Jump to content

Yeni Mazda3 Almak Isteyenler

Onur

Yeni Mazda3 Icin Bekliyorsaniz Hangi Modeli Alacaksiniz?  

129 oy

1. 1. Yeni Mazda3 Icin Bekliyorsaniz Hangi Modeli Alacaksiniz?

• Soul
      3
    • Motion
      13
    • Reflex
      37
    • Power
      34
    • Power Sense
      45

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben lafı bir yerlere getirmem, inşallah forumda uzun soluklu kalırsın da nasıl bi kişilikte olduğunu öğrenme şansını yakalarsın... Ben doğrudan lafı söylerim...

Önceki mesajlarımdan bulabilirsen Mazda'nın Türkiye'deki stratejisinin yanlış olduğunu defalarca yazdığımı yani kral çıplak dediğimi görürsün...

Bayi indirim yapmadı diye, bu işin en çok kahrını çeken insanları suçlaman beni rahatsız etti sadece... Mazda'yı da bilip bilmediğini bu yüzden yani bayilerin ve daha önceki dağıtıcı firmanın geçmişini bilip bilmediğini öğrenmem açısından sordum...

Bildiğine göre klavyemi yormanın bir anlamı yok... Para senin, zevk senin, tercih senin... Nasıl indirim yapmayan bayiye saygı göstermemiz gerektiği gibi, tercihini istediği yerden kullanan son kullanıcıya da saygım sonsuz...

Ben eğri oturup doğru konuşmayı yeğlerim, birilerini kollayıp, birilerini yermeyi değil... Hiç kimse ne anam ne babam, ama doğruları söylemek veya vicdanlarımızı sızlatmamak en mantıklı hareket...

Hakkında hayırlısı... Allah utandırmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 317
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Ben lafı bir yerlere getirmem, inşallah forumda uzun soluklu kalırsın da nasıl bi kişilikte olduğunu öğrenme şansını yakalarsın... Ben doğrudan lafı söylerim...

Önceki mesajlarımdan bulabilirsen Mazda'nın Türkiye'deki stratejisinin yanlış olduğunu defalarca yazdığımı yani kral çıplak dediğimi görürsün...

Bayi indirim yapmadı diye, bu işin en çok kahrını çeken insanları suçlaman beni rahatsız etti sadece... Mazda'yı da bilip bilmediğini bu yüzden yani bayilerin ve daha önceki dağıtıcı firmanın geçmişini bilip bilmediğini öğrenmem açısından sordum...

Bildiğine göre klavyemi yormanın bir anlamı yok... Para senin, zevk senin, tercih senin... Nasıl indirim yapmayan bayiye saygı göstermemiz gerektiği gibi, tercihini istediği yerden kullanan son kullanıcıya da saygım sonsuz...

Ben eğri oturup doğru konuşmayı yeğlerim, birilerini kollayıp, birilerini yermeyi değil... Hiç kimse ne anam ne babam, ama doğruları söylemek veya vicdanlarımızı sızlatmamak en mantıklı hareket...

Hakkında hayırlısı... Allah utandırmasın.

Eğer sen senede 1400 tane arabayı zar zor satıp sinek avlıyorsan, eline geçen ilk fırsatta da  ayağına gelip ısrarla aracı almak istediğini belirten müşterilere şımarık davranışlar sergileyip tok satıcı tavırlarıyla kaçırıyorsan laf söylerim.

Cüzi bir indirim yapıp müşteri kazanmak, uzun vadede servislerini ayakta tutacak yeni Mazda sahiplerini kendilerine bağlamak yerine ilk başta alacakları kar payını ön planda tutuyorlarsa onlarada söyleyecek bir çift lafım olur tabiki.

Ben tüm bayilere saygılıyım, maalesef zor durumda olduklarını ve sıkıntı çektiklerini de bayilere gittiğimde hafta sonu olmasına rağmen araçlara bakan en fazla 2-3 kişiden anlayabiliyorum.

