Jump to content

Yeni Mazda3 Almak Isteyenler

Onur

Yeni Mazda3 Icin Bekliyorsaniz Hangi Modeli Alacaksiniz?  

129 oy

1. 1. Yeni Mazda3 Icin Bekliyorsaniz Hangi Modeli Alacaksiniz?

• Soul
      3
    • Motion
      13
    • Reflex
      37
    • Power
      34
    • Power Sense
      45

Tavsiye Edilen Mesajlar

Valla kusura bakmasınlar kullanılmış Mazda'ya sıfır fiyatı verilmez. Kaldı ki 670 km deki 1 aylık aracını neden satar ki insan ? Bunca zaman bekleyip almış geri satıyor ??

Bunun bir çok sebebi var;

Vadeli almıştır, paraya çevirmiştir. (ticaret)

Pimpiriklidir, bir şeylerini beğenmemiştir (zayıf bir ihtimal)

Peşin almıştır, paraya sıkışmıştır (Allah kimseyi zor durumda bırakmasın)

Uygun fiyata almıştır, para kazanmıştır. (Allah daha çok versin)

vs.vs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 317
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bunun bir çok sebebi var;

Vadeli almıştır, paraya çevirmiştir. (ticaret)

Pimpiriklidir, bir şeylerini beğenmemiştir (zayıf bir ihtimal)

Peşin almıştır, paraya sıkışmıştır (Allah kimseyi zor durumda bırakmasın)

Uygun fiyata almıştır, para kazanmıştır. (Allah daha çok versin)

vs.vs.

Mutlaka dostum katılıyorum sana ama yatırım için alsa neden 670 km kullansın. Eli sıkışmış olsa sıfır fiyatına gitmeyeceğini bilir. Uygun fiyata alamaz tüm bayiler liste fiyatı çekiyor. Geriye bir tek pimpirik kalıyor.. O zaman da sormak lazım bu arabayı da beğenmiyorsan ne alacaksın be kardeşim ? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 model mazda 3 sedan aldım... kaza yaptık... sonra unutamadım gittim tekrar aldım :)... içerisindeyken rahatlığı ve agresif duruşu çok güzel...Seviyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Almak isteyen mutlaka vardır ama aylık gelen araç sayısı 60 (satış rakamlarına göre) 3 ay sonrasına gün veriyorlar şu an sedan almak isterseniz, bayilerin tavırları malum, birde aracı pek bilen yok o yüzden de geniş bir talep görmesi şu an için zor gibi.

Siz almayı düşünüyordunuz, sizin durum ne oldu, hala karar aşamasındamısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Almak elbette istiyoruz ama 2-3 sene sonra :D Şimdilik 2009 mazda 3 ile mutluyuz :tey:

Ben en çok İstanbul trafiğinden otomatik mazda3 ne kadar ortalama yakıyor onu merak ediyorum ;D Mazda3 su an maşallahı var saglam yakıyor ama o motor egzos sesine klima soğuğuna feda olsun 3-4 litre ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Almak isteyen mutlaka vardır ama aylık gelen araç sayısı 60 (satış rakamlarına göre) 3 ay sonrasına gün veriyorlar şu an sedan almak isterseniz, bayilerin tavırları malum, birde aracı pek bilen yok o yüzden de geniş bir talep görmesi şu an için zor gibi.

Sıraya girip bekleme dönemi yavaş yavaş bitiyor. Dün kozyatağı damlanın önünde 3 araç gördüm. Aradım biri satılmış diğer ikisi satılık. Tahminim bir sonraki sevkiyatta herkez çok rahat beğendiği donanımı ve rengi bulabilecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Almak elbette istiyoruz ama 2-3 sene sonra :D Şimdilik 2009 mazda 3 ile mutluyuz :tey:

Ben en çok İstanbul trafiğinden otomatik mazda3 ne kadar ortalama yakıyor onu merak ediyorum ;D Mazda3 su an maşallahı var saglam yakıyor ama o motor egzos sesine klima soğuğuna feda olsun 3-4 litre ;)

Genellikle yoğun İstanbul trafiğindeyim her gün.. bu zamana kadar ortalama 7-7,5 arası gidip geliyor ... trafiksiz ortamda ortalama 6 yı rahat tutturuyorsun... şehirdışına gitmek nasip olmadı şu an...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kararımı verdim alıcam. Ama tabiki alıcam demek yetmiyor. Daha önce hiç aklımda olmadığı için kardeşime araba alırken destek oldum. Yaz sonunda alırım diye düşünüyorum eylül gibi. Tatile yeni arabamla çıkmak istiyorum  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu pazartesi bayi sahibiyle yüzyüze görüşüp bi ödeme planı teklif edicez. Mazda'nın patronu bizim pederin arkadaşı çıktı, bizi kırmayacağını umuyorum. Teklifi kabul ederse bende bir ay içerisinde Yeni Mazda 3'ümle aranızda olurum inşallah. Dua edin Mazda'cılarrr...

