Jump to content

24 Mayıs - 14 Haziran 2014 Mazda Yaz Bakım Kampanyası

Guest oguzhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sadece şanzuman güncellemesi değil de ECU güncellemeleri oluyor genellikle motorla ilgili gaz tepkileri , yakıt tüketimi ve hatta DPF rejenarasyonuna bile etkisi oluyor . PSA grubunun bu motorunuzu kullanan Ford ve Peugeot Citroen de güncellemeler mevcut fakat Mazda da varnı açıkçası bilmiyoruz , yakın zamanda servise giden dizelci olursa bilgi almak gerek

Ben gideceğim bu hafta içi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 81
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• domestos

7

• immmir

8

• zafercet

7

• ezmocesteri

14

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Yağ(Mobil 1 5W30 ESP 4Lt)

filtre yağ

tapa pulu

filtre hava

filtre polen

cam suyu katkısı

Balata temizliği

20bin bakım ücreti

Toplam: 399TL

114712941_tn50_0.jpg

indirim felan değil ya bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece şanzuman güncellemesi değil de ECU güncellemeleri oluyor genellikle motorla ilgili gaz tepkileri , yakıt tüketimi ve hatta DPF rejenarasyonuna bile etkisi oluyor . PSA grubunun bu motorunuzu kullanan Ford ve Peugeot Citroen de güncellemeler mevcut fakat Mazda da varnı açıkçası bilmiyoruz , yakın zamanda servise giden dizelci olursa bilgi almak gerek

Ben gittim öyle bir şeyden bahsedilmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

indirim felan değil ya bu.

Periyodik bakım için rakam gerçekten çook. Demekki indirim olmasa 500 lira.

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bugün gittim 10000 bakımına

Yağ Mobil 1 5W30 ESP 4Lt)

filtre yağ

tapa pulu

filtre hava

filtre polen

cam suyu katkısı

Balata temizliği

ön cam silecek lastiği ikisi beraber

410 TL 3 Taksit yaptılar

Cam silecek lastikleri hariç 380 TL fiyat verdi indirimsiz fiyata da 470 TL dediler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok para alıyorlar ya, yıllık bakım 1000 tl ye geliyor ortalama 20 bini aşmayanlar için. İşin aslı araç garanti kapsamında olmasa servise gitmeyi gerektiren ekstra durumlar olmadıktan sonra servise gitmeye hiç gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bugün gittim 10000 bakımına

Yağ Mobil 1 5W30 ESP 4Lt)

filtre yağ

tapa pulu

filtre hava

filtre polen

cam suyu katkısı

Balata temizliği

ön cam silecek lastiği ikisi beraber

410 TL 3 Taksit yaptılar

Cam silecek lastikleri hariç 380 TL fiyat verdi indirimsiz fiyata da 470 TL dediler

sanayide orjinal parçaları servisten alıp sanayideki ustaya yaptırsan 200-250 tl bişeye gelir tahmini

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün 80.000 km 48 ay (74.000 km de) bakımı için Gören Otomotivdeydim. Yapılan işlemler ve ücretleri:

Şanzıman yağı değişimi (mazda dexelia ATF M-V 4 lt) 160 tl + kdv

motor yağı değişim ( Mazda dexelia ultra 5/30W 5 lt-artan 1,2 lt yağ bagajıma kondu) 140 Tl+kdv

polen filtre 68 tl+kdv

Yağ filtresi 12 tl + kdv

atık filtre bedeli 3,50 tl+kdv

karter tapa pulu 3,50+kdv

karter tapası 3,50+kdv

hava filtre 37 tl+kdv

bakım işçiliği 2,10 saat (saati 79 tl +kdv den 166 tl+kdv)

Rotüş işçiliği (arka tamponda 2-3 tane küçük ama beni rahatsız eden, gözüme batan çizik vardı lokal boya yaptırdım 30 santimetre kare bir alanı) 127,11 tl + kdv

toplam 719,70 TL - 174,62 tl indirim + 98,11 tl kdv= 643,19 TL

Buradan emeği geçen tüm ustalarıma, müdürüm Aytaç'a, Okan ve Mehmet Gören'e daha doğrusu tüm Gören ailesine teşekkür ediyorum...Emekler için ellere, sohbetlerimiz için ağızlarına sağlık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullan abi, kazasız sürüşler diliyorum. 80 bin bakımında neler yapılacağını da öğrenmiş olduk, sağol.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullan abi, kazasız sürüşler diliyorum. 80 bin bakımında neler yapılacağını da öğrenmiş olduk, sağol.