Ama ben ayağıma gelen müşteriyi tüm yukarda saydıklarımı göz önünde tutarak kaçırmamaya çalışır, cüzi bir indirim yapıp kalbini kırmaz o arabayıda satardım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir malın satılacağını bilen sahibi, hiç bir şekilde indirim yapmaz... Şu anda sıra yazılan bir araç için fiyat artışı bile olabilir... Sen vazgeçtin bu aracı almaktan ama yana döne bayileri arayıp araç soran çok müşteki sıra bekliyor... Arz talep meselesi, 1000 araç onlar için hedefse saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok... Duymayalım diyorsan; topu tüfeği kuşanıp geliyorum hafta sonu bütün İstanbul bayilerini tarumar edelim... :D

Mazda Japon malı ve bu kültür ile satışı yapılıyor olmalı ki; onlarda "pazarlık sünnet" değil... :P Size karşı takınılan olumsuz tavır varsa yanlıştır, onaylamam... Pazarlık yapılmadı diye aracı almıyorsan da saygı duyarım...

Bir kez daha yazayım; Mazda, Türkiye'de bir iki adım daha ilerleme şansını, bu strateji ile kaçırmıştır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıra meselesine de değineyim madem açtın konuyu, haziran da bana aracı %90 alırsın diyen bayi vardı. Sıra olayıda bayilerin merkezden çektikleri aylık araç sayısıyla alakalı sanırım, her biri size ayrı tarih verebiliyor ellerindeki müşteri listesine göre.

Ayda topu topu 150 tane (resmi satış rakamları öyle söylüyor) getirdikleri araçta da sıra olmasını çok yadırgamadım açıkcası.

Marka vermek istemiyordum ama sadece örnek olsun diye söylüyorum, VW geçen sene yaklaşık 89.000 araç satmış ve onlar bile indirim yapıyor gittiğinizde. O yüzden lütfen bana malının satılacağını bile satıcı indirim yapmaz demeyin.

Yana döne aracı arayan arkadaşlar için söylüyorum, istanbuldaki bazı bayiler hazirana gün veriyorlar, fazla yanıp dönmelerine gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba forumu yeni takip etmeye başladım ama o kadar çok şey okudum ki kafam biraz karışmadı değil  :) ilk arabam Honda City ki evlendiğim için iki arabamız olmasaydı kesinlikle hala kullanıyor olurdum ikinci arabam hali hazırda Nissan Micra. Babamın renolarından sonra kendi arabalarım hep japon oldu ve bu sayede bir benzinli arabanın dizel kadar az yakabidiğini ve alman&fransız arabaları gibi sürekli srvise gitmesi gerekli değilmiş. Yeni Mazda 3 ise şuan almak isteyebileceğim tek araba. Daha düne kadar power sense derken şimdi keseyide zorlamamak adına ve uzun yoldan çok şehir içinde kullandığim için power yeterli görünüyor. Yalnız aklıma takılan 2 konu var bunlara doğru cevapları alabilirsem hb power  istiyorum. Her iki arabamda da benzin ortalama 5,4 lt civarındaydı. Biliyorum bunlar 1100 kg civarında olan arabalar ve mazda hem 1300 kg hem otomatik. Ama fabrika vrileri en fazla 6 lt yakacağım konusunda fikir veriyor. Kaldı ki Honda da ortalama fabrika verisinin altında Nissan da ise ortalaa fabrika verisinin biraz üzerinde kullandım. Yani genel olarak sürüşüm sakin. 6 lt ttturduğum sürece yakıt konusunda sorun yok. Bir diğer onu ise bakımlar bir yerde 6 ay yada 10 bin km bir yerde ise 6 ay zorunlu değil 10 bin km denmiş. yılda 15-20 bin arası kullanan biri olarak 10 bin km de bakım tamam ama 6 ayda bir biraz garip geldi. Diceksiniz ki sen zaten 20 yaparsan yılda 2 bakım yapacaksın bende iş yerime göre belki yılda 10 belki 20 yapabilirim diyorum.  Bilen halihazırda kullanan arkadaşlardan bilgi talep ediyorum...  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üzerine alınmanı istemem ama; bu arabaya gönül verip, o kadar parayı ödeyip aldıktan sonra gereksiz detaylara niye takılınır anlamış değilim... Bu tasarıma, bu kaliteye sahip olmanın bazı bedelleri var; onlardan bir kaçı da senin saymış olduğun detaylar...

