Jump to content

Mazda3 Dizel Kullanıcı Listesi Ve Durumları

Badilcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Onur debriyaj problemi tabidir ki mazot kaynaklı olamaz, ben gürültü ve motor problemlerini kasdettim... :)

Abi bir an kaptırmıştım kendimi kusura bakma. Ben özellikle yolumu değiştirip adliyenin arkasındaki Total den alıyorum. En iyi Total denetleniyor diye duymuştum . Birde sürekli Excellium alıyordum ama son 2 depodur normal euro dizel almaya başladım ( yaklaşık 10 kuruş daha ucuz ) ve gürültü seviyesinde azalma oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 41
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

5

• Badilcan

5

• Silgi

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest Orbitus

Üretim tarihi model yılından farklı bir verimidir?

Farklı ise ilk gönderiyi düzenleyip listede bunlarıda isteyelim.

Üretim tarihi model yılından farklı bir veri....Benim araç 2011 Ağustos'da imal edilmişse ve mesela Naci'nin aracı da 2012 Ağustos'ta imal edilmişse; arada geçen bir yılda yaşanan sorunları fabrikanın yeni partilerde düzeltmiş olması beklenir.... Çünkü her türlü arıza kaydı anlık fabrikaya bildiriliyor....Bu nedenle bence önemli bir veri.... Aynı model yılında aracın konfigürasyonunda bir değişiklik yapamazlar zaten, ama malzeme kalitesiyle oynayabilirler...Mesela hatalı baskı-balatayı yeni partilere takmazlar ya da hatalı mazot borusu kaltesiyle oynayabilirler....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman abinin mazot tespitine katılmakla birlikte şöyle bir yorumda bulunayım... Dizel motorlar tasarım, üretim aşamasında ülkemizdeki mazotlardan kullanılsaydı bu kadar ses veya sorun duyamazdınız...

Vaktinde multijet motorlar ya garantiden yenilendi ya da 60 binde bitti... Neden ?? Ülkemizdeki mazot kalitesini dikkate almadan üretildiği için, sonradan bu sorunları göz önünde bulundurarak yapılan üretimlerde sıkıntılar aşılmış oldu...

Biz durmadan bir yerlere sallamaya bayılıyoruz, çekikgözlüler de bize diyor ki; adam gibi mazot kullanın veya hile yapmadan mazot satın da kulağınıza olur olmaz sesler gelmesin...

Önce iğneyi kendimize batırmak gerekmiyor mu?

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araçların motoru Psa değil mi? Psa ise motordaki anormal seslerin diğer Psa gurubu markalarda da olması gerekli,

Güç aktarma organları yani;

Şanzımanı

Debraj seti

Akisler vs

Psa dan kullanılmıyor mu?

Ayrıca motor işletim sistemi Mazdaya mı ait? Yani ecu başka marka ya da yazılım tamamen farklı mı? Bunları araştırmak gerekiyor.

Bence bunlarda farklılık var. Araştıracağım. Çünkü bu motorun kullanıldığı diğer araçlarda böyle sorunlar olmuyor.

Mazda, bu motoru kendi güç aktarma organlarına ve motor kontrol ünitesine entegre ederken göz ardı ettiği noktaların olduğu bir gerçek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Benim kabarık listede mazotla bağlantılı bir husus yok; sadece volan sesi var ki o da mazotla ilgili değil....Bunun dışında titreşim, sallanma, yamuk çalışma falan oralara henüz gelmedik daha...

PSA motoru, Fransızlar adeta çamurla bile çalışan motor olarak tabir ederler.....Ben Mazot konusuna hiç katılmıyorum.....Mazotumuz kötü olabilir ama bir arabayı bu perişan edecek kadar değil....

Ömer Yıldır'ın dediklerine aynen katılıyorum; Mazda PSA'yı kendi formatına oturtamadı; çuvalladı.

Size defalarca dedim; günlerdir sesini dinlemediğim Ford, Volvo, Fransız arabası kalmadı; böyle sesler yok arkadaşlar.... Bazı adımlar atarken destekli yapıyoruz hepsini.... İstisnalar olabilir ama durum böyle...