Teşekkür ederim, hepimize kazasız-belasız sürüşler... 80.000 bakımında aslında fren hidrolik değişimi ve buji değişimi de var ancak ben geçen sene zamanı gelmeden değişmiştim. Fren hidroliği 2 senede bir değişmesi gerekiyor ama malum bodrum gibi nemli bi yerde yaşadığım için benim 1,5 senede bir değişmem lazım düşüncesiyle geçen sene vakti gelmeden değişmiştim. Bujileride geçen sene 60000 km bakımında iridyum buji taktırmıştım o nedenle onlarda değişmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şahsi fikrim bu kampanyaların çok bir espirisinin olmadığı. Servise kadar gittim bir işlem yaptırmadan geri döndüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim, hepimize kazasız-belasız sürüşler... 80.000 bakımında aslında fren hidrolik değişimi ve buji değişimi de var ancak ben geçen sene zamanı gelmeden değişmiştim. Fren hidroliği 2 senede bir değişmesi gerekiyor ama malum bodrum gibi nemli bi yerde yaşadığım için benim 1,5 senede bir değişmem lazım düşüncesiyle geçen sene vakti gelmeden değişmiştim. Bujileride geçen sene 60000 km bakımında iridyum buji taktırmıştım o nedenle onlarda değişmedi.

Şanzıman yağı değişiminden sonra tepkimeler nasıl oldu abi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben gideceğim bu hafta içi :)

Tamam o zaman üstadı sen gidince bir bilgisayara bağlayıp yazılım güncellenmesini kontrol etmelerini iste bakalım , hatta sende başında dur:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzıman yağı değişiminden sonra tepkimeler nasıl oldu abi ?

Barış, psikolojik mı bilmiyorum ama rahatlama hissettim. Daha hissiz ve sarsıntısız seri geçişler oldu. Ama malum hepsi değişimi, mevcut şartlarda yenileyebildigimiz kadar yeniledik. Bir dahaki bakımda yine bi değişim yapip mümkün olduğu kadar yağı yenilemiş olacağız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanayide orjinal parçaları servisten alıp sanayideki ustaya yaptırsan 200-250 tl bişeye gelir tahmini

kesinlikle 150-200 TL fazlası var garantisi olmasa. bir de Erzurum da bildiğim özel mazda servisi yok

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Barış, psikolojik mı bilmiyorum ama rahatlama hissettim. Daha hissiz ve sarsıntısız seri geçişler oldu. Ama malum hepsi değişimi, mevcut şartlarda yenileyebildigimiz kadar yeniledik. Bir dahaki bakımda yine bi değişim yapip mümkün olduğu kadar yağı yenilemiş olacağız.

Bir dahaki bakımda yine bi değişim yapip mümkün olduğu kadar yağı yenilemiş olacağız .. derken abi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir dahaki bakımda yine bi değişim yapip mümkün olduğu kadar yağı yenilemiş olacağız .. derken abi ?

Barış otomatik şanzımanlarda yağ değişiminde tüm yağın değişmesi için şanzımanın inmesi gerekiyor.Bununda riski ve maliyeti çok fazla, tavsiye edilen değişim şekli bu. Şanzımanın içindeki yağı değişmekle bitmiyor, tork konvertörünün ve radyatörünün içinde 4 litre kadar kalıyor eski yağ. Bizim şimdi yaptığımız yarıyarıya yenileme oluyor yani. 2000-3000 km sonra bir daha değiştirirsek o zaman %70-80 yenilemiş olacağız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

otomatik şanzıman yağ değişimlerinde filtrenin değişmesi şart mı? ben mümkün olduğunca eski yağı boşaltıp yeni yağ ile değiştirme niyetindeyim sadece filtre 125 tl civarı o yüzden ilk etapta sadece yağ değiştirip 500-1000 km sonra  eski yağı biraz daha atabilmek için  hem filtre hem de yağ değiştireyim diye düşünüyorum

filtre değişmeden yağ değişimi yapıyorlar mı, değiştiren arkadaşların yorumlarını alabilir miyim?

bu arada aracım 2011 mazda 3 imp otomatik, benzinli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonradan monte edilen CC (hız sabitleyici) sağlıklı olmuyor diye söylenmişti... Kullanım tecrübelerini yazabilirsen bu konuyu netleştirmiş oluruz abi... Hayırlı olsun, kazasız günlerde kullanman dileklerimle...

s.a

> CC ile İlk uzun yolu Ankara İst ankara yaptıım, hiç bir sıkıntısı olmadan gayet güzel ve rahat bir şekilde kullanışlı bir özellik, ayarla ayağını çek oto gibi, zaten tuışlardan da gaz verip azaltabiliyoruz hakikaten iyi süper bir özellik.

daha sonra  tecrübelere devam ederm, hoşçakalın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...