Jump to content

Mazda3 (2004-2009) Çalışmama Sorunu

DonQuichotte
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

son durum: aküsü yeni değişmiş bir araçla, 30 km gittik, aracın yanında stop ettik, akü bağlantılarını yapıp, ikinci aracı çalıştırmadan aküsü bitik aracı çalıştırdık. bağlantıları söktük, ikinci araç da çalıştı ve gitti.

ikinci araçtaki akü yeterince doluysa, şarj durumunda olmasına gerek yokmuş.

Herkese yardımları için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuçta olasılıklar arasındaki durumları sıraladık biz, bazen kablodanda problem oluyor, artık yani bir akü alırsın , prolemin sadece akü olmasına memnun oldum, kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

melesef öle değil sayın domestos, inanın bir çok defa bu durumu yaşamışımdır, tecrübeyle sabittir ,  bak arkadaş denesin sonucu görelim, bazen aktarma kablosu tüm akımı iletemiyor, yani sizin kendi , bağlı durumdaki akünüzün gücü gibi etkili olamıyor, ayrıca elektronik araçlarda bu çok hassas bir mevzu bir miktar akünün kendisinin şarj olması gerekiyor.

Denendi ve sonucu gördük Gürhan... Kablo sağlamsa, bağlantı doğruysa beklemeye gerek yoktur...

Mahir'de bu şekilde yapmış ve araç çalışmış.

Hatta bir adım öteye gidecek olursak, ikinci aracın aküsünün sıfır veya ölü olmasının çok önemi yoktur, aracın takviye esnasında çalışıyor olması yeter...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denenmiş olabilir , ben illaki çalışmaz dememdimki bir çok faktörün bu duruma etki ettiğini sölemiştim, ilk denemede niye çalışmadı peki, sonuçta buda alternatifler arasındaydı, ibaremdeki bazen kelimesi zaten bu anlama geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denenmiş olabilir , ben illaki çalışmaz dememdimki bir çok faktörün bu duruma etki ettiğini sölemiştim, ilk denemede niye çalışmadı peki, sonuçta buda alternatifler arasındaydı, ibaremdeki bazen kelimesi zaten bu anlama geliyor.

Kablo veya bağlantı hatası...

Buradan bir şeyler öğrenecek olanları aracın başında 15-20 dakika boşuna bekletmeye gerek yok. Çünki; Böyle bir alternatif yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

akünün zayıf olma olasılığı vede kablonun kötü oluşu bunu gerektirir eilk denemede sizin gibi değil benim gibi düşünmüş davranmış olsa ikinciye gerek kalmaz vede buraya yazmazdı çünkü çalışmış olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

akünün zayıf olma olasılığı vede kablonun kötü oluşu bunu gerektirir eilk denemede sizin gibi değil benim gibi düşünmüş davranmış olsa ikinciye gerek kalmaz vede buraya yazmazdı çünkü çalışmış olurdu.

İkinci denemede 15-20 dakika beklemiş mi? İlk denemede kablo veya bağlantı hatası var diyorum, sen 15-20 dakika beklese çalışırdı diyorsun, peki ikinci denemede beklemeden nasıl çalıştı ?? LÜTFEN...

Bazı şeyleri anlamak neden bu kadar zor ?? 8-10 tane aracı takviye kablosuyla çalıştırmış olmasam gelip buraya hiç bir şey yazmam... Ne beklemesi bu 15-20 dakika ?? Böyle bir şey yok !! Ben bunu söylüyorum... Ama ben bekliyorum sana ne arkadaş dersen o ayrı, iyi beklemeler derim...

Konuyu en başından okuyanlar ve objektif bakış açısına sahip olanlar; kimin ne dediğini ve nasıl aracın çalıştığını anlayacaktır. Bırakın Gürhan 15-20 dakika beklesin...

:tey:

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın domestos sizin bakış açınıza yanlış diyen yok , ilk denemede kablo ve bağlantı hatası olaslılığı olduğu gibi destek veren aracın aküüsüde zayıf olabiliyor vede bir müddet çalışır olması gerekiyor, dolu bir yeni akü takviye ederse zaten araç çalışır, tabii kablo iletimi iyi ise, ama destek veren aracın aküsü zayıf veya takviye kablosu işe yaramaz ise çalışmaz araç ve benim dediğim şeyler olasılığı yüksek alternatifler,  bilmem anlatabildimmi , sizin neyi anlatmaya çalıştığınızı anlamış değilimki zaten bende aynı şeyleri ifade ediyorum zaten,  araç ilk takviyede çalışmış ise dediklerimi yapmaya gerek kalmazki zaten, ben şahısların bu ilk takviyede aracı çalıştıramamış olmalarına sebep vede alternatif yazdım,, dediğiniz gibi her durumda araç çalışıyor olsaydı bu önerileri yazmama gerek olmazdı , araba çalıştıktan sonra 15-20 dk bekleyelim demiyorumki,  :D :D  dönüp dolaşıp aynı şeyleri yazıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sizin neyi anlatmaya çalıştığınızı anlamış değilimki

