Jump to content

Mazda 3 Direksiyon Sertliği

cerman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim aracımda yani Mazda6 da yüksek hızda çok sertleşmiyor. Buna servis normal dedi senin düşüncen ne ?

Ben de böyle birşey hissetmiyorum. Belirgin bir sertlik yok yani hızlandığımda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 70
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• Selman

9

• M.E.G

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Guest mustafa_g

o zaman senin direksiyon hep sert, o yüzden pek fark anlaşılmıyordur Selman abi :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilemiyorum Selman Abi, düşmezdin sen böyle oyunlara ama.... :D

Puhahahaha ve hatta Nıhahahaha :eek::2funny: :2funny: :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

Benim aracımda yani Mazda6 da yüksek hızda çok sertleşmiyor. Buna servis normal dedi senin düşüncen ne ?

benim sertleşmekten kastım hız arttıkça direksiyon hassasiyetinin azalması ;) bunu anlattığım şekilde deneyerek görebilirsin.zaten direksiyonun doğan direksiyonu gibi sertleşmesi söz konusu olamaz :) sizin 6nın direksiyonu ne derece sertleşiyor burdan kestirmek zor fakat bu sertleşme tamamen direksiyona uygulana etkinin araç üzerinde doğurduğu tepki ile ilgili.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda3 lerin direksiyonu devire bağlı olarak sertleşiyo.Hıza değilde devre duyarlı hidrolik direksiyon  :)  devir ne kadar düşük olursa o kadar yumuşak oluo direksiyon.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

peki sana bir soru sorayım :) benim direksiyonum 4.viteste 100 km/s ile giderkenmi yoksa 2.viteste 100km/s ile giderkenmi daha sert olur ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

peki burdaki amaç direksiyonun hassasiyetini azaltarak hem sürüş konforunu bozmamak hemde kontrolün elden gitmesini önlemek değilmi ? e ozaman sen  2yle 100 le giderken sert 4 le 100 le giderken yumuşaksa bunun ne espirisi kalıyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mechanicker

yüksek devir yüksek hız demek zaten :) 20 kmden sonra direksiyon tepkileri sert olmaya başlar 20 den sonrası zaten yüksek hız anlamına gelir.yani yüksek devir yüksek hız olduğundan hesap yine aynı kapıya çıkıyor. ;) araç hızlandıkça hassasiyet azalır araç nasıl hızlanır devirlendikçe ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

devir yükseldikçe elbette araç hızlanır fakat mazda3 lerde baz alınan hız değil devir :)  1. viteste 60 la ve 4. viteste 60 giderken direksiyon sertliği farklı oluo 1.viteste oldukça sert iken 4. viteste yumuşak.Dolayısıyla devre bağlı direksiyon hassasiyeti var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323 de öyle bi durum yok galiba..yüksek süratte aniden sağ sol yapıp fırlamak an meselesi en iyisi 120+ da iki eli de kullanmak =)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuç olarak mühendis bey :D bizim araçlarda neden yüksek hızda direksiyon diğer araçlardaki kadar sertleşmiyor ? Bu durumun sürüş güvenliğine bir zararı var mıdır ? Soru cevaplanmazsa en haklı ben olucam ona göre :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...