Sıfır araç alırken; para-mazda-mantık üçgeninde kaybolup gideceğin aşikâr zaten... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Detaylar bu kadar subjektif bi konuda kişiden kişiye değişiklik gösterir. Sizin için detay benim için önemlidir, aynısı sizin içinde geçerli. Sonuçta sorularım hala geçerli bunlara cevap almak benim için önemli...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende detaylarla fazla ilgilenen biriyim sonuçta kimse parayı sokaktan toplamıyor ve genelde bu aracı alanlarda orta gelir düzeyine sahip insanlar ve uzun süre kullanmak istiyorlar o yüzden de yıllık ve km bazlı maliyet önemli bir hale geliyor.

O yüzden 100 km de ne kadar yaktığı, bakım aralıkları ve bakım fiyatlarıda benim için önemliydi ve bu konuları olabildiğince irdelemeye çalıştım aracı inceleme sürecinde. Sakin kullanımlarda ortalama tüketim yakalanabilirmi bunu en iyi kullananlar cevaplayabilir.

Bakım aralığı konusu ise can sıkan bir konu siz yılda 20.000 km yapabiliyorum demişsiniz, eğer bu ortalamayı devam ettirirseniz sizin için çok önemli değil ama benim gibi senede 8.000 km yi ancak yapıyorsanız sorun olabilir.

Aracın bakım fiyatlarınıda sormuştum ben, 10.000 km / 6 ay bakım ücreti 320 TL demişlerdi, diğer japonlarında 10.000 km/ 1 yıl bakım ücretleri hemen hemen aynı seviyelerde. 6 aylık bakım aralığının sebebini sorduğumda ise mantıklı bir cevap alamadım maalesef ve araç aynı olmasına rağmen avrupa ülkelerinde bakım aralığı ülkeden ülkeye değişmekte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayide sedan power sedefli inci eyazı ve derin mavi var..sizce hangi rengi almalıyım araçlar ay sonunda gelecek göremediğim için, bu renkleri yakından gören arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ateş kırmızısı bu araca en güzel giden renk, lansman rengi aynı zamanda. Beyaz ve gri (tam adını filmiyorum) en güzel giden diğer renkler bence, derin maviyi görmedim o yüzden yorum yapamam. Ama kırmızı ve beyaz dışardan hem çok güzel gözüküyor hemde albenisi en fazla olan renkler bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Premium araç bakmıyoruz, öyle olsa 140.000 TL verip gider BMW 3 , Mercedes C alırız bu ayrıntılarada bakmayız, kaldıki bmw/mercedes forumlarında bile bunları tartışıyorlar.

Herkesin detay anlayışı farklıdır, sen bu detaylara bakmak istemiyorsan senin tercihindir. Ama bu detaylara bakıyorsanız "yanlış araçlara bakıyorsunuz" demek en hafif tabirle bu aracı almayı tartışanları küçümsemek ve otomobil satın almaktan anlamamaktır. 72.000 TL verip bu detaylara bakmayacaksam neye bakcağım bir araçta?

Burdaki her kullanıcının araçta baktığı detaylar farklılık gösterebilir, ama 100 km de ne kadar yaktığı, bakım aralıkları, bakım fiyatları evrensel ölçütlerdir ve amerikada da ingilterede de bu araçları alanların bu kıstaslara baktığını biraz araştırarak sende görebilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar para verip bu detaylara bakıyorsan diyorum... Eleştirecek bir yerde değilsin diyorum...

72 bin liraya alacağın mazda, bir yıl sonra 55 bin lira belki edecek !! Bunu eleştiriyorsan, başka marka alacaksın diyorum...

;)

Bir de; tamam siz haklısınız diyorum...  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlaşılan sen parayı sokaktan topluyorsun ki bakımıydı, benziniydi çok umrunda değil, ama eminimki bu foruma takılanların %99 nun umrundadır, o yüzden yanlış yerdesin masallarını bırak.

