Jump to content

Mazda3 Otomatik Şanzıman Işığı ve Motor Işığı Uyarı Veriyor

soulfly_br
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

olayın gidişatıyla ilgili buraya bilgi verirseniz sevinirim. burada bir çok iddia varda...

tabi bilgi veririm şu an herşey normal

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 105
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• kursadnart

13

• domestos

8

• soulfly_br

38

• apojitsu

26

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

tabi bilgi veririm şu an herşey normal

Bu konuyu görmemişim, öncelikle geçmiş olsun, Geçenlerde bir konu vardı, orada mazda 3 kullanım kitapçığında,  şanzıman yağ değişim aralığı zaman olarak 3 yıl, km olarakta 60.000 olduğu ifade edilmişti, sonuç olarak yağ değişim zamanınız gelmiş bence,  tabii yağ kullanım kitapçığında yazan kodda atf olmalı.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bugün yolda giderken tekrar yandı sadece at yandı arabayı durdurdum tekrar çalıştırdım söndü yanmadı.

lastik sibop kırıldı bildiğim kadarıylasibop tek satılmıyordu hala öylemi var mı çaresi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuyu görmemişim, öncelikle geçmiş olsun, Geçenlerde bir konu vardı, orada mazda 3 kullanım kitapçığında,  şanzıman yağ değişim aralığı zaman olarak 3 yıl, km olarakta 60.000 olduğu ifade edilmişti, sonuç olarak yağ değişim zamanınız gelmiş bence,  tabii yağ kullanım kitapçığında yazan kodda atf olmalı.

herkes değiştirdimi 60000 de ben ilk defa sizden duydum 60000 de değişimi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bugün yolda giderken tekrar yandı sadece at yandı arabayı durdurdum tekrar çalıştırdım söndü yanmadı.

lastik sibop kırıldı bildiğim kadarıylasibop tek satılmıyordu hala öylemi var mı çaresi

git gide sıklaşmaya mı başladı sıkıntı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

git gide sıklaşmaya mı başladı sıkıntı?

arabada bir sıkıntı yok gidişinde filan at yandı birden aracı manuele aldım görmedi yine manueli

sağa çektim durdum tekrar çalıştırdım ısık yanmadı bidaha manuele aldım gördü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabada bir sıkıntı yok gidişinde filan at yandı birden aracı manuele aldım görmedi yine manueli

sağa çektim durdum tekrar çalıştırdım ısık yanmadı bidaha manuele aldım gördü

yahu şu manuele geçti mi geçmedimi olayını bırakın ;) arıza lambası ne yüzden yanarsa yansın, korumaya geçtiği için manuele geçmez vites zaten ;) dikkat etmenizi istediğim bir şey var. AT ışığı yandığı zaman otomatik konumdayken arabanın vites geçişlerini takip edin. vites değiştirip değiştirmediğini dinleyin. yada arızayı verdiği zaman hiç stop etmeden yanıma gelin 8) arıza koduna bakalım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yahu şu manuele geçti mi geçmedimi olayını bırakın ;) arıza lambası ne yüzden yanarsa yansın, korumaya geçtiği için manuele geçmez vites zaten ;) dikkat etmenizi istediğim bir şey var. AT ışığı yandığı zaman otomatik konumdayken arabanın vites geçişlerini takip edin. vites değiştirip değiştirmediğini dinleyin. yada arızayı verdiği zaman hiç stop etmeden yanıma gelin 8) arıza koduna bakalım...

vites değişimi çekiş hiç bir sorun olmuyor arabada siz nerdesiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün yine yandı durdurup çalıştırdım söndü hafta sonu goturucem arkadaşımin yanına tanıdığı biri var ona gösterecegiz şanzıman insinde istemiyorum bide servise gösterecegim yapacak bişey yok arabada bi sıkıntı da yok vites geçişlerinde. çok masraf çıkarmaz umarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün yine yandı durdurup çalıştırdım söndü hafta sonu goturucem arkadaşımin yanına tanıdığı biri var ona gösterecegiz şanzıman insinde istemiyorum bide servise gösterecegim yapacak bişey yok arabada bi sıkıntı da yok vites geçişlerinde. çok masraf çıkarmaz umarım

ilk başta da dediğim gibi durum git gide sıklaşmaya başladı. ben oyumu (TSS) şanzıman hız sensöründen yana kullanıyorum >:D belki, çok düşük bir ihtimalle araç hız sensörü de olabilir ama (TSS)'i tek geçerim 8)

tespite gittiğiniz zaman mutlaka arıza kodunu öğrenip burada paylaşın....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 yasinda, 56.000 km deki araba zırt deyip sanziman yagi ozelligini kaybetti diye bu sekilde ariza vermez. Baska bir sey var bu iste...

Kaale alinip yukarida ilk yorumumdaki soruma cevap alabilseydim biseyler uzerine yorum yapicam ama alamadik hala. Tekrar sorayim, stop edip tekrar calistirdiginizda sikinti gecmismiydi??

Kesinlikle başka bişey var giderken geriye falan mı attınız
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk başta da dediğim gibi durum git gide sıklaşmaya başladı. ben oyumu (TSS) şanzıman hız sensöründen yana kullanıyorum >:D belki, çok düşük bir ihtimalle araç hız sensörü de olabilir ama (TSS)'i tek geçerim 8)

Geçen de yine böyle bir durumdan dolayı başka bir arkadaşın başına gelmiştir diye hayırlıyorum yanlış mı hatırlıyorum yok sa
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kodu öğrenirim. hız sensörü neden yapar dün söndü mesela 50 km yol yaptım hiç yanmadı

artık sönüyor durdurunca geri vitese filanda takmadık giderken

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.mazdaclubtr.com/32925/p0715-sanziman-hiz-sensoru-tss-arizasi-ve-giderilmesi/

sizin başınızazda gelmiş bu telefondan ecuya nasıl bağlandınız

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkes değiştirdimi 60000 de ben ilk defa sizden duydum 60000 de değişimi

Evet forumda geçmişti bu konu size de değişmenizi öneriyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen de yine böyle bir durumdan dolayı başka bir arkadaşın başına gelmiştir diye hayırlıyorum yanlış mı hatırlıyorum yok sa

benim başıma geldi 8)

http://www.mazdaclubtr.com/32925/p0715-sanziman-hiz-sensoru-tss-arizasi-ve-giderilmesi/msg537631/#msg537631

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kodu öğrenirim. hız sensörü neden yapar dün söndü mesela 50 km yol yaptım hiç yanmadı

artık sönüyor durdurunca geri vitese filanda takmadık giderken

bozulduğu için yapar >:D

eğer sıkıntı bu sensörden değilse bile elektriksel bir sıkıntı var. yada selenoid arızası...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bozulduğu için yapar >:D

eğer sıkıntı bu sensörden değilse bile elektriksel bir sıkıntı var. yada selenoid arızası...

selenoid arızası dediler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...