Jump to content

Sıfır Mazda3 mü, Birkaç Yaşında Mazda6 mı?

aday

Tavsiye Edilen Mesajlar

O zaman benim için tek seçenek kalır; Mazda 6

;)

Avensis'i arkadaşım aldı ve başını dağlara taşlara vuruyor...

Avensis'in performansından mı rahatsız yoksa başka sebepler mi var?

2012 lerde ses izolasyonu iyileştirildi, kişi kendi de 250 tl gibi maliyetle aracını izolasyon malzemeleriyle kaplatabiliyor... 45 e  çok yakın rakamlarda (46-47) 2012 model sıfırlar vardı geçen hafta piyasada...

Bunu yeni duyuyorum, sesin azaltılması memnun edici.

Bu arada mesajımı dikkatli okumamışsınız galiba, zaten 45'den daha iyi fiyatların olduğunu yazmıştım; ilk mesajdaki not 0 km. bayii fiyatlarıdır.

Görüşlerini paylaşan herkese teşekkürler, araştırmaya devam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 57
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Özellikle Manuel Mazda 6'mı arıyorsunuz ?

Şimdi ki söyleyeceklerim tamamen şahsi fikrimdir. D segmenti bir otomobile bineceksem, ilk önceliği otomatik şanzımandır benim için. Ne bileyim sunroofdan, vs.den ödün veririm. Ama otomatik şanzımandan asla. Mazda 6'lardaki otomatik şanzıman 5 ileri olduğu için, daha konforlu ve ekonomik.

Allah gönlünüze ve bütçenize göre. Bir Mazda verir inşallah.

Şu ana kadar otomatik araç kullanmadığım için düz vites bakıyorum. 2009 Mazda 6'ların kağıt üstündeki şehir içi tüketim değerleri 12lt. civarında sahibinden.com'a göre, hal böyle iken otomatiği kesinlikle düşünmem.

Sunroof benim için de önemsiz, hava şartlarından mıdır bilmem ama koltuk ısıtma olsun diyorum şu aralar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu ana kadar otomatik araç kullanmadığım için düz vites bakıyorum. 2009 Mazda 6'ların kağıt üstündeki şehir içi tüketim değerleri 12lt. civarında sahibinden.com'a göre, hal böyle iken otomatiği kesinlikle düşünmem.

Sunroof benim için de önemsiz, hava şartlarından mıdır bilmem ama koltuk ısıtma olsun diyorum şu aralar.

Konya'da yaşıyor olmanızdan dolayı manuel vites, sizin için makul olabilir. Ama İstanbul gibi keşmekeş bir şehirde. Otomatik vites şart. 1-2 litre yakıt farkını gözrmezden gelebiliyorsunuz.

Senelik kaç km yaparsınız sizce ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konya'da yaşıyor olmanızdan dolayı manuel vites, sizin için makul olabilir. Ama İstanbul gibi keşmekeş bir şehirde. Otomatik vites şart. 1-2 litre yakıt farkını gözrmezden gelebiliyorsunuz.

Senelik kaç km yaparsınız sizce ?

İlk mesajda da yazmıştım yılda 10.000km. Fakat 40.000TL üzeri bir fiyata almayı düşündüğüm 5. yaşındaki bu aracı kolay kolay elimden çıkaramayacağım gerçeğini de gözden çıkarmamak lazım. Örnek olarak linkini verdiğim araç 1 yıl kadar önce satışa çıkarılmış. Üstelik sanıyorum dynamic versiyonu şu anda Mazda 3'ün impressive versiyonundan donanım olarak da eksik.

Hal böyle iken 44-45 civarında 0km Mazda 3'ün biraz daha öne çıktığı kesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmişini bilmediğimiz 5 yaşında bir aracın masraf riski ile 0 aracın masraf riski arasında da farklılıklar var...

Söz konusu 5 yaşında ki araçta Mazda olunca. Diğer markalara ait 5.yaşındaki otomobillere göre de farklılıkları var. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada birkaç hafta önce elimizde bütün renkler var diyen bir bayi biraz önce aradığımda bütün benzinli araçların satıldığını söyledi. Sadece dizellerin kaldığını söyledi.

Artık sağlam bir indirim mi yaptılar yoksa o fiyattan mı sattılar bilemiyorum. Diğer bayilerde durum nedir bilemiyorum artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle ama arabaya binmeyi bilen var bilmeyen var İlhan,  o nedenle kullanıcısına bakmak  genel risk durumu hakkında biraz daha fikir verir, tabi galerici/satıcı doğru beyanda bulunursa ne mutlu :) ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle ama arabaya binmeyi bilen var bilmeyen var İlhan,  o nedenle kullanıcısına bakmak  genel risk durumu hakkında biraz daha fikir verir, tabi galerici/satıcı doğru beyanda bulunursa ne mutlu :) ...

Orası öyle canım, ben sana takılmak için...Düşünsene Onur gibi yada kendimi övmek gibi olmasın. Benim gibi adamdan alınan, guzuyu....Alan kişi sıfır araç almış gibi sevinir. Guzu 65 Bin km'ye geldi, halen üzerinde orjinal fabrika çıkışı balataları var...İyi sürücü ve iyi insana denk gelmek, biraz şans ve kısmet işi..

İki otomobilmide güzel, iyi insanlara sattım. Halen bayram/seyran mesajlaşırız. 2. el 2 tane otomobil aldım..İkisini de iyi ve dürüst insandan aldım. Bu kişilerle de iletişimdeyizdir.

