Jump to content

Kontağı Kapatınca Far ve Park sönsün Çakmak Çalışsın İstiyorum

tulgacan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@Domestos ->>  Benim guzu da farlar/parklar açık kaldığında uyarıyordu, sende böyle bir uyarı sistemi yok mu? Çakmak için hala düşüncelerim ve tavsiyem aynı... No no no !!:)

Cevap: Veli abi, senin yazdığın gibi park far açık kalınca uyarıyoru zaten başka yazanlarda oldu. Benim demem bana bunu derken kimse ya Caner uyarıyı kontaktan çıkarınca değil kapıyı açınca gelen sesli uyarı zaten kapı değik farın açık kaldığını gösteriyor diye söylemedi. Ki ben bunu sanırsam ilk sayfada da yazdım. Bilmiyoruzda soruyoruz ayıp değilya. Ben uyarıyı nası veriyo kapı açınca kapı açıldı diye uyarı veriyo ama kontaktan çıkarınca hiç ses yok vs gibi dur bak bulayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

4

• domestos

12

• tulgacan

16

• ismail1903

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Dostum kapıyı açınca kapı altı aydınlatmaları ve pedal seti aydınlatmadı yanıyo ve başlıyo bi bip bi bip ötmeye. Ama 24 yıllık araçta mutlaka orjinalinin dışına çıkılmıştır ki ben kapıyı açınca ötüyo ama anahtarı çıkarıp far açıksa kapıyı açmadan beklesem ötermi uyarı verir mi hatırlamıyorum denemek lazım ki onuda beklemek sıkıntı. Önemli olan bu unutkanlığı giderecek sistem yani anahtarı çıkarınca park far sönmesi. Çakmak efendi anahtarsı çalışmıyosa pekala far hazretleride çalılmayabilir :))

Buyur Veli abi sen yazdıktan sonra yazını alıntılayıp bunu yazmışım.

Ayrıca NooFearrr ve Mürsel_Balcı kardeşlerimizde uyarı veriyor yazmış ama dediğim gibi hiç kimse uyarıyo kontaktan çıkarıp kapı açılınca veren uyarı dememiş. Bende doğal olarak kapıyı açtığımda gelen sinyal sesini kapı açık sinyali olarak algıladım. Bu gayet doğal..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun kardeşim, sonuç itibariyle farların açık kaldığını kapıyı açar açmaz uyarı sesi vererek hatırlatıyor araç, lakin kapıyı kapatınca ses kesiliyor, buda kullanıcın tercihine bırakılmış, ben bazen parkları yanılı bırakırım kısa süreli durduğumda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen kapı açık diye uyarı veren kaç tane araç gördün veya böyle bir sistemin olması mantık dahlinde nasıl açıklanır...

Kapı açıkken uyarı sesi geliyorsa, içeride açık kalan bir şeylerin uyarı sesi olduğu kanun gibi bir şeydir...

Neyse, Allah sana kolaylık versin. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi yanlış hatırlamıyorsam hyundai h100 lerde kapı açılınca uyarı sesi vardı kapı açık lambası dışında.

Bir çok araç kullandım, kapı açık uyarısını ışıklı ikaz dışında görmedim duymadım... Gördüğüm ilk H100'ü kontrol eder bakarım... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

H100 de olabilir sanki. Emin değilim de bizde yaklaşık 9-10 yıl önce vardı öyle bir ses hatırlıyorum sanki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi ben yardımı olan iyi kötü önerisi olan arkadaşlara sende dahil teşekkür ediyorum, lakin sen mesajında biraz gaddar davranıyosun ve sana yakıştıramıyorum açıkçası. Burda herkesi dostum olarak görmeye çalışıyorum yaşını görmeden önce sanada kardeş veya dostum diye hitap ederken yaşını görünce "Veli abi" hitabına çevirdim. Yardım edendende etmeyenden de Allah razı olsun ama aksi olmak için uğraşan varsa yolu açık olsun diyorum. Gördüğün gibi kapı açık kalınca sesli uyarı sistemi varmış. Yani kapıyı tam çekemezsin bazen oluyor belki araç ondan uyarı veriyor olabilir. Yani bilmeyenin böyle düşünmesi sana insanlar hakkında kesin hüküm verme ve kabaca davranma hakkı vermez. Ya düzgünce yardımcı ol canımı ye yada yazma abi kalsın.

Seninkisi kaza yapmış vatandaşa yardım ederken onun kolunu bacağını kırmaya benziyor biraz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Canım kardeşim... Benim üslubumu beğenmeyebilirsin, beni sevmeyebilirsin saygı duyarım... Ak'a ak, Al'a al derim, önemli olan ne dediğimdir benim için, şekline pek takılmam...

Tavsiye istedin; tavsiyemi yaptım, uymadın sigorta vs. her neyse sıkıntı oldu, ben de kolay gelsin dedim... Her iki türlü de benim için sorun yok. :)

Benim tavsiyeme uymak durumunda değilsin, her seçenek mevcuttur bende... Meselenin özünü saptırıp, benim üslubuma konu geliyorsa yapacak bir şeyim yok... Düzgünce tavsiyelerimi yaptığımı düşünüyorum, bu benim düşüncemdir, hakaret yok, kurallara aykırı bir şey yok, sadece saygı duymak yeter (di)

Beni bilen bilir, bilmeyen de kendisi bilir... ;)

Sıkıntı yok... Durmak yok yola devam... Bilmem kaç yüz tane can gitmiş, tek derdimiz kapı uyarı sesi veriyor mu vermiyor mu olsun... Sağlıcakla, kazasız günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi senin veya başka bir arkadaşın tavsiyesine uyup uymamamla alakası yok bu zenonun kısa devre yapmasının. Benim zenonumun kablosunda temassızlık vardı bende onu incelen yerden kesip tekrar bağlarken olan ayrı bir olaydır. Benim far çakmak ile alakası olmayan birşey.

Milletçe başımız sağolsun. Bizde duyarlı vatandaşız. Yasımızda devam ediyor hayatta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...