Jump to content

Mazda 323 Hb 92 Model Aracımın sorunları... Yardımlarınızı Bekliyorum...

kyo35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar , Aracımı alalı Tam 2 ay oldu. İlk arabamdır... Küçükken tutkumdu :) Sonunda aldım. Malumunuz Öğrenci için iyi bir araç :)

Tabi arabadan pek anladığım söylenemez.. 2 aydır öğreniyorum kendi çapımda bişeyler.

Şimdi birkaç problemim var yardımlarını bekliyorum.

1.Araç yağ sızdırıyordu ve Motoru yıkattım. Krank keçesinden sızdırdığnı söylediler.Maliyeti nedir ne yapmam gerekir_?

2.Baskı Balata bilyayı 0 aldım. Exedy marka ve taktırdım fakat bu sefer de "hız göstergem ve Harart göstergen" çalışmıyor. Devir Saati sağlam :)

3.Bu da bir istektir. BEnzin deposunun Kapak kısmı sac olan Kare şeklinde :D orası aracı yıkarken parcalandı. Tazyikli suyun etkisi ile. Bu parçayı bulabilir miyim_?

Yardımlarınız İçin Şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.

Geçen yıl bende aynı durumdaydım, ilk arabamdı severek aldım, ve hiç bişye bilmiyordum :)

Expertize gösterip aldıydım ama yinede bir sürü eksik gedik çıktı.

Benim şahsi fikrim 1.5 yılda öğrendiğim ve forumda bir çok kişinin dediği gibi arabanı mazdacıdan başkasına götürme.

Birde sanılanın aksine mazda servis ve orjinal parçaları birçok markaya göre daha uygun.

Benim şahsi fikrim servis götürüp bir genel göster ve fiyat al.

Aracın eksiklerini gör.

Sonra pahalı gelirse farklı yolları ararsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise Gitmeyi düşündüm ama genel baktırma fiyatını falan 250 - 300 falan diyor cevremdekiler... Yani hiçbirşey yapmadan sadece sorun şu şu şu diyecekler diye bu kadar veresim yok ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında genel bakım için benden şimdiye kadar talep etmediler ama genelde ben kampanya dönemlerinde gittim.

Sanırım kapsamlı check up için talep ederler ama gözle genel kontrol için istemeyebilirler.

Bence servisleri arayıp sorabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arkadaşlar , Aracımı alalı Tam 2 ay oldu. İlk arabamdır... Küçükken tutkumdu :) Sonunda aldım. Malumunuz Öğrenci için iyi bir araç :)

Tabi arabadan pek anladığım söylenemez.. 2 aydır öğreniyorum kendi çapımda bişeyler.

Şimdi birkaç problemim var yardımlarını bekliyorum.

1.Araç yağ sızdırıyordu ve Motoru yıkattım. Krank keçesinden sızdırdığnı söylediler.Maliyeti nedir ne yapmam gerekir_?

2.Baskı Balata bilyayı 0 aldım. Exedy marka ve taktırdım fakat bu sefer de "hız göstergem ve Harart göstergen" çalışmıyor. Devir Saati sağlam :)

3.Bu da bir istektir. BEnzin deposunun Kapak kısmı sac olan Kare şeklinde :D orası aracı yıkarken parcalandı. Tazyikli suyun etkisi ile. Bu parçayı bulabilir miyim_?

Yardımlarınız İçin Şimdiden teşekkürler...

Sayın kıyo35 öncelikle aracınız hayırlı olsun, gelelim problemlere, krank keçesi yağ kaçırıyosa şanzımanın gene inmesi gerek, keşke baskı balatayı değiştitğinizde onuda aradan çıkarsaydınız,  sağlık olsun , maliyetine gelince duruma göre değişir, zaten keçeyi servisten orjinal almanızı öneriyorum aksi halde gene yağ kaçırması olasıdır, değişimide bence serviste yapın, pekte dışarıdan farklı olmayacaktır,  üç aşağı beş yukarı.

Hız göstergesinin halatını takmamış unutmuş olabilirler, hararet göstergesine gelince arızalı olabilir, temazsızlık olabilir,

Depo kapağnııda sanırım en uygun çıkmacılardan temiz edebilirsiniz, netten araştırırsanız, birçok çıkma parça satan firma göreceksiniz, onlardan tlf ile sorunuz, kesin vardır.

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolun arkadaşlar... Dediklerinizi yapıcam... Anlaşılan servise gidecek araç ... O zaman ona göre bütçe ayırayım. Devamında Burdan bilgilendirme yaparım tekrardan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam ben de genel bir bakım yaptırmıştım 10000 km önce... keçeler, contalar, motor yıkama vs, aks değişimi, triger seti değişimi, filtrelerin tamamının değişimi yapıldı ... (bazı birkaç özel işler de yapıldı. Örn: motor kapağını yeşile boyattım. Adı aklıma gelmedi şimdi.) malzeme dahil 800 tl ye yapıldı özel serviste Ordu da... Yani yukarda arkadaşların belirttiği gibi bence de öncellikle mazda servisine götür aracını. genel muayene esinler  ;) sana da şu fiyat desinler. birkaç yeri gez derim... benzin kapağı konusunda da biraz araştırma yapmalısın ... yada gittiğin ve uygun bulduğun servis sana uygun bir fiyata ayarlar genel işleri yaptıracağın zaman... kolay gelsin.  :hi:

post-9703-141695296342_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sana yakın mesafede ise; Kocaeli Körfez Gülünce Otomotiv var, servisten daha uygun fiyatlara sorunlarını giderebilirsin...

Kolay gelsin.

Sanırım körfeze gelebilirim. Gülünce otomotive ugrayım. servis yüksek fiyat cekiyor adapazarın :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...