Vaktim olursa birgün sabah ilk çalıştırmadaki eşimin Peugeout'su ile benim Mazda'nın sesini kaydedeyim; bir dinleyin....İkisi de aynı mazotla besleniyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazot falan kendimizi kandırmayalım.mazda 3 dizellerin mazot aldığı yerden yüzlerce dizel araç mazot alıyodur.onlar da mı böyle çalışıyor sanki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın için sorun mazot kaynaklı olmayabilir çünki mazotu hep sıkıntısız yerlerden aldığını söyledin, ben genel olarak mazotlu araçlarda oluşan garip seslerin mazot kalitesi ile ilgisinin olduğunu söyledim...

Rafineri mazotu 4,20 Tl veya kaliteli mazot şu fiyata tabelası olan şehirlerarası istasyonlardan mazot almayı deneyin mutlaka motorun sesinin eskisine göre tuhaf olduğunu duyacaksınız... Allah korusun...

Böyle bir ihtimalin olduğu gerçek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazot falan kendimizi kandırmayalım.mazda 3 dizellerin mazot aldığı yerden yüzlerce dizel araç mazot alıyodur.onlar da mı böyle çalışıyor sanki.

Sen kendini kandırma yeterli, benim mazotla ilgili ne yazdığımı ve ne dediğimi bir daha oku ondan sonra yorum yap...

Ama Ben yine de ne dediğimi üşenmeden yazayım;

ÜLKEMİZDE MAZOT KALİTESİ STANDART DEĞİL, ORTADOĞUDAN KALİTESİZ MAZOT GELMEKTE, BU MAZOT AVRUPA NORMLARINA GÖRE ÜRETİLEN DİZEL MOTORLARDAKİ STABİL ÇALIŞMAYI ETKİLEMEKTE...

8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence motor sesini enjektörlerin çalışmasıda etkileyebilir. enjektörde kurum oluşmuşssa bu sesi yapabilir mi? Bu nedenle aracımızı yüksek viteste 3600 d/dk gibi yüksek bir devirde yokuş yukarı zorlayalım bakalım ses ne oluyor. Bişey daha motor soğukken zorlamayın, mühendisler boşuna soğuk lambası koymamış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 model

40.000 km

motor şanzıman debriyaj nazar değme

Tunceli de sabah greyder henüz karları kürememişken ben greyderin işini yapıyorum bazen. debriyaj bir defa kokmuştu ama sorun yok. Bu araba bi 4x4 olsaydı başka bişey istemezdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pardon bu arada aracın üretim ve ülkeye giriş tarihlerine nereden bakmalıyım. bu konuda cahilim de :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1-2012

2-Sıfır

3-5.800

4-Rölantideki guvv guvv sesi.3. vites ve üzerinde 1800 devir ve üzeri gazı kesinc gelen çıt çıt sesi.2000 devirde hareket halinde veya dururken ön cama yakın yerden gelen cızırtı.Bugüne kadar 4 ay içinde sadece 3 kere kontak sanki almayacak gibi bi hareket çekti.Aşırı yol sesi, motor sesi.Henüz servise gitmedim.Aracım 4 aylık.

5-Şehir dışı kasmadan kullanımda 5,8-6,5 litre arası, yoğun olmayan şehir içi kullanımda 8 litre civarı.

6-Bence mükemmel dış tasarım, havalı iç görünüm, harika yol tutuşu, mükemmel direksiyon tepkileri, mükemmel fren.

7-2011 yılı ikici yarı (ayını bakmam gerek)

8-Bakmam gerek.(Muhtemelen 2011 sonu)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence motor sesini enjektörlerin çalışmasıda etkileyebilir. enjektörde kurum oluşmuşssa bu sesi yapabilir mi? Bu nedenle aracımızı yüksek viteste 3600 d/dk gibi yüksek bir devirde yokuş yukarı zorlayalım bakalım ses ne oluyor. Bişey daha motor soğukken zorlamayın, mühendisler boşuna soğuk lambası koymamış.

