Jump to content

Benzinli Mazda3 Impressive Arıyorum

çınar ege

Tavsiye Edilen Mesajlar

Turbo olayı farklı ama... Linea'nın performansını beğenmiyorsa, Mazda aman aman gelmez demek istedim...

Bana gelmedi açıkçası, ya otomatik olduğu için, ya 105 beygir olduğu için... Veya; ben enkaz devraldım... :D

Veli Abi, senin bir önceki 626 135 beygir manueldi değil mi? Babamın 135'lik 626'sına binince, Mazda3'le arasındaki performans farkı gerçekten anlaşılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 102
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Veli Abi, senin bir önceki 626 135 beygir manueldi değil mi? Babamın 135'lik 626'sına binince, Mazda3'le arasındaki performans farkı gerçekten anlaşılıyor.

117 Beygir orta kasa 626 idi eski guzum... Fakat; yine de bariz bir şekilde performans kaybını hissettim...

Eski guzu; 117 beygir, 1150 kg idi, yenisi ise; 105 beygir 1340 kg tabiki de performans farkı olacak, ben bunu dile getirmeye çalışıyorum...

Alacak olanlar bunu hesaba katsın diyorum... Oğuzhan beni bu konuda bilgilendirdiği için sorun yok. Sadece dile getiriyorum o kadar.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Limitleri zorlamadım ama, düz yolda 180 km gördüm, 0-100 olayını zaten denemem bile... Aldığım kişi baya devirli kullanıyordu, ben öyle kullanamam acırım guzuya... :)

Ben 2.0 motor 117 beygirden, bir level altına inince sanırım öyle oldu... Zaten Oğuzhan bu konuda beni uyarmıştı...

Bende zorlamam zaten abi ama özellikle şehir içinde 3000-4500 devir arası kullanmak lazım bizim araçları. 4500 devir üstü kullanmam sadece bir iki sefer 6000 devir yaptım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende zorlamam zaten abi ama özellikle şehir içinde 3000-4500 devir arası kullanmak lazım bizim araçları. 4500 devir üstü kullanmam sadece bir iki sefer 6000 devir yaptım.

Çok değil mi? Ben 2-3 bin arasında kullanıyorum... Devirsiz mi kalıyor yoksam ??  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi 3000 devirin altında benzinli, atmosferik hele de otomatik bir araç performans vermez. 2000-3000 devir arası kullanmak 100 km de 1-1,5 lt az yaktırır belki sana ama performans vermez daha da önemlisi motora zararı olur.Çok devirli yada devirsiz kullanmak motor için faydalı değildir. İdeali 3000-4500 devir arasıdırki maximum verimliliği bu devirler arasıdır zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok değil mi? Ben 2-3 bin arasında kullanıyorum... Devirsiz mi kalıyor yoksam ??  8:)

Naçizane tavsiyem 2750-3000 devirin altında vites değiştirmesine imkan tanımaman. 4000 devirden sonraki ileri atılmasını hissetmeni tavsiye ederim. O zaman çok da performans açısından eleştirmeyeceğine eminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Unutmadan, özellikle lpgli araçların 4500-5000 devirlerde çok gezmemeleri de gerekir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Unutmadan, özellikle lpgli araçların 4500-5000 devirlerde çok gezmemeleri de gerekir diye düşünüyorum.

4 binden sonra sistem benzin de gönderiyor yakmaya... Paramız çok ya !!

:D

Sübap koruması amaçlanmış, bu yüzden de fazla basmıyorum ben... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Linea 1.3'ün performansı çok kötü değildi. 1. vites ölü ancak 2. vitese geçince torkun etkisiyle toparlıyordu. Amaaaa Artvin'de şehir merkezine tırmanırken 3 kişi klima açık araba neredeyse stop ediyordu. Çektim sağa klimayı kapattım zorlaya zorlaya çıktım. Uzun yolda 3000 devirde 120 km ile giderken muazzam bir motor sesi ve artan yakıt tüketimi. Bir seferinde inat ettim Düzce - Artvin arasını 80-90 km ile bitirdim. Ama ben de bittim. Bir depo ile 1000 km gitmiştim. Bir de hiç sevmediğim yanı trim sesleriydi. Hergün bir yanından tıkırtı takurtu vb ses geliyoru. Umarım mazda da bu sorun yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende çok devirsiz kullanıyorum ama yakıtta aman aman farketmiyor.

