Jump to content

Kuzuma birşeyler oldu çalışmıyor, ibre düşüyor :(

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 57
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

6

• hezar

9

• domestos

12

• apojitsu

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Soracağım soru başlığa pek uygun olmayacak ama tecrübeli, bilgili üyelerin cevapları faydalı ve öğretici olabilir.

Bir aracın subap ayarının bozulması neden kaynaklanır? Forumda  gördüğüm kadarıyla Mazda 3 ve 6'sı olanlar subab ayarına ihtiyaç duyuyor. Bu subap ayarı sadece yeni nesil araçlaramı yapılıyor. Eski nesil araçlarda böyle bir sorunu olan forumda henüz görmedim.

Forumda subap ayarı için 2500-3000 TL gibi tahmini rakamlardan söz ediliyor. Subap ayarı yapılırken herhangi bir parça yenileniyor mu? Adı üstünde ''ayar'' Bir ayarın bu kadar maliyetli olması beni düşünüdürüyor  :nea:

Soruyo sormam birazdan şundan kaynaklandı: Bulunduğum yerde bir cihazı çalıştıran amerikan menşeili bir jeneratör var. Bu jeneratör çalışırken beyaz duman çıkardığında ben buna subap ayarı yapıyorum. ''Sentil çakısı'' denen 0.03 mm ve 0.007 mm kalınlığında bir alet var bununla subap ayarını max. 1 saatte yapıyorum.

Araçlarda subap ayarı nedir? neden yapılır? tecrübeli, bilgili abilerim bilgilerini paylaşırsa güzel olur.

Sn. hakanemre23 bahsi geçen sübap ayarı maliyeti 50 tl dir, diğer pahalı ola ise komple aracın üst kapağının içindeki sübap mekanizmasının değişmesi vede taşlama işleminden sonra monte edilmesidir, maliyetin fazla olmasının  sebebi budur, yani sadece ayar önemli değil asıl önemli ve de maliyetli olan sübapların zarar görmüş olmasından dolayı değişmesi gerekmesidir.

Sübap ayarı emme vede egzoz sübaplarının hava emiş vede egzoz gazı salış miktarını , açılıp kapanma süresinin ayarlanmasıdır, bu ayar farklı arabalarda farklı şekillerde vede ayarlarda yapılır, günümüz teknolojisi yeni nesil araçların otomatik sübaplara sahip olmasını sağlamış lakin hala pek çok araçta ayar mevcuttur, tabii hangi arabada var veya yok bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn. hakanemre23 bahsi geçen sübap ayarı maliyeti 50 tl dir, diğer pahalı ola ise komple aracın üst kapağının içindeki sübap mekanizmasının değişmesi vede taşlama işleminden sonra monte edilmesidir, maliyetin fazla olmasının  sebebi budur, yani sadece ayar önemli değil asıl önemli ve de maliyetli olan sübapların zarar görmüş olmasından dolayı değişmesi gerekmesidir.

Sübap ayarı emme vede egzoz sübaplarının hava emiş vede egzoz gazı salış miktarını , açılıp kapanma süresinin ayarlanmasıdır, bu ayar farklı arabalarda farklı şekillerde vede ayarlarda yapılır, günümüz teknolojisi yeni nesil araçların otomatik sübaplara sahip olmasını sağlamış lakin hala pek çok araçta ayar mevcuttur, tabii hangi arabada var veya yok bilemiyorum.

Abi bilgine ve eline sağlık, çok güzel bilgilendirme olmuş. Bu ayarın bozulmaması için aracı kullanırken ne tavsiye edersin abi onuda paylaşabilirsen üyeler, forumu ziyaret edenler için çok iyi olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim, yarın öğleden sonra veya cumartesi servisin yolunu tutacağım.

motor sıcakken örneğin istop ettikten 30 ya da 45 dakika sonra çalıştırdığımda sorunsuz çalışıyor. ama 2 saat gibi bir süre geçince çalışmıyor, gaz pedalına basıp çalıştırıyorum sonra gaza basmak durumunda kalıyorum stop etmemek için. beş dakika ısındıktan sonra düzeliyor.

Bakalım servis bu duruma ne diyecek, buradan gelişmeleri yazacağım.

Kuzucuğu iyileştirip geri döneceğim :)

Bu arada aracımın Km si 171.000

Opan'da İsmail Usta var ona götüreceğim veya SMB ye uğrayacağım.

Sizin sikintinizin ne oldugunu biliyorum. Yalniz pazar gun ki ankara bulusmamiza gelirseniz soylerim :sopa: bosuna servise gitmeyin 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin sikintinizin ne oldugunu biliyorum. Yalniz pazar gun ki ankara bulusmamiza gelirseniz soylerim :sopa: bosuna servise gitmeyin 8)

Vaaaay güzel taktik... Ben olsaydım, ne yapar ne eder o toplantıya katılırdım... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vaaaay güzel taktik... Ben olsaydım, ne yapar ne eder o toplantıya katılırdım... :)

Guzellikle gelmiyolarsa santajla gelirler abi :2funny: :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesekkurler gelmeye calisacagim :)

Bugun Opan a gittim ne yazik ki sorun subaplarda, subaplar degisirse hicbir sorun kalmayacak, kuzucugun motoru sifir gibi olacak. Yalniz bugun sabah calistirdigimda sorunsuz calisti, rolantide lpg deyken ara ara devirden dusne sorunu da subaplar ile ilgiliymis. Yapcak bisi yok artik onumuzdeki ay degistiricez.

