Jump to content

Yeni Mazda3 Almak Isteyenler

Onur

Yeni Mazda3 Icin Bekliyorsaniz Hangi Modeli Alacaksiniz?  

129 oy

1. 1. Yeni Mazda3 Icin Bekliyorsaniz Hangi Modeli Alacaksiniz?

• Soul
      3
    • Motion
      13
    • Reflex
      37
    • Power
      34
    • Power Sense
      45

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abilerim kırmızı reflex mt sedan alma arefesindeyim. Bu fiyatlara çıkmışken diğer markaları da değerlendirmek gerekir diye düşündüm. Bugün Jetta ve Golf'ü inceledim. Golf Highline çok pahalı, comfortline çok boş, Jetta'nın içini hiç beğenmedim. Eski bir Hondacı olarak Honda'ya baktım ama yakıt tüketimi çok geldi (lpg kesinlikle düşünmüyorum). Opel Astra'yı babam hiç önermedi onun sıkıntılarıyla uğraşamam diye. Subaru'nun bana hitap eden otomobili yok. Her ne kadar Mazda 3'ü daha çok beğensem de dizel Leon'u nasıl bilirsiniz ?

Yeni Mazda 3 'ün özelliklerini exell dosyasına yaz çıktıyı alıp ve vw,seat,opel,honda,toyata bayilerine gitmeni öneririm...

Satış görevlisine de bu özelliklerdeki aracınız ne kadar diye bir sor ?

Ben gittim denedim...VW eksik de olsa en kapsamlı donanımı veren oldu ....Verdiği fiyatla 2013 mazda 6 alırsın....  :tey:

Diğerleri ise bazı özellikleri ilk defa duydular.... :2funny::nazar:

sonra kararını daha sağlıklı verebilirsin....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 317
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

bence yıllık 7bin km için dizel alınmaz. ayrıca mazda3 deki motor yeni geliştirildi bu yüzden neredeyse bir dizel kadar az yaktığı aşikar. ki sizde manuel alacakmışsınız yani yakııt sorun olmaz sonuçta manuel araçlar daha az tüketiyor. tabi karar sizin... ;)

İş sahibi birisi olsam size hak veririm ama ben öğrenciyim ve harçlığımdan benzin koyup biniyorum. Dizel Leon hakkında pek iyi şeyler duymadım. Bu arada Leon FR 58.000 tl ve şehir içi kullanımda 7 litreyi geçmediği söyleniyor forumlarda. 2006 5.20d, 2007 3.20d seçeneklerim arasında. Trabzon'da Seat satışı olmadığı için sıfırda Mazda 3, ikinci elde BMW 3.20d önde şuan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İş sahibi birisi olsam size hak veririm ama ben öğrenciyim ve harçlığımdan benzin koyup biniyorum. Dizel Leon hakkında pek iyi şeyler duymadım. Bu arada Leon FR 58.000 tl ve şehir içi kullanımda 7 litreyi geçmediği söyleniyor forumlarda. 2006 5.20d, 2007 3.20d seçeneklerim arasında. Trabzon'da Seat satışı olmadığı için sıfırda Mazda 3, ikinci elde BMW 3.20d önde şuan.

Mazda güzel arabama ama param olsa 5.20d almak için hiç beklemem :) :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne güzel... :) Böyle olunca ben şiddetle "evet dizel almalısın" diyorum... Çok bilinçli toplum olduğumuz için böyle diyorum... Yanlış anlaşılmasın...

