Jump to content

Mazda MX-5 Arıyorum

batu1709

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben kendim de çok elektrikli ve sert bir mizaca sahibim. Ben aracın ağırlık merkezini tavandan fazla yükseltiyorum, yine de bir sorun olmadı...

Bencede manuel ve hafif olan yumuşak tavan olmalı. Elektrikli sert tavan ağırlığı artırıyor. Aynı zamanda ağırlık merkezini yukarı taşıyor.  Sonuçta bir spor otomobil. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 ve 2011'in bir kısmında dediğin gibiydi. Sonradan tekrar manuel ve hatta tente tavan da getirdiler galiba.

Son gelen makyajlılarda manuel seçeneği var mıydı? Ben sadece otomatik olarak geldi diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayatımda birçok değişik markadan, birçok tiptronik fonksiyonlu şanzımanlı araç kullandım. MX-5 dahil böyle bir şeye hiç şahit olmadım. Pazarlara göre değişen şekilde otomobillerde elektronik hız sınırlayıcıya yer verilebilir. Ama bu 120 km/h gibi bir hızda asla olamaz. Üstelik hız limitörü adı üzerinde hıza göre limitler. Yani hız limitörü olsa D konumunda da 120 km/h hızı geçemezdiniz. Spor bir araçtaki tiptronik fonksiyonu birçok diğer fonksiyonunun (sollamalar, karlı havalar vb) yanı sıra, daha spor bir kullanım istenildiğinde kullanmak içindir. Böyle bir fonksiyonun, optimum sürüş için tasarlanan D'den daha yavaş olması mümkün değil. Ancak ve ancak vites geçiş aralarında bir şekilde çok vakit kaybediyorsanız bu mümkün olabilir. Daha hızlı olmasını da beklemek yersiz.

Bu fonksiyonun sportif anlamda gerçek amacı, sürücüye vites değiştirme zamanlarını kontrol imkanı vermek ve virajlarda sürücünün istemediği durumlarda vites büyütme veya küçültme olayının önüne geçmektir.

Manuel vitesin spor bir araçta daha lezzetli olduğu fikrine katılıyorum. Ben otomatik MX-5'ten Manuel RX-8'e geçtim. Ancak sadece ve sadece açık yollarda. Gerçek olan bir şey var, tamamen açık yollarda manuel vitesin tadı hiçbir otomatikte yok. Ancak yoğun İstanbul trafiğinde de manuel vites çekilir gibi değil. Bu sebeple, MX-5'teki kadar başarılı tiptronik fonksiyonlu otomatik araçlar giderek yüzdelerini arttırıyorlar. Yoğun trafiğe girdiğinizde tam bir konfor makinası oluyorlar. Yol açıldığında da, tiptroniğe alarak düz olmasa bile yakın hislerle kullanıyorsunuz. Bence hiç fena bir fikir değil...

Siz aracınızı bence bir kontrol ettirin. 150 ile giderken manuele alınınca 120'ye düşmek çok garip bir durum. 

Servise gittigimde sorayim bunu ben oyleyse :) sinirlayici var tahminimce, cunku 150 ile giderken araci manuele alip gaza sonuna kadar bastigim zaman arac hizlanmiyor, yavaslamaya basliyor 120 ye dusuncede sabitleniyor mesela. Ilginc geldi bana da acikcasi fazla isinamadim o yuzden o sekilde kullanmaya belkide sorun vardir gercekten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendim de çok elektrikli ve sert bir mizaca sahibim. Ben aracın ağırlık merkezini tavandan fazla yükseltiyorum, yine de bir sorun olmadı...

hehe İlginç bir yaklaşım olmuş. Sonuçta koltuk 4 civata ile şaseye bağlı. Koltuğa fil bile oturtsanız ağırlık merkezi yukarıya taşınmaz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayatımda birçok değişik markadan, birçok tiptronik fonksiyonlu şanzımanlı araç kullandım. MX-5 dahil böyle bir şeye hiç şahit olmadım. Pazarlara göre değişen şekilde otomobillerde elektronik hız sınırlayıcıya yer verilebilir. Ama bu 120 km/h gibi bir hızda asla olamaz. Üstelik hız limitörü adı üzerinde hıza göre limitler. Yani hız limitörü olsa D konumunda da 120 km/h hızı geçemezdiniz. Spor bir araçtaki tiptronik fonksiyonu birçok diğer fonksiyonunun (sollamalar, karlı havalar vb) yanı sıra, daha spor bir kullanım istenildiğinde kullanmak içindir. Böyle bir fonksiyonun, optimum sürüş için tasarlanan D'den daha yavaş olması mümkün değil. Ancak ve ancak vites geçiş aralarında bir şekilde çok vakit kaybediyorsanız bu mümkün olabilir. Daha hızlı olmasını da beklemek yersiz.

