Jump to content

Marş Sesini Değiştirme

ali gb
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 71
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

18

• Mehmet Özdemir

4

• ali gb

22

• Revolution

11

Günah olacağını sanmıyorum, ne yapsın , görememiştir, Allah uzak etsin bizden, ben şimdi arabama çok kızdım , milletin arabaları ne dualar biliyor, benmkinde bir numara yok. :D :D

Bizimkiler persavat

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cİhan, Ac garaj diye bir yere gittim, adam ilk defa duydum diyor, marşa nasıl ses bağlanır bilmiyorum diyor. yaptırırsan getir bende göreyim diyor adam.  musait olduğunda geleyimde yapalım şu işi kardeş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Desin dursun ya neyine iddialaşıyosun,milletin lafıyla iş yapılmaz uğraşmak istememiştir.musait olsam kendi arabamın kapı içlerini söküp krikoları yapıp motorları merkezi kilitleri filan yağlıcam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Desin dursun ya neyine iddialaşıyosun,milletin lafıyla iş yapılmaz uğraşmak istememiştir.musait olsam kendi arabamın kapı içlerini söküp krikoları yapıp motorları merkezi kilitleri filan yağlıcam

tmm kardeş, neresi yapar peki, oraya gidiyim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Noofear, Start stop işi benim de ilgi duyduğum bir proje. Mesleğim elektronik. Gerekirse mikrokontrolörlü devre bile tasarlayıp yapabilirim. Sizin araç hakkındaki enfes bilgileriniz ışığında tabi. Benim aracı ben söküp orasını burasını incelemeye vaktim olmuyor. Kontaktan alacağımız paralel ile bu işi hallederiz. Yalnız aracın çalıştığını nasıl anlayacağız. Bu bilgiye nasıl ulaşacağız. Otomatik start-stop butonuna bastık araç marşı çevirmeye başladı. Araç çalıştı mı diye nasıl sorup marş motorunun çevirme işlemini durduracağız. Diyelim ki araç çalışmadı 5 sn sonra marşı otomatik olarak basmayı keser orası kolay. İkinci kez yine basarız yine 5 sn basar keser. Fakat çalıştığını nasıl anlarız bunu çözebilirsek projeyi Allah nasip eder de vakit bulabilirsem bir kaç günde tasarlarım. Hemde çok çekici olacağına inanıyorum. Üzerine de bir kaç led koyduk mu herkesin gözü düğmede olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis pahalıya çıkarmaz , buradaki servis öle müşteri düşmanı değil, verdikleri emek ne ise hep onu aldılar benden şu ana kadar, zaten yapacakları bir devre hazrılamak bide düğme, yazdığım gibi bende aslında oto elektrikten pek anlamam, bu projeyide öyle kendimce tasarladım, dur bakalım ustayla görüştüğümde ne diyecek, paylaşırım zaten.

Aracın çalıştığını, kontakla çalıştırdığında nasıl anlıyosak öle anlayacaz, hem çalıştığında ön paneldeki çalışmadan hemen önce yanan kırmızı ışıklar sönecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Start-stop sistemi ile çoğu yeni araç bile gözle görülür bir tasarruf sağlayamıyor, otomobil test videolarını takip edenler bilirler bir çok otomobil testi videosunda test eden sürücüler bu sistemin ekonomisinden birşey anlamadım şeklinde bahsediyorlar. Zaten en verimli çalışanında bile tasarruf ettiği yakıt 0,5 ile 1 litre arasında bir değer. Bence aracınızın sistemini hiç kurcalatmayın, paranız boşa gider, yakıttan tasarruf edemezsiniz hatta araba sürekli marş bastığı için daha bile fazla yakıt harcar. Marş motorunuzun ömrü de çok kısalacaktır. Start-stop sistemi ticari ve göz boyamaya dayalı bir sistem.  8:)

Üstelikte motorun sürekli çalışıp durması çok sinir bozucu bir durum. Hissedilmese bile çalışıp durduğunu bilmek çok sinir bozucu.

