Jump to content

Mazda 323(Lantis) Aracıma Yapılan Bakımlar

ali gb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Burda aracima yapilan butun bakimlari yazdim.

En son bujileri degistirdim. Degistirdikten sonra lpg yi fulledim, 30 krs yakan araba 37 krs yakmaya başladı. Ustaya sordum dedi: baskı balata alışana kadar biraz yakar "

Ne derece dogrudur????  :(

Bakımlarla alakası yok bence, baskı balatanın alışmasıyla ne alaksı var onuda anlamadım, baskı balata yeni olunca tam tersi yakıt dahada düşer, bu fark her zamanki standart kullanım alanında oluşan fark ise, lpg kalitesinden kaynaklı olabilir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakımlarla alakası yok bence, baskı balatanın alışmasıyla ne alaksı var onuda anlamadım, baskı balata yeni olunca tam tersi yakıt dahada düşer, bu fark her zamanki standart kullanım alanında oluşan fark ise, lpg kalitesinden kaynaklı olabilir.

Opetten almıştım lpg yi. Her zamanda Km olarak diğer istasyonlardan daha fazla KM yapıyordum.

En çok şüphelendiğim, bujiler ve hava filtresi. İkiside servisden takılmadı. sanayiden alındı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gordum veli hocam. Saolasın.

Buji ve hava filtrelerinden fark etmezmi diyorsun. ? Eski bujiler servistendi. Yenileri sanayiden taktırdım. Birden bire km artışı şaşırttı beni. 85 tl lik lpg ile şehir içi 225 km.. .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gordum veli hocam. Saolasın.

Buji ve hava filtrelerinden fark etmezmi diyorsun. ? Eski bujiler servistendi. Yenileri sanayiden taktırdım. Birden bire km artışı şaşırttı beni. 85 tl lik lpg ile şehir içi 225 km.. .

Sen ortalamayı alarak bir rakama ulaş bakalım, yüksek mi normal mi çıkacak... Bana göre gayet güzel bir rakam çıkacak...:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Opetten almıştım lpg yi. Her zamanda Km olarak diğer istasyonlardan daha fazla KM yapıyordum.

En çok şüphelendiğim, bujiler ve hava filtresi. İkiside servisden takılmadı. sanayiden alındı.

Servisten takılmış takılmamış o kadarda farketmez zaten siz aracınıza uygun buji kodunu biliyosunuz, o kodda takılmışsa sorun yok, 

Hava filtresinden kaynaklı olabilir nasıl olabilir  dersen, araç lpgli olduğundan hava filtresi değiştiğinde, filtre temiz olduğundan , fazla hava alacaktır, beraberinde  eminim lpg ayarıda bozulmuştur, lpg ayarsızlığından olma ihtimali çok yüksek,

Tüm lpg kullanan arkadaşlara vede size önerim çok kısa aralıklarla hava filtrenizi sökmeyiniz vede temizlemeyiniz, değiştirdiğinizde veya yenilediğinizde dahi lpg ayarını yeniden yaptırınız, lpg fazla havayı sevmez,

Size önerim şu ; bir kaç depoyu boşuna deneme amaçlı bitirip fazladan yakıt parası ödemeden önce bir lpg ayarını yenilettir,  ayrıca tüketimin değerinin nasıl sağlıklı ölçüleceğinide lpg ciden sor,  bana bir lpg ci arkadaşın önerdiği ölçüm şekli şöyleydi,  tam boş depoya 5ltr veya 10-15 tl lik gaz bırakıyosun km yi sıfırlıyosun,  bittiği yerde yaptığın km yi gözlemliyosun, tüketimin o değerdir.

Sebebi şudur, tam ful yapıp tekrar tam ful yapmak tamemen yanıltır, havanın sıcaklık değeri, pompadaki basınç durumu, lpg nin kalitesi ,  deponun kaç ltr alıp almayacağı mevzusunda çok değişkendir, yanı başınızda diğer tabancadan gaz almaya gelen başka bir araba bile sizin aracınıza daha az basınç gelmesine sebep olabilir ,pompa basınçları değişkendir,  bunlar benim değil profesyonel lpg cinin ifadeleridir, önerim bu yöndedir.

Tüketim değerinizide ltr olarak belirtiniz arkara ile diğer şehirler arasında 50 krş fark olabiliyor ltr fiyatında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...