Jump to content

2. Nesil Mazda3 Arkadan Gelen Uğultu Sesi

mustafa metin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaslar 2010 Mazda 3.    Araç bıraz ısındıktan sonra arka taraftan bayağa bir uğultu sesi gelmeye basladı araç dururkende hareket halınde ıkende bu ses gelıyor.  Araç ılk calıstığında benzın pompasının cıkarttığı sese benziyor.  Bazen kesık kesık gelıyor ses. Yorumlarınızı beklıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaslar 2010 Mazda 3.    Araç bıraz ısındıktan sonra arka taraftan bayağa bir uğultu sesi gelmeye basladı araç dururkende hareket halınde ıkende bu ses gelıyor.  Araç ılk calıstığında benzın pompasının cıkarttığı sese benziyor.  Bazen kesık kesık gelıyor ses. Yorumlarınızı beklıyorum.

Belki ilginç gelecek ama bir ara sırf bu mevzu için konu açtım ve çözemedim benim arabamda da sıcak yaz aylarında hareket halinde ikende bazen saatlerce yerinde durmuşken bile sanki ufak bir motor çalışır gibi uğultu geliyor, çok bakındık bulamadık motordan değil, lpg den değil, aracın altına girip bekledim o sırada gene uğuldadı gene tespit edemedim, ben benzin deposunun basınç tahliye vanası olduğunu düşünmekteyim, yani bir şekilde arabada oluşan basıncı tahliye eden bir valf var gibi hala kesinleştirmiş değilim onu söliyim , hala tahmin.

benzin pompası araç stopken veya stop edilmiş üstünden saatler geçmişken neden çalışsınki. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçta LPG yok. 65000 de motor. Aracı stop edınce sesde kesılıyor. Otomatık vıtes. N ye aldığımdada yapıyor.  Dururkende yapıyor hareket edıncede. Motor ısınmayınca yapmıyor bu sesi. Depo kapağını acıyorum ses yaparken  sesin tonu değişiyor.  Bıkac saniye sonra yüne aynı ses.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demek ki benim sesle aynı ses değil sizinkisi, birisi içeriden N alırken siz kaputu açıp bakın bulabilecekmisiniz, N ye aldığınızda kesiliyosa demek motor şanzımana yüklenince ve araç kasılınca her ne ses yapıyosa duruyor, ilginç bir durum iyicene bakmak gerek umarım şanzıman kaynaklı değildir. Çok uzak bir ihtimal tabii.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin filtresi tıkanmış olabilirmi acaba Mazda bayii bana  ıkıbucuk saat uzaklıkta. Dışardan temizletebilirmiyim filtredense tabi. Birde benzin filtresi nerde bunun :) arka koltuğun altında sokulme yerı var depoyla ılgılı ordamiki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Filtreyle pek alakasını kuramadım sonuçta vites farklı olunca başlıyor diyorsunuz, yazdığım gibi iyice bir bakınmak gerek, arka koltuktaki filtre değil şamandradır, ve depo doluyken uğraşmak çok tehlikeli olabilir , bu sıcak günlerde epey benzin buharı sıkışmıştır şimdi depoda, sakın sökmeye kalkışma, ondan olduğunuda sanmam , ama bu tip seslerde deneme yanılma yolunu kullanmak gerekir, şüpelendiğin yerleri kontrol edeceksin tabii söküp kurcalamadan.    Gören oto mazda servisine git , oardaa okan bey var , burayada üyedir , eminim sorunu bulacaktır.  Benzin filtresi önde motorun oradadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin filtresi tıkanmış olabilirmi acaba Mazda bayii bana  ıkıbucuk saat uzaklıkta. Dışardan temizletebilirmiyim filtredense tabi. Birde benzin filtresi nerde bunun :) arka koltuğun altında sokulme yerı var depoyla ılgılı ordamiki?

Bu işlerde ne kadar yeteneklisin bilmiyoruz ama arızayı bulacağım derken istenmeyen sonuçlarla da karşılaşabilmen mümkün.

2.5 saatlik yolu göze almak ya da iyi bir özel servise göstermek daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanzumanla alakalı deil. Yanı vıtesi bosa alıncada yapıyor vıtesdede sesde değişme olmuyor.. Yuruyenlede alakalı değil. Aracı ilk calıstırırken benzin pompasının çıkardığı ses varya aynısı o sesin ama araç ısındıktan sonra yapıyor .  Arka taraftan alt tarafdan gelıyor ses. Ikı taraftanda duyuluyor ses .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sesi bulduk. Benzin pompası mili arızalı .  Sadece mil 150tl. Komple pompa 650. Sökme takma 150 tl. Yada tamir edilecek .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Dururken bir uğultu bende de var tam yerini.çözemedim ama arka taraftan geliyor sanıyorum. Dururken çok duyuluyor şimdilik. Hareket halinde de duyasıya kadar dokunmam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...