Jump to content

2. Nesil Mazda3 Torpido Altı Plastiğinin Üzerindeki Soketler Nedir?

shewa
 Paylaş

Çözüme git ugur0932 tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ayak altı aydınlatması için lamba takılıyor plastikte yeri var zaten ..

Konu biraz eskimiş ama merak edenler için faydası olur

Uğur, iletini konunun aydınlatılması üzerine faydalı bulduk ve en iyi cevap olarak belirledik. Cevabın konunun başında görünecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir lamba takmak kadar basit bir işlem mi? Yoksa ek birşeylere gerek var mıdır? Öyleyse paralel bir kablo ile sürücü tarafı da aydınlatılabilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bişey sormak istiyorum.

direksiyonun sol tarafında aşağıda küçük bi göz var ya anahtar vb. koymak için.

onun içinde tavan kısmında bir giriş var o nedir bilgisi olan var mı???

foto çekemedim hep aklımda böyle konu olunca burda sormak istedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de bişey sormak istiyorum.

direksiyonun sol tarafında aşağıda küçük bi göz var ya anahtar vb. koymak için.

onun içinde tavan kısmında bir giriş var o nedir bilgisi olan var mı???

foto çekemedim hep aklımda böyle konu olunca burda sormak istedim...

Orası obd girişi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Faydalı olabildiysem ne mutlu ...şöyle forumu dolaşıyorum adam konuyu açmış her kes değer verip yorumunu yapmış ama sorunların cozumleri yok sorununu çözen ugrayip 2 satir yazıp şöyle cozdum demiyor..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende gördüm o soketleri ,sanırım iç aydınlatmada ekstra mavi ışık döşeniyor onun için olabilir gibi geldi bana

Tapatalk

Az daha dikkatli baksaydınız 1 sene önce aynı yola çıkan yorum yapmıştım zaten tabi kimse bakmamış veya anlamamış

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oto elektrikçi bir arkadaşa sormuştum ,soketli bir giriş gibi birşey o , orjinal bir ampül veya devre lazım sanırım , ama 2-3 sene oldu bunu soralı belki piyasadan baktırıp bulunabilir

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Mrhba arkadaşlar. Bu konuyu bir daha hortlatacağım ama bir videoda ayak aydınlatmasını o boş sokete takmışlar. Ben de oraya led lamba takdım. Başta iç aydınlatma gibi söndü yada bana öyle geldi. Tekrar takarken teller birbirine değdi. Küçük bir çıt dedi kısadevre oldu sanki neyse lambayı tekrar takdım bu seferde iç aydınlatmalar sönse bile sönmüyor hiç hep yanıyor. Dediğim gibi herzaman mı öyleydi acaba. 

Videonun 1 dksın da gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam aracı kitleyin, o zaman da yanıyor mu? Anahtar kontakta değilken de yanıyor mu? Yoksa sadece ışıkları açtığınızda mı yanıyor? Bunları deneyebilir misiniz?
Kısa devre ile en fazla sigortanın atması lazım. Devreye zarar vermemesi lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet hepsini denedim anahtarı çıkarttım kapıları kilitledim hepsinde yanık kalıyor direk aküye bağlı sanki. 2012 modeldekilerden sonrakilerinde yokmuş herhalde. Önceki modelden olan biri denesedeburada paylaşırsa sonuçları çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, sga :

Evet hepsini denedim anahtarı çıkarttım kapıları kilitledim hepsinde yanık kalıyor direk aküye bağlı sanki. 2012 modeldekilerden sonrakilerinde yokmuş herhalde. Önceki modelden olan biri denesedeburada paylaşırsa sonuçları çok sevinirim.

1 2 güne denerim sizin için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ölçü aleti ile ölçmek lazım garanti olsun. Eğer gerçekten doğru ise ayak aydınlatması takmak çok kolay olacak. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün led bağladım o sokete ve yandı iç aydınlatma ile birlikte yanıp sönüyor. Yani kapıyı kapatınca sönmüyor, kapıyı kitleyince sönüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağ sol için ayrı soket yok sanırım. Ben bi yapayım ayak içi aydınlatma, Fiesta'dan seviyorum o kafayı. Sarı mı yapsam ambiyans kasıp mavi mi yapsam ona karar vermek lazım. Bir de uzun yolda göz yormamalı, belki gizli bi yere anahtar falan koyarım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, mersinden_ersin :

Sağ sol için ayrı soket yok sanırım. Ben bi yapayım ayak içi aydınlatma, Fiesta'dan seviyorum o kafayı. Sarı mı yapsam ambiyans kasıp mavi mi yapsam ona karar vermek lazım. Bir de uzun yolda göz yormamalı, belki gizli bi yere anahtar falan koyarım. 

Ben paralel çekip sağ ve sol ayak altı karşılama ışığı yapacağım beyaz ledler ile. Bu ledleri orta sütuna da getirip arka koltukların ayaklarının da aydınlatmasını sağlayacağım. Sonrasında ise mavi ledleri ayak altına koyup kısa farlardan tetik alarak ayak altı ambiyans ışıklandırması eklemek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...