Jump to content

Kuzuma birşeyler oldu çalışmıyor, ibre düşüyor :(

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Gürhan Bey teşekkürler bilgilendirmeniz için.Lpg'ci hesap makinesi büyüklüğünde bir cihaz takıp söylemişti problem olmadığını.Ayrıca aracın egzozunda sürekli zorlanır gibi bir hal var.Adeta öksürüyor araç ve öksürürken de zorlanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 57
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

6

• hezar

9

• domestos

12

• apojitsu

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bu gibi durumlarda, lpg ci kardeş topu ateşleme sistemine ve motora atar, motor ustasına veya servise gidersin; lpg kaynaklı ayar yaptır, filtreyi değiştir bik bik bik der... Her iki konuda da işinin ehli varsa sorunu rahatlıkla çözer, yoksa hem masraf yaparsın hemde aracın acı çeker.

Sıkıntılı bir durum yani...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki Bursa'da servis dışında(servise alternatif) işinin ehli bir usta var mıdır tavsiye edebileceğiniz?

Bursa da olsaydım imkan dahilindeydi ama Aydın'dan bunu yapmam imkansız...

Bursa'da hatırı sayılır sayıda üyemiz ve mazda sahibi var, müsait bi zamanda toplanıp bu ve benzeri konuları paylaşsanız menfaatinize olur. Ama çoğunluk sadece sorun olduğunda (sen dahil) soluğu burada aldığı için böyle bir toplantı da mümkün görünmüyor...

Kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısınız sorun olduğunda yazıyorum;ama sürekli takip ediyorum siteyi(Kısa yollarımda kayıtlıdır).Neyse Bursa'daki arkadaşlarla görüşelim,Kocayayla'da piknik düşünülebilir(sadece öneri).Keles'teyim Bursa'ya biraz uzak.Veli Bey utandırdınız beni. :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısınız sorun olduğunda yazıyorum;ama sürekli takip ediyorum siteyi(Kısa yollarımda kayıtlıdır).Neyse Bursa'daki arkadaşlarla görüşelim,Kocayayla'da piknik düşünülebilir(sadece öneri).Keles'teyim Bursa'ya biraz uzak.Veli Bey utandırdınız beni. :-[

Hocam utandırma maksatlı yazmadım, bana yakışmaz, ben gerçekleri yazdım... Bak ne güzel takip ediyorum diyorsunuz, tecrübeniz olan, bilginiz olan her konuda yazabilirsiniz, hem bilmeyenler faydalanır hemde foruma emek vermiş olursunuz... Bu sadece araba konusunda değil, mesleğinizle ilgili bilgi, tecrübe paylaşımı yapabilirsiniz, hepimizin çocuğu var birileri bu tecrübe veya bilgilerden kırıntı dahi alsa memnun kalır, dua eder...

Tavsiyem; üç dört mazda kullanıcısına hangi ustaya gittiğini sorman, çoğunluk kimi işaret ediyorsa oraya git derim... Bursa çok büyük bir yer, mutlaka değerli, işinin ehli ustalar vardır.

Kolay gelsin, gelişmeleri bekliyoruz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet gerçekler beni utandırdı diyelim o zaman,doğrusu bu olur.Araba konusunda aktarbileceğim hiçbir malumat yok;ancak yaşadığım ufak tefek şeyleri de zamanında yazmıştım.Mesleğim alanında her türlü yardımcı olmaya hazırım.Teşekkürler Veli Bey...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

An itibariyle Bursa İnallardayım.Usta teste çıktı ve sıkıntının yüksek ihtimalle sübaplardan olduğunu söyledi.Yalnız öncelikle bujileri değiştirip bobini kontrol edecek ve denemesini yapacağız.Olmazsa kapak sökülüp revizyon yapılmalıymış.Bana hiç samimi gelmediler.Tavsiye ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.Acillll...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

An itibariyle Bursa İnallardayım.Usta teste çıktı ve sıkıntının yüksek ihtimalle sübaplardan olduğunu söyledi.Yalnız öncelikle bujileri değiştirip bobini kontrol edecek ve denemesini yapacağız.Olmazsa kapak sökülüp revizyon yapılmalıymış.Bana hiç samimi gelmediler.Tavsiye ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.Acillll...