Bu fonksiyonun sportif anlamda gerçek amacı, sürücüye vites değiştirme zamanlarını kontrol imkanı vermek ve virajlarda sürücünün istemediği durumlarda vites büyütme veya küçültme olayının önüne geçmektir.

Manuel vitesin spor bir araçta daha lezzetli olduğu fikrine katılıyorum. Ben otomatik MX-5'ten Manuel RX-8'e geçtim. Ancak sadece ve sadece açık yollarda. Gerçek olan bir şey var, tamamen açık yollarda manuel vitesin tadı hiçbir otomatikte yok. Ancak yoğun İstanbul trafiğinde de manuel vites çekilir gibi değil. Bu sebeple, MX-5'teki kadar başarılı tiptronik fonksiyonlu otomatik araçlar giderek yüzdelerini arttırıyorlar. Yoğun trafiğe girdiğinizde tam bir konfor makinası oluyorlar. Yol açıldığında da, tiptroniğe alarak düz olmasa bile yakın hislerle kullanıyorsunuz. Bence hiç fena bir fikir değil...

Siz aracınızı bence bir kontrol ettirin. 150 ile giderken manuele alınınca 120'ye düşmek çok garip bir durum.

Benim aracim hardtop, ustu acikken hiz sinirlayicisi 180km/s, ancak dediginiz gibi 120km/s boyle bir spor arac icin cok dusuk bir deger. Dedigim gibi 150 ile giderken gazi triptronik secenegine aldigimda gaza ne kadar basarsam basayim motor sesi degismiyor, bu nedenle sinirlayici oldugunu dusunmustum.

Hiz ve vites gecislerinde zaman kaybediyor olabilirim tabiki, ancak ben triptronik kullanmak cok istedigim icin meraktan bir kac deneme yaptim aracla gercekten sinirlayici mi var yoksa ben mi beceremiyorum diye :) D de iken son gaz verdigimde motorun ugultusunu duyabiliyordunuz cok yuksek bir sesle vites degistirmesine izin vermeden arkayida biraz kaybederek hizlandi, ancak triptronikte ayni seyi yaptigim zaman sanki yarim gazla hizlanmisim hissi uyandirdi  arac bende, digerine gore daha az bir motor sesi, daha yavas bir hizlanma ve kontrollu kalkis gerceklestirdim. Bende motoru korumak adina boyle bir secenek koyuldugunu varsayarak fazla onemsemedim acikcasi. (Yeni bir surucu oldugum icin yuksek hizlarda fazla kullanmayi tercih etmiyorum, sadece risksiz zamanlarda iste dedigim sinirlayici denemelerini yapmistim)

Bu arada -1 olmasi icin soylemedim bunlari :) Ben ogrenciyim ve tek aracim bu, ikinci bir arac gibi degilde her zaman kullaniyorum. Bu kadar sik kullanima ragmen bir sikintiyla karsilasmadim gunluk hayatta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motoru korumak için devir kesici var. Yani istesen de, ısrar etsen de geçemezsin o devri. Hız sınırlaması motorla ilgili değil. Problemine uzaktan yorum yapmak zor. Bence bir servise danışın ve hatta usta ile test sürüşü yaparak bizzat göster sorunu...

Benim aracim hardtop, ustu acikken hiz sinirlayicisi 180km/s, ancak dediginiz gibi 120km/s boyle bir spor arac icin cok dusuk bir deger. Dedigim gibi 150 ile giderken gazi triptronik secenegine aldigimda gaza ne kadar basarsam basayim motor sesi degismiyor, bu nedenle sinirlayici oldugunu dusunmustum.

