Jump to content

Mazda3 LPG

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar teşekkür ediyorum ancak sorumun cevabını alamadım :)

Verdiğim linkten araştırmanı yap, orada hangi modellerin hangi alaşımlarla sübap ürettiği ve hangi motorlarda sorun oluşturduğu veya sorun potansiyeli olan motorlara ne tür uygulama yapıldığı yazıyor...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 100
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

10

• Ali

11

• onurum41

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Arkadaşlar teşekkür ediyorum ancak sorumun cevabını alamadım :)

kullanılan motor teknolojisine bakmak lazm aynı motormu değilmi.birde uygulatan arkadaşlarn yorumlarına bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ilk defa hayatımda mazda arabam oldu 2005 model otomatik olduğundan çok yakıyor Lpg taktırmak istiyorum Prins e karar verdim acaba doğru tercih mi tecrübeli olan arkadaşlar lütfen bilgi verebilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forum'da Lpg ile ilgili, oldukça geniş bilgiler var. Foruma göz atmadınız sanırım. Lpg ile ilgili bütün konulara buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.mazdaclubtr.com/teknik-lpg/

Bu açmış olduğunuz konuda, muhtemelen en uygun konunun altında birleştirilecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş bende yeni lpg taktm araca 500km oldu hiç bi sorun yok.bu işi bilinçli yapan usta ellerde yıllarca sorun yaşamazsn.o yazdğn rakamlar lpg uygulaması için çok düşük.ne kaa paa okaa köte ;)

:D 80 90 derken 80 90 bin yani:) belkide 70 bindir. Araç 125 binde sorun verdi. Adamda araç 40 bindeyken filan taktırmış heralde lpgyi.  500 km çok az sen daha duuur :) ama o zaman satarsın heralde. en iyisi kendin taktırcan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ilk defa hayatımda mazda arabam oldu 2005 model otomatik olduğundan çok yakıyor Lpg taktırmak istiyorum Prins e karar verdim acaba doğru tercih mi tecrübeli olan arkadaşlar lütfen bilgi verebilir mi?

ben prins silverline taktırdım. 12.000 km. oldu. tavsiye ederim, yalnız araştırman gereken en önemli şey, işçiliği iyi olan ve daha önceden Mazda tecrübesi olan bir usta bul. Prins şu an bayi ağını genişletme derdinde, bu yüzden önüne gelene bayilik veriyorlar. sonradan başının ağrımaması için ustan iyi olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nerede ve kaça taktırdın bilgi verirsen sevinirim ve ayrıca ustan iyi olacak diyorsunuzda nasıl anlayacağız ustanın iyi olduğunu kavun değilki dibine vurupta anlayalım:-)) o yüzden memnun olanlar tavsiye ederse sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nerede ve kaça taktırdın bilgi verirsen sevinirim ve ayrıca ustan iyi olacak diyorsunuzda nasıl anlayacağız ustanın iyi olduğunu kavun değilki dibine vurupta anlayalım:-)) o yüzden memnun olanlar tavsiye ederse sevinirim

Silverline 1900, Prins 2400, Yağlama sistemli Prins 3200 idi ben taktırırken (4 ay önce). donanımhaber'de Prinsle ilgili uzunca bir konu var, ordan bi araştırın derim. ayrıca, yeni nesil ustalar, değişik araçlar geldiğinde, montajlarını fotoğraflıyorlar. mazda montajı yaptınız mı, fotoğrafı var mı diye sorabilirsiniz mesela.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam o yüzden ben silverline modelini taktırdım. yağlama sistemi farkı 800 tl., aslında taktırılsa iyi olur, ama taktırmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlısı olsun.ilk montaj sırasında lpg tankının içine yağlayıcı bir madde sıktılar brc servisinde 1000km ücretsiz bakımında da gaz dolum yerinden uyguluyacaklarmış.sanırım belirli periyotlarda bunun yapılması motoru sorunsuz bi şekilde kullanmak adına yapılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 da bu arabayı almıştık yanılmasam 30.000 km deydi şuan 143.000 km de ve daha hiçbir arzasını görmedim bunu başardıysak lpg taktırmadıgımız içindir yakıt konusunda 7.8 ortalama yakı var.  şehir dışında bende daha az yakıyor ama 5.5 lt diyelim  :krrsz: .bu degerler içinde arabayı harcadıgına degmez. çünkü lpg li arçların sorunsuz 110.000 km gidecegini sanmam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 da bu arabayı almıştık yanılmasam 30.000 km deydi şuan 143.000 km de ve daha hiçbir arzasını görmedim bunu başardıysak lpg taktırmadıgımız içindir yakıt konusunda 7.8 ortalama yakı var.  şehir dışında bende daha az yakıyor ama 5.5 lt diyelim  :krrsz: .bu degerler içinde arabayı harcadıgına degmez. çünkü lpg li arçların sorunsuz 110.000 km gidecegini sanmam :)

Tersten bakarsak;

Ortalama aracınız bu kilometreyi 7,5 litre ile yaptı diyelim... 110000*0,75= 8250 Litre benzin eder, parasal değeri de ortalama olarak hesaplayalım; 8250*4 lira=33.000 Tl benzine harcanılan para çıkıyor...