:fiuw:

Her zaman dizele sallamışımdır ama gaz pedalının altında yumurta varmış gibi kullandığım halde  50tl benzin ile 120 km gidince moralim alt üst oluyor. Şeytan diyor al 3.20d keyfine bak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda güzel arabama ama param olsa 5.20d almak için hiç beklemem :) :)

Benim yaşımdakiler Mini için can atar ama ben oturaklı arabaları seviyorum. Mercedes e270cdi gibi, Bmw 5.20d gibi :) Bütçem 2006 model Bmw 5.20d'ye yetiyor ancak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim yaşımdakiler Mini için can atar ama ben oturaklı arabaları seviyorum. Mercedes e270cdi gibi, Bmw 5.20d gibi :) Bütçem 2006 model Bmw 5.20d'ye yetiyor ancak :)

Benimde yaşım 26, belki 106, Focus vs vs gibi araçlarla ilgilenmem lazım ama gönlüm şu araçlarda;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-nefes-den-mazda-929-sentia-1992-model-sitede-tek-lpg-li-160301955/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-sentia-160144235/detay

Bunlardan birini bile almaya şuan durumum el vermiyor

5 kasalara her zaman gaz kesiyorum ama şuan sadece hayal ediyorum  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

daha önce Mazda bayilerinin tok satıcı tavırlarından bahsetmiştim forumda.

Bugün son kez bir bayiyi aradım ve fiyat istedim, diğerleri yüzyüzeydi ve uzun süreli görüşmelerdi. Bu bayide de aynı tok satıcı tavırlarını maalesef gözlemlemiş oldum ve 1 kuruş bile indirim yapılmadı.

Tüm 2. el hendikaplarını, 6 aylık bakım aralığını vs leri bir kenara bırakarak almaya karar verdiğim aracı bayilerin bu tavırları nedeniyle almaktan vazgeçtim.

Mazda'nın geçen sene toplamda neden 1400 tane araç satabildiğini de gözlerimle görerek anlamış oldum.

Pazar payı diplere inmiş bir markanın para kazanmaktan ziyade müşteri kazanmaya odaklanması gerektiğini düşünen biri olarak Mazda'ya Türkiye pazarında başarılar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayi nin fiyat konusu haricindeki bahsetmiş olduğunuz  bir takım tavırlarını hoş bulmuyor ve eleştiriyorum ben de. Yalnız fiyat konusunda çok haksızlık etmeyelim adamlara. Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü olmaz mı indirim yapmak. Bir kaçı yapar da diğerleri yapmaz sa eleştirirsin ama zaten hiç birinde şuan öyle bir politika yok anladığım kadarıyla. Bir de bu aracın zaten şuan ki piyasa şartlarına göre verebilecekleri en alt limitte fiyatını vermişler. Yoksa bir çok firmanın yaptığı gibi yalandan giriş paketi 55 bin değil de 59 bin yazıp pazarlık yada indirim adı altında 55 bine yine bize satmasını bilirlerdi bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

daha önce Mazda bayilerinin tok satıcı tavırlarından bahsetmiştim forumda.

Bugün son kez bir bayiyi aradım ve fiyat istedim, diğerleri yüzyüzeydi ve uzun süreli görüşmelerdi. Bu bayide de aynı tok satıcı tavırlarını maalesef gözlemlemiş oldum ve 1 kuruş bile indirim yapılmadı.

Tüm 2. el hendikaplarını, 6 aylık bakım aralığını vs leri bir kenara bırakarak almaya karar verdiğim aracı bayilerin bu tavırları nedeniyle almaktan vazgeçtim.

Mazda'nın geçen sene toplamda neden 1400 tane araç satabildiğini de gözlerimle görerek anlamış oldum.

Pazar payı diplere inmiş bir markanın para kazanmaktan ziyade müşteri kazanmaya odaklanması gerektiğini düşünen biri olarak Mazda'ya Türkiye pazarında başarılar diliyorum.

Kendi bakış açına göre en doğrusunu yapmışsın... Haklısın... Bayinin burada sadece bir aracı olduğunu hatırlatmak isterim ya da empati yapmanı.

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç araştırma sürecinde birçok bayi ile görüştüm (farklı markalar) en ciddi ilgilendiğim Mazda 3 idi, bunuda görüştüğüm bayilere ilettim. Diğer markalarda çok rahat indirim alabiliyordum, ısrar etmeme de gerek kalmıyordu açıkcası.