Gelecekte içten yanmalı motorlara benzin dışında yakıtlar koyacağız, ve yeni araçlar tam elektirikli şekilde üretilecek, eski model araçlar için elektirik motorları ve akü kitleri satılmaya başlanacak işte tasarruf o zaman başlayacak.  8)

Benim fikrim bu  :) , Saygılar  :hi: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki konu başlığı ile ilgili görüşleriniz yok mu? Marşa basınca 3-5 saniyeliğine ferrari motorunun sesini bağlayabilirmiyiz? Mp3'ü bende var, geri kalan malzemeler nelerdir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Start-stop sistemi ile çoğu yeni araç bile gözle görülür bir tasarruf sağlayamıyor, otomobil test videolarını takip edenler bilirler bir çok otomobil testi videosunda test eden sürücüler bu sistemin ekonomisinden birşey anlamadım şeklinde bahsediyorlar. Zaten en verimli çalışanında bile tasarruf ettiği yakıt 0,5 ile 1 litre arasında bir değer. Bence aracınızın sistemini hiç kurcalatmayın, paranız boşa gider, yakıttan tasarruf edemezsiniz hatta araba sürekli marş bastığı için daha bile fazla yakıt harcar. Marş motorunuzun ömrü de çok kısalacaktır. Start-stop sistemi ticari ve göz boyamaya dayalı bir sistem.  8:)

Üstelikte motorun sürekli çalışıp durması çok sinir bozucu bir durum. Hissedilmese bile çalışıp durduğunu bilmek çok sinir bozucu.

Gelecekte içten yanmalı motorlara benzin dışında yakıtlar koyacağız, ve yeni araçlar tam elektirikli şekilde üretilecek, eski model araçlar için elektirik motorları ve akü kitleri satılmaya başlanacak işte tasarruf o zaman başlayacak.  8)

Benim fikrim bu  :) , Saygılar  :hi: 

Ben öle düşünmüyorum, benim arabam lpgli ve karbüratörlü , hem sisteme bir zarar vermeyecez sadece paralel bir düğme koyacam, ayrıca araç düğmeye basınca stop edecek ve çalışacak, yani benim elimde , edip etmemek, duruma göre .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı otomatik start-stop'lu hale getireceğinizi zannetmiştim.  8:)

Kontak anahtarı yerine düğme koymak fikri güzel olur .  :)  (çıkmacılardan ford'lara ait start butonları bulunabilir temiz bir montaj ile çokta şık durur)  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Megane sistemi gibi olacak yani. Kontağı takıp düğme ile çalıştıracağız. Çok güzel olur. Neefearrr hocam bir baksın duruma da ondan olumlu haber gelmezse kendim tasarlayacağım artık.Tam da el freninin altına koyarsak düğmeyi çok şık durur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki konu başlığı ile ilgili görüşleriniz yok mu? Marşa basınca 3-5 saniyeliğine ferrari motorunun sesini bağlayabilirmiyiz? Mp3'ü bende var, geri kalan malzemeler nelerdir?

Size lâzım olan;

*Bir adet mp3 player.

*Aracınızın kontağının açıldığının bilgisini verecek bir zaman rolesi. 1 saniye çalışması yeter.

*Mp3 player çıkışından müzik sisteminizin, aux girişine bir ses kablosu.

*Mp3 player play butonundan çekilmiş 2 kablo. -ince bir işçilikle halledilmesi lâzım.

*Kontağa bağlı zaman rolesi çektiği zaman, mp3 player play butonundan çektiğiniz 2 kablo, role vasıtasıyla kısa devre olacak ve Ferrari motor sesi aracınızın müzik sisteminin hoparlörlerinden duyulacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali kurban olim şu arabayı bana sat da senden kurtarim zavallıyı ya daha ne eziyet görecek adam hiroshima da banttan indiği güne lanet ediyordur şimdi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Size lâzım olan;

*Bir adet mp3 player.