Hiz ve vites gecislerinde zaman kaybediyor olabilirim tabiki, ancak ben triptronik kullanmak cok istedigim icin meraktan bir kac deneme yaptim aracla gercekten sinirlayici mi var yoksa ben mi beceremiyorum diye :) D de iken son gaz verdigimde motorun ugultusunu duyabiliyordunuz cok yuksek bir sesle vites degistirmesine izin vermeden arkayida biraz kaybederek hizlandi, ancak triptronikte ayni seyi yaptigim zaman sanki yarim gazla hizlanmisim hissi uyandirdi  arac bende, digerine gore daha az bir motor sesi, daha yavas bir hizlanma ve kontrollu kalkis gerceklestirdim. Bende motoru korumak adina boyle bir secenek koyuldugunu varsayarak fazla onemsemedim acikcasi. (Yeni bir surucu oldugum icin yuksek hizlarda fazla kullanmayi tercih etmiyorum, sadece risksiz zamanlarda iste dedigim sinirlayici denemelerini yapmistim)

Bu arada -1 olmasi icin soylemedim bunlari :) Ben ogrenciyim ve tek aracim bu, ikinci bir arac gibi degilde her zaman kullaniyorum. Bu kadar sik kullanima ragmen bir sikintiyla karsilasmadim gunluk hayatta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında bu araba icin mantıklı olan manuel sanzuman maksimum keyif icin fakat istanbulda sehir icinde bilhassa trafikte nefret edilesi bir durum benim tarafimdan. mx-5 e ben biraz  farklı bir gözde bakıyorum, bazı roadster lar kadar yırtıcı olmadıgı icin performans ve görünüm bakımından daha cok efendi bir spor araç gibi geliyor bu yüzden  otomatik sanzumanla arabayı ve kendimi daha rahat ettirebilirim gibi hissi veriyor  bana . Mesela s2000 bakıyor olsam  otomatigi üretilmiş  olsa almam ama mx-5 de alırım .  Yumuşak tavana gelirsek benim goz zevkim tenteye pek alışamadı cabriolarda sert tavan daha görsel acıdan bana hos geliyor , tek yakistirabildigim model mercedes in  E kasalari gercekten enfes gozukuyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hangi okulda okuyorsunuz bende öğrenciyim kısa zaman icinde bende bu araca sahip olacağım aldığımda haftanın hergünü şüphesiz kullanacağım bir araba olucak bana yakisindan bilgi verir misiniz?

Mx-5 deneyimimi anlatmak isterim ayrıca :

ptesi gunu mazda bostanlar şubesinde mx-5 ile  test sürüsüne çıktım sagolsunlar ilgilenen kişi oldukca uzattı benim icin testi iyi anlayabilmem icin  . Ilk dikkatimi çeken şey direksiyonun düşük hızlarda bile yumuşak olmaması oldu bence servotronic sehir ici düşük hizlarda kullanım icin ideal olurdu (biraz yoruyor hissi verdi bana) ama alisiriz araç bi gelsinde :) ikincisi ise on konsolda radyo düzenini beğenmedim güncel corolla Toyotalarla neredeyse aynı platformu ve kullanımı biraz dertli geldi bana. Fakat amortisorleri alkışı hakediyor hic rahatsız etmiyor (yeni leon sc kullanıyorum asırı rahatsız) virajlardada amortisorleri sert gelmemesine rağmen kesin tepkiler vererek harika bir performans aldığımı söyleyebilirim nasıl dizayn etmişlerse helal olsun mazda mühendislerine gerçi Japonlara şaşırmamak gerekir :) bir diger şaşkınlığım yolda clio Megane givi araçlar kucuk bir suv görüntüsünde geldi benim icin mx-5 gercekten cok alçak bu deneyimi oncesinde hic yaşamamıştım :) sorum olarak ise kataloglarında bakarken radyo yerine teknoloji kokan ekranli bir resim yer alıyor mx-5 de , bayiye sordum ellerimde boyle bir opsiyon olmadıklarını söyledi .. Acaba bulunup  yurtdışından siparis edilip boyle bir uygulamaya yer verilir mi ya da yapan var mıdır forumda merak ettim arabanın icini daha hos göstereceğinden eminim kesinlikle orijinali olması şartıyla tabi . Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Bilkent'te okuyorum. Sehirlerarasi yolda Ankara - Istanbul tam bir depo yakiyor yaklasik 200tl yani. Bu degeri 120-150 arasi hizlarla giderek yakaladim. Sehir ici genelde 10.5-13 litre / 100km arasi degisiyor, fazla test edemedim bu degeri cunku gittigim mesafelerin uzunluklarini bilmiyorum, ekranda yazan degerler bunlar :)

