Jump to content

1. Nesil Mazda6 El Freni Sorunu

karagozayd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar aracım 2006 mazda 6 daha yeni aldım. el freni çok zor kalkıyor yukarı ve duz yol bıle olsa tam cekilmez ise tutmuyor. Sorun ne olabilir acaba ? eski 1991 model 323 ümde bile hem çok yumaş hemde güzel tutuyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar aracım 2006 mazda 6 daha yeni aldım. el freni çok zor kalkıyor yukarı ve duz yol bıle olsa tam cekilmez ise tutmuyor. Sorun ne olabilir acaba ? eski 1991 model 323 ümde bile hem çok yumaş hemde güzel tutuyordu.

El freni teli olabilir.

Mazda 6'nın bilmiyorum ama 626 el freninde zaafiyet var. Aynı segmentte olduğu için tel dedim.

Küçük bir ihtimalde arka fren merkezinden kaynaklanabilir.

Benim 626'nında el freni çekmeme rağmen tutmuyordu. Sorun sağ arka fren merkezindeydi. Temizlenip, yağlandı vs el freni düzeldi.

(Mazda 6 da fren merkezi olurmu onuda bilmiyorum)

Kolay gelsin...

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de aynı modeli yeni aldım benim el frenim de iyi değil...

ilk kısımları resmen boşa hareket ediyor ve sonuna kadar kaldırmadan tutmuyor ve zor ilerliyor... bir çözüm bulunca haberdar ederim...

buarada yeni aracın hayırlı olsun...

sanırım benim bakmaya fırsat bulamadığım bir aracı almışsın, araç otomatik ve 180000 km civarı mıydı???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sahip olduğum dönem içerisinde benim de benzer problemim oldu ama servis ziyaretlerimde kısa sürede çözdüler. Eğer daha ciddi bir problem yok ise telin sıkılaştırılması ile giderilebileceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...