Genelde bayiler müşteriyi üzmemek adına az veya çok indirim yapıyorlar, ama Mazda daki olayı açıkcası anlamakta gerçekten çok zorlandım. Aracın lansmanı yeni yapıldığı için ve talep olduğu için indirim yapmadıklarını anlayabiliyorum ama ayda 150 araç satan bir marka için bu tokluğu inanın anlayamadım.

Daha öncede farklı bir markanın lansman modeline bakmıştım, aracın içini beğenmemiştim ve almak gibi bir niyetim yoktu ama fiyat sormuştum ve cüzide olsa bir indirim yapmışlardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkesin bakış açışı farklı...

Şahsen böyle satıcılar bayiler varken '0' araç almak için hiç acele etmem zaten '0' araç almak isteyene bile 4-5 ay sonrasına gün veriyolarmış. Bu kadar zaman sonra zaten 2. elide piyasada olacaktır. Hiç olmasa 10.000 lirada fiyat farkı olur heralde. 10.000 de az para değil. Bazı insanlar pu parayı kazanmak için 1 yıl çalışıyor. Allah onlara kolaylık versin.

Yine şahsi düşüncem 55-60.000 Mazda 3'e vereceğime 2011-2012 dizel Passat veya Accord alırdım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın lansmanı yeni yapılmadı, 1 yıl oluyor... Bu ülkede motor hacmine göre vergi sistemi olduğu sürece kaliteli ve paranın karşılığını alabildiğin araca binemezsin... Çekik gözlü gardaşlarımız bu durumu bizden daha iyi biliyor ve bu ülkeye hak ettiği şekilde davranıyor... İki yıl önce CX-5 katalog üzerinden Rusya'da 8 bin adet sipariş aldı, biz ruslardan daha mı fakiriz daha mı zevksiz ??

Milleti öpen marka yıl sonuna kadar 7 bin araba satacak, nasıl satacak?? Araba getirerek, göz önünde bulundurarak, reklam yaparak, indirim yaparak... Daha düne kadar 2005 model kasasını sıfır olarak (yeni kasa çıktığı halde) 38 bin liraya sattı, satar, bu milletin çoğunluğu da alır... Çünki biz öpeni severiz...

Mazda bu ülkeye verdiği değer kadar hareket ediyor, bu ülke de bunu çoktan hak ediyor... Her iki taraf için sorun yok esasında, sorun biz son kullanıcıda...

Şunu yapabilirlerdi; bol reklam, indirimli fiyat ve yıllık 7-10 bin satış rakamı... Ama adamlar bu ülkeye bu kadar arabayı reva görmüyorsa ve yıllık 1000 adet araba veririm sende rahatlıkla satarsın diyorsa, yapacak bir şey yok... Saygı duymaktan başka...

Ama lütfen; bu işin ırgatı konumunda olan bayilere kızma, suç bulma...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer Mazda Türkiye yıllık satış hedefini 1000 adet olarak koymuş ve bunu 1200 adet olarak gerçekleştirdiğinde başarı olarak kabul edecekse ben Mazda'yı en hafif tabirle vizyonsuz bir firma olarak görürüm.

Bayileri ise bu vizyonsuzluğun birer çarkı olarak. Ben açıkcası Mazda Türkiye nin "1 kuruş bile inidirim yapmayın" dediğine inanmıyorum. Bayiler daha önce görmedikleri bir taleple kaşı karşıyalar (ayda 150 tane satarak süper talebe yetişemiyorlar sanırım) ve bunun şımarıklığı var kendilerinde.

Umarım aynı talebi 3-4 ay sonra da görürler ve bu tok tavırları devam ettirebilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer Mazda Türkiye yıllık satış hedefini 1000 adet olarak koymuş ve bunu 1200 adet olarak gerçekleştirdiğinde başarı olarak kabul edecekse ben Mazda'yı en hafif tabirle vizyonsuz bir firma olarak görürüm.

