Jump to content

Sıfır Mazda3 mü, Birkaç Yaşında Mazda6 mı?

aday

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 57
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Yok, şehiriçinden söz ediyorum veya karışık kullanım, 5 ileri otomatik çok az yakıyormuş...

Bende 2.0 motor olmasından dolayı şehir dışı kullanımda daha az yakıyorum ama şehir içinde bu mümkün olmuyor abi.

12-13 litre gaz tüketimini görmüşlüğüm var. Ama şehir dışında 8 litreyi geçmez. Neredeyse yarı yarıya.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100 küsur bin lirayı, üstelik bir de halk arasında pek bilinmeyen, bu nedenle gösteriş için kullanılamayan ve ikinci eli düşük bir araca, hele de spor sürüş karakterli bir araca yatıran biri için ayrıca düşük sayılır o km.

D segmenti bir araç almış birinin yakıtı dert etmeyip çok km yapması zaten tabii.

Bu araçlar 100 bin değil 50 bin liraya satılan araçlar.(2009-2010) Üstüste gelen vergiler yüzünden şimdiki fiyatlar bu seviyede.

Ayrıca aracın km.si normal, benim baktığım aralıkta değil demek istemiştim sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2009-2010 Mazda6'larda düz vites yalnızca baz modellerde mi bulunuyor? Yani düz vites olan tam donanımlı araç var mı?

Bir de bazı ilanlarda yarı otomatik bazılarında tam otomatik şanzıman var. Bu şanzımanların her ikisi de manuel modda kullanılabiliyor mu? Bu şanzımanların farkları(kullanım, bakım, konfor) neler?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009-2010 Mazda6'larda düz vites yalnızca baz modellerde mi bulunuyor? Yani düz vites olan tam donanımlı araç var mı?

Bir de bazı ilanlarda yarı otomatik bazılarında tam otomatik şanzıman var. Bu şanzımanların her ikisi de manuel modda kullanılabiliyor mu? Bu şanzımanların farkları(kullanım, bakım, konfor) neler?

Soru güncel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunuzun cevabı 1.sayfada vardı ama olsun kopyala yapıştır yaparak size yardımcı olayım :)

Mazda 6 o zaman (comfort,dynamic,dynamic+,exculive)dört  donanım satıldı. Comfort 5 ileri,dynamic ve dynamic+ nın 6 ileri ve otomatik şanzımanı vardı. Otomatik şanzıman farkı yanılmıyorsam 1500 lira idi.Exculive ile dynamic+ arasında xenon far, park sensörü (ön-arka) farkı vardı.Dynamic+ ise dynamic ten farklı olarak sunroof,ısıtmalı ve elektrik kontrollü hafızalı deri koltuk (ön koltuklar),bose müzik sistemi vardı.Ben fiyat farkı az olmasına rağmen tecihimi manuel vitesten yana kullanmıştım İstanbul içi trafik şartlarına göre 8,5- 10,5 litre benzin tüketiyorum. Şimdiki sıfır mazda 3 fiyatına  sıfır mazda6 (dynamic +)almıştım(52,500 lira). Beş yaşına gelmesine rağmen her mazdada olduğu gibi sorunsuz ve zevkle kullanıyorum.3 veya 6 gönlünüze göre mazda bulmanız dileğiyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 ileri otomatik şanzıman mı ?? bizde 2011 Mazda6 sport vardı ki tek paket gelmeye başlamıştı.  5ileriydi daha yeni sattık. Benim bildiğim activematic şanzıman birtek cx9larda 6 ileri satılıyor.. En azından 2011 mazda6larda yenilenmiş 2.0 DISI motoru ve türkiyeye gelen en ful pakette 5 ileriydi..

Ama makyajsızlarda da otomatik olarak sadece 5 ileri vardı diye hatırlıyorum tüm donanım paketlerinde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kere daha sormak istiyorum. Mazdasız kaldım diye takmıyorsunuz beni anlaşilan:) 2011 mazda 6 sport almak istiyorum şubat bitmeden.

1 bu araç 2010 mazda 3 ten çok fazla yakar mı?

2 +10 hp ve 1 litre az yakıt için 2011 almaya değer mi? Fikriniz nedir?

