Jump to content

Gaz pedalı sertleşmesi

creative16
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar bugün çok enteresan birşey geldi başıma. Aracımı çalıştırdım 5 dakika boyunca rolanti de beklettim. Motor hafif ısınınca bastım çarşıya gittim. Çarşı dönüşü 2. vitesden 3 vitese atarken gaz pedalının üst kısmı sertleşti. Sadece üst kısmı ama...

Sertleşme derken abartılı birşey yok ama canımı sıktı. Kaymak gibi gaz pedalım durduk yere üst kısmı hafif sertleşti. Sertliği geçene kadar çok az basıyorum pedala sonra geri kalan aynı yumşacık.

Hemen ustaya bir telefon salladım ve yanına gittim. O da sert olduğunu söyledi gaz pedalanın telini, karbüratördeki bağlantı yerlerini vesaire kontrol etti. Benlik işin yok dedi ve karbüratörcüye yönlendirdi. Gittim tabii ki. Önce test ettik ve o da farkına vardı. Açtık kabutu kontrol felan ederken karbüratörün komple bakıma ihtiyacı olduğu söyledi. Burç murç bişeyler sayıkladı ama tam anlamadım. :) Hem de açılmışken komple temizleriz, bakımları yaparız, sorunu gideririz ve gaz pedalın eskisinden daha iyi olur dedi.

Memlekete bu Salı veya Çarşamba gecesi çıkacağım. Sizce komple bakım yaptırayım mı yoksa hiç ellettirmesem mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karbüratör olayı tehlikeli bölge. Sağlam bir karbüratörcüden başka kimseye açtırma. Zamanında aynı sorunu yaşamış biri olarak karbüratör ayrınılı parçadır dikkatle bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

98 1.5 familia aracımda küçük bi sorun var ama canımı sıkıyor. İlk çalışmada doğal olarak rölanti normalin biraz üstünde oluyor. 2-3 dakika içinde rolanti normale dönüyor ve sabit şekilde çalışıyor saat gibi. Buraya kadar herşey normal ama o 2-3 dakikalık süre zarfında gaz pedalım adeta taş gibi oluyor ve gaza kesinlikle basılmıyor. Yani rölanti normale düşene kadar kesinlikle gaz pedalına basmıyor. Bir keresinde zorladım ve bastım ama neredeyse gaz teli kopacaktı. Bilgisi ve fikri olan varmı arkadaşlar?

Forumda mevcut konu altında birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

başka bir familia kullanıcısınada sordum ama sözkonusu olmadığını söyledi. Tahminimce boğaz kelebeğiyle alakalı bi durum gibi geliyor bana. Ustaya gösterdim fakat sprey bi sıvı sıktı o bölgeye ve biraz kullanınca geçer dedi ama malesef sorun devam etmekte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabama biriyle bindiğim zaman garip bi durum söz konusu oluyor. Çalıştırıp beklediğimiz zaman arabaya binen kişi garip garip düşünüyor niye ilerlemiyoruz diye. Hal böyle oluncada bende derdimi anlatmak zorunda hissediyorum kendimi. Derdime çare lütfen mazdacılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabama biriyle bindiğim zaman garip bi durum söz konusu oluyor. Çalıştırıp beklediğimiz zaman arabaya binen kişi garip garip düşünüyor niye ilerlemiyoruz diye. Hal böyle oluncada bende derdimi anlatmak zorunda hissediyorum kendimi. Derdime çare lütfen mazdacılar.

Sende, bende, usta da sorunun kaynağını bulmuş, geriye çözümü kalıyor, elinden iş geliyorsa, boğaz kelebeğini temizle, orada oluşan tortular bu sıkıntıyı yapıyor olabilir, ama ben anlamam bu işlerden diyorsan, doğruca ustana git, ustadan memnun değilim diyorsan da; Adem Usta...

http://mazdaekinci.com/?page_id=15

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorun oluştuğu anda gaz kelebeğinin üzerindeki okuyucuların fişlerini teker teker çıkarın deneyin belki okuyucular izin vermiyor olabilir. hiç böyle bir sorun duymadım ama benim aracımda olsaydı ilk yapacağım şey fişleri teker teker cıkartıp denemek olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...