Umarım Mustafa kardeşimde şanslıdır bu konuda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi bi kere plakayı gizleyen adamdan araç alınmaz arkadaşlar , yazılanlara itimat etmeyin, maşallah aldıkları araca hemen LPG takan galericilerin edebiyat notu 10 :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi bi kere plakayı gizleyen adamdan araç alınmaz arkadaşlar , yazılanlara itimat etmeyin, maşallah aldıkları araca hemen LPG takan galericilerin edebiyat notu 10 :)

Plaka gizlemenin güvenlik açısından faydası var ama burada niyet çok önemli... Adam plakayı gizlemiş tamam, fakat mesaj atıyorum veya arıyorum plakayı verir misin diye satıcı plaka bilgilerini vermiyor... Ne dersen de artık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili kardeşim , 2yıl mazda 3 kullanan ve 1 aydır mazda 6  kullanan birisi olarak ikisinide tavsiye ederim.

Paylaştığın ilanada baktım o adam 23krş yakıyor demiş.İnsanın gülesi geliyor.Benim sattığım mazda3 bile 27 krş yakıyordu oda zamlardan önce.. Allah var 4000-7000 devir aası kullanırdım onunda etkisi var tabiki..İnsan gibi kullansam düşerdi mutlaka ama ne kadar düşerdi bilmiyorum..Zira uzun yolda 100 km atıyordu bir depo lpg..

Mazda6 ya gelirsek, dynamic-at yazıyor ruhsatta 5 vitesli tiptronik..Manuel takıntısı olan biri olarak araba temiz ve hesaplı denk geldiği için acabalarla otomatik aldım.Fakat ankara'dan Konyaya gelirken anladımki otomatik başka birşeymiş ya da bu mazdaların otomatikleri böyle bilemiyorum gerçekten çok sevdik.Yakıt olayıda lpg taktırdım 35-40 krş yakıyor biraz yüksek gibi geliyor(sitede lpgli 6ya binen varsa onlarada sormak gerekir,belki bnm taktırdığım cihaz yada ustayla alakalı olabilir,bende aslında fırsatım olursa biraz araştırmak istiyorum bu konuyu) ama, 2000 motor, otomatik , şehiriçi artı sert kullanım ve  2,5 tl/lt olan fiyat 3,09tl/lt olunca normal geliyor..

Kendi adıma senede 20000kmX 10 krş ekstra yakıt masrafı= 2000 tl ekstra yakıt masrafı değer diye düşünüyorum..

Mazda 6 başka bişeymiş gerçekten , ses kalitesi,tipi, mahcup etmeyen performansı, gazı dipleyince 2 vites geri alıp yaydan fırlatılmış gibi sekmesi gerçekten beni mest ediyor..süspansiyon sert ya da amörtisörler bitik ona bi baktırsam diye düşünüyorum.

.Konyadasın galiba istersen müsait bir zamanda binip bir test sürüşü yapabilirsin ..3 te güzeldi 6 da güzel.. ama 6 yı test edip elinde sahip olma kullanma imknı varken

3e binecek biri olacağını zannetmiyorum..yada ben daha önce laguna dışında d segmente binmemiş biri olarak abartıyorum(bu arada hakkını vermek lazım lagunada boş araba değil,avrupanın taçsız kralıda laguna diye düşünüyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-cok-temiz-mazda-6-exculisive-2-0-lpg-yeni-kasa-hatasiz-148347811/detay/

Bu araç nasıldır acaba? Tam dolu ve 44b fiyatı var. Bu km.lere kadar(80-90bin) çıkmalı mıyım?

Bu arada Mazda3-Mazda6 konusunda kararım 6'dan yana; ama bunun yanında düşünebileceğim bir kaç araç(SuberB, ASX) daha var. Temiz tam dolu 6 denkgelse o yöne doğru gideceğim kesin gibi(tabii ki belirttiğim fiyat aralığında) ama şimdilik biraz daha bakayım, sanıyorum biraz sabılrlı olmak gerekiyor.

Bu arada değerli bilgilerini paylaşan arkadaşlara ve daveti için black_dynamic42'ye de çok teşekkür ediyorum. Şu anda Konya dışındayım, inş. daha sonra görüşme imkanı buluruz.

Değerli bilgi ve deneyimlerinizi yine bu başlık altında bekliyor olacağım, şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

D segmentinde o kilometre bence düşük bile...  ;)

100 küsur bin lirayı, üstelik bir de halk arasında pek bilinmeyen, bu nedenle gösteriş için kullanılamayan ve ikinci eli düşük bir araca, hele de spor sürüş karakterli bir araca yatıran biri için ayrıca düşük sayılır o km.

D segmenti bir araç almış birinin yakıtı dert etmeyip çok km yapması zaten tabii.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her ikisini de kullanan bir arkadaşım Mazda6'nın daha az yaktığını ısrarla iddia ederdi, ikisini de aynı zaman diliminde kullandı, yani birini önce birini sonra değil, hem de 3 düz vites, 6 otomatikti.... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her ikisini de kullanan bir arkadaşım Mazda6'nın daha az yaktığını ısrarla iddia ederdi, ikisini de aynı zaman diliminde kullandı, yani birini önce birini sonra değil, hem de 3 düz vites, 6 otomatikti.... :)

Bu iddianın doğruluğu şehirler arası yolda mümkündür abi, fakat şehir içi için imkansız denilebilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...