72.000 --> 55.000 olacaksa 1 yıl sonra zaten kimse bu arabayı almaz, bence senin gidip biraz ekonomi, iktisat, enflasyon konuları üzerinde çalışman lazım.

Birde kişisel tavsiye, insanlarla tartışmalara girip kişisel yorumlar yaparak araçtan insanları soğutmaktansa, konunun geneline bakarak objektif yorumlar yapman foruma girip bu arabayı almayı düşünenler için daha faydalı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumun yeni kasa ile ilgili bölümünü çok inceledim. Ancak aklıma takılan iki konuyu tekrar irdelemek istedim. Sanırım sormakla hata yaptım.

Forumda yazdığım bir mesaja bakarak yargılamak ve sonuç çıkarmak hoş bir tavır değil bence. Burda çok zaman geçirdiğinizin ve foruma katkıda bulunduğunuzun farkındayım, bu yüzden mesajlarıma cevap veriş tarzını iyiye yorarak okuyorum. Ancak biz burada spesifik bir arabadan bahsedeceğimize kavram kargaşına giriyoruz.

Bilcan Bey bunları neden merak ettiğimi ve verilen cevaplara karşı hissettiklerimi yeterince sade ve anlaşılır şekilde anlatmış tekrar etmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumun yeni kasa ile ilgili bölümünü çok inceledim. Ancak aklıma takılan iki konuyu tekrar irdelemek istedim. Sanırım sormakla hata yaptım.

Forumda yazdığım bir mesaja bakarak yargılamak ve sonuç çıkarmak hoş bir tavır değil bence. Burda çok zaman geçirdiğinizin ve foruma katkıda bulunduğunuzun farkındayım, bu yüzden mesajlarıma cevap veriş tarzını iyiye yorarak okuyorum. Ancak biz burada spesifik bir arabadan bahsedeceğimize kavram kargaşına giriyoruz.

Bilcan Bey bunları neden merak ettiğimi ve verilen cevaplara karşı hissettiklerimi yeterince sade ve anlaşılır şekilde anlatmış tekrar etmiyorum.

Bu foruma bende yeni Mazda 3 ü araştırma sürecimde üye oldum, benimde geçmişim sizden uzun değil açıkcası.

Domestos nickli arkadaş göründüğü kadarıyla tüm konularda kişiselleştirme yaparak yorumlarda bulunuyor, bunu zaten yazdıklarından çıkarmak çok zor değil. Bunu bu başlık altındaki diğer yazışmlardan da görebilirsiniz.

Heralde Mazda 3 ü bayiler yüzünden almaktan vazgeçmeseydim, muhtemelen Domestos nickli arkadaş yüzünden vazgeçerdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu foruma bende yeni Mazda 3 ü araştırma sürecimde üye oldum, benimde geçmişim sizden uzun değil açıkcası.

Domestos nickli arkadaş göründüğü kadarıyla tüm konularda kişiselleştirme yaparak yorumlarda bulunuyor, bunu zaten yazdıklarından çıkarmak çok zor değil. Bunu bu başlık altındaki diğer yazışmlardan da görebilirsiniz.

Heralde Mazda 3 ü bayiler yüzünden almaktan vazgeçmeseydim, muhtemelen Domestos nickli arkadaş yüzünden vazgeçerdim.

:D

Sen kendi kişisel yorumunu yapmıyor musun? Yazdıklarından bu mu anlaşılmalı... Ben kimin adına yorum yaparım acaba?? Senin hatırına Gölgelerin Gücü Adına mı yorum yapayım... :D

Burası forum ve herkes kendince bir şeyler yazacak/yazıyor, beğenirsin beğenmezsin ayrı ama saygı duymak ZORUNDASIN... Benim herkese saygı duyduğum gibi...

Son cümlene sonuna kadar katılıyorum... Bu araçtan bir şeyleri sebep göstererek (ben dahil) vazgeçiyorsan, zaten hak etmemişsin demektir...

Hata bende; herkese Mazda'yı anlatmaya çalışıyorum... Oysa bu felsefe bakış açısıyla ilgili anlatmakla olmuyor... ;) Senin bakış açına da saygı duyuyorum...

Sağlıcakla, Allah gönlüne göre versin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...