Bütün mesele de bu işte... Oysa; konuyu baştan okuma zahmetine katlananlar her şeyi anladı...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın domestos sizin bakış açınıza yanlış diyen yok , ilk denemede kablo ve bağlantı hatası olaslılığı olduğu gibi destek veren aracın aküüsüde zayıf olabiliyor vede bir müddet çalışır olması gerekiyor, dolu bir yeni akü takviye ederse zaten araç çalışır, tabii kablo iletimi iyi ise, ama destek veren aracın aküsü zayıf veya takviye kablosu işe yaramaz ise çalışmaz araç ve benim dediğim şeyler olasılığı yüksek alternatifler,  bilmem anlatabildimmi , sizin neyi anlatmaya çalıştığınızı anlamış değilimki zaten bende aynı şeyleri ifade ediyorum zaten,  araç ilk takviyede çalışmış ise dediklerimi yapmaya gerek kalmazki zaten, ben şahısların bu ilk takviyede aracı çalıştıramamış olmalarına sebep vede alternatif yazdım,, dediğiniz gibi her durumda araç çalışıyor olsaydı bu önerileri yazmama gerek olmazdı , araba çalıştıktan sonra 15-20 dk bekleyelim demiyorumki,  :D :D  dönüp dolaşıp aynı şeyleri yazıyoruz.

Konuyu başından okuyanların anladığı kesin, konuda anlaşılmayan bişey yok,  ben sizin bu kadar üstelemenizi  anlıyamadım, niye illa beni yanlış çıkarmaya çalışıyosunuz ,ben şahısların arabayı takviye ile çalıştıramamasına mesaj yazmışım vede aracın takiye ile çalışmamasınna sebep olacak durumlardan ötürü alternatifleri sıralamışım niye bu kadar takılyosun anlamadım,  farklı şeyler sölememişiz , siz direk bağlantı yapılınca çalışacağını yazmışsınız bende mevcut şahısların durumu karşısdında aracın çalışabilmesi için öneride bulunmuşum,  bi daha yazdığımı alıntı yapıyorum bi daha dikkatlice okuyun, belki beni anlama zahmetini siz gösterirsiniz. Gereksiz yere polemik çıkarıyorsunuz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:o  ;D  8:)  :(  >:(  :-[  :nea:

Lütfen ... saygı, hürmet, dayanışma, kardeşlik, barış, nezaket...

Birbirimizi kırmayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yoo,  kırma yok,  sayın Ali gb,  ayrıca saygısızlık olacak  bişeyde yok , sadece konuyu özetlemek ve polemiğin son  bulmasını istedim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yoo,  kırma yok,  sayın Ali gb,  ayrıca saygısızlık olacak  bişeyde yok , sadece konuyu özetlemek ve polemiğin son  bulmasını istedim :)

:hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu forumda mesaj takibine henüz alışamadığım mesajlardan haberim olmuyor. Gecikmeler için kusura bakmayın.

İlk araç, Şahin'di ve araç doğru dürüst çalışmadan, iç direnci yüksek (yani voltaj düşüren)  bir takviye kablosu ve şarj dinamosuna gaz vermeden ikinci aracı çalıştırmaya çalıştım, muhtemelen aküsünün marş akımı da yetersiz olduğundan, bu 4 olumsuzluk birden olunca, ikinci araca yetmedi akım.

Diğer araçta ise, akü yeni değişmişti, 640 mAh marş akım değeri vardı ve araç, 20 kmden fazla otoban yolunu da içeren yarım saate yakın bir yolculuktan sonra herhalde aküyü tam şarj etmişti. Bu araç, çalışmaz haldeyken takviye kablosuyla kendi aracımı çalıştırdım, bu nokta da önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mümkün olduğunca beyinli olan araçlara akü takviyesi , vurdurma vs olaylar yapılmaması kanaatindeyim kolay alınmıyorlar bence o yüzden dikkatli ve çok nazik kullanmakta pay var .. farlar kapansa dahi aracın yanından ayrılmadan önce bir tur atın ve heryerine bakın .. şayet kendim bunu bildiğim halde far sensörü yağmur sensörü ve iç tavan lambalarını manuel olarak off konumuna aldığım halde araçtan inerken yaptığım

tek tek camlara bakmak açıkmı diye ve kapıları kontrol etmek (depo kapağı ve bagaj dahil)

iç tavan lambaları kapalı

farlar kapalı

el freni çekik

vites p de

immobilizer devrede

sonra üç kulvallah bir elham ile iman power :) gerçekten bunu yapıyorum ve aracı parketmeye kalktığımda kimse beni beklemiyor 5 dk geç gidiyorum yanlarına

kendi kapatıyor ama yinede guzuyu sağlam yere bağlamak lazım .. dediğim gibi kolay alınmıyorlar :) binerken yine aynı hassasiyeti gösterip aracın etrafında bir tur atmak mantıklı binerkende lastiklere bakmak ve aracın sağına soluna siz yokken bişi olmuş mu diye bakmak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...