Jump to content

Conta Lastiği Neden Yağı Tutamıyor

ali gb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tercih tabiki de kişilerin...

:)

Tabikide,  ama bu konuya eklemek istediğim bir mevzu daha var bu fikrimi destekleyen , şuki düşük devirlerde düşük torka sahip araçlar yani benzinli  turbosuz araçlar çok çabuk bayılır , tork ne kadar düşükse araç o kadar güçsüzdür vede yüksek devir her zaman yüksek tork oluşturur, buda aracın yakıtı daha iyi yakmasını sağlar.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinal parça için bedava gerçekten. size tavsiyem contayı değiştirdikten sonra bir süre motoru sıkıştırmayın. motorun ısısıyla conta iyice bloğa ve külbürtör kapağına yapışsın ki daha sağlam tutsun. siz taze contayla arabayı sıkıştırırsanız düşük bir ihtimalde olsa contanın aralarından yağ kaçmaya çalışacaktır. uyarım, bir daha sızdırma ihtimalini en aza indirmek için sadece tedbir amaçlıdır...

bende mazda 3  için olanı 32 tl ye almıştım servisten gerçekten fiyat uygun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iki tane Ozan, ellerinde saz, atışıyorlar her sayfada.  :D

Nofear VS Domestos

ikisine de teşekkür  :)

atışma emi, :D çok güldürdün beni, ben teşekkür ederim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yani agresif kullanmıyorum da, motorun yorulmaması için devirli kullanmak gerekmiyor mu?

ben bu sakin kullanma olayını kısa bir süreliğine, conta kuru iken üst kapağa ve külbürtör kapağına daha sıkı yapışsın diyeydi. yani en fazla 500 km'lik bir kullanım için. sonra istediğiniz  gibi kullanın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eywallah hocam. şehir içi 100 ün altında kullanıyorum. ani kalkışlarda yapmıyorum.

Sıkıntı yok. teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam aynı sorun bendede vardı hatta bi ara çok korktum dumandan araç yanıyor sandım :D o kadar çok çıktı sanayide ne yaptılarsa geçiremediler bende servisine gittim orj. conta taktırdım servisinde tık yok şimdi şükür kaç ay geçti kaçırma falan yapmıyor çokta fiyat farkı yoktu servisle sanayi arasında bence böyle önemli yerlerini çok fiyat farkı olmadığı takdirde servisinde yaptırmak en iyisi.geçmiş olsun bu arada sorunu çözmüşsünüzdür umarım.contada orjinalinden şaşmayın derim ben

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam aynı sorun bendede vardı hatta bi ara çok korktum dumandan araç yanıyor sandım :D o kadar çok çıktı sanayide ne yaptılarsa geçiremediler bende servisine gittim orj. conta taktırdım servisinde tık yok şimdi şükür kaç ay geçti kaçırma falan yapmıyor çokta fiyat farkı yoktu servisle sanayi arasında bence böyle önemli yerlerini çok fiyat farkı olmadığı takdirde servisinde yaptırmak en iyisi.geçmiş olsun bu arada sorunu çözmüşsünüzdür umarım.contada orjinalinden şaşmayın derim ben

çözdük Çok şükür. Bende servisde yaptırdım. şu an sorun yok. Usta birşey olursa getirirsin dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağdan yangın çıkma ihtimali çok düşük olsa gerek ama sen yine de önlemini al dostum... Çok çok koku yapar...

öyle deme bigün ıveco ile uğraşıyorum çelik halat yağlı tozlu bişey nasıl alev aldı nasıl halatı tuttup elimle söndürdüm halat koptu o anki aşk ile öbür gün uçuk yaptım dudağımın alt sol köşesinde :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bende lantis kullanıcısıyım 2 kere değiştirdim herseferinde aynı yerden kaçırıyor belli bir noktadan eğiklik yok ama conta yan sanayii kafama takılan neden hep aynı yer?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış sıkıyorlar sübap kapağının vidalarını , o vidalar çok az sıkılmalıdır, contayı orjinal alın vede hafiften siyah ısıya dasyanıklı sıvı conta sürerek takın vede fazla sıkmayın,  sorun olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...