Jump to content

Performans Hakkında

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

öncelikle her 1.6 arabada bayılma olur 125bg civic' te bile oluyor eğer arabana devrini aldırmayım 1 viteste 2.5 devirde 2. vitese atarsan araba bayılır bunun içinde vitesi değiştirdiğiniz devirde önemli rampa yukarı çıkarken önümde bir dingil beni bayıltmazsa arabam çok güzel çıkıyor bence m.t belkide ondan  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 222
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

20

• Ali

18

• M.E.G

20

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

aslında devri yüksek kullanmayı sewerim ama ne bileyim çok vites düşürtmesi beni şaşırttı açıkçası.

selman bey in dedikleri sanırım olayın gayet güzel bir açıklaması

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5-6 bin biraz fazla değil mi araç çok fazla bağırır diye düşünyorum. araç manuel. araçta bir problem olduğunu sanmıyorum. düz yolda gayet iyi.

mesela 2 ve 3. viteslerde 3 bin devirden sonra çok hoş bir hızlanması var aracın sanki uçağı kaldırır gibi. sizin araçlarınızda da var mı acaba bu?

benim sıkıntım yokuşta (valla size bursa inegöl arasındaki yokuşu nasıl anlatırım bilemiyorum ama;) aracın gazına bastığımda yok ben bu vitesle çıkamıyorum deyip beni şaşırtması. 105 beygir de az değil be abicim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:)

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. bu anlattıklarının çoğunu bilmiyordum açıkçası. bu siteyi bu yüzden çok sewiyorum. her gün yeni birşeyler öğrenmek beni mutlu eddiyor.

bu arada kadir bey sizinle görüşmüştük :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

bende 2007 civic elegance vardı 125 beygir ama rampada bütün benzinliler gibi hantal bu açığı ancak yüksek devirlerde hıza bağlı olarak düşük viteslerde kapatabilirsiniz...

2007 otomatik mazda 3 almak üzereyim fiyat konusunda yardım almak istiyorum...

almak üzere olduğum araç ;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mazda-3-2007-model-full-fulllll-emsalsiz-benzeri-var-esi-yok-32360928/detay

fiyat nasıl biraz fazla gibi geldi bana  :krrsz:

lütfen öncelikle kendinizi tanıtın

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/board,3.0.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rampayı çıkarken arabanın bayılması tabiki.kedi gibi zorlanmadan tırmanmasını istiyorum.mazda mühendisleri buna çözüm bulurlar İnşallah...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

ne kullaniyorsunuz anlamiyorum bu araclar porsche veya ferrari degil bendede mazda 3 2010 hb var hic bayilmiyor neden acaba.eger araciniz manuelse bu tamamen sizle alakalidir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne kullaniyorsunuz anlamiyorum bu araclar porsche veya ferrari degil bendede mazda 3 2010 hb var hic bayilmiyor neden acaba.eger araciniz manuelse bu tamamen sizle alakalidir

nedeni ;sizin araç ile benim araç arasında 60-70 kg fark var.aracım ayrıca manuel.eski kasaler,yeni kasalardan daha ağır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama eski kasalar yenilerden hem seri hemde daha iyi duruyor.. Araçta bir sıkıntı olmasın?

60-70kg fazlalıktan bahsediyoruz Kadir.bu fark,hem kalkışta,hemde rampada fark eder.düz yolda hızını aldıktan sonra fark etmez.anlayacağın,yenilerin tartı avantajı var.(fizik kanunları... :D)

benim araba 2009 ve daha 15000km de Kadir.bakımlarını zamanınıda yaptırıyorum.araçta problem yok... :)

eski kasa ile yeni kasa arasındaki fark dediğim gibi tartı avantajından dolayı yeni kasaların daha az yakıt yakması,kalkışların buna paralel daha çabuk olması(donanımı kastetmiyorum)...sonuçta 105bg,kasa 1300kg...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 kilo olarak ağır olabilir fakat eski kasa teknik verilere bakıldığında önde ikisini sürdüğümüzde aralarında fazla bir fark yok vtec2 ile güncel civic arasında bile performans farkı eski kasa daha seri  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

normaldir.ağır bir araç :) yokuştada tat vermesine gerek yok düz yol yeter :D .benim meganeda öyleydi.

Devrini aldırırsanız ve aracınızda inşaat malzemesi taşımıyorsanız bu araç hayatta bayılmaz, bırakın bayılmayı rampayı tırmanmaya başladığınız devirden aşağıya bile inmez..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni kasanın motorlarında daha az emisyon olsun diye farklı bir kalibrasyon kullanılmış. Bunu yeni vites oranlarıyla da birleştirince, aynı güçte ve torkta olmasına rağmen, yeni Mazda 3 eskisine nazaran biraz daha hantal kalıyor. Yokuşta bayılma ise tamamen motorun max. torka yüksek devirde ulaşmasıyla ilgili. Bu da biraz Japon klasiği. Nedendir bilinmez ama japonlar motorları böyle yapıyolar, biraz tork yoksunu. İster Civic deneyin (125 bg.) ister yeni/eski Mazda 3, illaki de yüksek devir ister. E naapalım, yokuşta bağırtcaz artık azcık  ;) Yok derseniz ki bağırmasın, o zaman turbo motor almakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

gerçi konu biraz eski kalmış ama tüm yazılanları okuduktan sonra bende bişeler yazayım istedim. Bugun yaptığım hız denememde 200 km/h i gördüm. Arabam tüplü 2009 mazda3 touring manuel..

Erzurumda bilenler bilir cevre yolunda ılıca tarafından havalanı tarafına doğru yol genelde düz sadece bi yerde ufak bi rampa aşıyorsunuz..biraz daha zorlasam ne olurdu bilemiyorum ama radar olur diye 200 de bıraktım..belki 205 falan olurdu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...