Jump to content

Kuzuma Yardım Edin :(

Seko34
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

serkan arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.araba işi bu olur böyle şeyler.senin arabadan bende almak çok istedim ve halen istiyorum.hatta 24.000 liraya dynamick olanından buldum.o arabadan almaktan beni sürekli gittigim servis vazgeçirdi.bana dedikleri şu.arabada lpg varmı yok dedim ben taktıracagım.lpg taktıracaksan kesinlikle mazda 3 alma dediler.benzinli kullanacaksan al.nedenini çok merak ettim ve sordum.mazda 3 lerin sibopları magnezyummu neymiş işte.bu siboblar lpg de 30.000 km falan yapıyormuş.eritiyormuş sibobları lpg.mazda 6 al lpg taktır dedi servis bana.2005 mazda 6 buldum çok begendim.onu alacaktımki onunda vergisi 1.000 lira.yine mazda 626 aldım bende.:)diyecegim şu eger sibobları yaptıracaksan ve yine lpg de kullanacaksan bi zaman sonra sibobların eriyecektir.mümkünse eger sibobları aynı magnezyum olanından degilde aynı ölcülerde olan başka marka veya başka mazda modelinin siboblarını kullan.sibob işini kapakcı rektefiyeci yapıyor.onunla konuşursun böyle bişey mümkünmü diye.o sana yardımcı olur.bence iyi bir usta başka sibobu senin arabana aynı orjinali gibi yapar.haa ama ugraşmak istemezse alır yenisini takar.konuyu görünce bilgi vereyim dedim.tekrar geçmiş olsun iyi günler.

kardeş ben bu mevzuyu anlamıyorum.. yanlış anlama illaki sana bu şekilde söylendiği için sende bilgi amaçlı paylaşıyorsun da bende şunu paylaşmak istedim. temmuz 2013 de 76 bin km'de 2010 mazda 3 touring aldım. aldığımın 2. günü samsun merkezdeki en büyük lpg montaj yerlerinden birine gittim. bu sıkıntımı söyledim. bana söylediği tek şey oldu.. ""lpg montajından sonra 2 yıl boyunca motor garantiniz bizden buna lpgden kaynaklı sübap sorunuda dahil"" dedi.

şimdi ben anlamıyorum landirenzo lpg taktırdım 1850 liraya. sübap sorunu oluşacak olsa bu adamlar bunu neden taksın. öyle böyle 1300 liralık bir masrafın altına neden girsin? süpap yakma her zaman olacak bişey değil. kullanıma ve şansa bağlı olabiliyor ama birde şu faktör var. mazda 3 ün sübapları magnezyum olduğu için yanacak da olsa.. yandığında çelik sübap takılıyor ve bir daha bu sorunu yaşama ihtimalin ortadan kalkıyor.

motor temizleniyor bir yerde 1300e sıfırlamış oluyorsun diyebiliriz. ve şuda bir gerçek ki sübap yansa bile bu yanma en az 50bin km lpgde kullanımdan sonra oluyor. ben 100 km de 11,5 litre lpg 8,5 litre benzin yakıyorum yani her 100 kmde 9 lira kar ediyorum. 9*500 =4500 lira yakıttan kar ettik. lpg montajı 1850 lira bunu çıkalım 2650 kalır sübap değişiminide çıkalım 1350 lira yinede her türlü kar etmiş oluyorum. motorum sıfırlanmış çelik sübap takılmış oluyor. ki yine söylüyorum bu senaryo en kötü senaryo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

3

• NoooFearrrr

3

• domestos

9