3 yine fikrinizi aliyim d sinif arac benim yaşıma uygun mu?sonuçta bekarim ve evlilik en yakin 1 yil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kere daha sormak istiyorum. Mazdasız kaldım diye takmıyorsunuz beni anlaşilan:) 2011 mazda 6 sport almak istiyorum şubat bitmeden.

3 yine fikrinizi aliyim d sinif arac benim yaşıma uygun mu?sonuçta bekarim ve evlilik en yakin 1 yil.

Mazda'sı olmayanlara buralarda iyi gözle bakmazlar kovboy !! :)

1-Şehir içinde fazla yakabilir ama şehirdışında kesinlikle az bile yakar

2-Fikrim yok, çünki senin Mazda'n bile yok :)

3-Mazda ve yaş kriterlerini aynı cümlede kullanma, Selman abi ağzına biber sürebülür... Adamceğiz Mazda2 kullanıyor ve hiç yaş konusu yapıyor mu?

Şaka bir yana;

Gönlünden 6 geçiyorsa ve bütçen müsaitse kılı tüyü bahane etmeden al geç derim... Ağzın kulaklarında dolaşmak varken niye azı ile yetinesin.

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Comfort 5 ileri,dynamic ve dynamic+ nın 6 ileri ve otomatik şanzımanı vardı derken manuel vitesi kastetmiştim.Otomatikler tabiki 5 ileri.

Mazda 3 kullanmadım ama 2009 dynamic+ manuel 6ileri kış şartlarında yoğun trafikte 10,5 litreyi geçmedi daha.Şehir dışınıda Veli bey açıklamış zaten.Ayrıca mazdalar her yaşın otomobili bence ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dediğiniz araç birkaç gün öncesine kadar bizde vardı, sattık;  3 yıl kullandık. Ondan öncesinde 2 yıl boyunca mazda3 impressive AT kullandık..

Mazda3ten daha az yaktığını söyleyebilirim.  Fakat kesinlikle mazda3ten daha fazla yakmıyor. Sonuçta değişken sübap zamanlaması teknolojisine sahip ve daha yeni teknoloji..

2- tek farkı +10hp ve 2011 olması değil.. makyajsız kasanın exclusive modeline ek donanımları var. anahtarsız çalıştırma, spor kırmızımor renkli hız kadranı, 18'' jant müthiş jantlar vs.. Ve yolda 2011 makyajlı kasa çok çok daha şık duruyor. Altüstü bir makyaj ama cidden çok daha güzel durduğunu söyleyebilirim..

3- bence artık bu işin yaşı kalmadı. yollarda daha yeni iş hayatına başlamış şirket aracı olarak passat süren çok insan görüyorum. Önemli olan  d segmente ayak uydurabilmek bence.  yollarda d segment arabalarla makaslara giren f1 sürüyor gibi havalarda olan ne 40 yaşlarında adamlar görüyorum çok komik ve itici gözüküyorlar. ama aynı zamanda 25 yaşlarında  kurallara uyarak  ağır ağır ve konforlu bir şekilde ilerleyen insanlar görüyorum ve vaay yakışmış bu abiye dediğim insanlar da oluyor..

Önemli olan taşıyabilmek bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunuzun cevabı 1.sayfada vardı ama olsun kopyala yapıştır yaparak size yardımcı olayım :)

Mazda 6 o zaman (comfort,dynamic,dynamic+,exculive)dört  donanım satıldı. Comfort 5 ileri,dynamic ve dynamic+ nın 6 ileri ve otomatik şanzımanı vardı. Otomatik şanzıman farkı yanılmıyorsam 1500 lira idi.Exculive ile dynamic+ arasında xenon far, park sensörü (ön-arka) farkı vardı.Dynamic+ ise dynamic ten farklı olarak sunroof,ısıtmalı ve elektrik kontrollü hafızalı deri koltuk (ön koltuklar),bose müzik sistemi vardı.Ben fiyat farkı az olmasına rağmen tecihimi manuel vitesten yana kullanmıştım İstanbul içi trafik şartlarına göre 8,5- 10,5 litre benzin tüketiyorum. Şimdiki sıfır mazda 3 fiyatına  sıfır mazda6 (dynamic +)almıştım(52,500 lira). Beş yaşına gelmesine rağmen her mazdada olduğu gibi sorunsuz ve zevkle kullanıyorum.3 veya 6 gönlünüze göre mazda bulmanız dileğiyle.