sizin sıkıntınızdan emin olamadım ama lucasthehascker'ın sıkıntısının benzin enjektörleri olduğunu düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim söylememle bujileri değiştirdiler.Şuan sorun halloldu.45 bin km'dir aracı ben kullanıyorum.Bugüne kadar bujileri hiç değişmemişti.Oğuzhan Bey komresyonu ben bilmiyordum bilseydim test ettirirdim.Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim söylememle bujileri değiştirdiler.Şuan sorun halloldu.45 bin km'dir aracı ben kullanıyorum.Bugüne kadar bujileri hiç değişmemişti.Oğuzhan Bey komresyonu ben bilmiyordum bilseydim test ettirirdim.Teşekkürler...

Geçmiş olsun sorunun sadece buji degisimiyle hallolmasina sevindim.Demekki her subap değişecek diyen servisr ustaya inanmamak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli Bey,servise gidişimi genelde kampanyaya denk getirmeye çalıştım.Kampanyadan olsa gerek her gittiğimde bujileri söyledim;ama durumlarının iyi olduğunu değiştirmeye gerek olmadığını söylediler.Ben de işin ustası sizsiniz diyerek aldandım dediklerine.Normlade hangi periyotlarla değişir bujiler?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli Bey,servise gidişimi genelde kampanyaya denk getirmeye çalıştım.Kampanyadan olsa gerek her gittiğimde bujileri söyledim;ama durumlarının iyi olduğunu değiştirmeye gerek olmadığını söylediler.Ben de işin ustası sizsiniz diyerek aldandım dediklerine.Normlade hangi periyotlarla değişir bujiler?

Lpg varsa normal bujilerin ömrü 10-15 bin oluyor, yoksa; standart değişim aralığı 20 bin km. Bir takım buji de 30 tl civarında, yani çektiğin sıkıntıya değecek bir şey de değil... Ah o ustalar yok mu?

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar hatırlarsanız aracımın subaplarının değişmesi gerektiğini söylemiştim. Geçenlerde başka bir ustaya aracı gösterdim. Aracın boğaz kelebeğinin temizlenmesi gerektiğini, ayrıca 1 ve 4 numaralı bujilerin çalışmadığını ve bu durumdan dolayı rölantide devir düşüklüğü yaşadığımı söyledi. bir de eğer subaplarda sorun olsaydı rölantide değil sürekli bu sorunun olacağını söyledi.

1 haziran gelsin hemen bujileri değiştirip boğaz kelebeğini temizlettireceğim. bakalım sonuç ne olacak. Bu arada mazda servislerinde bujilerin değişim fiyatını bilen var mıdır. Ayrıca yüzde parça ve indirim söz konusu ayın 14 hazirana kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar hatırlarsanız aracımın subaplarının değişmesi gerektiğini söylemiştim. Geçenlerde başka bir ustaya aracı gösterdim. Aracın boğaz kelebeğinin temizlenmesi gerektiğini, ayrıca 1 ve 4 numaralı bujilerin çalışmadığını ve bu durumdan dolayı rölantide devir düşüklüğü yaşadığımı söyledi. bir de eğer subaplarda sorun olsaydı rölantide değil sürekli bu sorunun olacağını söyledi.

1 haziran gelsin hemen bujileri değiştirip boğaz kelebeğini temizlettireceğim. bakalım sonuç ne olacak. Bu arada mazda servislerinde bujilerin değişim fiyatını bilen var mıdır. Ayrıca yüzde parça ve indirim söz konusu ayın 14 hazirana kadar.

Durum böyleyse sorunu çok fazla harcamadan halledersiniz. Özel servislerde 4 buji 30-40 yetkili serviste 60 ila 80 TL olur en fazla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel haber, inşallah teşhis doğrudur... Sevindim... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neyse sonutça aracı alalı 6 ay oldu ve 17000 km yol gittim, henüz buji değiştirmedim. hem değiştirmiş olurum bakalım sonuç ne olacak. Olmadı artık bir şekilde 14 haziran %30 indirim bitmeden subapları yenileyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...