışıyordur. Yani motor bloğu içerisindeki su kanallarında bir tahribat olmuş ve su , motorun içine giriyordur.Ancak böyle olsa farkederdiniz diye düşünüyorum.Yapmanız gereken, muhakkak surette, soğutma sisteminin bütün elemanlarını ve üst kapak contasını kontrol ettirmek.Öyleki 10 TL lik bir parça motordan olmanıza sebebiyet verebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca hararet kırmızı bölgeye ulaşmışsa , maalesef motora zarar vermediğini düşünmek iyimserlik olur. Segman pistonlarda kaynamaya yol açmış olma ihtimali kuvvetle muhtemel.Çekiş performansı düşüklüğü yaşamanız olası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haftasonu hemen götüreceğim ustaya, şimdilik iyi gibi.  Bu radyatör suyu ne kadar sürede tükeniyor, heralde ısınınca biyerlerden buharlaşıyor ki azalıyor ya da dediğiniz gibi bi kaçak falan var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yedek su deposu kapağı veya radyatör kapağı da kaçırıyor olabilir tabiki. Biryerlerde bi kaçak olduğu kesin. Ne kadar sürede tükenir ; bu sorunun cevabı zor yarım saattede tükenir, 1 haftada da. Nerden ve nasıl kaçırdığına bağlı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi kısa bi yolculuğun ardından, radyatör rahat bi pet şişe su alıyor, yedek su deposu da azalıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yedek su deposu kapağında zaten fazla suyu tahliye etsin diye hortum var, ya da benim dediğim yedek su deposu mu? aracın kaputunu açınca en sağda köşede bi depo var o değil mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi kısa bi yolculuğun ardından, radyatör rahat bi pet şişe su alıyor, yedek su deposu da azalıyor

Ya kaçıran bir yer var ya da başka bir arıza, bu kadar mesafede bir pet şişe (1,5 litre) su alması hiç normal değil, iyi bir ustaya göstermeni tavsiye ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,5 litre su mu alıyor? Şaşırdım doğrusu...

Veli abiye ben de katılıyorum. En kısa zamanda bir ustaya gitmenizi şiddetle öneriyorum. Eğer aracınızdaki contalar zarar gördüyse, soğutma suyu contalardan motorun içine sızma ihtimali olabilir.

Hararetten sonra yağ seviyesini mutlaka kontrol edin. Motor susuz kaldığı için motor yağını dakikalar içinde yakıp bitirebilir.  Eğer imkanınız varsa size komple yağ değişimini öneririm. Eğer yağ seviyeniz düşükse ekleme yapmak yerine komple motor yağını değiştirmek en mantıklısı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...