Jump to content

Mazda Yakıt tüketimi

Ilgaz-p
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bastığım bi çok yer var ama aklımda kalan bolu tüneline girmeden bi yokuş var orda kaptırdım focus 1.6 ve transporter 130 bg üçümüz bastık.transporter 200 civarı kesildi.Focus 215 civarına kadar tamponumda geldi ondan sora gelemedi ben yavaş yavaş uzadım  :D Ankaraya gidişte bora 1.6 gelmedi 210 civarı kesildi :D

Lastik,jant orjinalmi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İrfan dolu araba yokuş aşağı kendi ağırlığının etkisiyle boş olana göre daha hızlı gidebilir... :)

olabilir abi işte buydu benim aradıgım, bu işin sırrı nedir diye sordugum :clap::fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bastığım bi çok yer var ama aklımda kalan bolu tüneline girmeden bi yokuş var orda kaptırdım focus 1.6 ve transporter 130 bg üçümüz bastık.transporter 200 civarı kesildi.Focus 215 civarına kadar tamponumda geldi ondan sora gelemedi ben yavaş yavaş uzadım  :D Ankaraya gidişte bora 1.6 gelmedi 210 civarı kesildi :D

ustam kusura bakma saygısızlık etmek istemem kavga etmeyide hiç sevmem inşallah kızdırmıyorumdur seni ama 215 km hızla giden bir arabayı geçmen için 220 yada üstü bi hız yaptığını kabul ederek söylüyorumki mazda3 hele hele otomatik vitesli olanları için bu bana inandırıcı gelemiyo yokuş aşağı olduğunu bile kabul etsek yinede zor inanmam yada bana mazda3 diye başka bi araba verdiler :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ustam kusura bakma saygısızlık etmek istemem kavga etmeyide hiç sevmem inşallah kızdırmıyorumdur seni ama 215 km hızla giden bir arabayı geçmen için 220 yada üstü bi hız yaptığını kabul ederek söylüyorumki mazda3 hele hele otomatik vitesli olanları için bu bana inandırıcı gelemiyo yokuş aşağı olduğunu bile kabul etsek yinede zor inanmam yada bana mazda3 diye başka bi araba verdiler :D

zaten bende 220 yaptım dedim  :D 215 le giden arabayı 215 le elbette geçemem :D Aracım ilk bastığımda 208 de takılıodu sonradan bişiler oldu  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tatil boyunca yaptığımız  yaklaşık 2400 km boyunca tam bir ölçüm yapamadım arabayı üç kişi kullandığımız için. ortalama 167-170 litre yakıt harcadık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Ankaradan malatyaya 90 km sabit hızla geldim 6.3 yaktı...şehir içinde 8.5-9 litre gösteriyo bilgisayar...adana otobanında 230 ile giderken cruise'la gidelim dedim az :) 22-23 litre arası gösteriyodu.bilgilerinize

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son ölçümümde ben istanbulun en yoğun trafiğini yaşayan birisi olarak 200 ytl ye doldurduğum depoyu diğer depo dolumunda tabi gene 200 ytl 635 km yol yapmış oluyorum..

bu arada çağlar 230 çok iyi bir değer benim o kadar çıkabildiğimi sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

ben AT Sedan Dynamic le 220 yi gördüm...

İstanbul - Kırklareli otobanı...

bizim guzular o hızlara çıkabiliyor kasarak masarak ama çıkıyor...

bizim guzuların sevdiğim bir başka özelliği de 200 le giderken direksiyonu tek elle aşağıdan tutarak rahatlıkla aracı kontrol edebiliyorum... ne bi silkeleme ne bi savrulma isteği aman maşallah... :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2005 AT Mazda6 var. Ankarada kullaniyorum. Cok fazla kizilay tarafina falan girip yogun trafige girdigimi soyleyemem..Ama karma bir yolda kullaniyorum. Genelde cruise aktif oluyor..

7.9-8.0 arasi bir ortalamam var. yaklasik bir depoyla 750 km gidiyorum..

Genelde 97 Opet kullaniyorum.

bu kadar.yarismaci arkadslara basarilar dilerim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

benim ördek manyaklaştı iyice.

adapazarına gidiş gelişte ölçüyorum 220-230 bin lira civarı yakıyor, full şehir içinde kullandığım zaman ise 350 bin civarına çıkıyor sarfiyat. ya ben bunadım ya da bu yaşlı başlı ördeğin şehir içlerinde susuzluğu anormal artıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

benim ördek manyaklaştı iyice.

adapazarına gidiş gelişte ölçüyorum 220-230 bin lira civarı yakıyor, full şehir içinde kullandığım zaman ise 350 bin civarına çıkıyor sarfiyat. ya ben bunadım ya da bu yaşlı başlı ördeğin şehir içlerinde susuzluğu anormal artıyor :D

benim heyvan bile şeer içince 330 yakıo kanırta kanırta kullanınca :D senin ördek şımarmış
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

benim heyvan bile şeer içince 330 yakıo kanırta kanırta kullanınca :D senin ördek şımarmış

bilader seninki AT üstelik. gerçi motor hacmi farkını unutmamak gerenk ama yine de canımı sıkıyor. hafta ortasında 50 yetele benzin aldım, 130km de ibre şerefsizi çöktü aşağı bu haliyle en fazla 20-30km daha ancak gider. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi ördeği sevgisiz bırakmışsın sen..gerekli ilgiyi göster o düzelir....sana inat yapıyordur...şöyle çek bir tamirciye iki kontrol et sonra bir gezmeye çıkar hiç bir şey kalmaz...:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

abi ördeği sevgisiz bırakmışsın sen..gerekli ilgiyi göster o düzelir....sana inat yapıyordur...şöyle çek bir tamirciye iki kontrol et sonra bir gezmeye çıkar hiç bir şey kalmaz...:D

bu terbiyesiz hayvanın canı dayak istiyor bence çünkü 2 günde bir tamirci dükkanının önünde zaten. bence o bunalıma girdi, önce 205gti geldi şimdi de impreza. pabucu dama atıldı ya orta yaş bunalımına girmiştir zepevenk :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankaradan malatyaya 90 km sabit hızla geldim 6.3 yaktı...şehir içinde 8.5-9 litre gösteriyo bilgisayar...adana otobanında 230 ile giderken cruise'la gidelim dedim az :) 22-23 litre arası gösteriyodu.bilgilerinize

ama nasıl yaaaa.. benim 1.6 şehir için 10dan aşağı yakmıyor..

serviste halil bana şey demişti, 2.0 motor olup da çok yaktığını düşünme, hafif bir pedal dokunuşu ile bile hemen hızlandıı için çok yüklenmene gerek kalmıyor 1.6 motorlar gibi.. o yüzden daha az yakıyor falan demişti.. doğru demekki..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim guzuların sevdiğim bir başka özelliği de 200 le giderken direksiyonu tek elle aşağıdan tutarak rahatlıkla aracı kontrol edebiliyorum... ne bi silkeleme ne bi savrulma isteği aman maşallah... :nazar:

kesinlikle katılıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gobris hala aseton kullanıyo musun?otomotaik vites için çok iyi değerler vallahi.ben şehir içinde en fazla 8.2-8.3 gördüm.Ki aracımın bakımını zamanında yaptırıyorum,lastiklere sıkı sık bakar havalarını kontrol ederim.Carbon clean bile yaptırdım guzuma ki cigeri açıla :) hakan senin lastikler geniş ve büyük olduğu için o süratlare çıkamabilirsin.Bende o sürati eski lastik ebatlarımla gördüm.240 yapar gibi geliyo bana bizim araçlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...