Jump to content

Mazda 6 Sorunlarım

skavdir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sayın apojitsu, bu araçların sübap mekanizması nedir, ayarlımıdır, motor yapılırken hata yapılmış olabilirimi.

Arıza tespitinizdoğru çıktı :))

Ustaya Sübop ayarını özellikle sordum/ısrar ettim.. Mazda 6 larda Sübop ayarı otomatikmiş :) Özellikle ısrar etti sübop ayarı otomatik bunların diye:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 42
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

10

• domestos

5

• apojitsu

8

• skavdir

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Şu yağ müşürünü değişme imkanınız varsa değişip denemekte fayda var, aracı kurcalamadan önce, zaten 3. sorun oto elektrikçisi tarafından çözülecek gibi duruyor, hatta 1. sorunda, müşürü de elektrikçi değişebilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pazartesi zamanım olursa yağ müşürünüde değiştirttireceğim. Usta yağ pompasını değiştirmek lazım diye yorum yaptı ama kararsızdı, yağ pompasından tam emin değil :)

2.0 Motor,otomatik vites, LPG'li bir araç, sakin kullanımda şehir içi , şehir dışı 100km 'de ortalama kaç litre LPG yakması normaldir. ARacım Motor yapıldıktan sonra ilk depoda 100 kmde 14 LT LPG yakıyordu. 2 nci depoda 100 km de 12 LT LPG yaktı. Normalmidir sizce ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi kere şehir içi diye bir kriter sadece labartuvar ortamında mevcuttur, şehir durumu , kullanıcı durumu, yakıt kelitesi, stop etme sayısı, trfik ışığı sayısı, kaç dakka olduğu, vs.vs.vs. değişken fazla olduğundan sonuç ifade etmek zor, lakin uzun yol 3000 devir normal bir hız aralığında aracınızın yaktığı yakıt doğru tespit olur vede değer budur, onun dışında şehir içi kriterlerine göre degerlendirme yapılamaz yapılsada anlamsızdır kanımca.

Bahsettiğim gibi  uzun yolda boş depoya 10-15 tl lik gaz bırak kmyi sıfırla, bittiğinde kaç  km yaptığına bak değer budur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çoğu aracınki o civarlardadır, benim araçta dahil, benzerdir  diye tahmin etmiştim. Ama yanlmışım :D :D :D  Sayın apojitsu yetişmiş konuya hemen, gerekli düzeltmeyi yapmış  sağolsun.     

Termostatın  yeri konusunda yanılsakta  problemini tespit etmişiz, yanılmamakta elde değil hayatımda 6 motorumu görmüşüm sanki :) ama önüme gelse yerini tespit etmem 10 saniyemi almaz,  ama diğerleri çözülmemiş,

Sayın apojitsu, bu araçların sübap mekanizması nedir, ayarlımıdır, motor yapılırken hata yapılmış olabilirimi.

:hi:

ayarlı değil, değişken sübap zamanlaması mevcut...

yapılan işlere bakıldığında aşırı tüketim konusunda benim aklıma ilk gelen gaz rekorlarında veya hortumlarında kaçak olabileceği...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pazartesi zamanım olursa yağ müşürünüde değiştirttireceğim. Usta yağ pompasını değiştirmek lazım diye yorum yaptı ama kararsızdı, yağ pompasından tam emin değil :)

2.0 Motor,otomatik vites, LPG'li bir araç, sakin kullanımda şehir içi , şehir dışı 100km 'de ortalama kaç litre LPG yakması normaldir. ARacım Motor yapıldıktan sonra ilk depoda 100 kmde 14 LT LPG yakıyordu. 2 nci depoda 100 km de 12 LT LPG yaktı. Normalmidir sizce ?

yağ lambasının yanma nedeni akü voltajının veya alternatör voltajının düşük olması da olabilir. akünüzün durumunu ölçtürün öncelikle. sonra şase kablolarının bağlantılarını kontrol ettirin. sorun çözülmezse devamında da yağ müşürünü değiştirin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağ lambasının yanma nedeni akü voltajının veya alternatör voltajının düşük olması da olabilir. akünüzün durumunu ölçtürün öncelikle. sonra şase kablolarının bağlantılarını kontrol ettirin. sorun çözülmezse devamında da yağ müşürünü değiştirin...

Akü yeni değişti sıfır akü takıldı sorun yok :))

BRC LPG servisinde LPG kontrolü yapıldı sorun yok :))

Rolanti ayarlayacısı kontrol edildi/ temizlendi sorun yok :))

Çoktan şeçmeli cevap gibi oldu :)) Eleye eleye gidiyoruz bakalım :))

Sorunsuz MAzda 3 ümü hayırla yaad ediyorum :))) Sadece cam suyu doldurup biniyordum ne güzel di :))))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akü yeni değişti sıfır akü takıldı sorun yok :))

BRC LPG servisinde LPG kontrolü yapıldı sorun yok :))

Rolanti ayarlayacısı kontrol edildi/ temizlendi sorun yok :))

Çoktan şeçmeli cevap gibi oldu :)) Eleye eleye gidiyoruz bakalım :))

Sorunsuz MAzda 3 ümü hayırla yaad ediyorum :))) Sadece cam suyu doldurup biniyordum ne güzel di :))))