Lpg hesaplamasını da ortalama 9  litre lpg harcandığını hesaplarsak 110.000*0,9= 9.900 litre lpg yakar, fiyatı da; 9900*2 Tl olarak hesaplarsak 19.800 Tl para eder...

Ortaya da; 33.000-19.800=13.200 Tl gibi ortalama bir rakam çıkar.

Parasını düşünen birisi için bu tasarruf LPG taktırmaya değecek kadar fazla.

Ben olsaydım, bütün sorunlara rağmen yine lpg taktırırdım.

Kazasız günler.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araban 1993 model mazda 626 imiş bende senin yerinde olsam kesin taktırırdım ama yeni modeller için aynı şeyi söyleyemem. örnek verirsem kuzenim yeni aldıgı 2010 cruz 1.6 125 hp arabasına lpg taktırdı. arabanın üstünde 6.5 milyarlık aksesuar var ama  10.000 km bindikten sonra araba teknik arza verdı. garanti kapsamına girmedigi için yaklaşık 1500 tl masrafı var ve lpgli arabaya binmek istemedigi için satmayı düşnüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araban 1993 model mazda 626 imiş bende senin yerinde olsam kesin taktırırdım ama yeni modeller için aynı şeyi söyleyemem. örnek verirsem kuzenim yeni aldıgı 2010 cruz 1.6 125 hp arabasına lpg taktırdı. arabanın üstünde 6.5 milyarlık aksesuar var ama  10.000 km bindikten sonra araba teknik arza verdı. garanti kapsamına girmedigi için yaklaşık 1500 tl masrafı var ve lpgli arabaya binmek istemedigi için satmayı düşnüyor

Ben hesabı kendi aracıma göre yapmadım, sizin kilometrenize göre yaptım ve ortalama 13 bin lira gibi bir rakam oluştu...

Yüzde 10 gibi bir rakamı da çıkan arızaya ayırsanız yine de tasarruf oranı 110 bin kilometrede taktırmaya değer nitelikte...

Tercih sizin saygı duyarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhabalar :)

2011 imp. Mazda 3'e lpg taktırmaya nihayet karar verdim. Fakat marka ve usta mevzuları benim gibi arabadan pek anlamayan biri için uzak kalıyor.

Neredeyse bu mevzuda açılan tüm konuları okudum kafa hepten gitti.

Erzurumda Tulu diye bir bayi var bu işi yapan.

Gittim ona sorayım dedim. Adamlar öyle ilgisiz ve öyle uyuşuk ki.

Bu da ayrı bir sorun tabi. Erzurumda nerede taktıracağım.

Marka konusunda sanırım Landrenzo iyi gibi. Yağlama kitiyle birlikte 2100 diyorlar.

Erzurum'da nerede iyi usta vardır Allahını seven söylesin. Gına geldi artık bana. :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 imp. Mazda 3'e lpg taktırmaya nihayet karar verdim. Fakat marka ve usta mevzuları benim gibi arabadan pek anlamayan biri için uzak kalıyor.

Marka konusunda sanırım Landrenzo iyi gibi. Yağlama kitiyle birlikte 2100 diyorlar.

Erzurum'da nerede iyi usta vardır Allahını seven söylesin. Gına geldi artık bana. :kafa:

Arkadaşım, kmden anladığım kadarıyla çok fazla yol yapmıyorsun. Naçizane tavsiyem, senelik 10.000 km nin altında yol yapıyorsan hiç girme bu işe gerek yok. Tabi bunlar benim düşüncem, takdir senin ama lpg nin montaj maliyeti ile bitmez iş; bunun lpg nin bakım maliyeti, çıkarabileceği sorunlar ve dolayısıyla sinir bozukluğun yanına kar kalabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen gün Mazda yetkili servisindeki arkadaş zavoli yada brc tavsiye etti.

Benim tavsiyem bir yetkili servis aracılığıyla lpg taktır. En azından montajı kime yaptırmanız gerektiği konusunda fikir alın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...