Jump to content

3.Nesil Mazda3, Ön Plakalığı Nasıl Yapsak ?

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 4 hafta sonra ...

düşünmedim değil fakat panjur üzerinde plakanın tutturulması için duran plastik parça çok gözüme battı. plaka olmayınca o parça panjurun bütünlüğünü bozdu bence. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Bende uzun plaka vardı. Söküp kısa yaptım, çok daha şık durdu bence. (30*15cm) isterseniz kenar çerçevesini de kesebilirsiniz. 

Çerçevesini kesince daha hoş duruyor doğru, fakat o plakayı geçersiz sayıyorlar, ceza yazabiliyorlar. Kanunen zaten üzerinde herhangi bir değişiklik yapmak yasak.

bence hiç takmayıp ön kendi güzelliği ile kalsın :) ön camın iç tarafa koyalım :)

Onu da kabul etmiyorlar :)

En güzeli, Amerika'nın bazı eyaletlerinde olduğu gibi ön plaka zorunluluğunu kaldırmak :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim ama plakayı yaptırmaya gittiğim yerde söylenen şu oldu;

"abi plakayı zaten mühürsüz yapıyoruz. ama artık muayenede bile bakmıyorlar buna. mühürlü plakan bagajında dursun, olur da çevirmede denk gelirsen, uzun plaka havalandırmayı kesiyor hararet yaptırıyordu dersin"

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim ama plakayı yaptırmaya gittiğim yerde söylenen şu oldu;

"abi plakayı zaten mühürsüz yapıyoruz. ama artık muayenede bile bakmıyorlar buna. mühürlü plakan bagajında dursun, olur da çevirmede denk gelirsen, uzun plaka havalandırmayı kesiyor hararet yaptırıyordu dersin"

:)

Güze taktik  :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

ön kare, arka dikdörtgen hoş duracak sanırım..

plakalar örnektir...

ayrıca plexi plakalık ta düşünüyorum photoshopta yazılacak yazıları düzelttim. ön içinde aynı şekilde olacak yazılar.

sizce nasıl durur. fikirleriniz nedir?? sipariş aşamasındayım.

saygılar...

195332645_7.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizimki böyle dikdörtgen hali daha hoş duruyor gibi

mazda.jpg

61kdeniz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön kare, arka dikdörtgen hoş duracak sanırım..

plakalar örnektir...

ayrıca plexi plakalık ta düşünüyorum photoshopta yazılacak yazıları düzelttim. ön içinde aynı şekilde olacak yazılar.

sizce nasıl durur. fikirleriniz nedir?? sipariş aşamasındayım.

saygılar...

195332645_7.jpg

plakalıklarımın siparişi de verildi. karar! ön kare arka dikdörtgen :) 

plaka1.jpg

plaka.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

madem böylesine kara verdiniz ön plakayı Tekirdağ da çok gördüm galiba yaylı  kutu içine konsa nasıl olur (ön plakalığı tam tarif edemedim)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de ön plaka kare, arkadaki dikdörtgen. Ayrıca herhangi bir plakalık kullanmadım, yerlerine silikon ve çift taraflı bantla montajlandılar (yerlerinden sökebilmek için tamponu koparmak gerekebilir 8)). Keşke Oktay'a plakalarını Emniyetten çıkartırmadan önce nasıl istediğini bildirseydin, plaka konusunda Oktay ve Ertuğrul Otomotivin servisindeki arkadaşlar çok yardımcı oldular bana.

gallery_8364_86_1961886.jpggallery_8364_67_2907992.jpg

obivan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de ön plaka kare, arkadaki dikdörtgen. Ayrıca herhangi bir plakalık kullanmadım, yerlerine silikon ve çift taraflı bantla montajlandılar (yerlerinden sökebilmek için tamponu koparmak gerekebilir 8)). Keşke Oktay'a plakalarını Emniyetten çıkartırmadan önce nasıl istediğini bildirseydin, plaka konusunda Oktay ve Ertuğrul Otomotivin servisindeki arkadaşlar çok yardımcı oldular bana.

Oktay bey gerçekten yardımcı oldu, ancak ben atladım galiba ön plaka için. takmışlardı teslim almaya gittiğimde ve plakayı ön park sensörleri görebiliyo deyince jeton düştü. app plaka ve plexi plakalık siparişi vererek sorunu çözdük sanırım geç te olsa.

ayrıca istediğimiz plakayı seçme şansıda sundu ancak trafiktekiler extra istedikleri için vazgeçtim nedense.. şimdi pişman olduk ama olan oldu... 59 TC 035 için 500-600 gibi rakamlar istediler. (035 oğlum izmirde okuyor) :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şahsen kare plaka sevemedim gitti. hiçbir araca yakışmıyor bence. ben aldığımda benimki de kareydi anında değiştirdim plakayı değiştirince..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kare plaka evet genelde tercih etmek istemeyeceğimiz bir şey. 3. Nesil Mazda 3'ün ön ızgarası düşünüldüğünde plaka o muhteşem görüntüyü mahvediyor. 

Araç yeni çıktığında birisi; "bu araç tüm plakalara tepki olarak tasarlanmış" demişti. Ne koyarsanız koyun ön tasarımı bozuyor. Kare plaka da kötünün iyisi konumunda. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

%100 (ne demekse) katılıyorum! Neyse ki aracımı alırken sormuşlardı "plaka kare mi olsun, dikdörtgen mi?" diye. Gözlerimi belirterek dikdörtgen olmasını istemiştim. Kare plakaları sevmiyorum, belki de motorsikletlerde de sevmediğimdendir belki. Bana kalırsa artık ön plakayı kaldırmalılar. Bazı ülkelerde önde plaka yok sanırım. Denildiği gibi ön plakalar estetik katili bence de!