Bayileri ise bu vizyonsuzluğun birer çarkı olarak. Ben açıkcası Mazda Türkiye nin "1 kuruş bile inidirim yapmayın" dediğine inanmıyorum. Bayiler daha önce görmedikleri bir taleple kaşı karşıyalar (ayda 150 tane satarak süper talebe yetişemiyorlar sanırım) ve bunun şımarıklığı var kendilerinde.

Umarım aynı talebi 3-4 ay sonra da görürler ve bu tok tavırları devam ettirebilirler.

Mazda'yı ne kadar süredir araştırdın ve biliyorsun ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vizyonsuzluk sözüm sadece Türkiye deki satış politikaları için, yoksa Mazda nın global anlamdaki yenilikçilik, kalite ve diğer konulardaki yaklaşımları için kimse birşey diyemez.

Ama şunuda söylemek gerekir, Mazda Avrupa veya Mazda Japonya da neden kimse birilerine biz Türkiye'de yılda sadece 1400 otomobil satıyoruz diye sormuyormu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vizyonsuzluk sözüm sadece Türkiye deki satış politikaları için, yoksa Mazda nın global anlamdaki yenilikçilik, kalite ve diğer konulardaki yaklaşımları için kimse birşey diyemez.

Ama şunuda söylemek gerekir, Mazda Avrupa veya Mazda Japonya da neden kimse birilerine biz Türkiye'de yılda sadece 1400 otomobil satıyoruz diye sormuyormu?

Zaten o rakam kadar araba satmak istiyorlar ve satıyorlar, kendileri açısından sorun yok... Ben spor yapmak için çıktığımda 10 kilometre yürüyeceğim diyorum ve her gün 10 kilometre yürüyorum örnek... Kendi kendime neden 12 kilometre yürümedim diye sorma durumum var mı?

Sen ne kadar süredir Mazda markasını araştırdın veya bu markayı ne derecede tanıyorsun??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç üzerinde karar vermeden önce hem global hemde TR deki satış rakamlarına baktım. Karar verdiğim araçtaki tüm yeni teknolojileri Skyactive motor, şanzıman, şasi, güvenlik donanımları, yakıt tüketim değerleri, yurtdışında kullananların yorumları, mevcut araçların 2. el durumu, servis bakım aralıkları ve bakım fiyatları, garanti bilgileri,  istanbuldaki bayi sayısını araştırdım, heralde bu söylediklerimi ortalama bir araç kullanıcısı yapmaz.

Mazda markasını ne kadar zamandır tanıyorsun diyorsan, ben 35 yaşındayım ve 90 larda bende Mazda nın Türkiye de ne durumda olduğunu gayet iyi biliyorum. Son 20 yılda ise satış politikaları sonunda ne hale geldiğini.

Eğer Mazda nın Japonya da kaç fabrikası var, ne zaman kurulmuş, TR ye gelen araçlar nerde üretiliyor vs soracaksan onlarada baktım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç üzerinde karar vermeden önce hem global hemde TR deki satış rakamlarına baktım. Karar verdiğim araçtaki tüm yeni teknolojileri Skyactive motor, şanzıman, şasi, güvenlik donanımları, yakıt tüketim değerleri, yurtdışında kullananların yorumları, mevcut araçların 2. el durumu, servis bakım aralıkları ve bakım fiyatları, garanti bilgileri,  istanbuldaki bayi sayısını araştırdım, heralde bu söylediklerimi ortalama bir araç kullanıcısı yapmaz.

Mazda markasını ne kadar zamandır tanıyorsun diyorsan, ben 35 yaşındayım ve 90 larda bende Mazda nın Türkiye de ne durumda olduğunu gayet iyi biliyorum. Son 20 yılda ise satış politikaları sonunda ne hale geldiğini.

Eğer Mazda nın Japonya da kaç fabrikası var, ne zaman kurulmuş, TR ye gelen araçlar nerde üretiliyor vs soracaksan onlarada baktım.

Biliyorsan çoğu şeyi anlatmama gerek yok o zaman... Bütün bu bilgilere rağmen Mazda almayı düşünüp vazgeçiyorsan en doğrusunu yaparsın...

