Jump to content

Yeni SKYACTIV 1.5 Dizel Motor Teknik Özellikleri Açıklandı

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İçi çok kötü beğenmedim , havalandırma ızgaraları , hele hele orta konsol hiç estetik değil .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

isabet... vw'nin 105hplik, skoda'nın yanılmıyorsam 110hplik diye sattığı tdi motor..

bugün yeni passat'ın tanıtılması ile haliyle yeni motor seçenekleri de tanıtıldı. benzinli motorlarda değişiklikler var dizellerde de var.

1.6 TDI 120HP olmuş haydi hayırlısı  :egy: 1.6 tdi 105hp bile ortalama 7ltleri bulabilirken 120hpye yükseltirken öte yandan baya köklü bir değişim yaptılar herhalde :krrsz:

1.6 tdi pasatların 1.2 tsi jettalardan çok daha fazla yakıt tükettiği bilinen bir gerçekti, bakalım 120 hp tdilar nasıl iş yapacak. Ve en önemlisi dayanabildiği max. tork değerli motor ile satılan ve birtakım sorunlar açan 7ileri kuru kavrama dsg nasıl iş yapar ? eğer hp ile torkta da artış varsa birşeyler yapmışlardır herhalde..

Artık piyasada 105hpden düşük  düşük hacimli dizel motor üreten birtek toyota kaldı herhalde o da yeni 1.6 dizel motor yüzünden 1.4 d4d'yi yakında kaldırır herhalde.

105hp yetse bile pazarlama stratejisi olarak keşke daha yüksek bir hp değeri verilseydi. çoğu kişi amaaan 105hp diye test sürüşüne bile çıkmaz kanımca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun audi a3 dizel ile ufak bi deneme yaptik kalkista biraz one gecsede 115 lik , son suratte 105 lik zorluyor. Ben bu kadar beklemiyordum. 7 ileri dsg nin etkisi olsa gerek. Mazdanin 6. Vites orani kisa oldugundan son suratte etkisiz kaliyor gibi.

Skodanin dizelleri 105 likti en son, degistiler mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun audi a3 dizel ile ufak bi deneme yaptik kalkista biraz one gecsede 115 lik , son suratte 105 lik zorluyor. Ben bu kadar beklemiyordum. 7 ileri dsg nin etkisi olsa gerek. Mazdanin 6. Vites orani kisa oldugundan son suratte etkisiz kaliyor gibi.

Skodanin dizelleri 105 likti en son, degistiler mi?

skoda octavia greenline ile 110 hp oldu yanılmıyorsam ama diğer modeller hala 105hp idi. Superb 105 hp ama superb ile test sürüşü yaptığımızda oradaki yetkili superb'teki motorun turbosunun jetta'nın kinden daha güçlendirilmiş olduğunu söyledi ama bana çok gerçekçi gelmedi..

Hep diyorum sadece hpye bakarak yorum yapmamak lazım. Devir-güç grafiği de çok önemli. Düşük devirlerde elde edilen güç farkı da önemli. En büyük örnek 105hp benzinli mazda3ün 120hp civic ile benzer performansı sunabilmesiydi baya tartışılmıştı o konu. Aynı zamanda aktarma organlarının birbiriyle uyumlu olması da çok önemli. Mazda bu konuya çok önem veriyor mesela.

1.6 tdi dsg ile manuelin 0-100 değeri aynı gözüküyor.

Bizim araç şuan 1.6 tdi 105 hp jetta. Bundan önce ki 3 şirket arcımız da ford  tdci idi.

Tdi jetta 105 hp olmasına rağmen ve sadece 5 ileri vites olmasına rağmen 100-180 arası şahane bir hızlanması var. 200den fazla gitmiyor zaten. Mazda dizeller 200ü biraz daha geçiyor.

Şehiriçi perormansı da oldukça yeterli zaten ama çoğu insan yav bırak 105 hp diyip geçiyor.

Demek istediğim hpye bakarak performans hakkında konuşmak çok yanıltıcı oluyor.

Mazda3 105 hp olursa, 105hpye göre daha etkileyici performans vereceğini düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda duz yolda 200 civarina geliyor. Audi de 200 de sabitliyor. Fakat audi yokus asagi 200 u gecmiyor hiz kesicisi var. Mazda 220 ye kadar ilerliyor. Motor 115 lik olsada sanziman disli oranlari en onemli etken. Ayni motor ford da var. Son hizda ford geciyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 2014 Benzinli / 2000 litre / 150 beygirle bile 210 tork veriyor .. (yuh yani )

Mazda 2 için 1,5/105 beygir  / 250Nm vermesi herhalde yeterli gelecektir ... 

Zannederim Mazda 3 içinde yeterli olacaktır .. Her halukarda ekonomi ve biraz performans hissedilecektir ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 2 gibi bir araca 105 bg tam yeterli bence hem performans alırsın hemde ekonomi , mazda 3te sadece ekonomik olur performans beklenmez fakat benzinlide yaptığı +15 bg lik oynamayı muhakkak düşünüp dizelde sorunsuz şekilde +20 hatta 25 bg fazlasına ayarlayabilirler yani mazda 3 teki 1.5 dizelin 120 -130 bg arası olması muhtemel ,tabi bunlar benim yorumum ama şöyle söyleyeyim 2005 model 1.6 110 bg corolla hb kullanırken 2006 yılında corolla 1.4 90 bg araç test ettim aradaki 20 bg değil 3-5 beygirlik bir eksiği var gibi hissettirdi ,bence önemli olan beygir değil tork tur .Sonuç ;mazda 3 dizel 105 bg bile gelse bence çok tatminkar bir araç olur , saygılar …