" 2014 Mazda 3 Skyactiv - Power HB / Sedefli Beyaz "

Kabul etmezse de imkan ölçeğinde 1.2 otm golf alıcaz artık başka seçenek kalmıyor :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beklediğin indirimin boyutu seni golf sahibi yapar gibi geliyor :)

70 bin lira teklif edicem, kalan ufak miktarı da 4 taksitle elden kabul ederse anlaşıcaz. Patron tanıdık artık yapsın bişeyler. Banka faizine bulaşmam ben verirse okey, yoksa da kendisi bilir. Otomobil pazarı %25 daralmışken hazır para müşteri bulmuş vermezse ayıp :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer sen senede 1400 tane arabayı zar zor satıp sinek avlıyorsan, eline geçen ilk fırsatta da  ayağına gelip ısrarla aracı almak istediğini belirten müşterilere şımarık davranışlar sergileyip tok satıcı tavırlarıyla kaçırıyorsan laf söylerim.

Cüzi bir indirim yapıp müşteri kazanmak, uzun vadede servislerini ayakta tutacak yeni Mazda sahiplerini kendilerine bağlamak yerine ilk başta alacakları kar payını ön planda tutuyorlarsa onlarada söyleyecek bir çift lafım olur tabiki.

Ben tüm bayilere saygılıyım, maalesef zor durumda olduklarını ve sıkıntı çektiklerini de bayilere gittiğimde hafta sonu olmasına rağmen araçlara bakan en fazla 2-3 kişiden anlayabiliyorum.

Ama ben ayağıma gelen müşteriyi tüm yukarda saydıklarımı göz önünde tutarak kaçırmamaya çalışır, cüzi bir indirim yapıp kalbini kırmaz o arabayıda satardım.

işte sen ona laf söylerim dediğin an başkası da sana laf söyleyebilir demek oluyor ozaman bunada alışmak bunuda hoş görmek lazım

yada laf söylemek yerine kim nasılsa ne politika güdüyorsa saygı duymak gerek .

örneğin ben pazarlık yapmayı oldum olası sevmeyen ve hatta pazarlık yapmadığım için kazıklandığım duygusunu çokça yaşayan bir insanım

ve mazdada adamların pazarlık yapmamaları beni sevindiriyor , bende biliyorumki diğer alanlarda en kötü benden 1000 tl ucuza alıyor yoksa benim aldığım arabayı 4-5 bin ucuza aldıklarını bilmek beni üzer helal olsun mazda beni bu konudada değerli ve kişilikli hissettirdi

şu pazarlık huyundan vazgeçtiği gün ülkemiz ticaret anlamında çığır açacak inanıyorum

fiyatı konulur beğenen alır beğenmeyen almaz fiyatı koy normal insana çak fiyatı öldümcüler ucuza senin verdiğin fazla paradan geçinsin bu nasıl zihniyet , umarım birgün etiket fiyatı ile alışveriş yapmanın huzurunu yaşayan bir ülke olduğumuzu görürüz ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Sayin arkadaslar;

Baslikta da belirtildigi gibi Mazda 3 Sedan Reflex otomatik vites almayi dusunuyorum. Derin mavi renk secenegi ile 68000 TL kasko haric.

Ama kafama takilan bir suru konu var. Gunlerdir hem bu forumda hem de baska yerlerde gezinmekteyim. Oncelikle Mazda ya sitemlerim var.

1. Aracin ici o kadar guzel ki neden orta yere elektronik park freni degil de kocaman kollu fren koyarsin.

2. 8 inc ekran icin neden biraz daha asagida konsola gomulu bir yer yapmadiniz.

3. Xenon far ve F1 kulakciklarini kullanabilmek icin neden bizi power paketi almaya itiyorsunuz.

Simdi de kafama takilanlari sizlere sormak istiyorum.

1. Her yerde Mazda parcalarinin pahali oldugu, bakiminin cok para tuttugu yaziyor. Ama forumda okudugum kadariyla o kadar da pahali degil. Parasindan ziyade teknik servis sayisinin ulke genelinde az olmasi ve parcasinin siparis uzerine gelmesi size gore sorun mudur?

2. Genel olarak araca teneke gozuyle bakiliyor (ozelikle VW ciler). Sizce bu dogru mudur? Sehir icinde yapilabilecek tampon surtmesi, arkadan ya da onden vurmalarda (kucuk hasarli kazalarda) arac gercekten teneke gibi midir? (euroncap ten bes yildiz almasi tercihimdeki % 75 lik payi olusturuyor)

3. Sehir icinde 9 lt/100 km gibi yakit degerleri var. Bana gore benzinli otomatik 1.5 L arac icin uygun fakat dizelini beklemek daha mi mantikli?

Yardimlariniz icin gercekten cok tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...