Jump to content

Mazda 3 Sürtünme Sesi

EfsaneSivasli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

araç rölantide çalışırken sorun yok ama gaz verirken bi sürtünme sesi geliyor gazı kesince duruyor sebebi ne olabilir acaba yardımcı olrsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç rölantide çalışırken sorun yok ama gaz verirken bi sürtünme sesi geliyor gazı kesince duruyor sebebi ne olabilir acaba yardımcı olrsanız sevinirim

Bir çok sebebi olabilir, buradan direkt teşhis koymak mümkün değil ki...

Direksiyon pompası, şarj dinamosu, devirdaim pompası, yağ pompası gibi aksamlar kontrol edilmeli. İlk aklıma gelenler bunlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abininde dediği gibi bir sürü sebep olabilir. Benim ilk aklıma gelen Lpg kaynaklı olma ihtimali. O yüzden size biraz detay verin dedim. Ama cımbızla alıyoruz sizden lafları. :D

Lpg hangi markanın kiti takılı, ne zaman lpg takıldı mesala, Lpg ile kaç km yaptı bu araç...vs detay verdikçe, çorap söküğü gibi gelecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım soru cevap şeklinde, ilerleme kat edeceğiz. Bu sürtünme sesi düşük ve yüksek bütün devirlerde. Bütün viteslerde ve düşük yüksek hızların tamamında duyuyormusunuz. Rolantide gaz verip devri yükselttiğinizde de geliyorsa, sesi kaydedip burada yayınlayabilirsiniz. Bu şikayetleriniz Lpg'den sonra mı başladı ? Eğer öyleyse Lpg montajını yaptırdığınız yere de danışabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım soru cevap şeklinde, ilerleme kat edeceğiz. Bu sürtünme sesi düşük ve yüksek bütün devirlerde. Bütün viteslerde ve düşük yüksek hızların tamamında duyuyormusunuz. Rolantide gaz verip devri yükselttiğinizde de geliyorsa, sesi kaydedip burada yayınlayabilirsiniz. Bu şikayetleriniz Lpg'den sonra mı başladı ? Eğer öyleyse Lpg montajını yaptırdığınız yere de danışabilirsiniz.

Detaylı ve yardımcı bilgiler verilmediği için, iyi bir usta tavsiyesinde bulundum zaten... Ayrıca; iki yılda iki mesaj hoşuma gitmedi açıkçası...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar, bende 100000 km bakiminda v kayisini ve kasnaklarini degistirdim. O gunden sonra arabayi sadece sabah olmak uzere calistirdigimda ötme sesi geliyor ama sadece 3-4 dakika suruyor. Sonra kesiliyor. Taaki birdahaki sabaha kadar.  Servise gittim, bayramda 1000 km yapicaktim git gel dedi ses gitmazsr yeniden degistiririz dedi. Bu arada arac lpg li 70bin km oldu. Ancak sorun v kayisindan kaynaklaniyor gibi. Buarada az sogukken degil uzun bekleme suresinden sonra kus otmesi gibi ses geliyor. Kendiliğinden 5 dakika sonra kesiyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar, bende 100000 km bakiminda v kayisini ve kasnaklarini degistirdim. O gunden sonra arabayi sadece sabah olmak uzere calistirdigimda ötme sesi geliyor ama sadece 3-4 dakika suruyor. Sonra kesiliyor. Taaki birdahaki sabaha kadar.  Servise gittim, bayramda 1000 km yapicaktim git gel dedi ses gitmazsr yeniden degistiririz dedi. Bu arada arac lpg li 70bin km oldu. Ancak sorun v kayisindan kaynaklaniyor gibi. Buarada az sogukken degil uzun bekleme suresinden sonra kus otmesi gibi ses geliyor. Kendiliğinden 5 dakika sonra kesiyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

V kayışının gergisi gevşek. gerilmesi gerekiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki bu sekilde kuklanmanin bi zarari olurmu . 

V kayışının gergisi gevşek. gerilmesi gerekiyor...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki bu sekilde kuklanmanin bi zarari olurmu . 

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ses haricinde hiç bir zararı olmaz, Silikon spreyi de sesi kesebilir fakat sen değişimi yapan ustaya götür sesi kesecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk kalkışda gaz verince gelen sürtme sesi gibi ses v kayışı gergi kolundan, gergi kolunu söktürüp yeni bilya çaktır, gergi yayınada pas sökücü + yağ, tak yerine kullan, tabi parça sağlamsa, aynı sorunu yaşamıştım düzeldi. iyi geceler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

Aynı şikayet için konu açacaktım.

Aracım manuel vites.

110km den sonra ses geliyor.

140km gibi hızlarla giderken vitesi boşa alıyorum ses yok. Vites boştayken gaza basınca da ses gelmiyor.Demek ki lastik ve kasnaklardaki rulmanlardan değil.

Muhtemelen şanzımanla ilgili bir problem. Şanzıman yağını kontrol ettirdim. Yağ tamdı. Durumu da iyiymiş.

Bu durumda cortlayana kadar devam edeceğiz sanırım.

13.10.2013 at 21:15, EfsaneSivasli :

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...