*Aracınızın kontağının açıldığının bilgisini verecek bir zaman rolesi. 1 saniye çalışması yeter.

*Mp3 player çıkışından müzik sisteminizin, aux girişine bir ses kablosu.

*Mp3 player play butonundan çekilmiş 2 kablo. -ince bir işçilikle halledilmesi lâzım.

*Kontağa bağlı zaman rolesi çektiği zaman, mp3 player play butonundan çektiğiniz 2 kablo, role vasıtasıyla kısa devre olacak ve Ferrari motor sesi aracınızın müzik sisteminin hoparlörlerinden duyulacak.

Eywallah Mehmet usta. Çok pahalı malzemeler değil. inşallah işçiliğide ucuza getirebilirsek uygun bir fiyata hallederiz sanırım. Ama araç içine değil, kaputun içine 2 tane alarm hoparlörü daha fazla ses verir. Alamı açtığınızda yada kilitlediğinizde sokağı inletiyor mesela, marş sesi de aynen öyle olacak. Teşekkürler bilgiler için.

Ali kurban olim şu arabayı bana sat da senden kurtarim zavallıyı ya daha ne eziyet görecek adam hiroshima da banttan indiği güne lanet ediyordur şimdi :D

Kardeş canlı fikirler mevcut bende, kimse bilmiyor bu yöntemi, ticarete de dökebilirim  :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marş sesini bu yöntemle değiştiren bir arkadaşım veya akrabam olsa internetten makineli tüfek sesi, cam çerçeve kırılma, kurşun sekme sesleriyle birlikte güzel bir ses efekti bulurum , onun haberi olmadan , ses olarak onu ayarlarım , seside son ses açarım , motoru çalıştırdığı anda arabanın içinde çatışma çıkar :D çok güzel bir şaka olur :D  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Marş sesini bu yöntemle değiştiren bir arkadaşım veya akrabam olsa internetten makineli tüfek sesi, cam çerçeve kırılma, kurşun sekme sesleriyle birlikte güzel bir ses efekti bulurum , onun haberi olmadan , ses olarak onu ayarlarım , seside son ses açarım , motoru çalıştırdığı anda arabanın içinde çatışma çıkar :D çok güzel bir şaka olur :D  :2funny:

Senin dediğin işin şakası ama sistemi yerleştirdikten sonra, mp3 playera istediğin melodiyi yükle, mesela " Merhaba ali, İyi sürürşler"  :D  yani önemli olan sistemi bağlayabilmek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı otomatik start-stop'lu hale getireceğinizi zannetmiştim.  8:)

Kontak anahtarı yerine düğme koymak fikri güzel olur .  :)  (çıkmacılardan ford'lara ait start butonları bulunabilir temiz bir montaj ile çokta şık durur)  :)

Megane sistemi gibi olacak yani. Kontağı takıp düğme ile çalıştıracağız. Çok güzel olur. Neefearrr hocam bir baksın duruma da ondan olumlu haber gelmezse kendim tasarlayacağım artık.Tam da el freninin altına koyarsak düğmeyi çok şık durur diye düşünüyorum.

1 kasım servis kampanyası başlasın , zaten bakıma da  gidecem,  bakalım servisin ustası nasıl bir tesisat yapmayı düşünüyor görücez.  hakkatende güzel olur, dedimya sonucu ve gelişmeleri yazarım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aslında istersek kartlı bile yapabiliriz. Kontağı iptal ederiz. Yerine kartlı sistem koyarız. Kontak deliğini kapatırız. Kartı teybin aldına koyarız. Yer ayarlarız kartı sokarız. Zaten kartsız da çalışmaz. Kartı sokarız. Bir saniye içinde falan kontak çevirmiş gibi ışıklar yanar araç çalışmaya hazır hale gelir. Sonrası daha zevkli düğmeye basarız araç kendi kendine çalışır lakin tabiki gaza basmak gerekiyor. Ona ayrı sistem yapmak lazım kendini çalıştırırken gaz vermesi için.  :2funny::tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...