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kim ne derse desin 105 beygir sadece yakıt ekonomisi denilerek savunulamaz.

bmw 186 beygiri canavar gibi çıkarıp neredeyse 4 litre civarında yakıyor dizelde.

bir tonluk bir araç olarak mesela mazda  bu hali ile mazda 2'de  2.5 litre yakarsa eyvallah.

ama bi bmw 3 serisi 186 beygirle bu değerleri yakalarken ortaya çıkan şey o kadar da tatmin edici değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

186 bg Dediğin aracın vergisiyle 1.5 in vergisi, ötv si bandrolü ne kadar peki ? O zaman 2.2 skayctiv.d  mazda 6 al hem performans hemde ekonomik olsun  ,bmw 2.0 dizelle mazda 1.5 dizeli karşılaştırmak yanlış bir seçim olmuş ...

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yine diyorum mazda3 icin yetersiz kalacaktir. Suan ki dizelin tek handikapi dusuk devirde maksimum gucunu uretmesi.( 3600 d/d -115 bg) Yuksek devirlerde nefesi kesiliyor. Guc uretemiyor.

Vw grubu bile yeni motorunu acikladi. 88 kw yaklasik 120 bg.

Az yaksin ama golften astradan meganedan da geri kalmasin performans olarak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

1.5 sport versiyon kullanıcısı olarak bu habere sevindim.Benzinli sport versiyon performans olarak mükemmel ancak devrinde kullanılmadığı takdirde 10 litre şere çıkabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

186 bg Dediğin aracın vergisiyle 1.5 in vergisi, ötv si bandrolü ne kadar peki ? O zaman 2.2 skayctiv.d  mazda 6 al hem performans hemde ekonomik olsun  ,bmw 2.0 dizelle mazda 1.5 dizeli karşılaştırmak yanlış bir seçim olmuş ...

Tapatalk

bahsini ettiğim hususta ötv, sınıf vs beni ilgilendirmiyor. ayrıca  ben mazda2 ile bmw 3 serisini karşılaştıracak kadar meseleye uzak değilim. ben mazda 2'de kullanılan motor ile bmw 1-3-5 serisinde kullanılan motoru karşılaştırdım. bu ikisi arasında ciddi fark var.

105 beygirlik 1.6 dizel passatlar olduğuna göre bu motor mazda 6'da da kullabilabilir. yani bahsini ettiğim şeyler bunlar değil

demek istediğim şu;

kim ne derse desin sene olmuş 2014 bu veriler yepyeni bir motor için yetersiz.

aslolan yakıt ve performanssa hele dediğim net bir şekilde ortada.

hangi arabada kullanıldığından bağımsız olarak, 186 beygir 2.0 bir motorla 105 beygir 1.5 bir motor aynı yakıyorsa ve aralarında büyük bir performans farkı varsa sorun var demektir. üstelik biri 1500 kg çekerken digeri 1000 kg çekiyor.

veriler ortada, tartışılacak bir şey olduğunu zannetmiyorum.

ilk gözağrısı bir mazda olan mazdasever olarak yaziyorum bunları yanlış olmasın ama olmamış. aynı hacimle 140 hp 300 nm tork olsa tadından yenmez kullanıcısına gti tadı yaşatırdı.

bence bu güzelliği ıskalamışlar. neticede bi 10 sene ekmeğini yiyecekler bu motorun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skyactiv dizel BMW nin dizelinden daha sağlam , sıkıştırma oranı daha düşük , yüksek devir çevirebiliyor ,  pahalı emisyon düşürme sistemlerini kullanmıyor zaten emisyonu daha düşük digerlerinden (bu da fiyata yansıcak ins.) alt devir üst devir çift turbolu , daha da guc olsun istenirse Chip takılır yazılım atılır (reklam olsun diye 2.2 dizel ile pistte yarismiyorlar...) Tek eksiği var 1.5 l araçlar su an ortada yok daha gelmedi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hız göstergesi sadece dijital olan otomobiller hep bi eksik gelmiştir bana. 45-49-56 diye hızlanınca bi gıcıklanma oluyor bende  sevmiyorum. simdikiler de o tempralar gibi mi bilmiyorum da bazen trafikte civiclerde görüyorum onlar da aynı hiç hoş değil.

bu bile bir otomobilden vazgeçmek için bir nedendir benim için. hazumi'ye bayılmıştım da bu haliyle hiç heyecanlandırmadı beni açıkçası. demek beklentiyi yüksek tuttuysak:)

bi de potansiyel alıcı olunca daha cok batıyor bazı seyler. hatta ablamın yeni fiestası var satak üc bes koy sahane bir arac cikiyor diye ikna turuna başlamıstım ki bi olmamış gibi..

tabi bi gelsin canli kanli görek de allah büyük

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun, yazdığınız gibi analog kadranıda tercihler arasına koysaydılar , farklı zevkteki alıcılara daha iyi hitap ederlerdi, bu konuda size katılıyorum, bence araba üeticilerinin  daha fazla esnek ve dinamik olması değişikliklere çok daha çabuk tepki vermesi gerekir, bakınız piyasadaki arabalar sanki hepsi birbirinden kopya çekiyormuş gibi , neden özgün olamıyorlar. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bunu nereden aldın mehmet?

daha önceki açıklamalarda 250 nm torku olacağı ve bunu 1500-2500 devir bandında vereceği açıklanmıştı.

şimdi bakıyorum 220 nm tork  1400-3200 devir bandında. 105 bg için devir bandı çok güzel fakat tork değeri çok iyi değil. Yanlışlık olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...