Öyle deme yahu, az biraz mazda6 niyetim var, soğutma beni... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle deme yahu, az biraz mazda6 niyetim var, soğutma beni... :D

abi arkadaş sorunlusuna denk gelmiş. temiz kullanılmış, kurcalanmamışını bulursan sıkıntı olmaz ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba. İyi akşamlar.. Evet bakımsızı denk geldi. Alırken tam incelemeden aldık ama neyse hayırlısı olsun.  Çoğu sorunu / bakımı halledildi sorunu kalmadı sayılır. Termostat sorunuda  halloldu. Cumadan bugune kadar yağ lambası da göz kırpmadı. Tam tamam düzeldi demiştik. Kırmızı ışıkta Rolanti 600 devire kadar düşmüştü..Yine yağ lambası göz kırptı . Sonra  Rolantiyi 750-800 civarına çıkardık yağ lambası göz kırpmıyor artık :=)) İnşallah bir daha arıza yapmaz :=))

SAğ yolcu hava yastığını nasıl açıp kapatıyoruz acaba? Mazda 3 de sağ kapıyı açınca gögün yan tarafında anahtar la açıp kapatabiliyorduk. Ama Mazda 6 da bulamadım.. :))

Hepimize kazasız belasız sürüşler. İyi akşamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın skavdir müşürü değişip denedinizmi acaba, eğer denemediyseniz bir tane alıp deneyiniz , problem çözülmez ise geri iadeli olarak pazarlık ediniz, eğer müşür değil ise geriye iki seçenek kalıyor, pompa arızalı, basınç eksik kalıyor , pompa sağlam motor bir yerlerden basınç kaybediyor, devir düşünce lambanın yanmış olması müşürün çalıştığını gösteriyor ama genede bir kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum, umarım sorun tekrar etmez.

Hava yastkları hakkında bilgim yok malesef,

Kolay gelsin,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim gözümden bir ayrıntı kaçmış şimdi dikkatimi çekti, aracınız oto vites vede oto viteste rölanti 900 veya 1000 devirin altında olmamalıdır, bildiğim kadarıyla 6 lardada tork konvektörlü şanzımanlar mevcut vede aracın yükü şanzımana bindiğinde,  doğal olarak rölanti daha aşağı düşecektir, sizinde rölantinizin ayarının 600 lerde olduğunu düşünürsek sanırım sadece rölanti ayarsızlığından ötürü bu yağ lambası yanması  problemini  yaşamışsınız, tabii umarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NooFerr ilgin için teşekkürler...Yağ lambasının göz kırpması  Rolanti düşüklüğünden kaynaklı imiş. Rolanti 600 civarına düşünce yanıyordu.. Şu anda rolanti devri 750-800 arasında yağ lambası göz kırpmıyor artık :))

Hava yastıklarını da öğrendim. Bunlarda hava yastıklarını manuel olarak açıp kapama yokmuş. Koltukta sensör varmış, koltuğa oturulduğu zaman otomatik olarak hava yastığını devreye giriyormuş. Koltukta oturan olmadığı zaman hava yastığını otomatik olarak devre dışı bırakıyormuş. Koltuğun içerisinde tam ortasına denk gelen bölümde film tabakası varmış :))

Umarım başka sorunlar çıkarmaz artık :)) Mutlu mesut yaşarız mazda 6 ile :)))

Hepimize kazasız belasız keyifli günler :)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

NooFerr ilgin için teşekkürler...Yağ lambasının göz kırpması  Rolanti düşüklüğünden kaynaklı imiş. Rolanti 600 civarına düşünce yanıyordu.. Şu anda rolanti devri 750-800 arasında yağ lambası göz kırpmıyor artık :))

Hava yastıklarını da öğrendim. Bunlarda hava yastıklarını manuel olarak açıp kapama yokmuş. Koltukta sensör varmış, koltuğa oturulduğu zaman otomatik olarak hava yastığını devreye giriyormuş. Koltukta oturan olmadığı zaman hava yastığını otomatik olarak devre dışı bırakıyormuş. Koltuğun içerisinde tam ortasına denk gelen bölümde film tabakası varmış :))

Umarım başka sorunlar çıkarmaz artık :)) Mutlu mesut yaşarız mazda 6 ile :)))

Hepimize kazasız belasız keyifli günler :)))

hava yastığının kapanmadığına emin misiniz? benim arabada far yükseklik ayarının orada anahtarla hava yastığını kapatmak için yer var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hava yastığının kapanmadığına emin misiniz? benim arabada far yükseklik ayarının orada anahtarla hava yastığını kapatmak için yer var...

:)) Merhaba. Benim araç 2004 model :)) Sizin 2006 sanırım farklı olabilir. 2 farklı hava yastıkçıya bizzat baktırdım. Bilgisayara dahi bağlattım :)) Açma / kapama anahtarı yok :) Otomatikmiş :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:)) Merhaba. Benim araç 2004 model :)) Sizin 2006 sanırım farklı olabilir. 2 farklı hava yastıkçıya bizzat baktırdım. Bilgisayara dahi bağlattım :)) Açma / kapama anahtarı yok :) Otomatikmiş :))

Aracınızdaki çok daha güzel bir sistem , koltukta biri oturduğu anda çalışır duruma geçmesi , sistemi kapalı unutma riskini ortadan kaldırıyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızdaki çok daha güzel bir sistem , koltukta biri oturduğu anda çalışır duruma geçmesi , sistemi kapalı unutma riskini ortadan kaldırıyor.

Evet :)) Daha güzel bir sistemmiş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de hem iptal etmek için anahtar, hem de koltukta ağırlık sensörü var da ondan sordum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...