Mesajları okuyorum, bu kısmı ben yanlış anlamışım, şimdi oldu.

Tam dolu paket hariç hepsinin düz vitesli versiyonu var yani.

Peki sorunun ikinci kısmına ne diyorsunuz?

Şanzımanlar arasındaki fark, manuel kullanabilme durumu, bakımları...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dediğiniz araç birkaç gün öncesine kadar bizde vardı, sattık;  3 yıl kullandık. Ondan öncesinde 2 yıl boyunca mazda3 impressive AT kullandık..

Mazda3ten daha az yaktığını söyleyebilirim.  Fakat kesinlikle mazda3ten daha fazla yakmıyor. Sonuçta değişken sübap zamanlaması teknolojisine sahip ve daha yeni teknoloji..

2- tek farkı +10hp ve 2011 olması değil.. makyajsız kasanın exclusive modeline ek donanımları var. anahtarsız çalıştırma, spor kırmızımor renkli hız kadranı, 18'' jant müthiş jantlar vs.. Ve yolda 2011 makyajlı kasa çok çok daha şık duruyor. Altüstü bir makyaj ama cidden çok daha güzel durduğunu söyleyebilirim..

3- bence artık bu işin yaşı kalmadı. yollarda daha yeni iş hayatına başlamış şirket aracı olarak passat süren çok insan görüyorum. Önemli olan  d segmente ayak uydurabilmek bence.  yollarda d segment arabalarla makaslara giren f1 sürüyor gibi havalarda olan ne 40 yaşlarında adamlar görüyorum çok komik ve itici gözüküyorlar. ama aynı zamanda 25 yaşlarında  kurallara uyarak  ağır ağır ve konforlu bir şekilde ilerleyen insanlar görüyorum ve vaay yakışmış bu abiye dediğim insanlar da oluyor..

Önemli olan taşıyabilmek bence

Cevabınıza çok teşekkür ederim. Yeni kasa mazda 3 hakkında fiyat bildirimi olmayınca mazda 6 ilgimi çekmeye başladı. Doların yükselmesi ümidi tamamen kesti. Sizin de söylediğiniz gibi makyajlı kasa çok daha güzel. Arada 10.000 tl gibi fark var 2010 kasayla. Biraz pazarlık yaparak 2011 almak çok daha mantıklı:). 50-55 bin arası beyaz ya da kahve bulurum inşallah. Dua edin bana:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevabınıza çok teşekkür ederim. Yeni kasa mazda 3 hakkında fiyat bildirimi olmayınca mazda 6 ilgimi çekmeye başladı. Doların yükselmesi ümidi tamamen kesti. Sizin de söylediğiniz gibi makyajlı kasa çok daha güzel. Arada 10.000 tl gibi fark var 2010 kasayla. Biraz pazarlık yaparak 2011 almak çok daha mantıklı:). 50-55 bin arası beyaz ya da kahve bulurum inşallah. Dua edin bana:)

bizmki içdış kahveydi. :D 60a sattık tabi bizimkinin temizliği, düşük kmsi vardı ve boya moya değişen yoktu. Ama yinede 55e güzel bitane bulunabilir bence. İnş bulursunuz çünkü çook keyifli bir araba :'(
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakkında hayırlısı... Allah gönlüne göre versin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bekliyoruz ama bakalım değecek mi? Ama böyle bir dönemde en iyisi beklemek, hatta tepki olarak 0 araçlardan uzak durmak da piyasaya olumlu olarak yansıyabilir(Uçan fiyatların düzeltilmesi açısından). Bu arada soru 2014 Mazda3 mü 2009-2011 Mazda6 mı şeklinde güncellenebilir belki. :) Temiz bir Mazda6 düz vites bulabilirsem değerlendireceğim. Geçenlerde Konya'dan bir ilan vardı "100.000 km 2009 Beyaz manuel lpgli mükemmel temizlikte" felan yazılmıştı. 100 bin diye aramadık, fiyat makul olunca 3 günde satıldı araç. Nasip, belki daha güzeli bizi bekliyordur. Çok şükür bir aracımız var, acelemiz yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...