Ben de plakalıklardan kurtulmak istediğim için aşağıdaki işi yaptım. Aynı yöntemi önceki aracıma da yapmıştım. Yıllarca ne kıştan, yağmurdan kardan çamurdan etkilendi ne de araç yıkamalarından.

Ben şimdi bunu böyle yaptım ama, aslında çerçeve çizgisini tamamlamayı isterdim, ya da plakanın çerçeve kısmını kestirmeyi de isterdim, fakat biraz aceleye geldi, aracı hareket ettirmem gerektiği ve plakaları falan komple söktüğüm için yapıştırıp geçtim artık. Belki ileride daha özenli bir iş yaparım. Bu arada, aracı aldığım bayii, plakalıkları hem vidalamış hem de adi bir çift taraflı bant ile boydan boya yapıştırmış. Bir günüm sırf bandı temizlemekle geçti!...

Edit: Fotoğraflarda görünmüyor (çekmemişim) ama, ön plakalık da dikdörtgen ve onu da bu şekilde yapıştırdım. Park sensörü, gördüğü alan gibi herhangi bir probleme rastlamadım.

devrim_plakalik-1.jpg

devrim_plakalik-2.jpg

devrim_plakalik-3.jpg

devrim_plakalik-4.jpg

Devrim Babacan tarafından düzenlendi
Ekleme
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamda forumda bu konuyu arayacaktım üzerine denk geldi. Öncelikle özel plaka istermisiniz diye sorup , isterim diyince de harf ve rakam listesi yaptırtan, günlerce muhabbetini yapıp şu mu bu mu diye beni oyaladıktan ve 80 lira vekaletname parası ödettirdikten sonra  gidip sırada ne plaka varsa onu alıp gelen yetkili bayiye çok selam gönderiyorum . Sırada ki plakayı bakkalın çırağına da aldırırdım vekalate , listeye, 10 saat muhabbete falan gerek kalmazdı .

İzmir Mazda bayisinde her sıfır araç alacak müşteriye, özel plaka isteyip istemediğini soruyorlar , liste yaptırıp , bizim trafikte tanıdıklarımız var harf grubu seçebiliyoruz , rakam seçebiliyoruz falan diyorlar, birde vatandaşa boşu boşuna 80 lira trafik takibi vekalet parası verdiriyorlar, ondan sonra sırada ne varsa alıp gelip aaa unutmuşuz diyorlar , aman kanmayın , yeni araç alacaklara da söyleyin, haberleri olsun .

Bayide birisi kare diğeri uzun plaka ile verdiler, ben ertesi gün trafik şubeye gidip arabada plaka takacak yer yok ikisinide kare verirmisiniz dedim, normalde ikiside kare olması yasak ama yer sıkıntısı olan araçlara özel verebiliyoruz dediler , iki adet kare plakaya onay verdiler, kare plakaları yaptırdım. 

Arkaya taktırdım fakat ön tarafa takmak içime sinmedi, hem takacak yer yok hemde tasarımı çok bozacak o yüzden öne plaka takmadım, 3,5 aydır öyle geziyordum, kaç sefer çevirmeye denk geldim hiç birşey diyen olmadı hep devam et dediler, dün akrabalarla Çeşme tarafına giderken çevirmeye takıldık, ceza yedim :D , en kısa zamanda plakayı takmam gerekli tekrar yakalanırsam cezası daha büyük olacak , o yüzden acil çözüm bulmam gerekli, 

1. Çözüm : Kare plakayı plakalık kullanmadan sinyal ile far arasına tampona yapıştırmak. 

2. Çözüm : Yine plakalık kullanmadan tamponun yan tarafına doğru çamurluk - ön far - sinyal üçgenin ortasına yapıştırmak . 

Her iki çözümde de uçlar az biraz taşma yapıyor tam olarak yapıştırmak mümkün değil , artık cezai işleme maruz kalmamak için kötünün iyisini seçmek zorundayım, başka fikir ve önerisi olan varsa yazsın lütfen .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Mazdacı 1990 :

...o yüzden öne plaka takmadım, 3,5 aydır öyle geziyordum, kaç sefer çevirmeye denk geldim hiç birşey diyen olmadı hep devam et dediler...

Bu kısmı okuyunca sevinmiştim, ama devamına üzüldüm. Yani uygulamada (çevirmelerde) az bir gevşeklik olsa anında çıkartırım ön plakayı.

"Ben olsam" diye düşündüm, sizin iki tercihinizi de düşünmezdim sanırım. Simetriyi bozan her hareket gerçekten çok rahatsız edici olabilir veya yüksek hızlarda hava akışını bozabileceğinden ses yapabilir ya da yapıştırdığınız yerde aşınmalara sebep olabilir. Sanırım... Sanırım yerinizde olsam ortaya ve olabildiğince aşağıya monte ederdim - bir şekilde.

Bazı internet satış sitelerinde gördüm, açılı, açılır-kapanır plakalık çözümleri vardı. Herhalde onların olup olmayacağını araştırıp (belki bulunduğunuz bölgedeki sanayilerde bulunan parçacıları da gezerek) karar verirdim.

Plakalık #1
Plakalık #2
Plakalık #3

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...