Benim de ilk tahminim bu.en azından enjektörlerin tam olarak ayarlı olmadığını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

pardon bu arada aracın üretim ve ülkeye giriş tarihlerine nereden bakmalıyım. bu konuda cahilim de :D

Giris tarihi fatura`da yazar. Uretim tarihini motor ve sasi numarasini vererek servisten veya aldigin yerden ogrenebilirsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de ilk tahminim bu.en azından enjektörlerin tam olarak ayarlı olmadığını düşünüyorum.

İlk tahminin bu ise o enjektörlerin içinden ne geçiyor sayın ibomaz...

:jedi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1:2012

2:sıfır

3:8000

4:ön göğüsten 2bin devirde dururken yada seyahat halinde gelen ses.ikincisi ön göğüs sağ köşe cama yakın yerden seyir halinde gelen ses

İkincisi izole edilerek yapıldı.birincisi bulunamadı(mesaj sonuna ses ile ilgili linki ekleyeceğim)

5: 5.5 6 civarı

6: yol ve motor sesi dışında mükemmel

7: 13.07.2012

8: 31.08.2012

http://m.youtube.com/watch?feature=c4-feed-u&v=Ufkn9TX7Tn0

Göğüsten gelen sesi buraya yükledim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- 2012

2- Sıfır

3- 8600km

4-

4a)Geri vites arka park sensörü/geri vites lambası müşiri 1200km de iken bozuldu.

4b) iki kez korna direksiyonu çeviriken takılı kaldı, ben basmamıştım ve kendiliğinden oldu. Direksiyona yumruk atınca geçti. 1000km de iken oldu, aynı gün içinde, bir daha hiç olmadı.

4c)1800 devirden sonra gaz bırakınca 3. vites ve üstünde çıt çıt çıt yapıyor.

4d) Özellikle yolcu koltuğunda oturan yokken, araç vites küçültmeniz gereken ama gaza bastığınızda rezonans olduğunda biryerlerden zırıltı geliyor.

4e) Soğuk asfaltta giderken araç iç kabini zırıldıyor.

5-8000kmnin Ortalaması 5.6Litre

6- Normal olmayan tek şey aracın zırıldaması, neresi olduğunu keşfedemedim. 1000km de iken aracı bakım ucuz diye bakıma götürmüştüm. Servis hiç bir halt yapmadan geri verdi. Bu sefer 11bin bakımına gittiğimde düzeltemedikleri veya ilgili rapor vermedikleri sürece aracı teslim almayacağımı belirteceğim.

7- bakmak lazım

8- Bayiye 2013 şubatta geldi diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- 2012

2- 0

3- 6000 km

4- Gözlük bölmesi kısmından az bozuk asfaltta tıkırtı gelmesi

servis böyle bişeyin mümkün olamayacağını  vs iddia etti bende üstelemedim.

çözüm olarak ibomaz ın o bölgeye sünger sıkıştırma tavsiyesi ile ses kesildi

5- uzun yol 90-100 km ile gidince 3,8-4 lt 130-140 km hız ile gidince 5- 5,5 lt

güncel ortalama şehir içi şehir dışı karışık 5.8

6- Genel olarak memnunum

şikayetlerim

6/1 aracın arka kısmının kötü tasarımı dışında ( o tampon neden gereksiz yere o kadar büyük ve şekilsiz ? )

6/2 biraz daha sessiz olabilirdi yol sesi ve motor sesi

6/3 ses sistemi kalitesi kötü baslar çok zayıf

7- 2012 üretimi

8- Türkiyeye giriş tarihi bu konuda bi bilgim yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

1- 2013

2- 0

3- 118

4- şeytan kulağına dinamit taş gibi araç

5- henüz ortalama 7,0 görünüyor :)

6- genel olarak her şeyden memnunum, memnun olmadığım bir kaç şey yazayım daha az çünkü :) (motor sesi izolasyonu keşke daha iyi olsaydı,türkçe menü olsaydı keşke,kapı kollarındaki tuşların aydınlatması olsaydı keşke, arka diz mesafesi yeterli değil (yeni nesil c segment arabaların ortak sorunu galiba bu), bagaj kapağı amortisörleri kapağı sonuna kadar açsaydı keşke)

7- 2013

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...