Direksiyon bana da sert gelmisti ilk kullanimlarda, simdi ise fazla yumusak buluyorum alistigimdan. Bana daha rahat gelmisti sert olmasi. Alti biraz alcak ancak korumasi var, bir cok kez carptim kendisini cizikler olustu koruma tabakalarinda arabanin. Hatta Mazda Damla'da yaptiriyorum bakimlarini, servis girisine belediye cok guzel bir asfalt dokmus, servise girerken ve cikarken arabanin alti surtuyor. Radyo - ses sistemi demissiniz, vallahi ses sistemi bir harika, zaten bose. Ustunun hizli acilip kapanmasi buyuk bir avantaj aslinda. Mesela evden ciktiniz hava guzel ustunu acip trafige girdiniz ama gunesten yandiniz trafikte. Istanbulda zaten zor degil, hemen bir kirmizi isikta veya trafikte durunca 12 saniyede ustunu kapatip rahat bir nefes alabilirisniz, ayni sekilde ustunu de acabilirsiniz.(hardtop icin) bence tente mx-5 icin gereksiz, hardtop bu kadar hizli acilip kapanirken hem daha guvenli, hem kisin daha sicak tutar, hemde daha sik duruyor arac bu sekilde.

Kotu yanlarinda ise aracin on cami diyecegim. Gercekten cok dar. Benim boyum 1.83 ve eger gunesligi kapatirsam onumu goremiyorum aracta. Ayrica aynaya bir seyler asarsaniz veya navigasyon takarsaniz bu aci iyice daraliyor, surerken onunuze cikmasa bile rahatsiz edebiliyor. Bir diger sorunda arka cam hardtoplarda. Isitma olmadigindan veya silecek, bazen bugu ve kirlenme durumlarinda gorusu baya engelliyor.

Tabi ben arabalardan cok anlayan birisi degilim, bunlar araci kullanarak fark ettiklerim. Performans acisindan fazla bir bilgi veremiycem o yuzden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tiptroniğe aldınız ve 150den 120 ye .. Bu bence servislik bir problem , Bende yaşamadım hiç böyle birşey , Bu araçta böyle birşey olmuş olsaydı bu zamana kadar çoktan foyası çıkardı çünkü roadstar olarak aldığınız 80-90bin liralık spor otomobil 150den bir anda 120 ye düşse herkes servislere koşardı ki, bu kasa uzun zamandır Türkiye'de mevcut.. Bence bir yanlışlık olmalı.. İçiniz rahat olsun bence o -1 servise gittikten sonra +1 olacak :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Bilkent'te okuyorum. Sehirlerarasi yolda Ankara - Istanbul tam bir depo yakiyor yaklasik 200tl yani. Bu degeri 120-150 arasi hizlarla giderek yakaladim. Sehir ici genelde 10.5-13 litre / 100km arasi degisiyor, fazla test edemedim bu degeri cunku gittigim mesafelerin uzunluklarini bilmiyorum, ekranda yazan degerler bunlar :)

Direksiyon bana da sert gelmisti ilk kullanimlarda, simdi ise fazla yumusak buluyorum alistigimdan. Bana daha rahat gelmisti sert olmasi. Alti biraz alcak ancak korumasi var, bir cok kez carptim kendisini cizikler olustu koruma tabakalarinda arabanin. Hatta Mazda Damla'da yaptiriyorum bakimlarini, servis girisine belediye cok guzel bir asfalt dokmus, servise girerken ve cikarken arabanin alti surtuyor. Radyo - ses sistemi demissiniz, vallahi ses sistemi bir harika, zaten bose. Ustunun hizli acilip kapanmasi buyuk bir avantaj aslinda. Mesela evden ciktiniz hava guzel ustunu acip trafige girdiniz ama gunesten yandiniz trafikte. Istanbulda zaten zor degil, hemen bir kirmizi isikta veya trafikte durunca 12 saniyede ustunu kapatip rahat bir nefes alabilirisniz, ayni sekilde ustunu de acabilirsiniz.(hardtop icin) bence tente mx-5 icin gereksiz, hardtop bu kadar hizli acilip kapanirken hem daha guvenli, hem kisin daha sicak tutar, hemde daha sik duruyor arac bu sekilde.

Kotu yanlarinda ise aracin on cami diyecegim. Gercekten cok dar. Benim boyum 1.83 ve eger gunesligi kapatirsam onumu goremiyorum aracta. Ayrica aynaya bir seyler asarsaniz veya navigasyon takarsaniz bu aci iyice daraliyor, surerken onunuze cikmasa bile rahatsiz edebiliyor. Bir diger sorunda arka cam hardtoplarda. Isitma olmadigindan veya silecek, bazen bugu ve kirlenme durumlarinda gorusu baya engelliyor.