Ayrica aracin hava filtresi daha once ters takilmis :)

Herkese degerli fikirleri ve gorusleri icin tesekkur ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun Opan a gittim ne yazik ki sorun subaplarda, subaplar degisirse hicbir sorun kalmayacak, kuzucugun motoru sifir gibi olacak. Yalniz bugun sabah calistirdigimda sorunsuz calisti, rolantide lpg deyken ara ara devirden dusne sorunu da subaplar ile ilgiliymis. Yapcak bisi yok artik onumuzdeki ay degistiricez.

:-[

İnşallah yarınki buluşmadan Abdullah; dahiyane çözümler çıkartır da, fazlaca atraksiyona gerek kalmaz...

Telefonunu bulup "Allah rızası için git" diyeyim, yoksa bir sürü şey kaçıracak... :P

Telefon işe yaradı deeermişim...  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarın görüşüyoruz nasipse o zaman öyle mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarın görüşüyoruz nasipse o zaman öyle mı?

evet evet görüşüyoruz. yoksa bu sıkıntıdan nasıl bedavadan yırtacağını öğrenemez 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet evet görüşüyoruz. yoksa bu sıkıntıdan nasıl bedavadan yırtacağını öğrenemez 8)

Nasıl ya :) Bedava mı :) Ne zaman nerede olacağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl ya :) Bedava mı :) Ne zaman nerede olacağım

Bugun saat 16.00 dan sonra bulusacagiz. Yeri ortak bir noktada olacak. Ozelden numaranizi yazarsaniz arariz sizi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 yaşındaki Mazda aracın bu kadar sensörünün bozulma ihtimali çok düşük olsa gerek. Çünkü benim aracım 15 yaşında bütün sensör ıvır zıvır orijinal  8)

Bende zaten onu dedim ya. Sensorlerden olabilecek nedenleri acikladim. Olursa da cok dusuk ihtimal olarak, uretim hatasi vs olabileceginden yazdim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bilgine ve eline sağlık, çok güzel bilgilendirme olmuş. Bu ayarın bozulmaması için aracı kullanırken ne tavsiye edersin abi onuda paylaşabilirsen üyeler, forumu ziyaret edenler için çok iyi olur

Sn. hakanemre23 aslına bakarsan sübap ayarı öle bozulacak bişey değildir, ama zamanla ve de araçların ilerleyen km lerine paralel olarak bide lpg eklenince ister istemez aracın motoru da dahil yıpranmaktadır, benim düşünceme göre eğer ki üst kapak açılmaz ise yani eksantrik milleri yerinden oynamamış ise bir ayar motorun yıpranma durumuna göre 100 bin gider , onun dışında motor yapıldığında veya sübap takım olarak değiştiğinde ayarlarda değişir, bu konuda hassas olarak yapılması gereken bir değişimde triger değişimidir, triger kayışı bu sübap mekanizmasını motora bağlayan kayıştır ve de eksantrik millerinin beraberinde de sübapların düzenli çalışması açızından çok önemlidir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende de aynı sorun var.Hatta yolda giderken çok fazla silkeliyor araç;ama benzinde iken çok nadir yapıyor silkelemeyi.servisle görüştüm anlattıklarıma istinaden direk sübap ayarı dediler ve 200-250 TL'ye hallolacağını söylediler.İnşallah...Yalnız brc bayii ve çevreden başkaları da buji ve kablolarındandır yorum yapıyor...Bakalım hayırlısı...Geçmiş olsun lucasthehacker...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende de aynı sorun var.Hatta yolda giderken çok fazla silkeliyor araç;ama benzinde iken çok nadir yapıyor silkelemeyi.servisle görüştüm anlattıklarıma istinaden direk sübap ayarı dediler ve 200-250 TL'ye hallolacağını söylediler.İnşallah...Yalnız brc bayii ve çevreden başkaları da buji ve kablolarındandır yorum yapıyor...Bakalım hayırlısı...Geçmiş olsun lucasthehacker...

Aracın km si o kadar da yüksek değil , bana kalırsa buji vede buji kablolarıda değil , boşuna orijinal kabloları değiştirip heba etme, tüm sorun lpg  ve araç uyumsuzluğu güzelcene hassa bir şekilde yapılmış bir ayar durumu düzeltecektir.  LPG ciler baktılarmı tüm sisteme problem olmadığı kesinmidir. Ayrıca bu ayar yapmak niye bu kadar pahalı ??? Aracın önce benzinde tüm ayarlarını yapın serviste, sonra lpg ye geçin, boğaz kelebek temizleyici veya Würt enjektör temizleyici katkı kullanabilirisiniz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...