3-5 ay önce ibomaz isimli üyemiz vardı, kendisine zorla mazda dizel satılmış gibi davranıyordu. Bir başka üyemiz de, Mazda'nın M'sinden anlamadan sahibi olmuş, neresinde ne var bilmiyordu...

Senin gönlüne hitap eden marka ve bayiye yönel, hem indirim al için rahat etsin hem de aracın piyasası olsun, parçası ucuz olsun ama sık değişsin, servisi olsun ama kalabalık olsun, servisi pahalı olsun vs.vs. Çevren sana hiç mazda alınır mı demesin... ;)

Sağlıcakla, hakkında hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biliyorsan çoğu şeyi anlatmama gerek yok o zaman... Bütün bu bilgilere rağmen Mazda almayı düşünüp vazgeçiyorsan en doğrusunu yaparsın...

3-5 ay önce ibomaz isimli üyemiz vardı, kendisine zorla mazda dizel satılmış gibi davranıyordu. Bir başka üyemiz de, Mazda'nın M'sinden anlamadan sahibi olmuş, neresinde ne var bilmiyordu...

Senin gönlüne hitap eden marka ve bayiye yönel, hem indirim al için rahat etsin hem de aracın piyasası olsun, parçası ucuz olsun ama sık değişsin, servisi olsun ama kalabalık olsun, servisi pahalı olsun vs.vs. Çevren sana hiç mazda alınır mı demesin... ;)

Objektif bir yorum. Forumda kimseyi ''0'' Mazda almak için veya Mazda'cı yapmak için zorlayan yok zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu anda da bir japon otomobili kullanıyorum, aracım 18 yaşında, zamanla eskiyen sarf malzemeleri dışında parça değiştirmiyorum, o yüzden 6 ayda bir değil yılda bir kere gidiyorum servise, pahalıda değil , parçasıda bol bulunuyor merak etme ama ihtiyacım olmuyor değiştirmeye  :).

Sanırım konuyu biraz Mazda düşmanlığı yaptığıma çekmeye çalışıyorsunuz ama ben burda sadece kral çıplak diyorum. Mazda nın kalitesine ürettiği araçlara kimse laf söyleyemez. Bana Mazda hakkında soru sormanızda yanlış, velevki Mazda hakkında bilgim yok, eleştiri hakkına veya yorum yapma hakkına sahip değilmiyim markayı?

Ben 2 kez test sürüşü yaptım bu araçla ve bana aracı tanıtan kişiler i-stop un diğer start-stop lardan farkını bilmiyordu, skyactive AT nin dual-clutch lardan veya klasik otomatik şanzımanlardan farkını bilmiyordu !!!

Eğer bu aracı satanlar bu markaya gönül vermişse ben hepsinden daha fazla gönül vermişim demekki aracı araştırdığım ve test ettiğim bu 1 aylık süreçte. Satıcısının bile özelliklerini bilmediği bir aracı nasıl servisine güvenip alabilirim diye düşünmedim, elbette dedim bu şehirde bu araçtan adam gibi anlayan bir servis vardır, götürür oraya baktırırız dedim.

Tek kızdığım nokta satış politikası, o yüzden git başka araç al, bol bol servise gidersin, parçası bol olur, ucuz olur vs.. Bunlar açıkcası çok basit sözler. Bu ülkede satılan başka japon otomobilleri de var, hepsinin ortak noktası sorunsuzluk, hepsinin parçası Mazda kadar pahalı, hepsinin bakım maliyetleri Mazda kadar hatta daha ucuz senelik bazda.

Mazda pazar payını artırmak istiyorsa, senede 10.000 - 15.000 araba satmak istiyorsa pazarlama politikasını gözden geçirecek, satış yapan bayilere standartlar koyup adam edecek, yoksa ayda 150 tane yılda 1500-2000 tane araç satıp bu sene çok başarılıydık der, birkaç kişide bunu afiyetle yer.

Sağlıcakla kalın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...