Jump to content

1.Nesil Mazda3 Disk aynası

yankizulu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çok ilginç hala cevap verme istegi var sizde, bir şey ispatlamanıza gerek yok zaten namınız almış başını gitmiş siz takmayın beni unuttum gitti. :krrsz: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok ilginç hala cevap verme istegi var sizde, bir şey ispatlamanıza gerek yok zaten namınız almış başını gitmiş siz takmayın beni unuttum gitti. :krrsz: 

İlginç olan, tanımadığın birisi için tespitte bulunmandır...

Burasının forum olduğunu da unuttun galiba, istediğim yere istediğim şeyi yazarım, takıldığım bir şey yok, sen sorularını biriktir ve sormaya devam et... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmir 6 sanayide rulmanı buldum. Firma ismi Alkış rulman (rulman ölçüsü 42x80x45) 95 tl aldım.

Aynı rulman izmir de firma ismi  oto rulman 85 tl fiyat aldım, yolumun üzerinde olmadığı için oraya gidemedim.

post-10175-141695299842_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resimdeki rulman yanlış rulmancının kulakları çınlasın beni çok uğraştırdı. Aracın  üzerinden sökülen rulman poryalı  yani rulman sabit değişmiyormuş. 

Rulmanı geri götürdüm ve üzerindeki kutuda  ford focus yazan yeni  poryayı verdi.Bu seferde üzerindeki bijon cıvataları yeni aldığım disklere oturmadı, tabi  yine rulmancının  kulaklarını çınlatmaya devam yanında bu sefer tedarikçisi vardı  elindeki katalogdan  buldu oda depolarında varmış anca 2 saat sonra getirebildiler. 

post-10175-141695299883_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Degişimler tamamlandıktan sonra test sürüşüne çıktık gaza bastığınız anda dsc ışığı yanıyor dsc şimdilik kapattım 200,300 km sonra gel tekrar bakalım dedi usta nedeni ne olabilir acaba.?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bigilendirme için sağol.sürekli yanıyor olması ilginç. Servislerden herhangi birini bilgi alma amaçlı arayabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşım yaptığın sorduğun sorular ve değişimler oldukça teknik ve ustalık gerektiren konular, öncelikle şu söyliyeceğim, araban garanti kapsamında ise disklerin ve rulmanında 3 yıllık kapsamdadır. herhangi bir kullanım hatası yoksa kaza , sert çukura girme , ısınan disklere su dökme v.s. servis garanti kapsamında değiştirmelidir. disk değişimleri kullanım klavuzunda yazar... seninki çok erken hele rulman olacak iş değil, bulduğun rulman orjinal mazda nın rulmanı olmalı yan sanayi olamamalı,

2. konu diskin farklı noktalarda farklı aşınması şu anlama gelir. frenleme anında oluşan farklı kuvvetlerin değişik noktalara etkimesi söz konusu veya diskin homojonize bir malzemeden yapılmaması veya diskin sıcak iken su dökülerek bükülmesi sağlanmış bu sebeble farklı noktalardan farklı baskılar alarak sürtünmeye tabi tutulmuş. bu konuda senaryolar coğaltılabilir ama bu aşamada hiç biri olmamsı gerekir varsa bir üretim hatası vardır. garantiden yaptır.yoksa mazdaya telefon et. yazı yaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Problem alman malı optimal marka porya ile değişince çözüldü. Poryanın üzerindeki rulmanın dışında bilezik şeklinde (yapısı mıknatıslı) devir ölçümü alan  dikey çizgiler var sensörün ölçüm aldığı degişen rulmanlardaki dikey çizgi aralıkları veya manyetik bir problemden dolayı hatalı ölçü alıp aracın dsc yani araç patinaj yapıyormuş gibi algılayıp bu dsc ışığı arızası verdiğini düşünüyorum.

post-10175-141695301077_thumb.jpg

post-10175-141695301082_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...