enteresandır benim devirsiz kullanmak çok hoşuma gidiyor tek başıma olduğum zaman 2000 deviri geçmiyorum arac cok rahat kaldırıyor 2.0 olduğu içindir belki

mazda 3 manuel kullanmıştım manisa izmir arası yol tutuşu mükemmeldi çekişide fena değildi manisa izmir arası yolu bilenler bilir 3. vitesde rahat cıkıyordu sabuncunelini.vayy anasını demiştim o zamanlar  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende çok devirsiz kullanıyorum ama yakıtta aman aman farketmiyor.

enteresandır benim devirsiz kullanmak çok hoşuma gidiyor tek başıma olduğum zaman 2000 deviri geçmiyorum arac cok rahat kaldırıyor 2.0 olduğu içindir belki

mazda 3 manuel kullanmıştım manisa izmir arası yol tutuşu mükemmeldi çekişide fena değildi manisa izmir arası yolu bilenler bilir 3. vitesde rahat cıkıyordu sabuncunelini.vayy anasını demiştim o zamanlar  :D

İstanbul'dan gelirken o yolu kullandım, Manisa çıkışı tarafındaki rampa ve virajlarda kaç tane araba geçtim... Gece gece hayal görüyoruz demişlerdir... Başka bir yerde deneme amaçlı 120 ve 140 ile viraja girdim (kotrollü olarak) ağzım açık kaldı. Araba mıknatıs ile yola sanki yapışıyor hissi veriyor, en çok bu duruma bayıldım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o yola gelince herkes sakinleşir vitesler düşürülür  :D bende hep analiz ediyorum hangi arac daha iyi gidiyor diye 2.0 motorun  etkisi orda gözüküyor ;) . o yolda arac solladı iseniz aracınız bence iyi çekiyor hep otomatik arabaların rampalarda nasıl tepkiler verdiğini merak etmişimdir,zamanında vites değişimi geliyormu ? bunu anca kendi otomatiğimi alınca anlayacam sanırım  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o yola gelince herkes sakinleşir vitesler düşürülür  :D bende hep analiz ediyorum hangi arac daha iyi gidiyor diye 2.0 motorun  etkisi orda gözüküyor ;) . o yolda arac solladı iseniz aracınız bence iyi çekiyor hep otomatik arabaların rampalarda nasıl tepkiler verdiğini merak etmişimdir,zamanında vites değişimi geliyormu ? bunu anca kendi otomatiğimi alınca anlayacam sanırım  :D

Haberim olmadan gerçek testten geçtim desene... Kullanım tarzına göre vites değişimini kendin ayarlayabiliyorsun esasında, biraz dip gaz yapınca hemen vites düşürerek atağa kalkıyor, gazı bırak hemen uslu guzu moduna geri dönüyor :)

Gazı yavaş yavaş verirsen, vitesi yükseltmiyor ve bağırmaya başlıyor... Her şey, araç ile bütünleşmene bağlı... ;)

Konuyu da dağıttık sanırım, özür...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu da dağıttık sanırım, özür...

Estağfurullah Veli bey. Sizlerin burada paylaştığı bilgi ve tecrübeler mazdayla yeni tanışacak olanlar için büyük referanslar sağlıyor.

Mesut hocam; bu teveccühün için asıl ben estağfurullah derim, bildiğim, gördüğüm, yaşadığım ne varsa paylaşmaya çalışıyorum, bazılarının tabiri ile çenem biraz düşsede, her konuya burnumu soksam da; benim için sorun yok... ;)

Alıntıyı düzgün yapamadığın gerçeğini bu teveccühün kapatmaz ona göre... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cezam ne ise çekerim  :'( Boynumuz kıldan ince  :D

Şaka bir yana, sen verdiğim linke baktın mı? Arayıp sordun mu?

1 yıldır mazda piyasasını takip eden, 1 aydır da bu piyasada kendisine araç arayan birisi yazıyor bunları dikkat et !!

Kürşat'la da pazarlık masasına oturabilirsin, nasip meselesi gerçi bu işler... Hareket biraz, yoksa oturduğumuz yerden kimse kapının önüne guzuyu bağlamıyor...

Konunun özüne tam döndüm şimdi...  :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir döndük pir döndük. Baktım abi aradım ama açan olmadı. Başka buldum aynı ilden tesadüf müfettiş çıktı o da arka tampon değişmiş. Bence çok önemli değil. şase no istedim sms çekecek. Senin dediğin ilanı şimdi arayacam bir daha. Kürşat ile anlaşmaya çalışıyoruz. Tek sıkıntı eşimi rengine ikna edemiyorum. mırın kırın ediyor. Beyaz olsun diyor. Bakalım hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...