Tabi ben arabalardan cok anlayan birisi degilim, bunlar araci kullanarak fark ettiklerim. Performans acisindan fazla bir bilgi veremiycem o yuzden.

yakışı normal o zaman sonucta 2 litrelik bir benzinli motora sahip. ekonomik kullanımlarda 10 un altına cekecegımi hissettim ben vites gecisleri seri ve gaza az basarken günümüz araçlarındaki gibi en yüksek vitese düşük hızlarda gecip düşük devirde sürüş imkanına izin veriyor  . yanlıs anladın beni ses sistemi kesinlikle harika ona asla birşey diyemem hatta üstünü actıgınızda bose altyapılı ses sistemiyle yürüyen disko olacagından hiç süphem yok :) benim begenmedigim konu platformunun eski tarz olması daha ergonomik kullanımlı bir radyo paneli sunulabilirmis. Tente konusundaki fikrine tamamen katılıyorum bir kere görsel acıdan acılıp kapandıgında ben buradayım diyor :) daha canlı bir roadster görünümü oluyor. tente bana cok ilkel geliyor sahsen elinle fermuar ceker gibi arabanın üstünü acıp kapatabiliyorsun :D üstünü kendi sistemiyle açıp kapatması cok daha orjinal oldugunu düşünüyorume ... güvenlik konusundada zaten belli nasıl farklar olacagı .. arkada bugu çözücünün olmaması büyük eksiklikmis o dikkatimi cekmemisti galeride bakarken normal olarak. üstü kapalı sürümde zaten hapis gibi oluyor bi de arkayı görememek hos olmamıs. bu arada mx-5 in aynalarına bayıldım görüş açısı cok güzel . ön cam dedigin gibi baya dar benim boyumda 1.82 cok sıkıntı cekmedim ama trafikte bazı pozisyonlarda kafamı asagı ya da yukarı kaldırma istegi dogdugunu söylemeden gecemeyecegim  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz da suyu bulandıralım :D

MX5 10 litre yakıyosa, RX-8 düşünün o zaman. RX 8 le sakin kullanım 12 litre olabilir. Vergi olarak ta düşünürseniz MX5'i 2011 alacaksanız, 4-6 yaş dilimi ödersiniz, ki bu da 4000 lira demek(Yıllık 1880 liradan: 2 Yıllık=Zam(1880x2)). Yine 2010-2011 ve üzeri Rx8 makyajlı olan kasa alırsanız 1600 cc vergisi verirsiniz ki buda 1300 lira civarı olacak (Yıllık 610 liradan)...

>:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz da suyu bulandıralım :D

MX5 10 litre yakıyosa, RX-8 düşünün o zaman. RX 8 le sakin kullanım 12 litre olabilir. Vergi olarak ta düşünürseniz MX5'i 2011 alacaksanız, 4-6 yaş dilimi ödersiniz, ki bu da 4000 lira demek(Yıllık 1880 liradan: 2 Yıllık=Zam(1880x2)). Yine 2010-2011 ve üzeri Rx8 makyajlı olan kasa alırsanız 1600 cc vergisi verirsiniz ki buda 1300 lira civarı olacak (Yıllık 610 liradan)...

>:D

araştırdıgım ve bildigim kadarıyla mx-5 10 litrenin üzerine normal kullanımda cok sık cıkan bir araba degil. rx8 e gelirsek yakıt konusu oldukca yorucu diye biliyorum özellikle gaza fazladan basmalarda içiyormus muhabbeti var :) benim kac model alacagım aslında belli degil temiz 2011 olursa km si düşük  görünüm olarak aynı oldugu için ve verecegim paranın esnek olmasından dolayı tercih sebebim olabilir. fakat içime sinmezse mazda bayisinde görüştügüm kişiler ellerinde 2 tane 2012 model 0 km de biri siyah biri beyaz iki tane araç oldugunu söylediler onlarada yönelebilirim ikinci el güldürmezse. haberinide vereyim otohaber dergisi yeni mx-5 in 2016 da üretime gececegini aktardı mazda yöneticilerinden aldkları bilgiye göre. araba tek kelimeyle mükemmel olucak resimlerde gösterildi olusucak araba için tamamen sınıf atlamıs üst düzey bir spor araç olarak yollarda gözükücek . hatta ve hatta mazda sadece kendisi için degil alfa romeo nun  spider modeli içinde gelistiricekmis.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...